Luftfuktare Betyg: De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En Billig Modell? Granska översikt

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare Betyg: De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En Billig Modell? Granska översikt

Video: Luftfuktare Betyg: De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En Billig Modell? Granska översikt
Video: Humidifier Buying Guide (Interactive Video) | Consumer Reports 2024, April
Luftfuktare Betyg: De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En Billig Modell? Granska översikt
Luftfuktare Betyg: De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En Billig Modell? Granska översikt
Anonim

Torr inomhusluft är ofta en av anledningarna till att man mår dåligt. En person nyser ofta, nästäppa, huvudvärk och hosta uppträder, sömnlöshet plågar. En luftfuktare som finns tillgänglig i alla hushållsapparater kan hjälpa till att hantera problemet. Att köpa den första tillgängliga enheten till lägsta pris är dock inte det bästa alternativet. Först bör du bekanta dig med modeller av högsta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Luftfuktare är klimatutrustning, under arbetets gång sprutar vattenånga in i miljön och förbättrar därmed fuktindikatorerna.

Enligt forskning från forskare bör luftfuktigheten ligga i intervallet 40-70%. Endast i detta fall kommer en person att känna sig bekväm, och immunsystemet kommer att bli starkt.

Bild
Bild

Luftfuktare är av tre typer

Ultraljuds

En enhet av denna typ fungerar med hjälp av ultraljud - den omvandlar vatten till "kall ånga". Den högsta möjliga luftfuktigheten är mer än 70%, vilket är lämpligt för fuktgivande blommor och andra växter. Med hjälp av en hygrostat är det möjligt att självständigt justera indikatorn för varje specifikt fall . De tydliga fördelarna med modellerna är tyst drift, låg vikt, kompakthet, rörlighet. En betydande nackdel med sådana luftfuktare är att deras drift kräver vatten av hög kvalitet (destillerat eller välfiltrerat), annars måste interna filter ofta bytas ut, vilket är ganska kostsamt.

Dessutom lägger föroreningar från förorenade ångor sig på möbelns yta och förstör dess utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ånga

Denna enhet fungerar på liknande sätt som en vattenkokare: vatten hälls i en behållare, den värms upp, varefter den kokar, den resulterande ångan kommer ut genom motsvarande hål och befuktar luften. Ånganordningar ställer inga ökade krav på vattnet som ska hällas, de kännetecknas av hög effekt , snabbt och effektivt öka luftfuktigheten i rummet. Dessutom innebär den interna strukturen inte närvaron av alla typer av patroner och filter, så det är inte nödvändigt att byta ut dem.

Nackdelarna med produkterna är: relativt höga kostnader, betydande energiförbrukning, kalkbildning vid användning av kranvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionell

Deras funktion är baserad på naturlig sval avdunstning. Det är därför de ofta kallas "kalla" luftfuktare. Skålen på enheten är uppdelad i två fack inuti, det finns också ett vertikalt filter där .vars del ligger i den nedre delen, skyddad från vattensump, och den andra - på den plats där den hälls direkt. Efter att ha kommit in i vätskan impregneras filtret helt med det, avdunstning sker och ångan extraheras utanför med hjälp av en fläkt som också finns där.

Bild
Bild

Fördelarna med sådana enheter är ekonomisk elförbrukning (upp till 60 W), enkelt underhåll, som endast består i att skölja det interna filtret högst två gånger i veckan, en måttligt uppnådd fuktnivå (högst 60%), vilket gör inte tillåta rummet att överkylas.

Även i detta fall fanns det några nackdelar . Först och främst är detta låg effekt, vilket inte tillåter luftfuktning i rummet ganska snabbt, och ljudnivån når ofta 40 dB. Men det sista problemet är lätt att lösa - du behöver bara aktivera nattläget.

Dessutom överstiger priset på "kalla" luftfuktare till viss del kostnaden för ultraljudsanaloger.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa inhemska tillverkarna

Låt oss börja vår recension av de bästa luftfuktarna med rysk utrustning.

Ballu UHB-190

Utseendet på denna ultraljudsfuktare är beundransvärt: droppformad kropp, matt yta, bakgrundsbelyst på natten. Behållaren rymmer upp till 4 liter vatten, medan dess förbrukning är 350 mg / h. Enheten kan serva rum upp till 35 kvm. m. Effekt - 20 watt.

Trots den inte särskilt höga kostnaden, upp till 3000 rubel, stöder enheten ett antal funktioner, inklusive antibakteriellt skydd, demineralisering, automatisk avstängning vid fall, val av typ av sprutning (max, genomsnitt, minimum).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • nästan tyst;
  • snygg;
  • hög prestanda.

Brister:

  • kort strömkabel;
  • vid maximal spruthastighet visas en pöl på ytan.
Bild
Bild

Ballu UHB-280 M Musse Mus

En annan ovanlig typ av ultraljudsfuktare är i form av Musse Pigg. Denna modell är perfekt för en plantskola upp till 20 kvm. m. Säkerheten är organiserad på högsta nivå: inga skarpa utskjutande delar, isolering av vibrerande element, blockering av inkoppling i frånvaro av vatten. Pris - upp till 5000 rubel.

Bild
Bild

Fördelar:

  • tyst;
  • ekonomisk;
  • varaktig;
  • det finns en smakämne.

Brister:

  • skala former snabbt;
  • inte särskilt bekvämt att hälla vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

NeoClima NHL-060

Denna enhet är en kvalitetsprodukt från ett rysk-ukrainskt företag. Effekt - 24 W, serviceområde - 30 kvm m, tankvolym - 6 liter. Tanken är dock inte särskilt bekväm att fylla - den måste vändas varje gång. Elektronisk kontroll låter dig justera avdunstningshastigheten, fläkthastigheten och aktivera alternativet för rengöring.

Inte för att säga att modellen är hög (ljudnivå - 36 dB), men i avsaknad av vatten kan den börja pipa. Pris - 2700-3000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • snygg design;
  • överkomlig kostnad;
  • enkla kontroller.

Nackdelen är bristen på desinfektionselement.

Bild
Bild

Marta MT-2668

Detta varumärke positionerar sig som främmande, även om det har ryska rötter. Den presenterade ultraljudsmodellen är mycket enkel men funktionell . Effekt - 30 W, vattenförbrukning - 250 ml / h, tankvolym - 5 liter, med lämplig fyllning, det kan fungera upp till 20 timmar. Enheten är utrustad med aromatiserande och joniserande moduler, den senare är bipolär, det vill säga mättar luften med både positivt och negativt laddade partiklar, vilket gör luften "naturlig".

Med den elektroniska panelen på fodralet kan du justera hastigheten på den inbyggda fläkten, avdunstningens intensitet. Pris - upp till 2000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • låg ljudnivå;
  • funktionalitet;
  • lågt pris.

Brister:

  • svårt att rengöra tanken;
  • ful design.
Bild
Bild

Fanline VE-200

En mycket anständig luftfuktare av "kall" typ, som stöder funktionerna ozonering, aromatisering, jonisering. Designen innehåller en modul som ansvarar för 3-stegs luftrening. Vattnet som ska hällas behöver inte förfiltreras - enheten klarar det själv . Det finns inga patroner och filter i denna luftfuktare, så du behöver inte spendera pengar på att byta ut och rengöra dem, liksom för ökade elpriser, eftersom enheten är ganska ekonomisk. Enheten skiljer sig inte från ljudlöshet, men det är värt att notera att detta ljud inte är irriterande. Priset är cirka 6 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • enkel underhåll och drift;
  • varaktighet;
  • funktionalitet;
  • lönsamhet.

Nackdelen är den låga effekten.

Bild
Bild

Polaris PUH 3504

Ultraljudsfuktare med elegant svartvitt design. Pekskontroll låter dig justera intensiteten på ångtillförseln, och det inbyggda automatiska avstängningsalternativet stänger av enheten om vattnet rinner ut och användaren inte är i närheten.

Låg ljudnivå, låg strömförbrukning, låg vattenförbrukning - allt detta gör också enheten till en av de bästa ryska tillverkade luftfuktarna. Pris - 2000-2500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • ekonomisk;
  • kan arbeta kontinuerligt hela dagen;
  • vattnet är lätt att fylla och tanken är lätt att rengöra.

Brister:

  • bestämmer inte luftfuktigheten;
  • mörkare kroppsmaterial gör det svårt att bestämma mängden vätska i tanken;
  • bakgrundsbelysningens ljusstyrka är inte justerbar.
Bild
Bild

Betyg av utländska märken

Tänk på vilka utländska luftfuktare som är värda uppmärksamhet.

Xiaomi DEM-SJS600

Det kinesiska företaget har nyligen varit populärt för sina högkvalitativa produkter. Den angivna modellen av luftfuktaren har ett plasthölje, bakom vilket är dolt en UV -lampa som desinficerar vatten, och en sprinkler . Filtrerat vatten måste hällas i tanken, eftersom vattenrening från tillverkaren inte tillhandahålls. Volymen på en tank på 5 liter räcker för att befukta luften i ett rum upp till 20 kvm. m. Samtidigt kan det fungera utan ytterligare manipulationer i upp till 24 timmar. Luftfuktarens utseende matchar designen på alla andra enheter som tillverkas av märket. Pris - 4000-5000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • högkvalitativ montering;
  • ekonomisk vattenförbrukning;
  • snygg design.

Nackdelen är ganska bullrig.

Bild
Bild

AIC SPS-902

Snygg ultraljudsfuktare från ett italienskt märke. Har inbyggda moduler som hydrostat, demineralizer. Det senare tillåter dig att använda även rinnande vatten, men rengöringsfiltret måste bytas på grund av skalan. Vibrationer under drift av enheten sker inte, så den kan placeras på vilken yta som helst . Med tanken kan du fylla på 5 liter vätska, vilket är tillräckligt för att befukta rum upp till 30 kvm. m. Utanför fodralet finns en ganska stor display och lätt att trycka på knappar som gör att du kan justera temperaturen och skjuta upp starten. Priset är cirka 7 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • tyst;
  • pålitlig;
  • multifunktionell.

Nackdelen är att den förbrukar el oekonomiskt.

Bild
Bild

Beurer LB 50

En av de bästa ångfuktarna från ett tyskt märke. Kan betjäna bostads- och industrilokaler upp till 50 kvm. m . Det är inte särskilt energieffektivt, maxeffekten är 380 W. Men resultatet av återfuktning kommer inte att vänta länge - fuktigheten kommer att stiga nästan omedelbart. Det finns inget behov av förfiltrering av vätskan som ska hällas - enheten har ett kraftfullt rengöringsmedel. Pris - 5500-6000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • snygg design;
  • bekväm elektronisk panel;
  • effektivitet;
  • befuktningens hastighet och kvalitet.

Brister:

  • stora dimensioner och vikt;
  • oekonomisk vattenförbrukning.
Bild
Bild

Electrolux EHU-3710D (3715D)

En bra luftfuktare, perfekt för hemmet. Serviceområde - 50 kvm m, tankvolym - 5 l, flödeshastighet - 450 ml / h. Den har 7 befuktningslägen, ett alternativ för automatisk avstängning om önskad luftfuktighet uppnås. Tack vare joniseringsfunktionen fuktas inte bara luften, utan renas också.

Närvaron av en demineraliseringsmodul låter dig inte oroa dig för kvaliteten på det använda vattnet - det kommer att rena det om det behövs. Priset är cirka 8 000 rubel.

Bild
Bild

Fördelar:

  • bestämmer och visar andelen fukt;
  • fin bakgrundsbelysning som kan stängas av;
  • snabbt arbete.

Brister:

  • ibland uppstår kondens;
  • att fylla tanken är inte särskilt lätt;
  • obekväm kontrollpanel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stadler Form Fred F? 005EH / F-008EH / F-014H / F-015RH

Ovanligt i utseende och samtidigt ångfuktare av hög kvalitet. Kan betjäna lokaler upp till 40 kvm. m, det fungerar utan mänskligt ingripande under lång tid, eftersom vattenförbrukningen är minimal. De inre mekanismerna är praktiskt taget inte täckta med plack, och vågen är mycket lätt att rengöra . Meddela att vattnet rinner ut. Priset är 10 000–11 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • lågt ljud;
  • kraftfull;
  • snygg;
  • bildar steril ånga.

Brister:

  • högt pris;
  • hög strömförbrukning.
Bild
Bild

Royal Clima Sanremo (RUH-S380 / 3.0M)

En budgetfuktare skiljer sig inte i storlek - tanken rymmer 2,5 liter vatten, men det räcker för en daglig 2 -timmars befuktning av rum i en lägenhet eller hus. Det ursprungliga och snygga utseendet passar organiskt in i inredningen i vilken stil som helst . Driftskontroll utförs med hjälp av mekanisk styrning. Billiga luftfuktare används som regel för sitt avsedda ändamål och stöder inte ytterligare funktioner. I detta fall är en aromatisk kapsel inbyggd i enheten, som med hjälp av hällda oljor fyller rummet med trevliga och friska dofter. Pris - upp till 2000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • inga utbytbara filter;
  • överkomligt pris;
  • tydlig och enkel kontroll.

Nackdel - preliminär vattenfiltrering krävs.

Bild
Bild

Det finns ett stort antal högkvalitativa luftfuktare från utländska företag, inte alla modeller ingick i vår topp - vi kommer att ge åtminstone deras namn:

  • Stadler Form Jack J-020/021;
  • Electrolux EHU-5515D;
  • Polaris PUH 5206Di;
  • Boneco Air-O-Swiss S450;
  • Boneco W2055DR;
  • Venta LW 45;
  • Sinbo SAH 6111;
  • Leberg LH-206;
  • FÖRSTA ÖSTERRIKE FA-5599-5.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Köper en luftfuktare nödvändigtvis i vissa fall.

  1. Med frekvent drift av värmare. I det här fallet är luften mycket torr, trots att tillverkarna på alla möjliga sätt försäkrar att detta inte kommer att hända när man använder sin enhet. Men faktum kvarstår - dessa enheter minskar väsentligt fuktnivån.
  2. I stora rum, där medeltemperaturen är +25 grader och högre. Dessa inkluderar grovkök, källare, lager och andra platser med dålig ventilation. Det här är vanliga stadslägenheter med dubbelglasfönster i plast. Till skillnad från trä, när de är stängda, tillåter de praktiskt taget inte luft att passera, vilket stör dess naturliga cirkulation. När det inte finns något sätt att öppna fönstret (särskilt på vintern), hjälper en luftfuktare att rädda situationen.
  3. Om det finns föremål i rummet som är känsliga för fuktnivåer. Dessa är musikinstrument, målningar, frimärkssamlingar, kuvert och andra antikviteter. Luftfuktare i det här fallet hjälper inte bara att upprätthålla ett optimalt mikroklimat (i gallerier, garderober, museer och andra platser), utan också vid transport av produkter.
  4. Om människor bor i en lägenhet eller ett hus vars hälsotillstånd påverkas negativt av torr luft. Dessa medicinska indikationer gäller spädbarn, åldersgrupper i befolkningen, personer med allergier, kroniska sjukdomar, bronkit, etc. I detta fall är det önskvärt att enheten har ytterligare funktioner, till exempel skulle det samtidigt vara en luftrenare.
Bild
Bild

För att luftfuktaren ska fungera effektivt är det nödvändigt att välja den korrekt, baserat på ett antal indikatorer.

Prestanda

Denna parameter visar hur mycket vatten luftfuktaren kan avdunsta per driftstimme. Men enhetens högkvalitativa funktion beror inte så mycket på prestanda som på hur mycket den motsvarar rummets kvadrat. Så, för befuktning 10 kvm. m utrymme behöver du en enhet med en indikator på 100 ml / h.

Respektive:

  • produktiviteten på 200 ml / h räcker för ett rum på 20 kvm. m;
  • 300 ml / h - för 30 kvm m;
  • 350 ml / h - för 40 kvm m;
  • 400 ml / h - för 50 kvm m;
  • 450 ml / h - för 60 kvm m;
  • 500 ml / h - för 70 kvm m och så vidare.
Bild
Bild

Prestanda för en viss enhet kan skilja sig något från optimal (upp eller ner). Detta påverkar främst hur snabbt inomhusluften fuktas.

Tankvolym

Den stora kapaciteten gör att luftfuktaren kan arbeta länge utan extra underhåll. Vanligtvis, tillverkare förser sina enheter med tankar, vars fulla volym räcker för 7-8 timmars kontinuerlig drift.

Bild
Bild

Kraft

Värdena för denna indikator är direkt relaterade till konstruktionstypen och dess tekniska utrustning. Så, multifunktionella enheter (med ozonering, aromatisering, jonisering och olika inbyggda elektroniska moduler) kräver mer ström, det vill säga strömförbrukningen vid användning av dem blir högre.

De mest ekonomiska är klimatenheter av "kall" typ - deras effekt överstiger inte 30 W (för rum med en yta på högst 50 kvm). På andra plats är ultraljudsmodeller som förbrukar från 15 till 150 watt. Ångsorter är de mest "glupska": deras effekt når ibland 500 W, medan den inte är mindre än 130 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringsmetod

På grund av sin lilla storlek kan luftfuktare placeras på ett bord, skåp, fönsterbrädan, hängas på väggen, samtidigt som de behåller ett användbart område och utan att störa harmonin i interiören. Men i det här fallet kommer det inte att vara en ren luftfuktare, utan dess kombination, till exempel med en renare.

Men stora modeller som är utformade för att öka luftfuktigheten i rymliga rum finns också, och de är placerade främst på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Display och kontroll

Hantering kan vara:

  • mekanisk;
  • elektronisk (tryckknapp).

Den första typen innebär närvaron av en vridomkopplare, den minskar eller ökar luftflödets kraft. Nattläge, timer, olika automatiska program finns inte i enheterna Därför måste du kontrollera mängden vatten i tanken, slå på och stänga av utrustningen själv. Av denna anledning tillhör sådana luftfuktare budgetkategorin, vilket inte kan sägas om elektroniska sorter. De har alla typer av inbyggda moduler som kraftigt förenklar driften av enheten och ökar dess funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför är enhetens kropp utrustad med en elektronisk panel som låter dig ställa in önskade parametrar och välja lägen. Dessutom finns det också en indikation - signalikoner som meddelar användaren om eventuella fel och problem. De vanligaste är:

  • fuktindikering (hygrometer) - ett viktigt alternativ som bestämmer procentandelen absolut luftfuktighet;
  • temperaturindikering - endast tillgänglig i ångfuktare, visar om vattnet har värmts upp tillräckligt;
  • filterbytesindikering - indikerar att patronen är igensatt eller trasig, och det är dags att byta ut den mot en ny;
  • tank tom indikering - meddelar att vattnet i tanken snart tar slut.

De dyraste modellerna har en kontrollpanel i satsen, som gör att du kan konfigurera enheten på distans och därmed spara användarens tid. Och det finns många fler knappar med alla typer av användbara program.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Luftfuktare för lägenheter är inte stora klimatkomplex, men de kan fortfarande stödja några viktiga funktioner. Här är de mest nödvändiga, för vilka det inte är så läskigt att betala för mycket:

  • hygrostat - låter dig behålla en viss luftfuktighet, endast tillgänglig i automatiska luftfuktare;
  • nattläge - enheten kommer att fungera med en reducerad ljudnivå, som inte kommer att störa sömnen och resten av hushållsmedlemmar, kan bara byggas in i system som kan fungera länge utan mänskligt ingripande;
  • bakgrundsbelysning - det behövs så att du i mörker inte av misstag välter enheten, om det behövs kan den alltid stängas av (till exempel under sömnen);
  • timer - låter dig ställa in avstängningstiden, vilket är mycket bekvämt när det inte finns någon som gör det och långsiktig befuktning inte krävs;
  • automatisk ändring av lägen - gör att enheten kan växla oberoende av varandra om den önskade luftfuktigheten eller luftkvaliteten uppnås (i modeller med rening);
  • ozonering - låter dig uppdatera luften i rummet genom att mätta den med ozon, men denna gas i höga koncentrationer är skadlig, så du bör inte använda den här funktionen dygnet runt;
  • doft - med dess hjälp fuktas inte bara luften, utan också berikas med alla slags dofter, som förresten kan ha en gynnsam effekt på hälsan, men det bör förstås att vistelse i ett rum mättat med lukt kan leda till en försämring av välbefinnandet, i synnerhet till svår huvudvärk;
  • en jonisator - med dess hjälp ökar antalet negativt laddade joner i luften, vilket effektivt renar luften, men deras överskridna koncentration ger ingen fördel;
  • antibakteriellt skydd - desinficerar luften, tar bort virus och bakterier från den, den kan implementeras i form av speciella element i mekanismen eller sprutning på arbetsytor;
  • vattenuppvärmning - ökar temperaturen på vätskan som hälls i behållaren, vilket ökar säkerheten vid driften av enheten, eftersom användning av varmt vatten leder till nedbrytning av enhetens inre komponenter;
  • skydd mot kalk - den här funktionen förlänger luftfuktarens livslängd, eftersom den förhindrar att olika partiklar som finns i kranvatten lägger sig på dess funktionella delar.
Bild
Bild

Utseende

När det gäller den externa designen beror allt på användarens personliga preferenser. Tillverkare idag producerar alternativ i olika färger, former - det återstår bara att organiskt passa in i miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Genom att analysera användarrecensioner kan vi komma fram till att de billigaste enheterna är enheter som befuktar luften med ultraljud, men regelbundet måste du spendera pengar på att byta filter och patroner, men dessa kostnader är inte så betydande.

Ångfuktare är de mest kraftfulla och snabbaste, men de är inte alltid säkra, så det är bättre att inte använda dem i lägenheter . Det bästa stället för dem är alla typer av kontor och tvättstugor.

Traditionella typer är något dyrare än ultraljud och är inte lika effektiva som ångor. Underhållet är dock det mest bekväma och ekonomiska, därför kommer det att vara ett utmärkt alternativ för långvarig användning i stadsboende.

Rekommenderad: