Efterbehandling OSB -plattor Inomhus (34 Bilder): Hur Kan Du Dekorera Väggarna I Ett Hus Inuti? Interiörfoder Och Andra Alternativ, Design

Innehållsförteckning:

Video: Efterbehandling OSB -plattor Inomhus (34 Bilder): Hur Kan Du Dekorera Väggarna I Ett Hus Inuti? Interiörfoder Och Andra Alternativ, Design

Video: Efterbehandling OSB -plattor Inomhus (34 Bilder): Hur Kan Du Dekorera Väggarna I Ett Hus Inuti? Interiörfoder Och Andra Alternativ, Design
Video: "Dafaliwale Dafali Baja" (डफलीवाले डफली बजा) Full 4K Video Song | Rishi Kapoor, Jaya Prada - Sargam 2024, Maj
Efterbehandling OSB -plattor Inomhus (34 Bilder): Hur Kan Du Dekorera Väggarna I Ett Hus Inuti? Interiörfoder Och Andra Alternativ, Design
Efterbehandling OSB -plattor Inomhus (34 Bilder): Hur Kan Du Dekorera Väggarna I Ett Hus Inuti? Interiörfoder Och Andra Alternativ, Design
Anonim

OSB -skivor är mycket efterfrågade som inredning och ofta exteriördekoration av lokaler. Det finns flera kvaliteter av detta material på marknaden. Men installationen är inte en sista uppgift, eftersom panelerna måste beläggas med något för att ge dem ett presentabelt utseende. För detta används en mängd olika alternativ, som alla har sina egna egenskaper. Vi uppmärksammar de vanligaste metoderna för väggbeklädnad i ett rum från OSB -paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

OSB -skivor är tillverkade av träflis, som blandas med lim eller hartser, så att de har en naturlig struktur . Naturligtvis gillar många den här finishen, men om du vill hitta på en intressant inredning bör du överväga andra alternativ.

Till exempel kan du måla panelerna med träfläck för att få en fin nyans som inte släcker den träiga strukturen.

Men du kan använda specialfärger eller dekorera arken med tapeter eller till och med keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer ett beklädnadsmaterial bör du komma ihåg om huvudfunktionen i OSB -kort - förekomst av impregnering från harts, paraffin och vax . Dessa ingredienser kombineras inte med alla efterbehandlingsmedel. Därför är huvudregeln en primer, som utförs i det inledande skedet av motstående väggar, golv eller tak från lakan.

Det bör noteras att virke erbjuds slipat och opolerat . I det senare fallet måste du använda en speciell apparat eller slipmaskin med ett sliphjul för att göra ytan slät utan ett enda chip. När det gäller sätten att dekorera ditt hem kan du ta reda på om en mängd olika alternativ som kan locka din uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggbeläggning med lack

Om OSB -panelerna redan är monterade, det är nödvändigt att kontrollera deras integritet och se till att spikar eller skruvar inte sticker ut på ytan . Det är också viktigt att ta bort eventuella defekter, reparera sprickor och luckor för att uppnå jämnhet och jämnhet.

Om du hoppar över det här steget kommer rostiga fläckar från naglar att dyka upp på ytan av det lackerade materialet, vilket redan kommer att se extremt oförutsägbart ut.

Därför bör du använda en doboinik för att inte skada väggmanteln. Nästa steg är att grunda ytan, vilket ger materialet vidhäftning, vilket är en viktig faktor för att använda lack . Efter den första beläggningen med en primer är det nödvändigt att kontrollera om ytan har blivit fluffig, eftersom arkmaterialet ofta kan bli på det sättet vid bearbetningen. Men det här är inte ett problem, om du har sandpapper till hands för att eliminera felet måste du täcka det med ett annat lager primer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två varianter av lacker på marknaden, en av dem är gjord på basis av alkyd, och den andra är baserad på akryl . Därför, när du väljer ett färgämne, är det nödvändigt att veta andelen fuktighet i rummet där beklädnaden kommer att utföras. Många hantverkare rekommenderar akryllack, vilket ger OSB -paneler tillförlitlighet och estetik. Det är nödvändigt att täcka i två eller ibland tre lager för att få en vacker nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer kan du avsluta?

Lackfärgning lockar inte alla, eftersom det inte döljer OSB -skivornas naturliga struktur, så att du kan utforska alternativa alternativ som är mycket efterfrågade och erbjuds i ett brett sortiment.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färga

Du kan förfina partitionen av OSB -skivor med färger, dessutom är detta en av de enklaste efterbehandlingsmetoderna när det gäller arbetsintensitet . Plattorna har minimal vidhäftning, och därför kommer färgkompositionen inte att fästa bra, så du bör välja rätt produkt för fasad. För att förlänga livslängden för en sådan finish måste du följa rekommendationer från specialister.

Välj en primer med hög vidhäftningshastighet, ofta på förpackningen är det indikerat att den är avsedd för OSB. Detta material erbjuds i vitt, men om så önskas kan du lägga till valfritt pigment för att uppnå önskad nyans.

Det finns olika typer av färger på marknaden som kan användas i detta fall. Först måste du bekanta dig med deras egenskaper för att välja det alternativ som är lämpligt för vissa förhållanden. Huvuduppgiften är god vidhäftning till ytan av OSB -kortet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan börja med akryl dispergerade färger, som innehåller polyarylater och sampolymerer. Tack vare dessa ingredienser kommer beläggningen att bilda en skyddande film mot fukt. Med det här verktyget kan du täcka lokalerna inte bara inuti, utan också utanför. Kompositionen är ekologisk, dessutom kommer träet inte att vara rädd för fukt och du behöver inte lägga mycket pengar på materialet på grund av det demokratiska priset.

Det dekorativa skiktet är skapat av polyuretanfärger, som ofta används av hantverkare under konstruktion och efterbehandling . Materialet har god motståndskraft mot negativa faktorer och utmärkt elasticitet, så denna finish kan rengöras med tvättmedel. Dessutom är kompositionen giftfri och lämplig för invändig beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver något mer stabilt kan du överväga alkydfärgämnen, som, när de är torra, skapar en filmyta . Sådana medel är inte heller skadliga, samtidigt som de skyddar materialet perfekt från effekterna av fukt och ultraviolett strålning. Efter applicering torkar färgen snabbt och bleknar inte, men under själva beläggningen är det nödvändigt att ventilera rummet väl på grund av den skarpa lukten.

Oljebaserade färger är tjockare, därför bildar de omedelbart ett tjockt lager på panelernas yta. Ett sådant efterbehandlingsmaterial används för arkens ändsidor för att skydda dem mot fukt. Det bör noteras att färgen har en specifik doft som kommer att finnas kvar länge efter applicering. Dessutom kommer det att ta mer tid att torka, vilket bör beaktas.

Bild
Bild

Det finns en stor efterfrågan på universalfärger som kan användas för att täcka olika träslag. Men du kan välja en färg speciellt skapad för efterbehandling av OSB-paneler, en sådan kan vara en färgfärg, som har många fördelar. I synnerhet förmågan att skapa tillförlitligt skydd mot yttre faktorer. Kompositionen innehåller ämnen som ökar vidhäftningen till ytan på OSB -skivor. Den största fördelen är ånggenomsläpplighet och elasticitet .… På grund av materialets densitet lyser panelernas naturliga färg inte igenom. Således, med hjälp av OSB -ark, kan du mantla ett rum och använda färger för att göra en finish, dekorera vilken yta som helst och skapa en unik design av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill bevara plattornas konsistens är det bättre att använda ett småkornigt smörjverktyg för rengöring. T Detta förbereder ytan för bindemedel. Allt beror dock på hur slät du vill att plattan ska vara. Därefter måste du se till att locken på de självgängande skruvarna är infällda, de ska inte sticka ut. Mellanrummen mellan panelerna måste stängas med kitt, vissa hantverkare väljer en elastisk tejp.

Ibland utförs grundning med lack, som späds med vanlig vitsprit. När du målar ett stort område rekommenderas att du använder en färgrulle för att påskynda processen. Men det finns andra efterbehandlingsmetoder så att plattorna ändras till oigenkännlighet, och lederna var inte ens märkbara. En sådan yta kommer att se så estetiskt tilltalande och presentabel som möjligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

Det här alternativet lockar också många, därför används OSB -brädor för att få en plan yta och ge bekväm klistring. Till att börja med måste lakan också grundas, det rekommenderas att göra detta två gånger och också att gå med en kvarn. Se till att det föregående lagret är fryst och fortsätt sedan till nästa. När allt är torrt kan du limma tapeten på traditionellt sätt. För att säkerställa god vidhäftning kan skivorna dock beläggas med inre färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativt kitt

Att sätta väggar från OSB -brädor är efterfrågat när du behöver få en universell inredning i ett varmt eller kallt rum … Tack vare detta motstående material kan du komma på vilken design som helst som visar all din fantasi. Kittet måste appliceras uteslutande på den rengjorda ytan.

Därför, till att börja med, bli av med damm och smuts, liksom allt slöseri med byggmaterial. Om detta inte görs kvarstår defekter och det kommer att ta mer tid och kostnad att hantera problemet. För spackling ska ytan vara något grov.

Ett alternativ är karosseri kitt när det gäller ett föremål i rörelse . Kompositionen har utmärkta bindningsegenskaper, den är lätt och kommer inte att försämras med åren. Efter förberedelsen kan du applicera ett lager kitt, sedan återstår att grunda ytan. Denna beklädnadsmetod lockar med sin mångsidighet och förmågan att skapa intressanta mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bricka

När det gäller kakelmaterialet passar både kakel och keramik här. Efterbehandlingsmetoden är densamma, du behöver ett speciellt lim, baserat på ämnen som interagerar med trä … När du installerar paneler måste du alltid komma ihåg att måtten kan ändras på grund av fuktpåverkan etc.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis är det säkert att säga att det finns många alternativ för efterbehandling av OSB -plattor . Detta gör att varje konsument kan välja inte bara det optimala sättet att bekläda, utan också att förkroppsliga någon av sina inre önskemål, vilket skapar skönhet, presentabilitet och högkvalitativ beläggning. När det gäller vilket material som anses vara det bästa finns det inget definitivt svar, eftersom var och en av de beskrivna produkterna har sina egna egenskaper och särdrag som bör beaktas. Det viktigaste är att bestämma kompositionen som ska bli säker och pålitlig i ett rum med vissa förhållanden. I det här fallet kommer du att kunna välja nyanser, texturer och blekningsmönster.

Rekommenderad: