Löpande Hörlurar: Trådlösa Med Bluetooth Och Trådbundna, On-ear Och De Bästa Modellerna För Sport. Vilka Sporthörlurar Ska Man Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Löpande Hörlurar: Trådlösa Med Bluetooth Och Trådbundna, On-ear Och De Bästa Modellerna För Sport. Vilka Sporthörlurar Ska Man Välja?

Video: Löpande Hörlurar: Trådlösa Med Bluetooth Och Trådbundna, On-ear Och De Bästa Modellerna För Sport. Vilka Sporthörlurar Ska Man Välja?
Video: Lyxigt ljud helt utan sladdar - Sennheiser Momentum True Wireless 2024, Maj
Löpande Hörlurar: Trådlösa Med Bluetooth Och Trådbundna, On-ear Och De Bästa Modellerna För Sport. Vilka Sporthörlurar Ska Man Välja?
Löpande Hörlurar: Trådlösa Med Bluetooth Och Trådbundna, On-ear Och De Bästa Modellerna För Sport. Vilka Sporthörlurar Ska Man Välja?
Anonim

Körande hörlurar - trådlöst med Bluetooth och trådbundet, overhead och de bästa modellerna för sport i allmänhet har lyckats hitta sin armé av fans. För dem som föredrar att leva en aktiv livsstil är sådana enheter en garanti för komfort när de lyssnar på musik under de mest extrema förhållanden. Handla om, vilka sporthörlurar att välja, vad man ska leta efter när man köper dem, det är värt att prata mer detaljerat , eftersom löparens komfort beror på att beslutet är korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

De rätta hörlurarna är nyckeln till komfort under ditt sportpass. Det är mycket viktigt att detta tillbehör sitter tätt på plats och inte utsätter onödigt tryck för hörselgången . Den främsta anledningen till att speciella sporthörlurar produceras är behovet av att undvika att de faller ut under körning.

Samtidigt tillverkar tillverkarna både trådbundna versioner och modeller som stöder autonom drift på grund av inbyggda batterier. Det är värt att överväga alla deras nuvarande sorter mer detaljerat.

Bild
Bild

Trådlös

Trådlösa löpande hörlurar anses vara det bästa valet för fitness, gym och utomhusträning … Med ett exakt urval av öronkuddar faller de inte ut, de ger ett ganska klart och högkvalitativt ljud. Trådlösa hörlurar stöder vanligtvis Bluetooth -kommunikation och har en viss batterikapacitet. Bland de nuvarande typerna av trådlösa hörlurar för körning finns följande.

Över huvudet … Bekväma löpande öronsnäckor med clips som inte glider även vid intensiv träning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övervaka … Inte det mest bekväma alternativet för löpning, men med en tätt passform kan de fortfarande användas. Ibland betraktas dessa modeller som ett tillbehör för löpbandaktiviteter, som ansluter hörlurar till ditt hemunderhållningssystem.

Bild
Bild

Plug-in eller in-ear … För sport är de tillverkade med speciella öronkuddar som sitter tätare än vanligt. Det är svårt att kalla dem helt trådlösa - kopparna är bundna med en flexibel elastisk sladd eller en plastring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vakuum i kanalen … Helt trådlösa öronsnäckor med speciella öronkuddar för att säkert passa öronsnäckorna. Tillbehöret sätts in i hörselgången, med rätt val av den utbytbara spetsen orsakar det inte obehag. Detta är den optimala lösningen för hallen och utomhusbruk.

Bild
Bild

Efter typ av signalöverföringsmetod, infraröda och bluetooth -hörlurar för löpning . Alternativen med en radiomodul, även om de har ett större arbetsområde, är fortfarande inte lämpliga för sportträning. Sådana modeller är alltför känsliga för buller.

Bluetooth -hörlurar har en betydande fördel i form av mångsidighet och hög signalmottagningsstabilitet.

Bild
Bild

Trådbundet

För sport är endast ett begränsat utbud av trådbundna hörlurar lämpliga. Först och främst är det klipp anslutna med ett speciellt pannband . De stör inte när de körs, har en pålitlig design och är hållbara i användning. Dessutom inte mindre populär och vakuumtrådade hörlurar, även utrustade med en plasthals "klämma ".

Kabeln i dem har ett asymmetriskt arrangemang, på grund av vilket strukturens vikt fördelas jämnt, utan snedvridningar i en eller annan riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Mängden hörlurar som finns tillgängliga idag för sportentusiaster kan överraska även erfarna finsmakare. Sortimentet inkluderar trådbundna och trådlösa alternativ med olika pris- och ljudkvalitetsnivåer. De mest populära modellerna är värda att överväga mer detaljerat.

Mest populära trådlösa modeller

Trådlösa sporthörlurar är allmänt tillgängliga. Du kan välja alternativet för önskad design, färg eller konstruktionstyp, hitta ett alternativ för nästan vilken budget som helst. Och ändå, om du inte vill offra musikens kvalitet, är det bättre att välja från början bland de förslag som verkligen är värda uppmärksamhet. Betygsättningen av de bästa modellerna hjälper dig att undvika misstag när du söker.

Westone Adventure Series Alpha … Fantastiska hörlurar med sportig prestanda, kvalitetsljud och snygg design. Ryggfästet är ergonomiskt, öronkuddarna är mjuka och bekväma. Dataöverföring sker via Bluetooth. Det är ett kvalitets- och bekvämt tillbehör för sportälskare.

Bild
Bild

AfterShokz Trekz Titanium . On-ear-modellen av hörlurar med nackrand är säkert fäst vid huvudet, faller inte av när tempot ändras. Enheten använder benledningsteknik som gör att du kan fokusera på musiken utan att vara helt isolerad från yttre brus. Modellen har 2 mikrofoner, högtalarnas känslighet är över genomsnittet, fodralet skyddas från vatten. Hörlurarna klarar framgångsrikt arbetet i headsetläget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huawei FreeBuds Lite … Hörlurarna, helt autonoma och trådlösa, faller inte ut även när de körs eller annan typ av fysisk aktivitet, det finns ett laddningsfodral i satsen, det finns skydd mot vatten, batteriet räcker i 3 timmar + 9 till vid laddning från fall. Modellen stänger automatiskt av ljudet när du tar bort hörlurarna på grund av de inbyggda sensorerna och kan fungera som ett headset.

Bild
Bild

Samsung EO-EG920 passform . Halsbanddesign, platt, trasselfri kabel och elegant design. Detta är den perfekta lösningen för dem som älskar kraftfull bas. Utformningen av "dropparna" är så ergonomisk som möjligt, det finns ytterligare klämmor, fjärrkontrollen på tråden gör inte strukturen för tung. Det enda negativa är bristen på fuktskydd.

Bild
Bild

Plantronic BlackBeat Fit . Sport trådlösa hörlurar med nackfäste av plast. Detta är ett riktigt moderiktigt headset, med kvalitetsmaterial och fantastiskt ljud. Setet innehåller ett helt vattentätt fodral, brusreducering, ergonomisk form på insatserna. Frekvensintervallet är från 5 till 20 000 Hz.

Bild
Bild

De mest bekväma sportörsnäckorna med sladd

Bland trådbundna hörlurar finns det många intressanta alternativ för en bekväm körning. Bland de entydiga ledarna för betyget kan följande modeller särskiljas.

Philips SHS5200 . On-ear-sporthörlurar med bekväma öronkuddar och halsband. Modellen väger 53 g, har en bekväm passform, glider inte vid löpning. Modellen i ett snyggt fodral ser solid och attraktiv ut, frekvensområdet varierar från 12 till 24 000 Hz, sladden har ett textilomslag.

Nackdelarna inkluderar ett ljudgenomsläppligt oisolerat fodral.

Bild
Bild

Philips SH3200 . Clip-on-öronsnäckorna sitter säkert och håller sig säkra, även när löptempot ändras. Snygg design, högkvalitativa material gör dem inte bara till ett bekvämt komplement till en smartphone eller spelare, utan också till ett distinkt tillbehör, ett bildelement. Visuellt ser Philips SH3200-hörlurar ut som en hybrid av ett klipp och ett in-ear. Ljudet är inte av bästa kvalitet, men ganska acceptabelt, modellen är utrustad med en lång bekväm kabel.

Bild
Bild

Sennheiser PMX 686i Sports . Trådlösa hörlurar med nacke, öronkuddar och muggar är utformade som hörlurar. Hög känslighet och traditionell ljudkvalitet för detta märke gör att lyssna på musik till ett riktigt nöje.

Modellens snygga design lockar uppmärksamhet hos både män och kvinnor.

Bild
Bild

Billiga sporthörlurar

I kategorin budget kan du också hitta många intressanta erbjudanden. Bland de storsäljare här finns märken som tillverkar tillbehör för telefoner och mobila enheter. Erfarna joggare rekommenderar följande modeller.

Xiaomi Mi Sport Bluetooth -headset . In-ear trådlösa Bluetooth-hörlurar med mikrofon. Väskan är skyddad mot fukt, är inte rädd för svett eller regn. När du lyssnar på musik håller batteriet i 7 timmar. Det finns utbytbara öronkuddar.

Bild
Bild

Hedra AM61 . Sportöronproppar med Bluetooth, mikrofon och nackrem. En bekväm lösning för dem som föredrar aktiv tidsfördriv - paketet innehåller magnetiska element för att hålla kopparna ihop. Denna modell är kompatibel med iPhone, har en känslighet över genomsnittet och medelhög frekvensintervall. Lådan är skyddad mot vatten, litiumpolymerbatteriet håller i 11 timmar kontinuerlig drift.

Bild
Bild

Huawei AM61 Sport Lite . Ergonomiska hörlurar med nackrem och mikrofon, stängda koppar. Modellen ser snygg ut, de trådbundna elementen blir inte förvirrade under löpning och vila på grund av insatserna på koppens utsida. Hela headsetet väger 19 g, kroppen är skyddad från vatten, sitt eget batteri håller i 11 timmar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer hörlurar för fitness och löpning, andra sporter, det är värt att uppmärksamma ett antal viktiga parametrar . Till exempel har simmodeller som produceras av vissa tillverkare ett helt vattentätt fodral, en särskild uppsättning öronkuddar och en design med ett minneskort för att lyssna på musik som laddas ner till själva enheten.

Körande hörlurar är mindre hårda, men de behöver också en viss uppsättning kvaliteter.

Bild
Bild

Enkel hantering

Det är optimalt om en sensormodell väljs för sport, vilket gör att en knapptryckning kan höja volymen eller ta emot ett samtal . Om hörlurarna är utrustade med knappar måste de vara fritt tillgängliga för användaren, ha en tillräckligt tydlig avlastning och en hög responshastighet på ägarens kommando. Modeller i form av clips med plasthalsband har ofta kontroller i occipitalregionen. Om du försöker trycka på en knapp medan du kör kan du bli skadad i dem.

Bild
Bild

Prestanda tillförlitlighet

Trådar, kroppsdel måste vara av hög kvalitet och praktiskt . Många sporthörlurar kostar mycket mer än vanliga hörlurar. Om kroppen samtidigt är gjord av ömtålig plast kan varje fall vara dödligt. När du väljer typ av prestanda är det bättre att prioritera enheter eller klipp i kanalen. De faller inte ut, de är ganska bekväma att bära.

Det vattentäta fodralet hjälper dig att inte vara rädd för vädret och för tidigt fel på enheten.

Bild
Bild

Förekomsten av bullerisolering

Aktiv eller passiv ljudisolering - ett bra komplement till de sporthörlurar som valts för träning i gymmet eller jogging ute. Sådana modeller är dyrare, men de låter dig fullt ut fokusera på träningsprocessen. Det är optimalt om isoleringsnivån från brus varierar i flera positioner, så att du kan välja graden av utrotning av främmande ljud.

Bild
Bild

Ljud

Det är inte vanligt att förvänta sig för hög ljudkvalitet från sporthörlurar. Men de flesta av de stora tillverkarna ägnar fortfarande mycket uppmärksamhet åt ljudet av höga och låga frekvenser. Vakuummodeller glädjer sig ofta med bra bas . Mittfrekvenserna i dem låter klart och högt, och på grund av designfunktionerna stängs externt brus och störningar ganska bra även utan aktivt deltagande av elektronik.

Det är bara viktigt att uppmärksamma känsligheten: för det är indikatorer från 90 dB normen. Dessutom spelar frekvensområdet roll. Vanligtvis varierar det mellan 15-20 och 20 000 Hz - det är så mycket som skiljer den mänskliga hörseln.

Bild
Bild

Bekvämlighet

Komfort är en av de viktigaste faktorerna när du väljer hörlurar. Tillbehöret ska sitta bekvämt på huvudet, om det har ett fäste, inte trycka på öronen. För in-ear-modeller inkluderar tillverkare vanligtvis 3 uppsättningar utbytbara öronkuddar i olika storlekar för individuellt val av alternativ. Rätt monterade hörlurar faller inte ut även vid starka vibrationer eller huvudskakningar.

Bild
Bild

Mikrofon närvaro

Använda hörlurarna som headset för samtal - ett bra beslut när det gäller idrott. Naturligtvis kan du hitta tillbehör utan en extra högtalare för konversationer. Men de flesta erfarna användare vet att ett missat samtal på sin telefon under körning kan ge mycket problem, vilket betyder att det bara är dumt att missa möjligheten att svara med hjälp av hörlurar. Dessutom ger även passiv brusreducering tillräcklig isolering för att höra samtalspartnern, och inte bullret runt omkring.

Baserat på alla dessa kriterier kan du hitta sporthörlurar för din budget eller tekniska nivå.

Rekommenderad: