Spjälsängmått: Standardmått För En Säng, Bredd Och Längd För Ett Barn Från 3 år, Ritningar Av Modellerna 160x80 Och 90x200, 160x70 Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Spjälsängmått: Standardmått För En Säng, Bredd Och Längd För Ett Barn Från 3 år, Ritningar Av Modellerna 160x80 Och 90x200, 160x70 Och Andra Alternativ

Video: Spjälsängmått: Standardmått För En Säng, Bredd Och Längd För Ett Barn Från 3 år, Ritningar Av Modellerna 160x80 Och 90x200, 160x70 Och Andra Alternativ
Video: Сборка детской кроватки ИКЕА СУНДВИК за 23 минуты! (Промежуток времени) - Распаковка и обзор - Бестолковый папа 2024, Mars
Spjälsängmått: Standardmått För En Säng, Bredd Och Längd För Ett Barn Från 3 år, Ritningar Av Modellerna 160x80 Och 90x200, 160x70 Och Andra Alternativ
Spjälsängmått: Standardmått För En Säng, Bredd Och Längd För Ett Barn Från 3 år, Ritningar Av Modellerna 160x80 Och 90x200, 160x70 Och Andra Alternativ
Anonim

Att bli föräldrar är verklig lycka. Många frågor som rör födelsen av en liten man i världen måste dock lösas redan innan han föddes. Och att köpa en spjälsäng är en av dem. Vår artikel hjälper dig att bestämma den optimala storleken på möbler för barn i olika åldrar och berätta om invecklingarna med att välja säng.

Standardmått

För att drömmen ska vara söt och fördelaktig måste du välja rätt säng. Dess storlek avgör till stor del kvaliteten på sömnen. För att förstå vilken storlek möbler är lämplig för ett barn i en viss ålder måste du bekanta dig med standardparametrarna.

Babysängar för nyfödda 80x45 cm . Dessa dimensioner är tillämpliga för vaggar, mobila modeller och bassänger. Detta är den europeiska standarden. Detta utrymme är tillräckligt för barnet för en vilsam sömn, som tar upp lejonparten av tiden under de första veckorna av livet. Inhemska tillverkare erbjuder möbler med måtten 80x50 och 90x60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnsäng . Detta är ett mer lönsamt köp: en baby kan sova i en spjälsäng i minst ett och ett halvt år. Bredden på detta alternativ är 60 (70) cm, och längden är 120 (140) cm. En sådan säng är praktisk och har oftast en botten som är justerbar i höjd. Det kan sänkas när barnet växer upp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sidorna sänks också. Storlek 140 x 70 cm passar barn upp till 3-5 år. Föräldrar behöver inte oroa sig för barnet, han kommer inte att falla och sömnen blir bekväm.

Transformator . Denna sängmodell har standardmått - 160x70 cm. De storlekar som är större än vanligt beror på ytterligare flyttbara moduler, som sedan används som fristående inredningsartiklar. Detta är en byrå med ett skötbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana spjälsängar lockas inte bara av att de har en storlek på 160 x 70 cm, utan också av närvaron av en låda för sängkläder och sängkläder i botten. I vissa versioner kan storleken ökas till 80x160 cm. Men inhemska tillverkare presenterar modellerna 70x160 cm.

För förskolebarn . Dessa spjälsängar finns i en mängd olika former och utföranden. Men storlekarna är fortfarande standard: 180x80, 180x90 cm. Detta är tillräckligt för en sund och sund sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnet kommer att vara bekvämt, inte trångt och inte för löst. För spädbarn från 1 till 3 år är modeller med en storlek på 160x80 cm lämpliga.

För tonåringar . Sängstorlekarna för barn från 10 år kan variera både i längd och bredd. Men standarden förblir måtten 90x200 cm. För dem som vill skapa plats för sitt barn och en riktig kunglig säng erbjuder tillverkarna sängar på 120x200 cm. Tro mig, ditt barn kommer att uppskatta dessa dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är de grundläggande standarderna för alla åldrar. När du väljer en säng för ett barn bör du fokusera på barnets tillväxt och önskemål. Kanske gillar ditt barn att sova fritt, eller omvänt gillar han kompakta möbler.

Funktioner av olika mönster

Sängar som presenteras i butiker har en mängd olika mönster. Om för 20 år sedan var alla former standard, nu är fantasiflygningen hos designers inte begränsad av någonting. Det är bekvämt och praktiskt för föräldrar, eftersom barnet kommer att sova i en spjälsäng som ser ut som ett prinsessslott eller ett litet plan. Utseende är mycket viktigt för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsängar är otroligt populära idag . Sovplatsen ligger ovanför och utrymmet nedanför kan användas för spel eller organisera ett arbetsområde där. När du väljer är det viktigt att vara uppmärksam på modellens höjd. För en yngre ålder är det bättre att ta en spjälsäng lägre och med stabila steg. Och för äldre barn är en vanlig stege också lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spjälsängarnas mönster förenas av en allmän regel - varje modell är singel. Även våningssängarna är standardstorlekar. Och det rekommenderas inte att sätta ihop till exempel väder eller tvillingar, eftersom det finns risk att falla och bli skadad.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bör du också fokusera på säkerhet. Inga vassa hörn, strukturens kanter ska täckas med en speciell kant av mjuk plast. Endast naturmaterial: det bästa alternativet här är trä. Det är inte bara säkert, det kommer också att pågå mycket länge.

Bild
Bild

Hur väljer man efter ålder?

Standardmått gör det lättare, enklare och bekvämare att välja en spjälsäng. Om så önskas kommer många tillverkare att göra en skräddarsydd säng enligt måtten och ritningarna. Det kommer att bli dyrare, men mer original, du kommer inte hitta en andra sådan produkt.

Vi föreslår att du bekantar dig med huvudstorlekarna för spjälsängar efter barnens ålder

De mest populära storlekarna för barn under 2 år är 120x60 och 120x65 cm. Det andra alternativet är mer typiskt för europeiska tillverkare. Om barnets tillväxt är liten, kan en sådan spjälsäng användas upp till 4-5 år. Botten på modellerna är vanligtvis höjdjusterbar och har 2-3 nivåer

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För barn 3-7 år gäller storlekarna: 140x70, 160x70, 80x190 eller 195 cm. Höjden bör inte överstiga 1 meter, om det inte är en loftsäng.
  • För en student är storlekar lämpliga som motsvarar måtten på en vuxen enkelsäng (80x190 och 90x200 cm) eller till och med 120 x 200 cm.

För att spara och använda utrymme klokt väljer fler och fler föräldrar våningsmodeller och loftsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt madrass?

Enligt barnläkare och ortopeder påverkas sömnkvaliteten inte bara av miljön, utan också av madrassen som barnet sover på. Under sömnen sker viktiga processer i kroppen, varav en är bildandet av korrekt hållning. Det är därför det är nödvändigt att köpa en ortopedisk madrass för barn under 14 år.

Bild
Bild

De flesta modeller är utrustade med en anatomisk eller ortopedisk madrass.

Dessa typer skiljer sig från varandra, så det är värt att veta vilken som är bäst

  • Anatomiska madrasser är tillverkade med en speciell teknik som gör att du kan behålla och komma ihåg barnets kroppsställning under sömnen. När barnet byter position får madrassen en ny form.
  • Den ortopediska madrassen fixerar ryggradens korrekta position under sömnen. Experter är mer benägna till detta alternativ, eftersom barnets ben ännu inte har blivit starkare och det finns risk för att ryggradssjukdomar, till exempel skolios, uppstår och vidareutvecklas.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en madrass bör du först och främst vara uppmärksam på barnets ålder och använda följande rekommendationer

  • I åldern 3 till 6 år växer barnets muskelvävnad, men ryggraden har ännu inte bildats fullt ut. Det är värt att välja en madrass utan fjädrar, medelhög eller maximal fasthet. Allt material kan användas som fyllmedel.
  • Från 6 till 12 år kan madrassen vara med fjäderblock, med medium fasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla madrasser kan köpas för skolåldern och äldre. Den viktigaste nyansen här är styvhet. Det är bättre att utesluta mjuka alternativ

De flesta experter är överens om att det bästa alternativet skulle vara madrasser med en "minneeffekt". När du väljer en madrass är det värt att ge företräde åt fyllmedel av en kombinerad typ: kokosfibrer med polyuretanskum eller latex.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa enkla rekommendationer hjälper dig att hitta den perfekta sängen för ditt barn . Sömn för barn i alla åldrar är huvudkomponenten för korrekt utveckling, beteende och humör i allmänhet. Använd våra rekommendationer, de hjälper till att säkerställa en hälsosam och tillfredsställande vila för ditt barn.

Rekommenderad: