Grunden För Asbestcementrör: Hur Man Gör En Pelarbas Av Asbestelement Med Egna Händer, Pålar Och Asbestcementmaterial

Innehållsförteckning:

Video: Grunden För Asbestcementrör: Hur Man Gör En Pelarbas Av Asbestelement Med Egna Händer, Pålar Och Asbestcementmaterial

Video: Grunden För Asbestcementrör: Hur Man Gör En Pelarbas Av Asbestelement Med Egna Händer, Pålar Och Asbestcementmaterial
Video: Rörläggarens risker om asbest 2024, Maj
Grunden För Asbestcementrör: Hur Man Gör En Pelarbas Av Asbestelement Med Egna Händer, Pålar Och Asbestcementmaterial
Grunden För Asbestcementrör: Hur Man Gör En Pelarbas Av Asbestelement Med Egna Händer, Pålar Och Asbestcementmaterial
Anonim

Vid val av grundtyp måste husägaren först ta hänsyn till markens egenskaper och själva strukturen. Ett viktigt kriterium för att välja ett visst grundsystem är prisvärdhet, en minskning av arbetsintensiteten i installationen, förmågan att arbeta utan inblandning av specialutrustning. Fundamentet på asbeströr är lämpligt för "problem" jordar, har en lägre kostnad jämfört med vissa andra typer av baser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För några decennier sedan användes asbestcementrör praktiskt taget inte i privata bostadsbyggande, vilket för det första beror på den myt som fanns på den tiden om deras miljösäkerhet, och för det andra bristen på kunskap och praktisk erfarenhet av teknik för att använda detta material.

Idag är pelar- eller högfundament på asbestfundament ganska utbredda ., särskilt på jordar där det är omöjligt att utrusta en tejpbas. Sådana jordar inkluderar först och främst lera och leriga, fuktmättade jordar, liksom områden med höjdskillnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av högar av asbestcementrör kan du höja byggnaden med 30-40 cm, vilket är bekvämt för platser som ligger i lågland, flodslättar, samt utsatt för säsongens översvämningar. Till skillnad från metallpålar är asbestcementhögar inte utsatta för korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asbeströr är ett byggmaterial baserat på asbestfiber och Portlandcement . De kan vara trycksatta och icke-trycksatta. Endast tryckändringar är lämpliga för konstruktion, de används också vid organisering av brunnar, brunnar.

Sådana rör har en diameter i intervallet 5 - 60 cm, tål tryck upp till 9 atmosfärer, kännetecknas av hållbarhet och bra koefficienter för hydrauliskt motstånd.

I allmänhet är tekniken för deras installation standard - installationen av de flesta pålfundamenten utförs på ett liknande sätt. Brunnar förbereds för rör, vars läge och djup motsvarar konstruktionsdokumentationen, varefter de sänks ner i de förberedda fördjupningarna och hälls med betong. Mer detaljer om installationstekniken kommer att diskuteras i de följande kapitlen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Populariteten för denna typ av grund beror främst på möjligheten att göra en plats med "problem" mark lämplig för konstruktion. Asbestcementrör kan installeras för hand utan specialutrustning, som skiljer dem från metallpålar. Det är klart att detta minskar kostnaden för objektet.

Frånvaron av en stor mängd landarbete, liksom behovet av att fylla stora områden med en konkret lösning, leder till mindre mödosamhet i installationsprocessen och dess högre hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asbestcementrör är flera gånger billigare än pålar, medan de visar bättre fuktbeständighet . Korrosion bildas inte på ytan, materialnedbrytning och förlust av hållfasthet förekommer inte. Detta gör att konstruktion kan utföras i alltför fuktmättade jordar, liksom i översvämmade områden.

Om vi jämför kostnaden för en pelargrund på en asbestcementbas med kostnaden för en tejp-analog (även en grund), då blir den förra 25-30% billigare.

Bild
Bild

När du använder högar av denna typ är det möjligt att höja byggnaden i genomsnitt till en höjd av 30-40 cm, och med rätt fördelning av lasten, till och med upp till 100 cm. Inte alla andra typer av stiftelser uppvisar sådana egenskaper.

Den största nackdelen med asbestcementrör är deras låga bärighet . Detta gör det omöjligt att använda dem för konstruktion i sumpiga områden och organiska jordar och ställer också vissa krav på konstruktionen. Föremålet ska vara lågt byggt av lätta material-trä, luftbetong eller en ramkonstruktion.

På grund av den låga bärighetskapaciteten är det nödvändigt att öka antalet asbestcementrör och därmed brunnarna för dem.

Till skillnad från metallmotstånd kännetecknas sådana stöd av avsaknaden av en "ankare" -egenskap, och därför, om installationstekniken inte följs eller fel i beräkningar när jorden lyfter, kommer stöden att pressas ur marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom de flesta stapelhus byggs asbestcementstrukturer utan källare. Naturligtvis, om du vill kan du utrusta den, men du måste gräva en grop (på fuktmättad jord, utrusta ett kraftfullt dräneringssystem), vilket i de flesta fall är irrationellt.

Beräkningar

Konstruktionen av vilken typ av grund som helst bör börja med utarbetandet av projektdokumentation och ritningar. De är i sin tur baserade på data som erhållits under geologiska undersökningar. Det senare omfattar laboratorieanalys av jorden under olika årstider.

Genom att borra en testbrunn kan du få information om jordens sammansättning och deras egenskaper, på grund av vilken skiktning av jorden, dess sammansättning, förekomst och volym av grundvatten blir uppenbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyckeln till en solid grund är en exakt beräkning av dess bärighet . Stöd för högfundament måste nå fasta jordlager som ligger under nivån för dess frysning. Följaktligen måste du veta djupet av jordfrysning för att utföra sådana beräkningar. Dessa är konstanta värden som är beroende av regionen, de är fritt tillgängliga i specialiserade källor (Internet, officiell dokumentation av organ som reglerar byggregler i en viss region, laboratorier som analyserar mark och så vidare).

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha lärt sig den nödvändiga frysdjupskoefficienten, bör man lägga till ytterligare 0,3-0,5 m till den, eftersom det är så här asbestcementrör sticker ut över marken. Vanligtvis är detta en höjd av 0,3 m, men när det gäller översvämmade områden ökar höjden på den ovan markerade delen av rören.

Rörens diameter beräknas baserat på de lastindikatorer som påverkar fundamentet. För att göra detta bör du ta reda på den specifika vikten av de material som huset är byggt från (de anges i SNiP). I det här fallet är det nödvändigt att sammanfatta inte bara vikten av väggarnas material utan även taket, beklädnad och värmeisolerande beläggningar, golv.

Vikt för 1 asbestcementrör får inte överstiga 800 kg. Deras installation är obligatorisk längs byggnadens omkrets, vid punkter med ökad belastning, liksom vid skärningspunkten mellan bärande väggar. Installationssteg - 1 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha fått information om materialets specifika vikt, läggs vanligtvis ytterligare 30% till detta värde för att uppnå koefficienten för det totala trycket i det opererade huset på fundamentet. Genom att känna till detta antal kan du beräkna antalet rör, en lämplig diameter, liksom antalet förstärkning (baserat på 2-3 stavar per stöd).

I genomsnitt används för rambyggnader såväl som föremål för bostäder (lusthus, sommarkök) rör med en diameter på 100 mm. För luftbetong eller timmerhus - produkter med en diameter på minst 200-250 mm.

Betongförbrukningen beror på stödets diameter . Så, cirka 0,1 kubikmeter lösning krävs för att fylla 10 m av ett rör med en diameter på 100 mm. För en liknande gjutning av ett rör med en diameter på 200 mm krävs 0,5 kubikmeter betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation måste nödvändigtvis föregås av markanalys och utarbeta ett projekt som innehåller alla nödvändiga beräkningar.

Sedan kan du börja förbereda platsen för grunden . Först och främst är det nödvändigt att ta bort skräp från webbplatsen. Ta sedan bort det övre vegetativa jordlagret, jämna ut och tampa ytan.

Nästa steg blir markering - enligt ritningarna drivs pinnar in i hörnen, liksom vid skärningspunkterna mellan de bärande strukturerna, mellan vilka repet dras. När arbetet är slutfört bör du se till att den resulterande "ritningen" motsvarar den designade och dubbelkolla vinkelrättheten på sidorna som bildas av hörnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att märkningen är klar börjar de borra rör . För arbete används en borr, och om den saknas grävs fördjupningar för hand. Deras diameter är 10-20 cm större än diametern på stöden. Djupet är 20 cm mer än höjden på rörens underjordiska del.

Denna "reserv" krävs för att fylla sandskiktet. Den hälls i botten av urtaget med cirka 20 cm, komprimeras sedan, fuktas med vatten och pressas igen. Nästa steg är den primära vattentätningen av rör, vilket innebär att man täcker botten av brunnen (över den komprimerade sanden "kudden") med takmaterial.

Nu sänks rören ner i urtagen, som är jämna och fixerade med tillfälliga stöd, vanligtvis av trä. När rören är nedsänkta i jordar med en hög fuktnivå längs hela längden av underjorden är de täckta med bituminös vattentätningsmastik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betonglösningen kan beställas eller förberedas för hand. Cement och sand blandas i proportionerna 1: 2. Vatten tillsätts till denna komposition. Du bör få en lösning som liknar en flytande deg i konsistens. Sedan införs 2 delar grus i den, allt blandas väl igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong hälls i röret till en höjd av 40-50 cm, och sedan höjs röret 15-20 cm och lämnas tills lösningen stelnar. Denna teknik gör det möjligt att skapa en "bas" under röret, vilket ökar dess motståndskraft mot markhöjning.

När betonglösningen härdar helt, är rörväggarna vattentäta med takmaterial . Flodsand hälls mellan urtagets väggar och rörets sidoytor, som är väl tampad (principen är densamma som när man ordnar en "kudde" - sand hälls, tampas, vattnas och åtgärderna upprepas).

En sträng dras mellan rören, än en gång är de övertygade om noggrannheten i nivån och börjar förstärka röret. För dessa ändamål är flera stavar bundna med hjälp av tvärgående trådbroar, som sänks ner i röret.

Bild
Bild

Nu återstår att hälla betongbruk i röret . Att utesluta bevarandet av luftbubblor i lösningens tjocklek tillåter användning av en vibrerande högförare. Om den inte finns där bör du genomborra den fyllda lösningen på flera ställen med beslag och sedan stänga de resulterande hålen på lösningsytan.

När lösningen blir starkare (ca 3 veckor) kan du börja utjämna den ovanjordiska delen av baserna, deras vattentäthet. En av de positiva egenskaperna hos dessa stöd är förmågan att påskynda processen med att förbereda grunden. Som du vet tar betong 28 dagar att helt härda. Rören som gränsar till betongen fungerar dock som en permanent formning. Tack vare detta kan ytterligare arbete påbörjas inom 14-16 dagar efter hällning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stöden kan anslutas med varandra med balkar eller kombineras med en monolitisk platta. Valet av en specifik teknik är vanligtvis baserat på de material som används.

Bjälkar används främst för ram- och blockhus, samt små hushållsbyggnader. För hus gjorda av luftbetong eller träbetong hälls vanligtvis en grill som dessutom förstärks. Oavsett vilken teknik som valts, bör förstärkningen av pelarna anslutas till basens bärande element (balkar eller förstärkning av grillen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter som använder en grund på asbestcementrör lämnar mestadels positiva recensioner. Husägare noterar tillgängligheten och lägre kostnaden för huset, liksom möjligheten att göra allt arbete med sina egna händer. Precis som vid hällning av en monolitisk eller plattbas behöver du inte beställa en betongblandare.

För lerjord i de norra regionerna, där markens svullnad är stark, rekommenderar de boende i de byggda husen att öka stödsteget, se till att göra dem med en förlängning i botten och öka mängden förstärkning. Annars skjuter jorden rören.

Rekommenderad: