TV: N Ser Inte HDMI -kabeln: Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Finns Någon Signal När Du Ansluter Kabeln?

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Ser Inte HDMI -kabeln: Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Finns Någon Signal När Du Ansluter Kabeln?

Video: TV: N Ser Inte HDMI -kabeln: Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Finns Någon Signal När Du Ansluter Kabeln?
Video: [PS3] Ingen PS3-bild på TV ingen signal Playstation det finns en lösning 2024, April
TV: N Ser Inte HDMI -kabeln: Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Finns Någon Signal När Du Ansluter Kabeln?
TV: N Ser Inte HDMI -kabeln: Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Finns Någon Signal När Du Ansluter Kabeln?
Anonim

Moderna TV -apparater har en HDMI -kontakt. Denna förkortning ska förstås som ett digitalt gränssnitt med hög prestanda, som används för att överföra och utbyta medieinnehåll. Medieinnehåll inkluderar fotografier, ljud- och videoinspelningar, illustrationer av underhållningsinnehåll som kan ses på en TV genom att överföra dem dit från en bärbar dator eller dator med en HDMI -kabel. Det händer att vissa användare har svårt att ansluta HDMI. Orsakerna till felaktig användning av kabeln kan vara olika. För att fixa dem måste du veta hur du gör.

Om HDMI -kabeln är korrekt ansluten till TV: n kan du njuta av utmärkt ljud och bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagnostik

Om TV: n inte ser HDMI -kabeln visas information på skärmen - systemet säger "ingen signal". Tänk inte att den anslutna ledningen är skyldig till felet - det kan vara ganska användbart. Ett misstag kan göras när kabeln ansluts till TV -enheten. Diagnos av möjliga orsaker måste utföras på ett visst sätt.

  1. Kontrollera din HDMI -kabel . Fabriksfel, även om det är sällsynt, händer fortfarande även med framstående tillverkare. Inspektera tråden och kontrollera dess integritet och var uppmärksam på pluggdelen. Om den används vårdslöst är tråden eller dess kontakter skadade. Du kan avgöra om en HDMI -kabel fungerar om du installerar en liknande enhet i stället, i vilken driftsäkerhet du är 100% säker.
  2. Bestäm rätt ingångskälla . Ta fjärrkontrollen till TV: n och gå till menyn. Hitta det externa inmatningsalternativet, det kommer att märkas Källa eller Inmatning. På vissa tv -apparater är ingångspunkten helt enkelt märkt HDMI. Om du går vidare genom menyn ser du en lista över möjliga inloggningsalternativ för anslutning. Hitta önskad och aktivera åtgärden med knappen OK eller Enter. Om allt görs korrekt börjar HDMI -kabeln fungera.
  3. Bestäm rätt TV -anslutningsläge . När TV -skärmen fungerar som en bildskärm, när den är ansluten till HDMI, hittar systemet den automatiskt. Om du vill synkron ansluta en TV och en bärbar dator måste du göra några inställningar. Gå till menyn "Skärmupplösning" eller "Grafikspecifikationer" på skrivbordet på den bärbara datorn (menyn beror på Windows -versionen) och välj sedan alternativet för att spegla två skärmar. Du kan göra samma sak genom att trycka på knapparna Fn och F4 samtidigt (F3 på vissa modeller).
  4. Avgör om drivrutinerna är uppdaterade för ditt grafikkort . Använd menyn på din dator för att hitta information om vilken version av drivrutiner ditt grafikkort har, gå sedan till tillverkarens webbplats för de senaste och hitta de senaste uppdateringarna där. Om dina drivrutiner är föråldrade, ladda ner och installera en ny version på din bärbara dator eller dator. I sällsynta fall känner TV -mottagaren inte av HDMI -kabeln när den har en irrelevant Smart plattform i operativsystemet.
  5. Testa din bärbara dator eller dator för virus eller annan skadlig kod . Ibland kan en bärbar datorinfektion orsaka att den inte fungerar.
  6. Kontrollera integriteten för HDMI -porten på TV -panelen och på den bärbara datorn (eller datorn) . Pluggar kan skadas vid upprepade anslutningar. Ibland brinner en sådan port ut om du ansluter kabeln till en utrustning som fungerar från eluttag och ignorerar användarreglerna.
  7. Vissa äldre TV -apparater kanske inte ser HDMI -kabel på grund av att de inte har ett extra strömalternativ på ett grafikkort som fungerar med externa enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha kontrollerat alla möjliga orsaker till funktionsstörningar kan du ta nästa steg för att eliminera dem.

Vad ska man göra?

Låt oss ta en titt på de vanligaste HDMI -kabelanslutningsproblemen. Förutsatt att utrustningen är i gott skick är det inte så svårt att eliminera dem.

  • Om den önskade bilden visas på TV -skärmen, men det inte finns något ljud, betyder det att alternativet för att aktivera ljudströmmen till en extern enhet (TV) inte är korrekt inställd på datorn. Leta upp högtalarikonen till höger på datorns skärm (nedtill). Gå till menyn och hitta alternativet "Uppspelningsenheter". Därefter måste du stänga av alla enheter utom TV -högtalarna. Sedan är det bara att justera ljudnivån.
  • TV -mottagaren, efter ett tag efter inställningarna, slutade plötsligt att känna igen HDMI -kabeln. Denna situation händer om du ändrade något i den tidigare anslutna utrustningen. Till exempel var ett nytt grafikkort anslutet. Med denna åtgärd återställer TV: n automatiskt de tidigare inställda inställningarna, och nu måste de göras igen.
  • Datorn känner inte igen HDMI -kabeln. För att åtgärda problemet måste du hitta källan till signalutmatningen från din TV -mottagare. För att TV: n och datorn ska se varandra måste du använda samma version av grafikkortet. Till exempel, om enheterna fungerade med ett v1.3 -grafikkort och med en grafikkort i en annan version kan du få bilden att försvinna. Du kan åtgärda situationen genom att manuellt justera grafikkortet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna TV -modeller finns det som regel inga "konflikter" med nya grafikkort, och HDMI -anslutningen är korrekt.

Hur ansluter jag rätt?

För att ta emot ljud och bild på en TV -skärm genom att överföra medieinnehåll från en dator måste du ansluta och konfigurera utrustningen på rätt sätt. Det finns flera sätt att hantera denna uppgift.

Konfigurera din TV

Om en annan enhet tidigare var ansluten till TV: n via en HDMI -kabel, kan de flesta TV -modeller inte automatiskt hitta den signalkälla vi behöver - en dator - i automatiskt läge. För att göra detta måste vi manuellt ange nödvändiga inställningar.

  • En bärbar dator eller dator är ansluten till TV: n via en HDMI -kabel. Därefter måste du se till att kontakterna passar, tråden är intakt, alla anslutningar är korrekta.
  • Ta din TV -fjärrkontroll och leta efter en knapp märkt HDMI, källa eller ingång. Genom att klicka på den här knappen kommer vi till menyn för att välja en anslutningskälla.
  • I menyn väljer du numret på HDMI -porten (det finns två av dem), som är skrivet på TV -fodralet nära kontakten. För att välja önskad port, går vi genom menyn med hjälp av kanalväxlingsknapparna; i vissa modeller av TV -apparater kan detta göras genom att trycka på nummer 2 och 8.
  • För att aktivera porten måste du trycka på OK eller Enter, ibland görs inmatningen genom att klicka på alternativet "Apply" eller Apply i menyn.

När du har slutfört dessa steg är båda enheterna anslutna och du kan se en bild tillsammans med ljud på TV -skärmen.

Om TV -menyn är annorlunda måste du hitta instruktionerna och se hur anslutningen till externa enheter utförs med HDMI -kabeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konfigurera en bärbar dator (dator)

Felaktig konfiguration av datorutrustning kan också orsaka att HDMI -anslutningen förblir inaktiv. Stämningsalgoritmen för Windows operativsystem version 7, 8 eller 10 består av en serie sekventiella steg.

  • Öppna menyn med höger musknapp och hitta alternativet "Skärminställningar" eller "Skärmupplösning".
  • Under skärmen som visas och siffran "1" måste du hitta alternativet "Hitta" eller "Hitta". När du har aktiverat det här alternativet hittar och automatiskt ansluter TV: n operativsystemet.
  • Därefter måste du gå in i "Display Manager" -menyn, i detta område utför skärminställningarna. Om du gjorde anslutningen korrekt, ser du bredvid skärmbilden och siffran "1" en andra skärm med samma med siffran "2". Om du inte ser den andra skärmen, kontrollera anslutningsordningen igen.
  • I menyn "Display Manager" går du till alternativen som visar data om skärmen med siffran "2". Din uppmärksamhet kommer att erbjudas tre alternativ för utveckling av evenemang - du måste välja alternativet "Duplicera" och du kommer att se att samma bilder dök upp på båda skärmarna. Om du väljer alternativet Expand skärmar kommer bilden att spridas över två skärmar, och de kommer att komplettera varandra. Om du väljer Display Desktop 1: 2 visas bilden bara på en av de två skärmarna. För att visa medieinnehåll måste du välja alternativet "Duplicera".
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en bild måste du komma ihåg att HDMI-systemet gör det möjligt att överföra innehåll endast via en enda strömanslutning, medan korrekt funktion på en skärm utförs. Av denna anledning rekommenderas onödiga kopieringsenheter (datorskärm) inaktiverad eller för att använda alternativet "Visa skrivbord 1: 2".

Bild
Bild

Grafikkort uppdateringar

Innan du ansluter HDMI -systemet rekommenderas att du kontrollerar specifikationerna för datorns grafikkort, eftersom inte alla typer av grafikkort kan stödja överföring av innehåll till 2 bildskärmar samtidigt. Denna information finns i dokumentationen för grafikkortet eller datorn. Om grafikkortet kräver uppdatering av drivrutinerna kan detta göras enligt algoritmen.

  • Gå till menyn och hitta "Kontrollpanelen" där. Gå till alternativet "Skärmar", gå sedan till "Små ikoner" och gå till "Enhetshanteraren".
  • Gå sedan till alternativet "Videoadaptrar", välj funktionen "Uppdatera drivrutiner". Som ett resultat av denna åtgärd kommer systemet automatiskt att börja uppdateras, och du måste bara vänta på att processen ska sluta.

För att uppdatera drivrutiner laddas de ibland ner från Internet genom att gå till webbplatsen för den officiella grafikkortstillverkaren. På webbplatsen måste du hitta modellen för din adapter och ladda ner nödvändig programvara.

Den färdiga programvaran installeras på datorn enligt instruktionerna.

Bild
Bild

Ta bort datavirus

Det är mycket sällsynt, men det händer att orsaken till oförmågan att ansluta HDMI -systemet är virus och skadlig kod. Om du har försökt alla anslutningsmetoder, men resultatet förblir noll, kan du rengöra din dator från eventuell infektion. För att göra detta behöver du ett gratis eller betalt antivirusprogram. Det vanligaste antivirusprogrammet är Kaspersky, som har ett gratis demoläge i 30 dagar.

  • Programmet installeras på en dator och en testcykel startas.
  • För att upptäcka infektion och eliminera den, välj alternativet "Full scan". Detekteringscykeln för misstänkta filer kan ta flera timmar. Programmet kommer att ta bort vissa filer på egen hand, medan andra erbjuder dig att radera dem.
  • När testcykeln är över kan du försöka ansluta HDMI -systemet igen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Problem som är förknippade med HDMI -anslutningen är ganska sällsynta för arbetsutrustning, och i avsaknad av mekanisk skada på kabeln eller överföringsenheter kan du korrigera situationen genom att justera inställningarna.

Rekommenderad: