Plastformning: Ej Avtagbar För Monolitisk Väggkonstruktion Och Avtagbar, Tillverknings- Och Installationsteknik

Innehållsförteckning:

Video: Plastformning: Ej Avtagbar För Monolitisk Väggkonstruktion Och Avtagbar, Tillverknings- Och Installationsteknik

Video: Plastformning: Ej Avtagbar För Monolitisk Väggkonstruktion Och Avtagbar, Tillverknings- Och Installationsteknik
Video: Kløfri isolering? 2024, Maj
Plastformning: Ej Avtagbar För Monolitisk Väggkonstruktion Och Avtagbar, Tillverknings- Och Installationsteknik
Plastformning: Ej Avtagbar För Monolitisk Väggkonstruktion Och Avtagbar, Tillverknings- Och Installationsteknik
Anonim

Det modulära formsystemet är lämpligt för konstruktion av alla typer av anläggningar. Speciella sköldar hjälper till att skapa alla nödvändiga konfigurationer. Artikeln kommer att fokusera på plastformar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Plastformning har ett antal fördelar:

  • dess mångsidighet bidrar till förkroppsligandet av intressanta designfynd, eftersom det förutom vertikala och horisontella fragment finns möjlighet att konkretisera kurvlinjära element;
  • den relativt låga vikten av standardiserade delar mot bakgrund av metallmotstånd gör det enkelt att montera alla konfigurationer utan att använda lyftutrustning;
  • hållbarhet tillåter långsiktig användning av strukturen, eftersom den inte utsätts för korrosion, fukt, ultravioletta strålar och temperaturförändringar;
  • utmärkt strukturell hållfasthet ökar motståndet mot tryck i betongmassan;
  • användningen av en liten mängd smörjmedel uppnås på grund av det faktum att betongblandningens interaktion med plasten inte sker - formen avlägsnas lätt från vilken yta som helst;
  • den höga kvaliteten på de tillverkade produkterna är förknippad med panelernas jämnhet, vilket säkerställer den färdiga betongens jämnhet;
  • korrekt montering garanterar perfekt täthet av lederna och förhindrar läckage av betongbruk;
  • enkel rengöring av ytan efter avlägsnandet beror på frånvaron av härdad betong på den;
  • vid tillverkning av plastformar tillhandahålls återanvändbar användning av dess löstagbara alternativ;
  • installationshastigheten säkerställs på grund av designens mångsidighet, som gör att du snabbt kan montera och ta bort formuläret;
  • måttnoggrannheten hos plastprodukter kräver ingen justering under installationsarbetet;
  • lönsamheten ligger i möjligheten att använda arbetskraften hos en eller två personer, och avslag på ett helt byggteam och användning av specialutrustning minskar arbetskostnaderna avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar den relativt låga hållfastheten hos sköldarna . jämfört med deras metallmotstycke, och behovet av att förvärma strukturen i frostigt väder.

Bild
Bild

Ansökan

Formning av plastmaterial används vid konstruktion av föremål för olika ändamål . Den är idealisk för monolitisk konstruktion. Det används för att installera väggar, pelare, tak och fundament.

Produktionen av specialuppsättningar som är utformade för deras betong är väl etablerad.

Bild
Bild

Grundramen monteras med sköldar och hälls sedan med betong. Möjligheten att kombinera olika fragment som ingår i satsen gör att du kan montera och gjuta bärande väggar och alla typer av skiljeväggar av alla storlekar. Fyrkantiga, rektangulära, ovala och runda pelare konstrueras med de medföljande modulerna.

Bild
Bild

Formsystemet används i stor utsträckning för att lägga vägar och stigar i trädgården, för att skapa betongpooler . Bildandet av modern landskapsdesign är inte komplett utan användning av plastform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Klassificeringen av den kompletta uppsättningen plastformningsmoduler bestäms av ett antal tecken.

Enligt tillämpningsområdet kan följande typer särskiljas:

  • universella kit som används för konstruktion av fundament, väggpaneler, balkar och olika överliggare;
  • kit för installation av olika kolumner;
  • modulära konstruktioner avsedda för tillverkning av golv mellan golv;
  • utrustning för gjutning av en krökt yta, inklusive flexibla och radiebeslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av demonteringens natur är uppdelningen i två huvudtyper känd

  • Ej avtagbar designen förutsätter att den i slutet av arbetet kommer att förbli en integrerad del av byggnaden. Cellstrukturen hjälper till att motstå tung betongmassa. Sådan formning är effektiv för monolitisk väggkonstruktion. Och också i stor efterfrågan på att lägga grunden. Ett slips av plast är väl lämpad för denna typ av konstruktion. Det är hon som låter dig kombinera plast med plywood, skiffer, spånskiva och andra material.

Bild
Bild

Avtagbar formblock i plast används ofta i konstruktion. De är utrustade med roterande handtag som gör att du kan placera moduldelarna i alla riktningar. Mångsidigheten hos denna sort utökar omfattningen. Vid tillverkning av avtagbara paneler används oftast plywood. Efter att betongen har härdat avlägsnas den avtagbara formen. I framtiden används den många gånger.

Bild
Bild

Installationsteknik

Installation av plastformning utförs enligt ett visst schema . Hon är vacker enkel … Först måste du städa upp byggarbetsplatsen: rensa området, ta bort allt skräp och jämna ut ytan. Sedan måste du förbereda själva strukturen, vars insida ska rengöras väl. Formen måste installeras jämnt och effektivt så att senare krympning inte framkallar krökning av väggpanelerna. Även om plastbitar inte är benägna att böjas, är det möjligt att ändra lutningsvinkeln.

Bild
Bild

Den demonterade formen monteras enligt schemat som bifogas den, vilket möjliggör montering av strukturen. Det utförs som en konstruktör för barn. Skärmarna är anslutna med hjälp av metallfästen. De behandlas med ett smörjmedel för att skapa en glidyta. Det är mycket viktigt att kontrollera byggkvaliteten . Sedan hälls ramen med betong.

Om arbete utförs i ett öppet utrymme vid temperaturer under noll, krävs förvärmning av panelerna.

Bild
Bild

Vid tillverkning av en monolitisk grund med fast formning läggs först basen av den framtida byggnaden från speciella kuber. Strukturen är vanligtvis förstärkt med glasfiberarmering. Därefter fylls intervallerna mellan väggarna i formen med betong. Fyllningshöjden bör inte vara högre än en meter . Arbetet utförs i etapper. Om en flyttbar form används, tas den bort inom en vecka. Det beror på betongens hållfasthet. Det bör vara minst 70%. Därefter rensas utrymmet för betongpartiklar och annat skräp.

Rekommenderad: