Varför Finns Det Ingen Signal På Digital-TV: N? Vad Ska Jag Göra Om Signalen På Din Digital -tv -box Tappar? Felsökning

Innehållsförteckning:

Video: Varför Finns Det Ingen Signal På Digital-TV: N? Vad Ska Jag Göra Om Signalen På Din Digital -tv -box Tappar? Felsökning

Video: Varför Finns Det Ingen Signal På Digital-TV: N? Vad Ska Jag Göra Om Signalen På Din Digital -tv -box Tappar? Felsökning
Video: No signal! Here is how to connect Free to Air Digital TV 2024, April
Varför Finns Det Ingen Signal På Digital-TV: N? Vad Ska Jag Göra Om Signalen På Din Digital -tv -box Tappar? Felsökning
Varför Finns Det Ingen Signal På Digital-TV: N? Vad Ska Jag Göra Om Signalen På Din Digital -tv -box Tappar? Felsökning
Anonim

Många ägare av utrustning som använder en digital set-top-box vill förstå varför det inte finns någon signal på TV: n. I de flesta fall löses översättningsproblem enkelt utan att ringa en guide eller kontakta ett servicecenter. Det är värt att prata mer detaljerat om vad du ska göra om signalen på digitalboxen försvinner, hur du kan uppnå felsökning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fel på symtom

Situationer när det inte finns någon signal på TV: n är inte så sällsynta. Vid den första anslutningen av fortfarande okonfigurerad utrustning, med ett programvarufel eller felaktigt inställda parametrar, visar moderna TV -apparater med prefix vanligtvis inte "vitt brus", men motsvarande inskription . Om det visas, medan det inte finns några rapporter om förebyggande arbete på enskilda kanaler, måste du noggrannare studera de möjliga sätten att uppstå.

Till exempel, om digitalboxen går sönder kommer signalen från den inte helt, när den slås på kommer skärmsläckaren från det märke som släppte den inte att sändas på skärmen . Detta kan betraktas som en direkt indikation på att TV: n är i ordning. Dessutom svarar en trasig digitalbox inte på kommandon från knapparna och fjärrkontrollen. Om den blinkade fasta programvaran är skyldig kan meddelandet Reboot tändas på informationsdisplayen när den är påslagen.

Om bilden på skärmen knappt syns på grund av brusgaller är detta också ett symptom på ett problem. Det är nödvändigt att studera alla möjliga källor till deras förekomst. Signalens försvinnande vid tidpunkten för att titta på TV -program tillhör samma kategori.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är orsaken?

Det kan finnas många anledningar till att signalen försvinner på en digital-TV-mottagare, och inte alltid är de direkt relaterade till funktionsstörningar i själva mottagaren. Dessutom är problemen oftast tillfälliga. Vid anslutning via en antenn kan förlusten av TV -signal associeras med andra noder som är involverade i anslutningen. Ibland fungerar receptionen inte på grund av underhållsarbete eller brister i utrustningen. Vid dåligt väder visas inte digital -tv på grund av den stora mängden störningar och dålig signalöverföring.

De vanligaste orsakerna till ett sådant fel bör övervägas mer detaljerat

Fördelning av utrustning . Problem med signalöverföring orsakas inte alltid av dess dåliga kvalitet. Antenn, mottagare och TV har också komponenter och block som kan misslyckas. Det är nödvändigt att kontrollera användbarheten för varje element.

Bild
Bild

Väder . Om anledningen är just nederbörden, räcker det bara att vänta på förändringarna i förhållandena utanför fönstret. Ibland fungerar bara ett kanalpaket (10 av 20), det är värt att kontrollera om alla program saknas.

Bild
Bild

Olyckor och tekniskt arbete . De händer till och med med modern utrustning. Om orsaken till problemet är en uppdelning av huvudsignalkällan eller dess förebyggande avstängning, är det värt att återgå till tv -visning senare. Kanalerna återgår automatiskt till sin plats i sändningsnätet.

Bild
Bild

Bryt i sändningen . Ett antal kanaler sänder dygnet runt och avbryter deras arbete i 1-2 timmar på natten. Det är värt att använda programguiden för detaljer.

Bild
Bild

Fel TV -datakälla har valts . I menyn på själva TV: n är digitalboxen vanligtvis ansluten via videokanaler, och inte direkt. Det är värt att se till att enheten sattes i önskat läge när du ansluter den. Om signalen plötsligt försvinner är det också bättre att kontrollera vilket läge som är på: TV (föråldrad), AV, HDMI.

Bild
Bild

Misslyckade inställningar . I detta fall kan STB själv inte hitta och sända kanaler. Det händer ganska ofta med billig utrustning.

Bild
Bild

Svag signal . Om informationen på TV -skärmen rapporterar något liknande bör man leta efter orsaken till problemet i antennen. Kanske föll grenar på den, det var en förskjutning på grund av vindbyar. Dessutom, om sändningen från den första anslutningen går med uppenbara fel, rekommenderas det att överväga möjligheten att installera en signalförstärkare. Kanske är källan helt enkelt på ett betydande avstånd.

Bild
Bild

Jag kan inte ställa in utrustningen, TV: n "ignorerar" digitalboxen . Detta problem uppstår oftast av ägarna till nya set-top-boxar när de ansluter för första gången. Samtidigt på TV -skärmen, även om du gör allt enligt instruktionerna, pryder inskriptionen "Ingen signal".

Bild
Bild

Vissa kanaler saknas . Faktum är att digitala TV -signalmottagare tar emot 2 multiplexer - paket med 10 program vardera. Om en av dem är obligatorisk, som sänds över hela landet, kan den andra fungera i vissa regioner i testläge eller inte vara ansluten alls. Sedan kan du söka efter ytterligare kanaler så länge du vill, de kommer fortfarande inte att visas.

Bild
Bild

Det här är de främsta anledningarna till att det inte finns någon sändningssignal på TV: n när du använder en digitalbox för digital TV-sändning.

Vad ska man göra?

För att exakt bestämma orsakerna till avsaknaden av en signal på en TV med en digital set-top-box är det värt att kontrollera alla möjliga källor till denna typ av problem. Det är bättre att börja med att klargöra närvaron av en signal på leverantörens webbplats - de är tillgängliga i varje region , om förebyggande arbete utförs, kommer data om detta säkert att hittas. Dessutom kan du kontrollera kvaliteten på digital -TV från dina grannar. Om det inte finns någon signal på alla enheter i huset är det värt att vänta ett tag tills det visas igen.

Vid dåligt väder eller när antennen är placerad nära störningskällor (till exempel en trafikerad väg) kan mottagning av sändningar avbrytas under en kort tid . I det här fallet måste du leta efter sätt att flytta antennen till zonen för en mer tillförlitlig signal, eller helt enkelt ändra dess riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du identifierar problem med teknik måste du agera enligt situationen

  1. Om signalen avbryts och TV: n eller digitalboxen är avstängd, bör du se till att strömförsörjningen till huset eller lägenheten inte avbryts. När du använder uttag med överspänningsskydd måste du kontrollera om avstängningsknappen har fungerat, vid behov, tryck på den.
  2. Om mottagaren är ur funktion eller "frusen" ska du inte försöka utföra självreparation, särskilt om fabriksgarantitiden fortfarande är giltig. Du måste kontakta en specialist för diagnos och eventuell upptäckt av äktenskap.
  3. Om källan till problemen är en skadad kabel eller dess kontakter är det tillräckligt att helt enkelt köpa en ersättare. Detta kommer att återställa signalen helt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fel på TV: n om det inte finns någon signal på den kan bero på skada på ingången som är ansvarig för att sända "bilden ". Om den är skadad visas inte bilden, reparation krävs. En tillfällig lösning kan vara att använda andra anslutningsmetoder för att sända den digitala signalen från antennen. Dessutom kan utrustningen skadas av en strömspänning i nätverket - i det här fallet är det bättre att kontakta servicecentret.

Om set-top-boxen har ett inställningsfel är den enda lösningen att fabriksåterställa. Det utförs i enlighet med instruktionerna som bifogas av tillverkaren.

I slutet av denna process kan du göra om alla inställningar, söka efter kanaler.

Bild
Bild

Om du identifierar ett antennproblem som en källa måste du kontrollera hur hårt kabeln är ansluten till uttaget. Förutom, Det är viktigt att uppmärksamma störningens art . Om de fortsätter länge måste du ändra antennens riktning, experimentera med montering och installation. Detta gör att du kan uppnå tillförlitlig mottagning av de 20 huvudsakliga tv -kanalerna. Ibland visar det sig att din egen antennförstärkare inte räcker, och det finns bara en väg ut - att köpa ny, kraftfullare utrustning.

Om du har problem med bristen på kanaler på din TV efter att du köpt en digitalbox bör du välja det enklaste sättet . Det finns en "hot line" som hjälper invånare i Ryska federationen att byta från analog till digital sändning. Dessutom hjälper ibland en enkel omstart av en digitalbox som redan är ansluten till TV: n. Och det är också värt att kontrollera att ingångsvalet är korrekt, särskilt om anslutningen görs genom en "tulpan". Så snart mottagaren känner igen av TV-mottagaren kan du starta automatisk sökning efter tillgängliga kanaler i dess meny.

Rekommenderad: