Takmaterial Av Märket RPP: RPP 200 Och 300, Förkortning Avkodning. Skillnad Från RKK, Tekniska Egenskaper, Rullvikt Och Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Takmaterial Av Märket RPP: RPP 200 Och 300, Förkortning Avkodning. Skillnad Från RKK, Tekniska Egenskaper, Rullvikt Och Dimensioner

Video: Takmaterial Av Märket RPP: RPP 200 Och 300, Förkortning Avkodning. Skillnad Från RKK, Tekniska Egenskaper, Rullvikt Och Dimensioner
Video: Table video 2 to 30 in english. English Table video. 2024, April
Takmaterial Av Märket RPP: RPP 200 Och 300, Förkortning Avkodning. Skillnad Från RKK, Tekniska Egenskaper, Rullvikt Och Dimensioner
Takmaterial Av Märket RPP: RPP 200 Och 300, Förkortning Avkodning. Skillnad Från RKK, Tekniska Egenskaper, Rullvikt Och Dimensioner
Anonim

Takmaterial av RPP 200 och 300 kvaliteter är populärt när man placerar takbeläggningar med flerlagersstruktur. Dess skillnad från det rullade materialet RKK är ganska signifikant, vilket framgår av avkodningen av förkortningen. När du väljer lämpligt alternativ bör du i detalj studera märkningsfunktionerna, tekniska egenskaperna, takmaterialets vikt och dess dimensioner för att undvika eventuella fel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Takmaterial RPP med värdet 150, 200 eller 300 i märkningen är ett rullmaterial tillverkat i enlighet med GOST 10923-93. Han ställer in rullens dimensioner och vikt, bestämmer vilka egenskaper den har. Allt takmaterial som produceras i Ryssland är märkt på ett visst sätt. Det är på denna grund som du kan förstå vilken typ av syfte täckningen kommer att ha.

Förkortningen RPP betyder att detta material:

  • avser takmaterial (bokstav P);
  • foder typ (P);
  • har en dammig dammning (P).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Siffrorna efter bokstäverna anger exakt vilken densitet kartongbasen har . Ju högre den är, desto starkare blir den färdiga produkten. För RPP -takmaterial varierar densitetsområdet för kartong från 150 till 300 g / m2. I vissa fall används ytterligare bokstäver i markeringen - A eller B, som anger tid för blötläggning, liksom dess intensitet.

Huvudsyftet med RPP -takmaterial är att bilda ett foder under mjuka takbeläggningar som ondulin eller dess analoger. Dessutom används denna typ av material för 100% vattentätning av fundament, socklar. Materialets huvudsakliga egenskaper är följande:

  • bredd - 1000, 1025 eller 1055 mm;
  • rullarea - 20 m2 (med en tolerans på 0,5 m2);
  • brytkraft när den appliceras på spänning - från 216 kgf;
  • vikt - 800 g / m2;
  • vattenabsorbering - upp till 2 viktprocent per dag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För RPP -takmaterial, liksom för andra typer, är det absolut nödvändigt att bibehålla flexibiliteten under hela lagrings- och driftsperioden . Materialet är täckt med en dammig dressing gjord av glasmagnesit och krita så att dess lager inte hänger ihop. Dess obligatoriska egenskaper inkluderar värmebeständighet.

Transport av rullar är endast tillåten i vertikalt läge, i 1 eller 2 rader, lagring är möjlig i behållare och på pallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från RKK?

Ruberoids RPP och RKK, även om de tillhör samma typ av material, har fortfarande betydande skillnader. Det första alternativet är avsett att skapa ett stödlager i flerkomponenttak . Den har inte hög mekanisk hållfasthet, den har en dammig dammning.

RKK - takmaterial för bildandet av den övre takbeläggningen . Det kännetecknas av närvaron av grovkornig stenförband på framsidan. Detta skydd ger en ökning av beläggningens funktionalitet.

Stenflis skyddar väl bitumenskiktet från mekaniska skador, exponering för direkt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många företag är engagerade i tillverkning av RPP -takmaterial i Ryssland. Man kan definitivt inkludera TechnoNIKOL bland ledarna - ett företag som redan har en av de ledande positionerna på marknaden . Företaget tillverkar produkter i rullar märkta RPP-300 (O), avsedda för vattentätning av källare och socklar. Materialet kännetecknas av ökad hållfasthet, överkomlig kostnad, tål uppvärmning upp till +80 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget KRZ bedriver också tillverkning av RPP -takmaterial . Fabriken i Ryazan producerar fodermaterial i mellanklassen. Företaget är specialiserat på varumärket RPP-300, lämpligt för bildandet av en bas för betonggolv, golvvärme. Materialet från KRZ är flexibelt, lätt att skära och installera, har tillräcklig styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt anmärkningsvärt är RPP -takmaterial som produceras av företagen "Omskkrovlya", DRZ, "Yugstroykrovlya " … De kan också hittas till försäljning i byggvaruaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läggningsförfarande

Installation av takmaterial av RPP -typ innebär att man följer en specifik procedur. Material i rullar levereras till arbetsplatsen i önskad mängd. En preliminär beräkning görs av den mängd takmaterial som är tillräcklig för att helt täcka alla takytor.

Valet av lämpliga väderförhållanden är av stor vikt. Du kan bara arbeta i torrt väder, det är lämpligt att välja en molnfri solig dag. Tänk på arbetsordningen när du lägger takskiktet.

  1. Ytorengöring . Takdelen är fri från smuts och damm, spärren är förberedda, så att du kan stiga till önskad höjd.
  2. Applicering av mastik . Det kommer att öka vidhäftningen till ytan, ge en bättre passform av materialet.
  3. Därefter börjar de rulla ut takmaterialet . Dess läggning utförs från åsen eller den centrala delen av den framtida beläggningen, med sidan utan att sprinkla till mastiklagret. Samtidigt utförs uppvärmning, vilket gör att materialet kan smälta på ytan. Arbetet fortsätter tills hela taket är täckt. Vid rullarnas fogar överlappar kanterna.
Bild
Bild

Vid vattentätning av en grund eller sockel kan arken fixeras i ett vertikalt eller horisontellt plan . Var och en av metoderna har sina egna egenskaper. Med horisontell infästning är RPP-takmaterial fäst på en mastik på bitumenbasis, med en marginal på 15-20 cm. Efter avslutat byggnadsarbete måste du fixa materialets återstående kanter, böja dem och fixa dem på betong. Denna metod används vanligtvis under konstruktionsfasen för att skydda fundamentet.

Vertikal vattentätning med RPP -takmaterial är gjord för att skydda betongkonstruktioners sidoytor mot fukt . En bituminös flytande mastik används här som en slags limkomposition, applicerad över en speciell primer för att öka vidhäftningen. Installationen utförs med en överlappning, från botten till toppen, med överlappande angränsande områden med 10 cm.

Om vattennivån är tillräckligt hög appliceras isoleringen i flera lager.

Rekommenderad: