Hur Använder Jag Skrivaren? Hur Lär Man Sig Att Använda Stationära Modeller Korrekt? Utskriftsinstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Jag Skrivaren? Hur Lär Man Sig Att Använda Stationära Modeller Korrekt? Utskriftsinstruktioner

Video: Hur Använder Jag Skrivaren? Hur Lär Man Sig Att Använda Stationära Modeller Korrekt? Utskriftsinstruktioner
Video: Utskrift av Häften Konica Minolta 2024, Maj
Hur Använder Jag Skrivaren? Hur Lär Man Sig Att Använda Stationära Modeller Korrekt? Utskriftsinstruktioner
Hur Använder Jag Skrivaren? Hur Lär Man Sig Att Använda Stationära Modeller Korrekt? Utskriftsinstruktioner
Anonim

Om tidigare skrivare och annan kontorsutrustning bara kunde hittas på kontor och utskriftscentra, används sådana enheter nu aktivt hemma. Många nybörjare undrar över rätt användning av tekniken .… Moderna modeller, trots deras funktionalitet, är utformade på ett sådant sätt att även en nybörjare kan hantera dem.

För att utrustningen ska fungera korrekt under en lång tid måste du använda den korrekt enligt enkla regler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Skrivare finns i en mängd olika modeller, som skiljer sig åt i tekniska egenskaper, storlekar och andra parametrar. Prisvärda priser har fått trycktekniken att dyka upp i hem. Utrustningen kan delas in i olika typer beroende på enhetstyp.

  • Laserskrivare . Enheter som fungerar på toners, förbrukningsbart pulver. De kännetecknas av hög produktivitet. Den största nackdelen är det höga priset.
  • Bläckstråleskrivare … Denna typ fungerar på bläckpatroner. De är bekväma, lättanvända och prisvärda modeller. Som den största nackdelen noterar experter den höga kostnaden för en tryckt sida.

Det finns svart och vit och färgutrustning till salu … Och det finns också en separation med storlek (stationära och kompakta modeller). Varje typ av utrustning har sina egna fördelar och nackdelar. Beroende på de uppsatta uppgifterna väljer köparen det ena eller det andra alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustningsanslutning

För att lära dig hur du använder skrivaren är det tillräckligt att komma ihåg de grundläggande reglerna för drift och följa dem. Processen att använda utrustning sker enligt ett generaliserat schema, oavsett utrustningstyp … För att kunna använda skrivaren måste den vara ansluten till skrivaren. Som regel är detta en enkel process under vilken det inte ska vara några problem.

Anslutningsdiagrammet innehåller ett antal steg

  1. Installera utrustningen på en lämplig plats. Det är bäst att placera den på ett bord bredvid din dator.
  2. Anslut nätsladden till skrivaren.
  3. Därefter måste du ansluta datorn och kontorsutrustningen med en tråd. Normalt använder tillverkare en USB -kabel. För synkronisering placeras den i lämpliga kontakter.
  4. Anslut din dator till ett eluttag, slå på den och vänta tills operativsystemet är laddat.
  5. Slå sedan på skrivaren.

Detta är det första steget innan du använder utrustningen.

Nästa steg – installation av nödvändig programvara (drivrutin) … Utan detta program kommer inte datorn att se den anslutna utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installera programvaran

Många nybörjare hoppar över detta steg utan att inse dess betydelse. Låt oss ta en titt på drivrutinsinstallationsprocessen.

  1. Slå på ny utrustning. Skrivaren måste vara fysiskt ansluten till datorn.
  2. Skrivaren levereras med en CD -skiva med nödvändig programvara. Sätt i den i enheten.
  3. När det startar visas ett startfönster på datorskärmen. Ladda ner drivrutinen med installationsguiden. Vidare kommer tekniker att utföra nödvändiga åtgärder oberoende.
  4. När nedladdningen av drivrutinen är klar kommer tekniken att varna användaren.

Obs: På grund av att diskar börjar användas allt mindre, slutar många moderna tillverkare att använda dem för inspelning och lagring av drivrutinen. Om det inte finns någon skiva i lådan med utrustningen kan du ladda ner programvaran via Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läser in ett program utan skiva

I det här fallet utförs arbetet enligt ett annat schema

  1. Starta din webbläsare.
  2. Hitta hårdvarutillverkarens officiella webbplats. Detta kan göras med en sökmotor eller genom att titta på bruksanvisningen - platsadressen bör anges där.
  3. Avsnittet vi behöver kommer att kallas "Drivers" eller något liknande.
  4. En specifik drivrutinsversion släpps för varje skrivarmodell.
  5. Hitta rätt version av programmet.
  6. Ladda ner installationsprogrammet med tillägget "exe".
  7. Kör filen och slutför sedan installationen med den ryskspråkiga menyn.
  8. Denna process tar bara några minuter. Efter nedladdning av programvaran ser datorn den anslutna enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

När den fysiska anslutningen och drivrutinsinstallationen är klar måste du konfigurera din maskinvara för utskrift av hög kvalitet. Det är värt att bekanta dig med processen att installera utrustningen.

  1. Öppna menyn genom att klicka på Start -knappen på din dator. Det finns i aktivitetsfältet (operativsystemikonen används för att indikera det i Windows).
  2. Nästa steg är avsnittet "Kontrollpanelen". Här hittar du fliken Enheter och skrivare.
  3. Öppna det här avsnittet och välj din tryckutrustningsmodell som standardenhet.
  4. Nu måste du kontrollera tekniken och utföra ett testutskrift.
  5. Öppna filen som du vill skriva ut. För att göra detta måste du klicka på dokumentet och välja "Skriv ut".

Innan du skriver ut kommer datorn att uppmana dig att ange de parametrar som krävs: antal sidor, storlekar etc. Efter att ha angett alla data, bekräfta åtgärden genom att trycka på "OK" -knappen.

Om det görs korrekt piper skrivaren innan den skrivs ut och börjar arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skriver man rätt?

Vissa användare har problem när de skriver ut foton, textdokument och andra filer. Tekniken är mycket lättare att använda än den kan tyckas vid första anblicken. Snabbtangenter kan användas för snabb utskrift . Det räcker med att öppna dokumentet och trycka på Ctrl + P -kombinationen. I fönstret som öppnas anger du parametrarna och klickar på knappen "Skriv ut". Efter några sekunder startar skrivaren.

Denna kombination kan också användas i en webbläsare om du vill skriva ut en webbsida . Efter att ha tryckt på Ctrl + P öppnas den tryckta versionen av webbplatsen. I det här fallet måste du också ange nödvändiga parametrar: färg eller svartvitt utskrift, antal sidor, layout, modell för tryckutrustning och andra ytterligare inställningar. Det är möjligt att lansera utrustning för utskrift inte bara genom att öppna ett dokument. Det räcker med att välja önskad fil, högerklicka på den och välj "Skriv ut". Användaren kan använda något av ovanstående alternativ. Som du kan se tar det några minuter att starta tekniken, och själva processen är enkel och okomplicerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

I vissa fall skrivaren vägrar skriva ut filer . Det kan finnas flera orsaker till misslyckandet, och du kan hantera dem själv om du känner till rätt ordningsföljd. En av de vanligaste orsakerna till kontorsutrustningsfel är förbrukningsvaran har tagit slut . Bläckstråleskrivare och lasermodeller fungerar på patroner fyllda med flytande bläck eller toner. När lagret tar slut eller slutar helt, slutar tekniken att fungera. För att hantera problemet måste du fylla på patronerna eller köpa nya. Du kan kontrollera mängden bläck genom ett speciellt program som installeras tillsammans med drivrutinen.

En annan orsak - fel anslutning … I det här fallet behöver du kontrollera kablarnas integritet används för att synkronisera utrustning och att sätta upp ny utrustning . I vissa fall kan en alltför lång kabel vara orsaken till felet. Flytta skrivaren närmare datorn och anslut igen. En otillräcklig mängd papper i magasinet är också ofta orsaken till att utrustningen inte fungerar .… Allt du behöver göra är att lägga till lite papper, räta ut arken och starta om utskriften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta papperstrassel i tryckutrustningen , på grund av vilken utrustningens prestanda avsevärt störs. Du måste försiktigt ta bort det skrynkliga pappersarket, trimma de tomma arken och starta skrivaren igen. Den drivrutin som krävs för att enheten ska fungera måste uppdateras. Annars blir programvaran föråldrad och fungerar inte. Ibland uppdaterar tekniken programvaran på egen hand. För att göra detta måste datorn vara ansluten till Internet.

Obs: bruksanvisningen hjälper till att hantera många problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

För att utrustningen ska fungera smidigt och korrekt är det nödvändigt att lyssna på rekommendationer från specialister

  1. Kontrollera mängden papper i facket innan du skriver ut. Och var också uppmärksam på patronernas fullhet. Om bläckförsörjningen håller på att ta slut rekommenderas det att fylla på igen innan du skriver ut.
  2. Det flytande bläcket på vilket bläckstråleskrivningsmodeller fungerar måste användas med jämna mellanrum, annars börjar de torka ut.
  3. Skrivaren bör rengöras regelbundet, särskilt om den används ofta.
  4. Använd förbrukningsmaterial av hög kvalitet, inte bara för bläck utan även för papper. Och även arken ska vara platta och torra. Det rekommenderas att köpa originalförbrukningsmaterial, beroende på märket på den utrustning som används.
  5. För att skriva ut högkvalitativa bilder måste du använda speciellt fotopapper.
  6. För att kontrollera maskinvaruinställningarna och utskriftskvaliteten finns det en funktion som heter Skriv ut testsida.
  7. Lasertoner innehåller ämnen som är skadliga för hälsa och välbefinnande. Det rekommenderas att ventilera rummet när utrustningen är i drift.

Rekommenderad: