Svart Mosaik: Svarta Och Vita Glansiga Plattor, Silver- Och Guldalternativ, Rund Matt Keramik

Innehållsförteckning:

Video: Svart Mosaik: Svarta Och Vita Glansiga Plattor, Silver- Och Guldalternativ, Rund Matt Keramik

Video: Svart Mosaik: Svarta Och Vita Glansiga Plattor, Silver- Och Guldalternativ, Rund Matt Keramik
Video: Ba Vipan Lund 2024, Maj
Svart Mosaik: Svarta Och Vita Glansiga Plattor, Silver- Och Guldalternativ, Rund Matt Keramik
Svart Mosaik: Svarta Och Vita Glansiga Plattor, Silver- Och Guldalternativ, Rund Matt Keramik
Anonim

Ovanlig design är vad varje lägenhetägare drömmer om. Och mosaiken för en sådan lösning är ett verkligt fynd, för med dess hjälp kan du skapa riktigt unika kompositioner och passa in i den övergripande inredningen. Särskilt intressant är de svarta plattorna, som används i en soloinredning eller i en ensemble med kakel i en annan färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Mosaikplattor har tillräckligt med fördelar, eftersom de i sina egenskaper liknar keramiska plattor, som är extremt populära bland lägenhetsägare.

Om vi stannar kvar vid dess fördelar, så är dessa:

  • styrka;
  • pålitlighet;
  • varaktighet;
  • fuktmotstånd;
  • inte mottaglig för temperaturförändringar;
  • bleknar inte eller bleknar;
  • finns i en mängd olika färger.
Bild
Bild

Det finns två huvudsakliga nackdelar med mosaikplattor:

  • höga kostnader för material och installation;
  • långsiktig installation på grund av noggrant arbete.

Om, trots utsikterna till långsiktig läggning av dyra kakel, lägenhetens ägare beslutar om detta experiment, blir resultatet värt pengarna och den tid som spenderas.

Särdrag

En intressant lösning i inredningen kan vara en svart mosaik. De viktigaste områdena där mosaik läggs oftast är badrummet och köket. Detta kan förklaras av plattans funktionella egenskaper, eftersom det klarar bra avstötning av fukt och lugnt tål värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaiken kan bestå av fyrkantiga eller runda element - chips. Runda mosaikpaneler ser ännu mer original ut på grund av den ovanliga strukturen och kombinationen av element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills produceras både glansiga och matta mosaikplattor.

Material för det kan vara:

  • Natursten - oftast är det granit och marmor. Används för golvfinish. Om du tar onyx eller jaspis kan du arbeta på väggen. Avser dyra material.
  • Keramik är ett billigt och populärt alternativ. Ett av plusserna är den enorma färgpaletten.
  • Glas är det lättaste materialet att ta hand om. Den har utmärkta fuktbeständiga egenskaper, motståndskraftig mot extrema temperaturer.
  • Metall är ett sällan använt men attraktivt material. Dess känslighet för korrosion tillåter inte användning i badrummet och i köket.
  • Trä. Endast vissa träslag kan användas. Kräver nödvändigtvis svampdödande behandling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Du kan göra layouten ren svart, eller så kan du ta andra färger för kontrast eller skuggning av svart. Till exempel används svartvita klassiker ofta för att dekorera badrummet, vilket ger rummet chic, stil och respektabilitet. Oftast används denna kombination på golvet, sedan lämnas väggarna och taket i en färg. Du kan leka med svarta och vita plattor inte bara i badrummet, utan också i köket, om det är utformat i lämpliga färger, eller i vardagsrummet, om ett liknande villkor är uppfyllt. I köket kan både ett förkläde och ett golv fodras med svart mosaik, även om detta är ett dyrt företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom kontrasten i färger kan du också spela på kontraster i texturer: glansiga och matta. Detta ger dig ännu fler möjligheter att skapa unika kombinationer.

Svarta mosaikplattor är vackra inte bara i kombination med vita . Det är ett mycket snyggt renoveringsmaterial som direkt uppmärksammar sig själv. Färgade brickor kan också lägga till ljusa accenter till det - det är bättre att använda detta tillvägagångssätt i små mängder så att accenterna inte blir till en schack.

Bild
Bild

Mosaik av svart färg, accentuerad av silver eller guld, som antingen kan varvas på chips eller oberoende element varvat med svart, ser extremt elegant ut. Som med användning av färgade accenter är det bäst att inte överanvända ädelmetaller. Rummets design kommer att se väldigt snygg ut om de gyllene accenterna överlappar andra "gyllene" inredningsdetaljer. Till exempel, om det är ett kök, kommer ett svart mosaikförkläde med droppar guld att passa perfekt med guldhandtag eller stolben.

Bild
Bild

Ombre -effekten kommer att se inte mindre original ut: från svarta plattor till gråtoner som flyter in i vitt.

Om det finns en önskan att lägga till ljus i rummet, är det bättre att dekorera det i vitt. Då kommer den svarta plattan som läggs till i fragment att mjuka upp svartvitt.

Bild
Bild

Om du vill lägga till mysterium ska rummet vara färdigt i svart, och vitt eller andra mosaikelement kommer att betona mysteriet.

Rekommenderad: