Sekundär Krossad Sten (28 Bilder): Tillverkning Av Betong Och Annan Krossad Sten, 5-20, 40-70 Och Andra Fraktioner. Vad Det är? Ansökan Och GOST

Innehållsförteckning:

Video: Sekundär Krossad Sten (28 Bilder): Tillverkning Av Betong Och Annan Krossad Sten, 5-20, 40-70 Och Andra Fraktioner. Vad Det är? Ansökan Och GOST

Video: Sekundär Krossad Sten (28 Bilder): Tillverkning Av Betong Och Annan Krossad Sten, 5-20, 40-70 Och Andra Fraktioner. Vad Det är? Ansökan Och GOST
Video: Fästmaterial for sten och betong, Castor Sverige AB 2024, Maj
Sekundär Krossad Sten (28 Bilder): Tillverkning Av Betong Och Annan Krossad Sten, 5-20, 40-70 Och Andra Fraktioner. Vad Det är? Ansökan Och GOST
Sekundär Krossad Sten (28 Bilder): Tillverkning Av Betong Och Annan Krossad Sten, 5-20, 40-70 Och Andra Fraktioner. Vad Det är? Ansökan Och GOST
Anonim

Krossad sten är ett byggmaterial som erhålls genom krossning och siktning av stenar, avfall från gruvindustrin och tillverkningsindustrin, som används vid konstruktion av fundament, armerad betong (RC) och broar. Baserat på tillverkningstekniken erkänns flera av dess sorter: kalksten, grus, granit, sekundär . Låt oss prata mer om det sista alternativet.

Bild
Bild

Vad det är?

Sekundärt är det material som erhålls genom att krossa byggavfall, återvinna avfall från att ta bort den gamla vägytan, riva hus och andra föremål som har fallit i dåligt skick. Tack vare tillverkningstekniken är priset på dess 1 m3 betydligt lägre än för andra sorter.

Bild
Bild

Efter att ha genomgått ytterligare bearbetning kan den sekundära krossade stenen i huvudsak inte särskiljas från den nya: den enda skillnaden är inte så bra egenskaper hos frostbeständighet och motståndskraft mot stress. Detta material är efterfrågat på byggvarumarknaden. Det har många positiva egenskaper och praktiseras också inom olika konstruktionsområden.

Enligt GOST är den godkänd för användning även vid konstruktion av olika industri- eller bostadshus.

Bild
Bild

Sekundär krossad sten har ett antal fördelar

  1. Brett användningsområde.
  2. Lågt pris för 1 m3 (vikt 1,38 - 1,7 t). Till exempel är kostnaden för 1 m3 krossad granit mycket högre.
  3. Ekonomisk tillverkningsprocess.

Detta bör också inkludera en positiv inverkan på miljön (på grund av en minskning av antalet deponier).

Bild
Bild

De negativa parametrarna inkluderar följande

  1. Låg hållfasthet. Sekundär krossad sten är sämre i detta än granit, vilket inte hindrar att den används som en komponent i armerade betongkonstruktioner.
  2. Lågt motstånd mot temperaturer under noll.
  3. Svagt slitstyrka. Av denna anledning är det förbjudet att använda det vid konstruktion av vägytor som senare kommer att uppleva höga belastningar (gator i städer, torg och federala motorvägar). Den är dock idealisk för återfyllning av grusvägar och trottoarer.
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Parametrar enligt vilka lämpligheten och kvaliteten bedöms för användning i specifika uppgifter

  1. Densitet … För strimlat byggavfall - i intervallet 2000-2300 kg / m3.
  2. Styrka … För krossad betong är denna parameter värre än för naturlig krossad sten. För att öka alla kvalitetsparametrar för skrotet, som används för att göra lösningen, öva 2- eller 3-stegs slipning. Denna teknik ökar styrkan avsevärt, men leder till att ett stort antal små partiklar ser ut.
  3. Frostmotstånd … Denna egenskap består av antalet frys-tina cykler, som klarar materialet utan signifikanta indikatorer på förstörelse. Till exempel: frostbeständighetsklass F50 som tilldelats krossad sten innebär att den kommer att fungera i minst 50 år. För strimlat skrot är det ganska lågt - från F15.
  4. Fläckighet … Inkludering av acikulära eller fläckiga (lamellära) partiklar. Dessa inkluderar bitar av sten vars längd är 3 gånger eller mer tjock. Ju lägre andel liknande element, desto högre kvalitet. För trasig tegel eller betong bör denna procentsats ligga inom 15.
  5. Kornkomposition … Den maximala storleken på en enskild korn (sten) av bulkmaterial, uttryckt i millimeter, kallas en bråkdel. Byggavfall krossas till standardstorlekar enligt GOST (till exempel 5-20 mm, 40-70 mm) och icke-standardiserade.
  6. Radioaktivitet definieras av 1 och 2 klasser. GOST indikerar att i rad 1 är antalet radionuklider cirka 370 Bq / kg, och sådan sekundär krossad sten praktiseras för många konstruktionsområden. Krosssten i klass 2 innehåller radionuklider i mängden 740 Bq / kg. Dess huvudsakliga syfte är att använda den vid vägbyggande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer?

Typer av spillror från byggavfall

Betong … Det är en heterogen blandning av bitar av cementsten i olika storlekar. När det gäller parametrar är det obetydligt sämre än naturligt, främst gäller detta styrka, men det uppfyller absolut kraven i GOST. Den kan användas när tekniken inte kräver användning av material av högre kvalitet.

Bild
Bild

Tegel … Bättre än andra typer, den är lämplig för konstruktion av dränering, värme och ljudisolering av väggar. Krossad tegel används också ofta för att lägga under grunden, byggandet av motorvägar i våtmarker. Det är också lämpligt för tillverkning av murbruk, som inte är föremål för höga hållfasthetskrav. Skrotstenar av chamottelera är något dyrare än skrotsilikat och är lämpliga som fyllmedel för eldfasta blandningar.

Bild
Bild

Asfaltsmula … Inkluderar bitumenfragment, fint grus (upp till 5 millimeter), spår av sand och andra tillsatser. Den görs genom kallfräsning vid borttagning av gamla eller skadade vägytor. I jämförelse med grus är det det mest fuktbeständiga, det slår inte ut under bilarna när du kör. Krossad asfalt används en andra gång för att förbättra trädgårds- och landsvägar, parkeringsplatser, sekundära motorvägar i dukar, vid konstruktion av sportkomplex, för att fylla blinda områden. Minus - införandet av bitumen, denna oljeraffineringsprodukt är inte absolut miljövänlig.

Bild
Bild

Populära tillverkare

" Det första icke-metalliska företaget " - ägs av ryska järnvägar. Strukturen innehåller 18 krossade stenväxter, varav de flesta ligger längs Transsib.

Bild
Bild

" National Non-Metallic Company " - den tidigare "PIK-nerud", levererar krossad sten för PIK-gruppen. Det finns 8 stenbrott och fabriker i den europeiska delen av Ryssland.

Bild
Bild

" Pavlovskgranit " - Det största företaget i Ryssland för produktion av krossad sten per enhetskapacitet.

Bild
Bild

" POR Group " - det största konstruktionsinnehavet i nordvästra Ryssland. Den har flera stora stenbrott och krossade stenväxter i sin struktur. En del av konstruktionen som rymmer SU-155.

Bild
Bild

" Lenstroykomplektatsiya " - en del av innehavet PO Lenstroymaterialy.

Bild
Bild

" Uralasbest " - den största tillverkaren av krysotilasbest i världen. Tillverkningen av krossad sten är en sidaverksamhet för anläggningen, vilket ger 20% av intäkterna.

Bild
Bild

" Dorstroyshcheben " - kontrolleras av privata företagare. Den levererar krossad sten från flera stenbrott i Belgorod -regionen, där den är monopolist, bland annat från Lebedinsky GOK.

Bild
Bild

" Karelprirodresurs " - ägs av CJSC VAD, som bygger vägar i nordvästra Ryssland.

Bild
Bild

Ekokrosset företag är en direktproducent av sekundär krossad sten. Närhelst du kan beställa volymen krossad sten behöver du och vara säker på att materialet av hög kvalitet levereras i tid från tillverkaren.

Bild
Bild

Ansökningar

Sekundär krossad sten som produceras genom att krossa byggavfall (asfalt, betong, tegel) kännetecknas av imponerande hållbarhet. Och som ett resultat av detta expanderar användningsområdena, tillsammans med en ökning av produktionen. För närvarande kan sekundär krossad sten ersätta upp till 60% av den totala volymen krossad sten under konstruktion av konstruktioner. Det är nödvändigt att närmare överväga de mest olika områdena för att använda krossstenen i fråga som byggnadsmaterial.

Aggregat för betong (krossad sten-sandblandning) . Detta är ett särskilt vanligt sätt att använda sekundär krossad sten; i form av ett aggregat för betong- och armerade betongkonstruktioner praktiseras både grovkornig och osiktad krossad sten.

Bild
Bild

Förankra jorden . Detta material praktiseras ofta som en hållare för svaga eller rörliga jordlager under byggandet av byggnader. Det är tillåtet av GOST för användning i form av sängkläder vid konstruktion av tekniska nätverk (värme- och vattenförsörjningssystem, dräneringssystem och andra).

Bild
Bild

Återfyllning av vägar . Sekundär krossad sten, särskilt med tillägg av asfaltsmulor, används ofta som en återfyllnad vid konstruktion av vägar och parkeringsplatser, i form av ett nedre lager av en sådan återfyllning.

Bild
Bild

Dränering … Krossningens dräneringsegenskaper gör det möjligt att använda det för att tömma vatten, du kan fylla grunden, ordna gropar.

Bild
Bild

Vägbyggnad (som en kudde) … För grusvägar eller vägar i enskilda bostadskonstruktioner är det tillåtet att använda sekundär krossad sten istället för vanlig granit. Endast vid anläggning av motorvägar med en betydande belastning (till exempel federal betydelse) är användning av sådant grus förbjudet.

Bild
Bild

Häller golvet i industrilokaler . I form av ett fyllmedel när man häller golv i industribyggnader (lager, verkstäder och andra) praktiseras denna krossade sten som ett i stort sett billigt material utan att kvaliteten på arbetet försämras.

Bild
Bild

Idrottsanläggningar … Till exempel som en grus-sandbas på en fotbollsplan med konstgräs.

Bild
Bild

För dekoration . Eftersom, tack vare de ursprungliga råvarorna, sådan krossad sten ser ganska attraktiv och intressant ut (svarta fläckar av asfalt, vitgrå betongfraktioner, orange-rödaktiga tegelstenar), används den intensivt för alla typer av inredning. Till exempel hälls trädgårds- och parkvägar med sådant grus, "alpina rutschkanor" och "torra bäckar" adlas, och de dumpas längs stranden av konstgjorda reservoarer och sommarstugor.

Bild
Bild

Det bör noteras att endast de vanligaste sätten att använda krossade byggmaterialrester beskrivs här, men i själva verket är tillämpningsområdet mycket bredare.

Rekommenderad: