Aldersfoder (44 Foton): Svartalsprodukter, Recensioner

Innehållsförteckning:

Aldersfoder (44 Foton): Svartalsprodukter, Recensioner
Aldersfoder (44 Foton): Svartalsprodukter, Recensioner
Anonim

Många människor besöker badhuset för att förbättra sin hälsa. Därför bör ångrummets dekoration inte avge hälsoskadliga ämnen. Det är bra att det finns ett naturligt och miljövänligt material som har använts mycket länge som beklädnad.

Alder tolererar fukt och höga temperaturer, varför det används för tillverkning av foder, eftersom det är mycket dyrt för budgeten att bygga ett badhus av stockens träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Helande kraft

Alder används också i stor utsträckning inom medicin. Barken och bladen används som ett botemedel mot inflammation och sårläkning i form av tinkturer och avkok. Trä har samma egenskaper. Därför förbättrar alfoder i bad hälsan. Produkter tillverkade av sådant trä avger inte harts vid någon temperatur.

Alder används inte bara för att dekorera bad och andra lokaler, det används också i möbler på grund av dess dekorativitet och attraktivitet. Detta material har ett brett spektrum av applikationer och mestadels positiva recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träet kännetecknas av en attraktiv gul-röd färg. På snittet har trädet ett känsligt litet mönster. Dessutom gör mjuka fibrer det möjligt att göra tunna element av al utan att förlora sina kvaliteter. Inklusive styrka.

Alder används också för konstruktion av hydrauliska konstruktioner . Det är nästan opåverkat av de omgivande atmosfäriska influenserna.

Alder har länge varit populärt för sina helande egenskaper. Det används ofta vid arrangemang av ångrum, bastur och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess medicinska egenskaper är helt enkelt motiverade: träet innehåller tanniner. På grund av vad den har så magiska helande krafter. Vid utsättning för höga temperaturer släpper trä ut ämnen med desinficerande och sammandragande egenskaper, som hjälper till att stoppa blod och förhindra inflammation i sår och brännskador.

Med reumatism i lederna rekommenderas deras sjukdomar på grund av ämnesomsättning, olika förkylningar, problem med andnings- och nervsystemet, procedurer i ångrummet med användning av al.

Enligt övertygelserna från sanna finsmakare av badet måste sektionen för ångbadet vara mantlad med alspapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet slutade på fodret när du avslutade arbetet i rummet, då skulle det bästa alternativet vara träprodukter. Naturmaterial är alltid miljövänligt, det orsakar också många positiva känslor. Det hjälper till att bli av med sjukdomar, förbättrar humöret och ger energi. Genom att utföra slutarbetena i bostäder och platser för rekreation av naturmaterial tar de samtidigt hand om sin egen och sina nära och kära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Inledningsvis var fodrets utsida bara platt, men nyligen har andra former av beklädnad börjat dyka upp. Från den gamla versionen har bara metoden att fästa panelerna, liknande principen för att foga golvbrädan, överlevt. Nu används denna design vid tillverkning av plastpaneler. De vanligaste fodringsalternativen har distinkta namn.

Bild
Bild
  • Blockera hus . Panelerna har en profil som visuellt skapar en imitation av en vägg av stockar. Alla andra egenskaper förblev desamma som för ett vanligt foder.
  • Panel . Principen är densamma som för ett blockhus, men en imitation skapas inte av en stock, utan av en byggnadsstång.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Amerikansk . Beklädnaden av detta foder är kilformad, vilket ger intrycket av att panelerna överlappar varandra. I detta fall utförs dockningen på vanligt sätt.
  • Lugna . Denna sort ser ut som en enkel bearbetad bräda. Det ser ut som en kontinuerlig homogen yta utan skarvar. Även om de är närvarande.
Bild
Bild
Bild
Bild

fördelar

Om vi pratar om fördelarna med alved, kan vi dra slutsatsen att det är idealiskt. Alderträ är av hög kvalitet, brist på koldioxidutsläpp, utmärkt utseende. Och ett antal andra fördelar.

Svart altor har utmärkt fuktavvisande egenskap, det kan sägas att det inte tar upp vatten. Och detta ökar dess popularitet och erkännande som det mest lönsamma bland efterbehandlingsmaterialen för badrum. Aldermaterial lämpar sig väl för bearbetning, vilket är så högt värderat av specialister

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I användningsförloppet lämpar sig almaterial praktiskt taget inte för deformation och uttorkning med låg hållfasthet. Fodret av detta trä kännetecknas av högsta kvalitet och flitiga yttre utseende, vilket gör detta material väldigt vanligt vid konstruktion av lokaler av badtyp.
  • Låg värmeledningsförmåga. På grund av denna kvalitet absorberar alfodret i ångrummet inte värme, värms inte för mycket. Det eliminerar brännskador på henne.
  • Låg hygroskopicitet. Alfoder för ett bad förlorar inte sin form på grund av att det inte absorberar fukt. I det fall badet inte används under en längre tid för sitt avsedda ändamål, även på vintern, kommer fodret inte att frysa och behålla sitt utseende fullt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Motstånd mot förfall. Inte bara beklädnadsmaterial för lokaler är gjorda av al. Före utvecklingen av användningen av betong byggdes brunnar av alved, och de tjänade ganska länge.
  • Antibakteriella egenskaper. Alderträ är naturligt antibakteriellt. Det eliminerar behovet av ytterligare beläggning av fodret med speciella kemikalier under drift under alla förhållanden.
  • Medicinska egenskaper för kroppen. Med en hel lista över ämnen som har en gynnsam effekt på människokroppen, har alderfin en positiv effekt på hälsan. Det botar inte sjukdomar, men förhindrar att de utvecklas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillåter luftgenomträngning. Aldersfoder stör inte luftväxlingen. Även om luftpassagen är långt ifrån hög, utesluter det bildning av kondensatfuktighet på väggarna.
  • Med en tät och plastkonstruktion av trä, bearbetas detta träd anmärkningsvärt. Även när det är torrt ändrar det inte sina parametrar. Fodrets element är inneboende i geometriska former, de lämpar sig inte för snedvridning, därför är det lätt att mantla alfoder med egna händer utan att tillgripa specialister.
  • Aldersfoder har utmärkt ljud- och värmeisolering. Tillverkad enligt den ursprungliga designen, den har en unik form som ser ganska estetiskt tilltalande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Det finns inga idealiska ytor, och i det här fallet finns det några nackdelar. Det finns inte många av dem.

  • förändring av originalfärgen vid höga temperaturer;
  • förekomst av defekter: skada på kärnan av ruttna, mörka fläckar, knutar, spritfärg;
  • som ett resultat av defekter har den en liten del av utmatningen från ett högkvalitativt kort;
  • relativt höga kostnader också på grund av det lilla utbytet av normalt material;
  • med dålig och felaktig bearbetning blir det mycket förvirrat, vilket är svårt att slipa senare - detta händer främst när man använder råmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Aldersfoder är härligt lämpligt för det inre av rummet, det har inte egenskapen att mörkna, varför den färdiga bilden av rummets dekoration omedelbart fångar ögat utan ytterligare onödiga rekonstruktioner. Har en behaglig doft som skapar en mysig atmosfär i rummet.

Naturligtvis, med tiden, när det utsätts för luft och oxidativa processer, kommer materialet att något skada . Men efter att ha behandlat ytan med speciella beläggningar som lack, får älmaterialet sina karakteristiska färger med mer intensiva toner. Det beror på lagringsförhållanden och hantering.

Bild
Bild

Den ljusa tonen matchar perfekt med de mörka elementen i interiören, vilket gör att du kan skapa en kontrast i designen och kombinera olika nyanser.

Träpanelen ger harmoni och en känsla av luftighet, naturens närvaro och oberoende av miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är till stor hjälp att alved kan användas vid tillverkning av möbler , köksredskap, in- och ytterdörrar, element i trappor mellan golv: räcken, räcken, trappsteg, som material för golvfinish, väggytor och i vissa fall taket. Och även alfoder kan användas delvis. För att dekorera med det separata områden i rummet och delar av väggarna, till exempel i köket, kan du dekorera området bara ovanför arbetsbordet. Kan användas som inlägg i olika inredningsartiklar.

Och med alla dessa kvaliteter är almaterial ganska prisvärt och har utmärkt prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris och kvalitet

Att ignorera allt ovan och hur attraktivt och pålitligt alfoder är, för att förvärva det, kommer det inte att kräva mycket arbete i någon specialaffär. Tack vare sin unika färg och lätthet att bearbeta, slutbearbetning av alla nivåer av komplexitet, oavsett i vilket rum, visar sig alltid vara en framgångsrik designidé.

Alderträ, som nämnts, accepterar inte fukt, så det kan användas för att dekorera kök och badrum, badrum, det kommer att se vackert ut i ett lusthus, veranda och liknande strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller träets säkerhetsegenskaper: trots att almaterial, vars pris i butikerna är det mest prisvärda på marknaden, används säkert i livsmedelsindustrin för att röka alla typer av köttprodukter.

Användningen av alfoder som avslutningsmaterial för badtypslokaler säkerställer hållbarhet, lämplighet för reparation och skapar ett stilrent, unikt och lugnande utseende av utrymmet runt det.

Rekommenderad: