White Mosaic Adhesive: Tile Moisture Resistant Compound, Ready Made Glass Tile Mosaic Adhesive

Innehållsförteckning:

Video: White Mosaic Adhesive: Tile Moisture Resistant Compound, Ready Made Glass Tile Mosaic Adhesive

Video: White Mosaic Adhesive: Tile Moisture Resistant Compound, Ready Made Glass Tile Mosaic Adhesive
Video: Mosaic Glue - Best Adhesive for mosaic 2024, Maj
White Mosaic Adhesive: Tile Moisture Resistant Compound, Ready Made Glass Tile Mosaic Adhesive
White Mosaic Adhesive: Tile Moisture Resistant Compound, Ready Made Glass Tile Mosaic Adhesive
Anonim

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av lim som lämpar sig för att plantera mosaik på hårda ytor. Bland de tillgängliga alternativen kan du hitta både universella och speciella lösningar. Professionella rekommenderar att man föredrar det senare, för tack vare dem kommer kompositionen att behålla sitt spektakulära utseende under en längre period. Specialiserat mosaiklim finns traditionellt i vitt, vilket är särskilt lämpligt för keramiska och glasplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vitt kakellim är mycket populärt på grund av dess mångsidighet i ton. Det passar bra med vilken nyans som helst av färgpaletten, så hantverkare köper det med säkerhet för att avsluta ett badrum eller kök i förväg.

För närvarande erbjuder tillverkare sina kunder högkvalitativa vita cementbruk ., som späds ut med en andel vit sand och de nödvändiga polymererna för bättre vidhäftning. En sådan lösning är fuktbeständig och är idealisk för att lägga mosaik, särskilt från naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med sådant lim är snygga sömmar, som är lättare att justera under läggning av kakel än limsömmar, som är mörkare i färgen. Dessutom kan en lätt lösning få mindre uppmärksamhet vid rengöring, speciellt om du fortsätter att använda en vit injektering, som döljer alla befintliga brister.

Vitt lim är ett nödvändigt attribut när man lägger glasmosaik ., som har varit särskilt populär bland designers och kunder den senaste tiden. Som regel är dessa transparenta eller genomskinliga plattor, vars kompletta sammansättning behöver en ljus bakgrund, nödvändig för att betona dess skönhet och frånvaron av snedvridningar i mosaikens utseende. Detta lim kommer att bli en oersättlig assistent i detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för val och användning

När du väljer ett lim måste du se till dess höga kvalitet, eftersom mosaikkompositionens hållbarhet beror på det.

För att göra detta bör du följa följande rekommendationer när du väljer ett lim

Professionals rekommenderar inte att du köper den här produkten på öppna marknader. Vitt kakellim har en pulverformig massa och säljs i påsar. Luftfuktighet och felaktiga förvaringsförhållanden kan avsevärt minska produktkvaliteten. För att förhindra en sådan möjlighet bör pulvret köpas från pålitliga certifierade butiker och endast de märken som har varit populära på marknaden länge

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt limmets produktion och förpackningstid. Som regel bör det för pulverblandningar inte överstiga sex månader. Efter denna period kan inställningsprocessen börja inuti påsen, vilket kommer att minska kvaliteten på den framtida lösningen.
  • Det är bättre att föredra specialiserat lim med förbehåll - för att lägga denna eller den produkten. Således blir det i processen mycket mer bekvämt för befälhavaren att arbeta med lösningen, och resultatet blir mycket högre och kommer inte att göra husägaren besviken.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du köper är det värt att i förväg kontrollera förbrukningshastigheten i den medföljande dokumentationen från tillverkaren av limmet för att jämföra dem med arbetsområdet. Glöm dock inte att hastigheten kan skilja sig från den faktiska förbrukningen, därför rekommenderar proffs att alltid köpa en tredjedel av den nödvändiga mängden pulver.
  • Vid utspädning av lösningen behöver du inte förlita dig på intuition - du måste strikt följa de bifogade instruktionerna. Överdriven fukt kan leda till defekter som påverkar plattans goda vidhäftning till ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel appliceras den färdiga lösningen på väggarna med ett specialköpt verktyg - en spatel. Trots att arbetet vanligtvis torkar inom 24 timmar (och dyrare blandningar även inom några timmar), rekommenderar erfarna hantverkare att fördubbla väntetiden för en bättre och starkare vidhäftning av mosaiken

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård vid köpet och noggrannhet under installationsprocessen kommer att bidra till att öka effektiviteten i kompositionens utseende och förbättra dess praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

När du väljer ett vitt kakellim bör du vara uppmärksam på tillverkaren. Till exempel märken Ceresit och Knauf … Produkterna från den förra är mer inriktade på att arbeta med mosaiker av konstgjorda material, medan sortimentet av det senare är utmärkt för att arbeta med kakel tillverkade av naturliga råvaror.

Tillverkarens vita lim Axton lämplig för ytbehandling med keramiska plattor, samt externa efterbehandlingar på grund av dess motståndskraft mot extrema temperaturer och ökad fuktbeständighet.

Rekommenderad: