Barberry "Bagatel" (29 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Barberry Thunberg, Användning I Landskapsdesign

Innehållsförteckning:

Video: Barberry "Bagatel" (29 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Barberry Thunberg, Användning I Landskapsdesign

Video: Barberry
Video: Барбарис Багатель — описание, посадка и уход 2024, Maj
Barberry "Bagatel" (29 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Barberry Thunberg, Användning I Landskapsdesign
Barberry "Bagatel" (29 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Barberry Thunberg, Användning I Landskapsdesign
Anonim

Berberis är buskar med uttrycksfull skönhet. De kan användas inte bara för dekorativa ändamål, utan också för behandling med traditionella medicinska metoder. Du behöver bara känna till funktionerna och nyanserna för varje sort för att utesluta alla typer av misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Beskrivning av berberis Thunberg "Bagatel" kan börja med att det är en av de mest populära sorterna. Anläggningen är relativt kompakt. Buskens bredd och höjd överstiger inte 0,4 m. Frisyren låter dig skapa en bollform som är perfekt för barbär . Unga skott är röda och bruna, men med höstens början får de en rik brun nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lövverk vid Bagatelle i starkt solljus har en ljust lila färg . Bladets bredd är cirka 0,01 m. Bladen själva har en äggformad konfiguration. I skuggade områden finns det en rödgrön lövfärg. Men med höstens början ändras den igen till en ljusröd färg; när det närmar sig kallt väder faller lövverket av.

Den årliga tillväxten av grenar är cirka 0,02 m. Blomningen av Bagatelle-berberiet åtföljs av utseendet av medelstora gulaktiga blommor. Du kan se dem i maj och juni. Mognad av berberisbär sker under andra halvan av september. Dessa frukter är långsträckta, glänsande i starkt ljus och helt ätbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

Barberry Thunberg används mycket i utformningen av trädgårdar, grönsaksträdgårdar och hemutrymmen. Denna växt är lämplig för bildandet av trimmade häckar och andra staket . Men du kan också använda en sådan kultur i gruppplanteringar tillsammans med andra sorter av berberis. Detta betyder naturligtvis inte att den inte kan användas som bandmask. Det är sant att de bästa förutsättningarna för en sådan applikation skapas på soliga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ganska många typer av gruppplanteringar av berberis . Var och en av dessa arter är utåt attraktiv. Om du arbetar hårt och tänker över konceptet kan du designa en mycket vacker plats. Ett svartvit landskap, dekorerat med en sorts Bagatelle, ser också bra ut. Användningen av en anläggning i landskapsdesign ligger också inom ramen för även icke-professionella dekoratörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man planterar?

Barberry Thunberg är relativt opretentiös, men det finns ett antal finesser och nyanser som ignoreras vilket blir sorgliga resultat. Kulturen är i stort behov av riklig belysning. Endast i öppna soliga områden kan du uppnå en tät lila lövfärg . Men vi måste också komma ihåg om grundvatten. "Bagatel" utvecklas inte bra på våtmarker.

Bild
Bild

Om det slår rot där kommer hög luftfuktighet att provocera sjukdomar i rotsystemet. Surhet är inte så kritiskt för denna växt . Det är dock bäst att rikta en neutral mark.

Thunbergbärbär kan överleva ganska svåra torka och vindbyar. Frost är inte heller särskilt skrämmande för dem. Därför kan du i det enklaste fallet begränsa dig till att dränera mycket fuktad jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att gräva hål för plantor i förväg. Detta görs cirka 12-14 dagar innan den förväntade avstigningen. Klyftorna mellan växterna väljs enligt trädgårdsdesignschemat:

  • i patiensläge - från 1, 5 till 2 m;
  • i täta häckar - 4 buskar per 1 löpmeter;
  • i fritt häckläge - 2 buskar per 1 löpmeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet lager grov sand läggs ner i hålet . När jorden är mycket fuktig och grundvattnet ligger nära ytan, bör sanden föregås av stenränering. Bredden på urtagningen bör vara sådan att rotsystemet får plats med en marginal. Det är lämpligt att kalka sur jord. Du kan neutralisera en oönskad reaktion genom att använda 0,3 kg släckt kalk per 1 kvm. m.

Det är nödvändigt att plantera "Bagatel" berberis med hjälp av en näringsblandning. Vid tillverkningen används samma volym:

  • sand;
  • humus;
  • trädgårdsjord.

Näringskompositionen hälls i form av en bild ovanför dräneringsskiktet. När plantan fördjupas bör rotsystemet rättas ut med stor försiktighet. Omedelbart efter detta häller du ut resten av näringsblandningen. Sluta fylla på så snart rotkragen är på marknivå. Marken är komprimerad, grundligt skjuten och mulched med torv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Barberry "Bagatel" reagerar extremt negativt på överdriven fukt. Det bästa bevattningsalternativet är droppbevattning . Om du inte kan organisera det måste du titta noga så att rotsystemet inte surnar. Under regnperioden är vattning helt utesluten - växten kommer att ha tillräckligt med naturlig nederbörd. Det är inte nödvändigt att på något sätt mata barbär under de första två åren av utvecklingen.

Efter 2 år är det dags att använda kvävegödselmedel . 0,03 kg urea späds ut till 10 liter vatten. Denna utfodring räcker under de kommande 3 åren. Dessutom, strax före blomningen, är det värt att använda gödningsmedel i granulat. Ibland tillsätts kalasblandningar under andra året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att rensa barbären görs inte enligt schemat, utan efter behov . Detsamma är fallet med att lossa jorden. Observera: det är absolut nödvändigt att lossa jorden före matning. Att ignorera ogräs leder till spridning av sjukdomar och skadedjur. Även om plantorna inte dör kommer de att förlora sitt karakteristiska attraktiva utseende.

Bild
Bild

Du kan trimma Bagatelle barberry nästan utan att tveka. Men bristen på beskärning kommer att påverka dess utseende negativt och bromsa utvecklingen. Sanitär beskärning av en gröda utförs på våren, åtföljt av avlägsnande av frysta grenar och grenar som drabbats av sjukdomar eller skadedjur. Viktigt: efter att ha hittat en död gren under växtsäsongen behöver du inte vänta till nästa vår . Det är fullt möjligt (och nödvändigt!) Att ta sekatörerna omedelbart.

När du planerar att skapa en häck utförs beskärning under det andra utvecklingsåret. Denna procedur upprepas under det första decenniet i juni och under augusti varje efterföljande år. I det här fallet är det nödvändigt att skära från 1/3 till 2/3 av den totala längden.

För din information: vissa typer av häckar bildas utan särskild beskärning, du kan bara göra med en hygienisk frisyr. Barberry som planteras i form av en bandmask kan dekoreras på ett nästan godtyckligt sätt, men oftast styrs de av bollens traditionella form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både sanitär och formande trimning "Bagatelle" innebär användning av endast robusta, grundligt slipade verktyg … Om det är troligt att en snölös eller snöig vinter börjar, används ett skydd av torv, grontassar eller halm. De första två åren är skydd obligatoriskt oavsett vinterklimat. Hos vuxna exemplar är de begränsade till skydd av rotområdet. Om en särskilt hård vinter väntar eller om det är troligt i det lokala klimatet måste sidogrenarna böjas mot marken. de är isolerade endast med grangrenar.

Bild
Bild

Reproduktionsmetoder

Alla trädgårdsmästare kan välja det alternativ som passar deras smak bäst. Ibland använder de sig till och med av att använda sticklingar och rotskott. Trots den måttliga arbetskraftsintensiteten och de goda utsikterna för växtutveckling hotar detta tillvägagångssätt ofta att förlora de ursprungliga sorterna. Användningen av frön är mycket svår, dessutom kommer 60% av dem inte att gro även under idealiska förhållanden . Och dessutom är det möjligt att förvänta sig utseendet på plantor som är lämpliga för transplantation i öppen mark först efter 2 år.

Bild
Bild

De allra flesta väljer att föröka buskar genom sticklingar . För detta ändamål skördas plantmaterial både på sommaren och hösten. Men med sommarsticklingar blir chansen att lyckas högre. Du kan försöka dela busken. Fröplantor kräver den mest noggranna vården under det första utvecklingsåret, annars kommer de inte att rota sig och kommer inte att blomma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bagatelbehållarplantor planteras på våren, sommaren och hösten . Vanligtvis används omlastningsmetoden. Om roten är bar är transplantation endast möjlig tidigt på våren, när jorden är redo att ta emot växten och knopparna ännu inte har aktiverats. När man arbetar med både plantor och vuxna växter måste man komma ihåg att berberiset har taggar, även om det är få av dem. Vi måste bära starka handskar.

Bild
Bild

Recension av berberis Thunberg "Bagatel" i videon.

Rekommenderad: