Vad Händer Om Det Inte Finns Någon Signal På TV: N? Varför Visas Det Inte Från Antennen Och De Digitala Kanalerna Slutade Fungera? Hur Felsöker Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Vad Händer Om Det Inte Finns Någon Signal På TV: N? Varför Visas Det Inte Från Antennen Och De Digitala Kanalerna Slutade Fungera? Hur Felsöker Jag?

Video: Vad Händer Om Det Inte Finns Någon Signal På TV: N? Varför Visas Det Inte Från Antennen Och De Digitala Kanalerna Slutade Fungera? Hur Felsöker Jag?
Video: Terror mot reporter kort efter granskning av LO-ombudsman 2024, April
Vad Händer Om Det Inte Finns Någon Signal På TV: N? Varför Visas Det Inte Från Antennen Och De Digitala Kanalerna Slutade Fungera? Hur Felsöker Jag?
Vad Händer Om Det Inte Finns Någon Signal På TV: N? Varför Visas Det Inte Från Antennen Och De Digitala Kanalerna Slutade Fungera? Hur Felsöker Jag?
Anonim

Vad ska jag göra om det inte finns någon signal på TV: n, varför den inte visas från antennen, digitala kanaler slutade fungera - med dessa frågor kontaktar ägarna av modern TV -utrustning ofta servicecenter. Faktum är att de flesta problem är ganska enkla att lösa på egen hand. Hur man gör detta och inte skadar TV: n är värt att prata mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan jag avgöra orsaken till problemet?

Avsaknaden av en TV -signal är ett ganska vanligt problem som både ägare av moderna Smart -TV och ägare av analoga modeller står inför. Här behöver du förtydliga källan till uppgifterna . Det visar till exempel en enhet från en antenn eller en parabolantenn, eller kanske är den ansluten till kabelnät. Dessutom är det värt att klargöra om mottagaren fungerar, om den är installerad, om kabeln är fixerad.

Bild
Bild

Bland de vanliga orsakerna till att det inte finns någon signal på TV: n kan flera noteras

Felaktig installation av "plattan " … I detta fall kan mottagaren sända en mycket svag signal eller inte överföra den alls. Det kan finnas separata kanaler, visas och försvinna. Dessutom påverkas signalkvaliteten av driftsförhållandena: det isiga "fatet" fungerar alltid sämre.

Bild
Bild

Skadad kabel … Detta händer särskilt ofta när signalkällan är placerad utomhus. I det här fallet kan det passera, men mycket svagt. Oftast visar TV -skärmen helt enkelt inskriptionen "Ingen signal".

Bild
Bild

Den inbyggda mottagaren eller den externa set-top-boxen är trasig . Specialisterna på servicecentret kan mer exakt diagnostisera störningen. Oberoende försök att demontera en komplex elektronisk enhet kan leda till att den fullständigt misslyckas.

Bild
Bild

Visar inte satellit- eller kabel -TV . Vanligtvis uppstår problemet bara vid vissa timmar, utan några preliminära "symptom" på signalförsämring. Det är värt att kontrollera uppgifterna på operatörens webbplats - tjänsteleverantören. Under underhåll kommer TV -signalmottagning inte att vara tillgänglig. Uppgifterna om arbetets prestanda kan också finnas i mottagarmenyn, i avsnittet avkodarinställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prefixet är fruset, signalen har försvunnit . Detta är ett vanligt problem med kabel -TV -repeaters. En banal omstart med frånkoppling av enheten från nätverket i 30-60 sekunder hjälper till att lösa problemet.

Bild
Bild

Signalen från parabolantennen förlorades på grund av yttre orsaker . Detta beror vanligtvis på att det uppträder störningar eller en förändring i antennens riktning. Till exempel kan den förskjutas av en stark vind, hagel, en fågel som sitter ovanpå. Och även en ny byggnad i närliggande områden kan vara i vägen för en stabil mottagning. Att hitta en bättre position för antennen hjälper till att lösa problemet.

Bild
Bild

Smart TV -versionen är föråldrad . Om det gamla operativsystemet inte längre stöds försvinner signalen på TV: n. Du måste ladda ner uppdateringen och installera den från en USB-enhet eller ansluta enheten till Wi-Fi. Set-top-rutor uppdateras vanligtvis automatiskt.

Bild
Bild

Detta är huvudproblemen, vars orsaker kan identifieras av användaren på egen hand genom en kortfattad undersökning av problemet. Om du behöver mer fördjupad diagnostik bör du först titta närmare på exakt hur skärmen ser ut efter laddning, vilka TV-funktioner som finns tillgängliga.

Bild
Bild

Typiska problem

Det är alltid nödvändigt att överväga problemen som uppstår med tillförseln av en stabil tv -signal i kombination . Om alla yttre orsaker är uteslutna eller om de inte kan fastställas på ett tillförlitligt sätt, det är värt att uppmärksamma de medföljande faktorerna . Till exempel närvaron av en bild, inskriptioner på skärmen. All denna data hjälper till att få en bättre förståelse för källan till felet.

Bild
Bild

Skärmen saknas

Bildens helt eller delvis försvinnande brukar säga om tekniska problem i själva tv: n … En mer exakt "diagnos" beror på vad som kan fastställas under självdiagnosen.

Bild
Bild

Blå bakgrund

Oftast, när en användare talar om frånvaron av en bild, menar de en blå bakgrund som visas istället för sändningsbilden. Om vi pratar om CRT -TV kan vi prata om minnesavbrott eller nedbrytning av videoförstärkaren som är ansvarig för denna ton . På en plasmaskärm är källan till detta problem nedbrytning av signalbehandlingsenheten . Det finns flera av dem, det är möjligt att fastställa exakt vilken modul som är defekt endast i verkstaden.

Om en blå skärm visas på en LED -TV eller LCD -skärm är problemet i matrisen . Den behöver en komplett ersättning, jämförbar med kostnaden för själva enheten. En blå skärm där det finns en bild - kanalnummer, menyalternativ, visas när det inte finns någon signal. Orsaken kan ligga i antennen eller kabeln, liksom i felaktigt valt driftsläge för enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilden försvann efter att den slagit på

Om skärmsläckaren med namnet på märket eller operativsystemet på en modern LCD -TV laddas normalt, och sedan försvinner bilden, är det värt att leta efter en uppdelning. inom kabelanslutning, tuner . Kontakten med signalkällan kan ha försämrats på grund av en kabel som ramlade ur uttaget. Det blir ingen bild, kanske ligger anledningen i att stänga av bildsändningen från fjärrkontrollen … Samtidigt sänds ljudet i normalt läge, kanalerna byts. Det enda som återstår att göra är att trycka på knappen som avbryter driftläget utan bild.

Bild
Bild

Svart eller delvis svart skärm

Den fullständiga bristen på reaktion på att slå på, skärmens svarta färg indikerar vanligtvis att störningen är ganska allvarlig. Det finns flera troliga skäl värda att notera.

  • Defekt bakgrundsbelysning . I detta fall behåller TV: n alla funktioner, förutom att justera skärmens ljusstyrka. Genom att lysa en ficklampa på den kan du se bilden. Byte av LED -bakgrundsbelysning utförs på servicecentret. Om du gör jobbet själv kan du skada matrisen eller andra delar.
  • TV: n slås inte på alls, det märks en lukt av att brinna runt . Mest troligt är orsaken en ökning av nätspänningen. Det är nödvändigt att stänga av enheten, kontakta en reparationsspecialist.
  • Svart skärm med en horisontell rand av ljus eller ljus färg . Anledningen är ramsökningen. Problemet finns främst i CRT -TV, det löses genom att byta ut enheten. Den vertikala stapeln indikerar en nedbrytning av transformatorn i linjeskanningsenheten.
  • TV: n slås på, skärmen stängs av direkt . Mest troligt är saken i dålig strömförsörjning från elnätet. Det är nödvändigt att kontrollera ledningen och strömförsörjningen, uttaget, närvaron av spänning i hela lägenheten.
  • Det finns inget ljud eller bild, displayen är på . Videoprocessorn är troligen trasig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är bara några av anledningarna till att bilden på skärmen kan försvinna. Om störningen är allvarlig är det bättre att inte låta enheten vara inkopplad, du bör försöka ringa befälhavaren så snart som möjligt.

Bild
Bild

Inga digitala kanaler

Problemet med övergången till en helt digital TV-signal har lett till många frågor från konsumenterna. Om din TV har en kabelanslutning, instabiliteten hos inkommande data kan vara associerad med många faktorer . Till exempel med påverkan av yttre störningar: tändsystem på bilar, fåglar, dålig kvalitet på den allmänna hussignalförstärkaren. Anta inte att din TV eller digitalbox är trasig. Ibland, på grund av pågående underhållsarbete och till och med dåligt väder, kan det vara ganska svårt att få en signal.

För att minimera förluster i kvaliteten på dataöverföring över DVB-T2, du måste placera kabeln korrekt genom vilken den är ansluten . Ju högre tråden är, desto mer störningar påverkar signalen. Dessutom är avståndet från själva digitalboxen också viktigt-en extern mottagare eller inbyggd TV-enhet.

Bild
Bild

Förlorade digitala kanaler kan bero på väderförhållanden : Mottagningen blir bättre på vintern än i varmt väder på sommaren. Närvaron av tätt lövverk på träd under varma perioder av året kan avskärma signalen från antennen installerad utomhus. Om problemet kvarstår under lång tid är det vettigt att köpa en förstärkare. Den placeras bredvid antennen, så nära som möjligt. Kanalmottagningen blir mer självsäker.

Bild
Bild

Anslutning via en extern mottagare - set -top -box, kan avbrytas på grund av avbrottet i kontakten med kontakten med uttaget på TV: n eller själva mottagaren . Detta händer särskilt ofta om enheterna har flyttats eller flyttats. Minsta ansträngning eller ryck kommer att få SCART eller "tulpan" att sluta sända bilden. Dessutom kan en paus uppstå i kabeln: det är värt att köpa en ny och testa den under drift.

Viktig! Om inte alla, men bara några av kanalerna försvinner, kan problemet vara att ta emot signaler från flera källor. Manuell inställning av STB hjälper till att lösa problemet.

Bild
Bild

Vad betyder inskriptionen?

Vanligtvis informerar TV: n om frånvaron av en signal på monitorn när den slås på eller under drift av utrustningen . Moderna smart -TV -appar utfärdar ett sådant systembrev med uppmaningar. Till exempel kan meddelandet innehålla information om var orsaken till förlusten finns: det finns ingen kontakt med nätverkskabeln. Sådana informationstips kan vara mycket användbara för en oerfaren användare som bara vill titta på en favorit-tv-serie eller en efterlängtad blockbuster på TV.

Skylten "Ingen signal" behöver inte visas permanent. Ibland avbryter hon sändningen och försvinner sedan. Sådan kortsiktiga störningar är vanligtvis förknippade med passagen av fordon, effekten av vindbyar på antennen . Inskriptionen "Ingen signal" visas också innan TV: n stängs av på grund av att spänningen sjunker. I alla fall finns orsakerna till försvinnandet inte i själva TV: n, men du måste leta efter dem i källorna för extern anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad beror signalnivån på?

Kvaliteten på en tv -signal, även i digitalt format, är ett ganska instabilt koncept . Det kan påverkas av väderförhållanden: grumlighet, vindstyrka och andra yttre störningar. Om TV: n visade sig dåligt på morgonen och på kvällen slutade den plocka upp signalen alls, bör du se till att sådana problemkällor inte dyker upp plötsligt. Till exempel, vid starkt grumlighet, i snöfall, kan TV: n visa en tom skärm tills bruset försvinner.

Utseendet på en mekanisk barriär: en ny byggnad, struktur, kan bli ett allvarligt problem för att sända en tv -signal. I det här fallet hittar du den optimala mottagningspunkten genom att flytta antennen. Signalnivån i TV -apparater som arbetar med DVB -T2 varierar från 60 till 84 dBμV - detta är standardvärden. Ju mer bullriga bilden är, desto svårare blir det att justera. Denna indikator kommer att vara olika för varje frekvens. Användningen av koaxialkablar hjälper till att minska påverkan av yttre buller.

Bild
Bild

Hur man fixar?

Ibland behövs väldigt lite för att eliminera de funktionsstörningar som har uppstått under signalöverföringen. Till exempel, om digitala kanaler delvis har försvunnit på en maträtt, inomhus eller utomhusantenn, kan de slås på igen genom manuell inställning av tunern. Detta görs enligt följande:

  • specificering av antalet multiplexkanaler för en specifik region;
  • manuellt ställa in inställningarna för var och en av dem.

Impulsljud , orsakar ett tillfälligt avbrott i signalen, är associerade med start av motorfordonens tändsystem. Deras inflytande kan också minskas genom att ersätta den konventionella kabeln med en dubbelskärmad koaxialkabel eller genom att flytta antennen högre.

Bild
Bild

Det är nästan omöjligt att fixa en TV, vars uppdelning är förknippad med tekniska fel på själva enheten, hemma . Naturligtvis kommer en radioamatör med en fullvärdig verkstad att klara denna uppgift. Men för en oförberedd ägare är det bättre att inte öppna enheten på egen hand, eftersom även restspänningen på dess delar är mycket hälsofarlig.

Bild
Bild

En AV -signal som saknas kan bero på ett tvångsläge . Med knappen Källa eller AV / TV på fjärrkontrollen måste du kontrollera vilka parametrar som är inställda. Om ett annat läge väljs måste du återgå till standardvärdena. På en ny TV indikerar märket "Ingen signal" att du måste ansluta antennen och ställa in kanalerna.

Rekommenderad: