Punch-to-drill-adapter: Vilken Ska Du Välja För Borrning? Funktioner För Att Använda Adaptern Med Sexkanthuvud

Innehållsförteckning:

Video: Punch-to-drill-adapter: Vilken Ska Du Välja För Borrning? Funktioner För Att Använda Adaptern Med Sexkanthuvud

Video: Punch-to-drill-adapter: Vilken Ska Du Välja För Borrning? Funktioner För Att Använda Adaptern Med Sexkanthuvud
Video: SDS Drill Chuck Adapter 2024, Maj
Punch-to-drill-adapter: Vilken Ska Du Välja För Borrning? Funktioner För Att Använda Adaptern Med Sexkanthuvud
Punch-to-drill-adapter: Vilken Ska Du Välja För Borrning? Funktioner För Att Använda Adaptern Med Sexkanthuvud
Anonim

Borrhammaren är ett universellt verktyg utrustat med en slagmekanism och speciella chuckar, med hjälp av vilka arbetsfästet är fixerat. Fördelen med sådana chuckar är att de snabbt låter dig byta tillbehör och fixa borrarna på ett tillförlitligt sätt, oavsett diameter. Det är bekvämt under arbetet, men det är nödvändigt att välja rätt adaptrar för att säkerställa deras långsiktiga drift.

Bild
Bild

Varför krävs en patron?

Även om borrmaskiner gör samma jobb, finns de i olika utföranden. Vridmomentet från motorn till munstycket överförs med hjälp av kugghjul, och det finns också en mekanism i konstruktionen för fixering av borrarna. Dessa enheter kan fungera inte bara som ett slaginstrument, de har också ett rotationsläge Därför är det inte tillåtet att använda konventionella borrchuckar. De måste vara utrustade med SDS-chuckar som kan motstå rotationsbelastningar och fram- och återgående rörelser. Om en sådan patron misslyckas måste den bytas ut, eftersom reparationer i vissa fall är omöjliga.

Bild
Bild

Designfunktioner för borrhuvud

Munstyckena används för att arbeta med betong eller sten, och de är gjorda med skär av hårda metaller.

Munstycket består av flera delar:

  • kärnor;
  • spiraler;
  • skaft;
  • dammborttagningshålrum;
  • fästdel.

Ju mer verktygsmotorn roterar, desto bättre blir borrprocessen. Eftersom borrhammaren är kraftfullare än en konventionell borr är själva munstycket av högkvalitativ metall, vilket garanterar en lång livslängd och möjlighet att justera lutningsvinkeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera en konventionell borr i en roterande hammare

När du arbetar med det här verktyget kan det finnas fall där det är nödvändigt att inte bara krossa en viss bas utan också borra ett hål i den. I det här fallet är det nödvändigt att ha ett verktyg med ett skaft, som låter dig installera en borr med valfri diameter, oavsett formen på själva skaftet. Borrmaskinen installeras med en adapter eller adapter, som kan fixeras på verktyget.

Bild
Bild

En sådan enhet kostar för närvarande cirka 300 rubel på marknaden och är av olika typer, vilket gör att du kan köpa den för användning med borrar med olika former av skaft. Du måste köpa snabbkopplingar, som gör att du snabbt kan byta borrar och tjäna enheten längre.

Med hjälp av en sådan enhet är det möjligt att utföra olika typer av arbete med en perforator, som borren inte klarar av . Denna maskin är också kraftfullare än en konventionell borr, och därför kan den borra hål med tillräckligt stora diametrar utan att överbelasta verktyget. Det är också viktigt att ta hänsyn till att det under drift kan uppstå ett motreaktion i patronen, vilket innebär att den här enheten är ur funktion. Det är nödvändigt att demontera det och fastställa orsakerna till felet.

Bild
Bild

Stansadapter

Detta är ett bra alternativ för dem som behöver använda roterande hammare, inte bara för borrning utan även för andra funktioner. Du kan köpa en sådan adapter till ett överkomligt pris och använda den för att borra eller borra olika material. Samtidigt är en av dess främsta fördelar att med det kan du snabbt byta munstycken och öka produktiviteten. Detta gör borrmaskinen mer bekväm att använda.

Bild
Bild

SDS -patron

Idag är SDS -patronen efterfrågad på grund av dess tillförlitlighet och enkel installation. Det kan vara snabbklämning, och den största skillnaden är att du kan dra åt munstyckena med handflatorna. För att säkerställa hållbarheten hos en sådan patron är det nödvändigt att smörja och rengöra den från damm regelbundet.

Bild
Bild

Patronfel

Om borrhammaren börjar arbeta med ryck och stopp, samt att det kommer främmande ljud under drift, är det nödvändigt att inspektera patronen först. Anledningen till att sådana faktorer uppträder kan vara:

  • slitage på låsring;
  • skada på packningen;
  • glidning av våren.

I de flesta fall kan dessa fel elimineras av dig själv genom att köpa nya element, men det rekommenderas att köpa en komplett patron för att byta ut den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta bort enheten

För att förlänga patronens livslängd är det nödvändigt att regelbundet rengöra den från damm och smörja den. För att göra detta rekommenderas att utföra åtgärderna i en specifik sekvens.

  1. Flytta klämringen på chucken med en skruvmejsel.
  2. Ta bort locket.
  3. Demontera strukturen.
  4. Smörj in fjädern.

Monteringsarbeten utförs upp och ner.

Bild
Bild

Specialistrekommendationer

För att förlänga den här enhetens livslängd måste du använda själva perforatorn korrekt.

Mästarna ger sådana råd:

  • Låt inte enheten gå på tomgång under en längre tid.
  • Applicera inte hårt tryck på verktyget under drift.
  • Om du måste bearbeta mjuka material måste du använda det chocklösa driftsläget.
  • För hårda underlag bör smörjmedel eller emulsioner användas.
  • Använd liten borax.
  • Rengör skaftet regelbundet.
  • Överhett inte enheten.
  • Ta bort damm från borrhammaren före och efter arbetet.

För att utföra alla dessa aktiviteter kan du använda specialprodukter och oljor, inklusive borstar, som kan köpas billigt i butiken. Om du följer dessa rekommendationer kommer verktyget att hålla länge och misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara adaptrar och funktioner

Innan du köper den här enheten måste du ta hänsyn till vilken typ av patron som tidigare användes i enheten. I moderna modeller av roterande hammare kan följande typer av patroner användas:

  • Sds-max . Håller 20 mm skaft och passar på professionella modeller.
  • Sds-plus . Den används i hushållsapparater och håller skaft upp till 10 mm i diameter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid val av sexkantshuvud måste alla dessa faktorer beaktas, annars kan chucken helt enkelt inte installeras på verktyget. När du väljer måste du också vara uppmärksam på patroner från välkända tillverkare, och det rekommenderas att köpa de elementen för fastspänning av munstycken där det inte krävs användning av speciella nycklar. Köpet av en sådan chuck gör att du enkelt kan utföra arbete med en borrmaskin och snabbt byta ut borrar om det behövs.

Du kommer att lära dig hur du använder borrar från en borrmaskin i en elektrisk borr i följande video.

Rekommenderad: