Världens Dyraste Kameror (23 Foton): Vilken är Den Mest Kraftfulla Kameran I Världen? Premium Guldmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Världens Dyraste Kameror (23 Foton): Vilken är Den Mest Kraftfulla Kameran I Världen? Premium Guldmodeller

Video: Världens Dyraste Kameror (23 Foton): Vilken är Den Mest Kraftfulla Kameran I Världen? Premium Guldmodeller
Video: Veckan Klonk 16 - Rosévin 2024, April
Världens Dyraste Kameror (23 Foton): Vilken är Den Mest Kraftfulla Kameran I Världen? Premium Guldmodeller
Världens Dyraste Kameror (23 Foton): Vilken är Den Mest Kraftfulla Kameran I Världen? Premium Guldmodeller
Anonim

Betyg och plats i listan är en favoritfunktion i moderna virtuella teknikportaler. Men om du tittar på vilka som är de dyraste kamerorna i världen är det inte alltid möjligt att få en uppfattning om kraften och bildkvaliteten till produktens pris.

Det mest värdefulla kan vara historiska reliker, unika föremål producerade i en liten upplaga eller mycket rikt dekorerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kostnaden för en produkt är ett relativt begrepp. Personer som är direkt involverade i handeln säger att varje vara är värd exakt lika mycket som köparen går med på att ge för den. därför världens dyraste kamera är inte en modern och kraftfull kamera med unika funktioner som omedelbart kan förvandla alla amatörer till proffs, utan en modell som släpptes för nästan 100 år sedan.

Bild
Bild

Leica O-serie

Enligt olika källor har antingen 1 900 000 dollar eller 2 970 betalats för det. Detta är den högsta kostnaden som någonsin betalats av en person för en kamera. Inledningsvis uppskattades det till en halv miljon, men under auktionen var vinnaren en samlare som var redo att ge ett sådant belopp. Detta köp hade obestridliga meriter, ur synvinkel från samlare av rariteter:

  • på modellens kropp var # 0;
  • detta är produkterna från världens mest kända märke;
  • produkt release datum - 1023;
  • tekniken släpptes i en sats om 25 exemplar;
  • det finns bara 3 sådana kameror kvar i världen.
Bild
Bild

I samlarvärlden finns det andra inköp som är av lite intresse för människor som tänker fotografera, ta bilder av superkvalitet och vinna världstävlingar.

Men det är osannolikt att de går med på att betala den typen av pengar, även för de äldsta och unika modellerna. TOP-5-kameror, för vilka finsmakare av unika produkter har kommit överens om att betala enorma summor, märkbart släpar efter världsledaren, ganska blygsamma att döma av dess utseende.

Per Susse Frères Daguerreotype Camera betalat 978 tusen dollar. Experter är övertygade om att detta är det enda och äldsta överlevande i världen. Av misstag hittades i källaren i ett privat hus, Seuss Brothers -produkterna fungerade enligt principen som uppfanns av Louis Dagger, så den har en oval logotyp med hans porträtt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hasselblad 500 Apollo 15 - köparen (japansk affärsman) gav 910 tusen dollar för utrustningen. Detta är ett verkligt unikt exempel på rymdteknik som har besökt månen tillsammans med rymdfarkosten Soyuz-Apollo. Det fanns mycket utrustning på rymdfarkosten, men den tappades som ballast, så kameran är verkligen en i sitt slag.

Bild
Bild

Guldpläterad Leica Luxus II också släppt av Leica -koncernen, liksom den obestridda, ouppnåeliga ledaren, men den prissätts mycket mer blygsamt, trots att all metall har ersatts med guld, är höljet mantlat med exotisk ödlahud och till och med ett fodral för den är gjord av krokodilhud. För honom planerade arrangörerna av auktionen att rädda mycket mer, men det gick inte, bara 620 tusen dollar kom ut. Kameran är bara 9 år äldre än den dyraste vattenbehållaren i världen, utan guld och naturlig finish.

Bild
Bild

Nikon One uppskattas till 406 tusen dollar. Han är i perfekt skick, trots att han är en release 1948. Dess främsta värde är att det är en av de tre första kamerorna som monterats av det nu populära märket.

Bild
Bild

Hasselblad rymdkamera - en modell som också besökte rymden, men inte på månen, utan på rymdskeppet Mercury-Atlas 8. Speciellt för uppdraget släpptes enheten 1962, utrustad med nödvändiga tillbehör och målad i den svarta färgen som är nödvändig för drift. Köparen gav den bara 2 gånger mer än initialkostnaden - 270 tusen amerikanska dollar.

Bild
Bild

Betyg på dyra modeller

Kostnaden för professionella verktyg för fotografer på högsta nivå är faktiskt inte så stor, även om dessa verktyg ibland prissätts som en medelklassbil eller ett stort lanthus någonstans i provinsen. Skillnaden mellan ledarna i betyget är inte särskilt signifikant, men ledaren för premiumlistan lämnar som alltid långt efter sina konkurrenter när det gäller värde.

Hasselblad H4D 200MS toppar nu alla listor över de bästa professionella modellerna. Märkestillverkaren har utrustat sin produkt med allt en modern professionell fotograf kan drömma om. Upplösningen på 200 MP är bara en av dess obestridliga fördelar. Sex sensorer, sex bilder tagna samtidigt, kombinerade på kortast möjliga tid till en fil. Dess färgåtergivning och skarpa detaljer har gjort den till den föredragna tekniken för studioproffs som tar fantastiska bilder. År 2019 kostade utrustningen 48 tusen dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Seitz 6x17 Panoramic . Uppskattad kostnad - 43 tusen dollar. Upplösningen är 40 MP mindre än för ledaren för betyget, den höga kostnaden tillhandahålls av enheter som gör att du kan ta bredformat. Han kommer att vara en oumbärlig assistent för dem som skjuter arkitektoniska monument och mästerverk, konstverk, gruppbilder och vackra landskap.

Bild
Bild

Fas ett P65 + - mångsidig proffs favoritutrustning. Möjligheten att ta bilder med lägsta känslighet och få en högkvalitativ bild, kombinera tre hundra objekt och mer än tio digitala ryggar, en unik matris, utmärkt färgdjup. Allt detta nöje kostar bara $ 40 000.

Bild
Bild

Panoscan MK-3 Panoramic kostar också 40 tusen dollar - perfekt för panoramafilmning, men detta är inte det enda användningsområdet där det är efterfrågat. Det skulle gärna förvärvas av rättsmedicinska forskare, underrättelsetjänstemän och till och med inre säkerhetsorgan, om de tilldelades medel som specialutrustning. Objektivet har en unik, sfärisk form, så den maximala betraktningsvinkeln är cirka 180 grader. Den ökade slutartiden och ökade känsligheten erkänns också som tveklösa fördelar.

Bild
Bild

Leica , som släppte den dyraste kameran i världen, är också bland de fem bästa 2020: Leica S2-P uppskattas till 25 000 dollar. Detta är platinaversionen, som har ett safirglas. För henne har Kodak utvecklat en unik sensor, och specifikt för den här kameran finns det två objektiv som kan föra prestandan hos en liten modell närmare de dyraste studiokamerorna.

Bild
Bild

Marknadsvärdet för ledarna i rankingen av de dyraste modellerna för professionella fotografer och amatörer med höga inkomster och krav kan variera . Allt beror på detaljhandelsnätverket, kostnaden för tullklarering, platsen där varorna köps och försäljning av fotografisk utrustning i denna mening är inget undantag.

Priset, som du kan se, skiljer sig avsevärt från sällsyntheten och unika exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av kameror av guld

Överraskande värderas optik, upplösning och betraktningsvinkel mycket högre än dyra ytor och kreativ design. Till och med världens rikaste människor är intresserade av kameran som ett lyxobjekt bara ur fitnesssynpunkt. Även om smycken fortfarande kan hittas inte bara i presentkataloger från smyckenfabriker och företag, utan också i produkter från världsmärken. Om du behöver göra en värdefull present måste du bara köpa en sällsynthet för hundratusentals eller Hasselblad H4D 200MS för 48.300 amerikanska pengar eller 2,3 miljoner ryska rubel.

Den dyraste kreativa kameran för miljonärer är Canon Diamond IXUS … Experter uppskattar kostnaden till cirka 200 dollar. Men det finns 380 diamanter på fodralet, så tvålfatet kostar 40 tusen euro.

Bild
Bild

Leica M9 Neiman Marcus Edition på andra plats i TOP-listan: den säljs endast i USA och kostar 17, 5 tusen. e. Detta är en unik kopia, replikerad i endast 50 exemplar. Dess värde ligger i efterbehandling av fodralet med strutsläder och safirglas, men det kommer inte att vara användbart för en professionell.

Bild
Bild

För 11,5 tusen euro sålda Pentax LX guld … Bilderna är av ganska hög kvalitet, men kostnaden bestäms av krokodilläder och guldfodral. För en guldbit är detta inte ett särskilt högt pris.

Bild
Bild

Sigma SD1 Wood Edition trimmad med sällsynt trä av ett mycket sällsynt träd som växer på sjön Ambon, Indonesien. Trots att kameran släpptes i en mängd på bara 10 exemplar är priset ganska lågt - cirka 10 tusen euro.

Bild
Bild

Försök att göra kameror och kameror till en lyxartikel, även för märkesvaror för fotografisk utrustning, misslyckades uppriktigt . En enkel, läderfodrad kamera och en mycket professionell kamera med unik upplösning och högsta kvalitet på fotografier uppskattades av konsumenterna mycket högre. TOPP 10 dyraste kameror i videon nedan.

Rekommenderad: