Konstruktion Krossad Sten: Natursten Och Andra Typer. Materialets Användning I Konstruktion Och Sammansättning. Sopbearbetning Till Krossad Sten

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Krossad Sten: Natursten Och Andra Typer. Materialets Användning I Konstruktion Och Sammansättning. Sopbearbetning Till Krossad Sten

Video: Konstruktion Krossad Sten: Natursten Och Andra Typer. Materialets Användning I Konstruktion Och Sammansättning. Sopbearbetning Till Krossad Sten
Video: VIT MARMOR STEN ITALIEN RUND 16-25 MM 2024, Maj
Konstruktion Krossad Sten: Natursten Och Andra Typer. Materialets Användning I Konstruktion Och Sammansättning. Sopbearbetning Till Krossad Sten
Konstruktion Krossad Sten: Natursten Och Andra Typer. Materialets Användning I Konstruktion Och Sammansättning. Sopbearbetning Till Krossad Sten
Anonim

Konstruktion krossad sten är en viktig typ av aggregat för betong-, asfalt-, väg- och järnvägsvallar. Krossad sten, som har ett vackert utseende, används som ett element i konstnärlig dekoration av landskapet. Släpps i ton och i påsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Konstruktion krossad sten är ett universellt material för konstruktion, reparation och arrangemang av föremål och territorier för olika ändamål. Dess främsta egenskaper är frostbeständighet och hållfasthet. Frostmotstånd är ett värde som är lika med antalet långvariga frysnings- och avfrostningscykler.

Bild
Bild

Det är känt att när mikrosprickor bildas på någon sten, oavsett dess storlek, kommer vatten in i dem . Frysande, det sprider sig åt alla håll; is tar en tiondel mer plats än flytande vatten i sitt ursprungliga tillstånd. Den starkaste stenen kommer att spricka under istryck.

Antalet frys -tina -cykler kommer en dag att nå ett kritiskt värde - stenen kommer att vara så full av sprickor att den kommer att förvandlas till en stensmula.

Bild
Bild

När det gäller frostbeständighet skiljer sig krosssten inom flera märken av produkter

  • Fraktionerna med hög motståndskraft inkluderar märket av krossad sten F-200/300/400 . Denna krosssten är lämplig för konstruktion av höghus, broar, yttre dumpning, bryggor i havs- och flodhamnar, liksom på norra breddgrader.
  • Varumärket F-50/100/150 används i mittfältet och i södra Ryssland .
  • Flyktiga fraktioner - F15 / 25/40 . Detta spillror får inte lastas. Det hälls bara på stigarna och trottoarerna, placerade i avloppet under GWL. Det används främst för internt arbete: för uppvärmda element i byggnader, liksom för behandlingsanläggningar.

Mätningar av parametern för frostbeständighet utförs på den öppna fraktionen. Att komma in i betong, krossad sten får ytterligare frostbeständighet - på alla sidor omges stenarna av ett cement -sandbruk, och denna egenskap förbättrar upp till 40%. Krossad sten är inte mindre viktig än frostbeständigheten, en indikator. I laboratorier utsätts stenen för krossning, vilket påskyndar dess slitage.

Bild
Bild

De värden som motsvarar vissa kvaliteter av krossad sten - vad gäller styrka - visas i tabellen

Märkning Styrka grupp
M-1600 … M-1400 Extra hållbar
M-1400 … M-1200 Hög styrka
M-1200 … M-800 normal styrka
M-800 … M-600 Minskad styrka
M-600 … M-300 Svag styrka
M-200 och värre Särskilt svag styrka
Bild
Bild

Styrka märkning bestäms av innehållet av föroreningar inte riktigt täta i konsistens i enlighet med den sammanlagda vikten av krossad sten sats. Testdelen testas med en belastning som motsvarar cirka 200 jordatmosfärer. Svaga raser blandas i olika procentsatser:

  • M -1600 - mindre än 1%;
  • M-1400 … M-1000-upp till 5%;
  • M-800 … M-400-upp till 10%;
  • M-300 … M-200-upp till 15%.

Berg som krossas med mer än 1/5 av den försvagade fraktionen i vikt kallas grus. Den används för att fylla tillfälliga och sekundära vägar, där asfalt och betong inte krävs. Dess andra syfte är grovt golv i hytter, uppförande av tillfälliga byggnader, arrangemang av bruksplatser och andra inte helt kritiska anläggningar.

I vissa fall tvättas grus noggrant från damm, lera, sandrester och andra inneslutningar som till exempel minskar hållfastheten i grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Krossat grus bildas genom metoden att avskärma stenbrott under förstörelse av stenar genom riktade explosioner. Grus är mindre hållbart än granit, har ett gråaktigt färgschema. Fördelarna med detta byggmaterial är följande.

  • det bryts på många ställen, de företag som producerar det konkurrerar ständigt med varandra;
  • låg kostnad - grus krossad är utbredd;
  • förenklad produktionsprocess, låg radioaktivitet.

När det gäller fraktioner är produkten avsedd för följande typer av arbete:

  • upp till 10 mm (avskärmning) - används för att fylla vägar och trottoarer;
  • upp till 20 mm - används för tillverkning av beläggningsplattor;
  • upp till 40 mm - läggs till betong för betongprodukter;
  • 20–40 mm - i betong för gjutning av grunden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kalksten krossad sten - kalciumkarbonat - ett material komprimerat till en stenig konsistens . Det ser ut som grus. Vit i färgen, ser attraktiv ut. Granit krossad sten bryts av riktade explosioner av täta stenar (natursten). Vidare krossas och siktas det resulterande berget. Har en rödaktig nyans. De trasiga kanterna på varje sten klibbar perfekt till cement-sandfyllmedlet. Glansen av de okontaminerade stenarna i sådana spillror ger ett gulligt golv ett attraktivt utseende. Jämfört med kalksten och grus är materialet ovanligt starkt, sammansättningen av krossad sten har stenar upp till 12 cm i storlek. Kvalitetskraven är de högsta.

Krossad krossad sten produceras av avfall av järnhaltig och icke-järnhaltig metallurgi . Tack vare detta är betongprodukter betydligt billigare än produkter som innehåller bergkross. Sekundär krossad sten - tegel, sten, skum och gasblockering (bearbetning av byggavfall). Begagnade betongprodukter kan användas. Sekundär krossad sten är halva priset på granit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan inom konstruktion

Krossad stenfraktion spelar en viktig roll

  • Upp till 5 mm . Produkten behövs som ett dekorativt överdrag i trädgården eller på idrottsplaner. På vägarna används detta spillror för dränering av regnvatten.
  • 0,5–2 cm . Går i betong med granit krossad. De ges sekundära vägar. Gammal asfalt används också istället för stenar. Betong med denna fraktion används på flygplatser.
  • 2-4 cm . De hälls en grusbädd under motorvägar, förstärkta fundament för industribyggnader, järnvägar.
  • 2-7 cm . Materialet används för det första lagret för flygfält, broar och höghus.
  • 7 cm eller mer . Det används som en dekoration för simbassänger, dammar, alpina rutschkanor och andra landskapsattribut.

Genom att blanda olika fraktioner av krossad sten uppnår de också ökad betonghållfasthet.

Rekommenderad: