Täckmaterial "Agrotex": Egenskaper Hos Ett Vinterskydd För Rosor Och Andra Växter Med En Densitet På 60 Och 120. Vad är Det? Var Används Omslaget?

Innehållsförteckning:

Video: Täckmaterial "Agrotex": Egenskaper Hos Ett Vinterskydd För Rosor Och Andra Växter Med En Densitet På 60 Och 120. Vad är Det? Var Används Omslaget?

Video: Täckmaterial
Video: Chapter 9 Applications of Agro-textiles 2024, Maj
Täckmaterial "Agrotex": Egenskaper Hos Ett Vinterskydd För Rosor Och Andra Växter Med En Densitet På 60 Och 120. Vad är Det? Var Används Omslaget?
Täckmaterial "Agrotex": Egenskaper Hos Ett Vinterskydd För Rosor Och Andra Växter Med En Densitet På 60 Och 120. Vad är Det? Var Används Omslaget?
Anonim

Det finns många olika täckmaterial på jordbruksmarknaden. Materialet för inhemsk produktion "Agrotex" har goda egenskaper . Det främjar ökade skördar, är lämpligt för att skydda växter mot frost, skadedjur och ultravioletta strålar och är ett utmärkt alternativ för ett vinterskydd för rosor och andra värmeälskande växter. Låt oss titta närmare på dess sorter och användningsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

" Agrotex" är ett non-woven täckmaterial som produceras med spunbond-tekniken av det ryska varumärket "Agrotex", som ingår i Hexa-koncernen . Det erhålls från smält polypropen med spinnmetoden, vilket möjliggör bildning av syntetiska fibrer, som vidhäftande bildar en stark bana.

" Agrotex" är avsett för jordbruksarbete - den används både i stor agroindustriell skala för att täcka stora grödor på åkrarna och i trädgårdsarbete, vilket underlättar sommarboendes oro.

Bild
Bild
Bild
Bild

Externt liknar agrofiber ett tätt tyg med en porös konsistens . Det låter luft och fukt passera igenom, men skyddar samtidigt växter på ett tillförlitligt sätt från kylan. Tillverkare inkluderar SF -komponent (UV -stabilisator), som hjälper till att reflektera UV -strålar och upprätthålla den nödvändiga nivån på temperaturbalansen. Täckduken används för att påskynda uppvärmningen av jorden, skapa växthus, växthus och vinterväxtskydd.

På grund av lättheten och massan av utmärkta kvaliteter har materialet uppskattats mycket av jordbruksarbetare och amatörträdgårdsmästare

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

"Agrotex" är ett miljövänligt material och lämpar sig för användning i flera år. Det är mycket praktiskt, lämpligt för att odla alla växter och ett vinterskydd för värmeälskande perenner. Dess främsta egenskaper är - lätthet och styrka.

Dessutom har agrofibre följande egenskaper:

  • högt termiskt skydd;
  • andningsförmåga
  • fuktmotstånd;
  • olika grader av materialtäthet;
  • enkel användning och underhåll;
  • säkerhet för mark och växter.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Denna typ av täckmaterial har blivit ett värdigt alternativ till plastfolie och med början på sommarstugan ökar konsumenternas efterfrågan. Låt oss överväga fördelarna och nackdelarna med att använda den.

Fördelar:

  • skydd av växter mot extrema temperaturer;
  • ljusöverföring upp till 90%;
  • acceleration av fruktmognad och ökad produktivitet;
  • minskning av fuktavdunstning;
  • motståndskraft mot kondens;
  • förhindra skador på växter i stark vind, regn, hagel;
  • skydd mot skadedjur;
  • dammavstötning;
  • ett brett utbud av materialalternativ för täckning av sängar, växthus och växthus;
  • spara tid och ansträngning för trädgårdsmästare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manifestationen av möjliga brister är inte förknippad med materialets egenskaper, utan med särdragen i att hantera materialet under arbetet . Med stark dragning kan den bli tunnare, med dålig fastsättning längs kanterna, sannolikheten för att den blåser av vinden ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tillverkare producerar en mängd olika täckmaterial som skiljer sig åt i färg, densitet och applikation. Förutom de traditionella vita och svarta alternativen finns det också tvålagerskombinationer. Låt oss överväga mer detaljerat funktionerna för varje typ.

Vit . Designad för att påskynda markuppvärmning och skydda växter från extrema temperaturer. Materialet med en densitet på 17-30 g / m² kan användas för att täcka växtbäddar utan att bygga ytterligare ramar. Det låter inte unga skott frysa, skydda mot överhettning, skadedjur. Duken med en densitet på 42-60 g / m² är lämplig för växthus, växthus samt för vinterskydd av värmeälskande blommande buskar (rosor, hortensior, clematis). Vissa typer är utrustade med ytterligare förstärkning och laminering, vilket avsevärt ökar hållfastheten hos duken. Laminerat material eliminerar vattenpassage och kondensbildning inuti växthuset.

Bild
Bild

Svart . Används för mulching. Det sprids direkt på jorden. Förhindrar bildandet av ogräs och skyddar plantornas frukter från kontakt med marken. Materialet andas och behåller fukt. Densitet 60-80 g / m² är idealisk för plantering av jordgubbar, 90-120 g / m²-för plantering av storfruktiga grödor (squash, pumpor), skydd mellan rader och stigar på platsen.

Bild
Bild

Vit svart . Det översta lagret av vit färg reflekterar ultravioletta strålar, skyddar bladen från överhettning och brännskador. Botten svart - upprätthåller erforderlig nivå av värme och fukt, förhindrar ogräs.

Bild
Bild

Gul-svart … Det yttre gula skiktet hjälper till att skydda växter från skadedjur utan användning av kemikalier, vilket lockar dem till duken. Håller också frukter och blad rena utan kontakt med marken. Det inre svarta absorberar solens strålar, hämmar tillväxten av ogräs.

Bild
Bild

Röd gul . Det övre röda lagret behåller värmen, påskyndar växternas tillväxt och främjar tidig skörd, skyddar mot frost. Inner Yellow - Ger skydd mot insekter.

Bild
Bild

Vit röd … Den yttre vita sidan skyddar mot solens strålande strålar. Lägre rött - bidrar till en längre kvarhållande av värme i jorden, ackumulerad under dagen. Påskyndar fruktmognaden.

Bild
Bild

Vitt-silver (folie) . Lämplig för skydd av växter i instabilt klimat (när temperaturen sjunker under genomsnittliga klimatnormer) och i norra regioner. Det skyddar unga plantor på ett tillförlitligt sätt från frost och främjar deras snabba utveckling. Den övre vita delen ger god luftåtkomst, medan den inre silversidan förbättrar ljusreflektionen på växterna och påskyndar utvecklingsprocessen.

Bild
Bild

Silver svart (folie) . Den yttre silverfärgade sidan förbättrar växtens ljusgenomträngning, vilket främjar tillväxt och mognad av grödor. Intern svart - upprätthåller balansen mellan fukt och luft, förhindrar utveckling av ogräs.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Varumärket erbjuder ett brett utbud av täckmaterial. Den produceras i rullar och i förpackningar. Rullarna har en bredd på 1, 6 eller 3, 2 m. Bredden på 1, 6 m är bekväm för att skydda små sängar med tidiga grödor och låga välvda växthus.

Vit "Agrotex " 3,2 m bredd är lämplig för täckning av växthus, och svart - för plantering av jordgubbs- och grönsaksodlingar. När du köper material i en butik är det absolut nödvändigt att klargöra rullarnas densitet och specifikationerna för applikationen som deklareras av tillverkaren.

När du köper måste du ta hänsyn till storleken på det område som du planerar att täcka (antalet sängar, deras storlek) . För att materialet ska fungera i mer än en säsong kan det inte dras hårt, därför är det för pålitligt skydd nödvändigt att klippa av duken med cirka 15 cm i längd och bredd mer än sängen. Detta gör att du säkert kan fixa skyddet med pinnar eller stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Agrotex" i paketet är bekvämt eftersom det innehåller all information som är nödvändig för konsumenten (densitet, storlek, rekommendationer för användning). Kan köpas direkt snitt av svart duk med färdiga hål för plantering av grödor . För att skydda rötterna till träd och buskar, samt förlänga egenskaperna hos det gödningsmedel som appliceras, tillverkar tillverkarna speciella stamcirklar , vars diameter varierar från 40 cm till 1,6 m.

Skyddskåpor är mycket bekväma . De skyddar växterna mot vinterkylning och sommaröverhettning. Du kan välja mellan olika höjder och diametrar som passar blommor, träd och buskar. Mycket bekvämt för att täcka radavstånd skyddande ränder , som är 30 cm breda och 10 m långa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Agrotex kan användas året runt . På våren kommer det att påskynda uppvärmningen av jorden och skydda den från extrema temperaturer, på sommaren kommer den att skydda dig från den brännande solen och bibehålla fukt, på hösten kommer den att förlänga avkastningsperioden och på vintern kommer den att pålitligt skydda termofila växter från kylan.

Kanvas sidor skiljer sig något i struktur - den ena är slät och mer blank, den andra är grov. På ett växthus eller växthus bör materialet läggas ut med den grova sidan, eftersom det främjar luftens och fuktens passage. För att påskynda uppvärmningen av jorden och täcka tidiga grödor kan du täcka bädden med endera sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För mulching och plantering svart agrofiber sprids på marken med en slät del, den behåller värmen längre. Kom ihåg att det svarta lagret alltid är det nedre när du använder tvåskiktsfärgade material. Vanligtvis placeras det mörkare lagret på marken, och det ljusare lagret är ovanpå. Det enda undantaget är den rödgula varianten, när det röda lagret är det översta. Efter skörd kan duken lämnas kvar på marken, eftersom dess egenskaper förblir lämpliga i 3-4 år.

Skyddsöverdrag - Perfekt skydd för rosor, hortensior, jasmin och andra prydnadsbuskar. De är mycket enkla att använda. Du kan välja dem komplett med bågar och clips för att säkra locket. Den optimala temperaturbalansen bibehålls inuti och luft tillförs kulturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att förvara Agrotex i torrt och rent tillstånd efter användning . Materialet kan tvättas utan att centrifugera i tvättmaskinen. Smutsfläckar kan enkelt tvättas för hand, och själva materialet torkar snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Agrotex" kan ge växter pålitligt skydd mot kyla, exponering för ultravioletta strålar och skadedjur. Dess tillämpning kommer att underlätta trädgårdsarbete och låta dig njuta av en rik skörd.

Rekommenderad: