Eldstäder För Ett Privat Hus (46 Bilder): Designidéer-2021, En Uppvärmnings- Och Matlagningsstruktur Med En Panel För Köket Och Vardagsrummet Och En öppen Spis

Innehållsförteckning:

Video: Eldstäder För Ett Privat Hus (46 Bilder): Designidéer-2021, En Uppvärmnings- Och Matlagningsstruktur Med En Panel För Köket Och Vardagsrummet Och En öppen Spis

Video: Eldstäder För Ett Privat Hus (46 Bilder): Designidéer-2021, En Uppvärmnings- Och Matlagningsstruktur Med En Panel För Köket Och Vardagsrummet Och En öppen Spis
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, Maj
Eldstäder För Ett Privat Hus (46 Bilder): Designidéer-2021, En Uppvärmnings- Och Matlagningsstruktur Med En Panel För Köket Och Vardagsrummet Och En öppen Spis
Eldstäder För Ett Privat Hus (46 Bilder): Designidéer-2021, En Uppvärmnings- Och Matlagningsstruktur Med En Panel För Köket Och Vardagsrummet Och En öppen Spis
Anonim

Numera blir eldstäder mer och mer populära. Och om de ursprungligen installerades främst i vardagsrum, nu är de placerade i den delen av huset eller lägenheten där människor tillbringar mycket tid, det vill säga i köket. Detta beslut kan anses intressant och ganska vågat.

Bild
Bild

Visningar

Men hur väljer man rätt spis så att den passar harmoniskt in i matsalen? Först och främst måste du navigera i alternativet för framtida förvärv.

I detta fall måste följande faktorer beaktas:

  • särdrag i vardagsrummet;
  • dess område;
  • tekniska säkerhetsstandarder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av eldstäder på marknaden idag.

Klassisk

Den första typen, på fast (trä) bränsle, är en av de vanligaste. Det är förståeligt, levande eld kan inte annat än nita ögonen. När du ligger bredvid en sådan inredning känner du mys, värme och sinnesro. Det sprakande ljudet av stockar har också en fördelaktig och avslappnande effekt på det mänskliga tillståndet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En öppen spis med en spis är också mycket utbredd, vars funktionalitet inte bara ligger i uppvärmning av vardagsrummet, den kan också användas för matlagning.

Men tyvärr har ägarna till lägenheterna inte möjlighet att installera en sådan härd, eftersom det kräver installation av en separat skorsten.

Nackdelarna med en sådan värmekälla inkluderar också det faktum att det är ganska svårt att underhålla, det kräver ständigt en stor mängd ved som måste lagras någonstans. Dessutom är själva installationsprocessen ganska mödosam. Därför placeras de klassiska alternativen främst i lantstugor som inredningsartiklar, och inte för att värma upp huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gas

Alternativt kan du använda en naturgasugn, eftersom fast bränsle inte krävs för dess drift och tack vare injektionsbrännaren är lågan verklig. Idag tillverkar tillverkarna också mobila versioner av sådana strukturer, som vid behov kan flyttas. Men innan du installerar gasenheten är det nödvändigt att samordna detta problem med förvaltningsföretaget, eftersom det vid en felaktig installation finns risk för spontant gasläckage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk öppen spis

Detta är den mest acceptabla variationen för en matplats. Det är miljövänligt, pålitligt, lätt att använda och värmer upp rummet väl. Naturligtvis ser en sådan enhet inte ut som en äkta härd och är bara en kopia av den, men trots detta kombineras en sådan design mycket organiskt med andra föremål och är lämplig för både stugor och de flesta lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Falshkamin

De är ett utmärkt alternativ till härden hemma.

En imitation av denna byggnad kommer att understryka fördelarna med lägenheten och dölja dess brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstad portal

Den yttre komponenten, eller med andra ord, portalen är tillverkad av alla typer av material, såsom plast, keramiska plattor, trä, sten och marmor. Strukturer som ligger framför väggen är vanligtvis dekorerade med natursten eller konstgjord sten. Ibland är de kantade med naturligt trä, vilket skapar en imitation av äkta spisar. Produkter av kompositmaterial, till exempel gjuten marmor, samt elektriska eldstommar av glaskeramik och tonat glas ser mycket imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje portal måste uppfylla följande krav:

  1. Eliminering av eventuell antändningsmöjlighet på den främre delen av strukturen under eldstaden.
  2. Säkerställa säkerheten för ägarna till kaminen under dess användning. Det vill säga när du installerar en elektrisk värmekälla måste du skydda mot elektriska stötar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra egenskaper, som dimensioner, material, stil, plats, ger designlösningar som kan användas för att förbättra miljön.

Därför, om du har valt en lämplig typ av öppen spis, måste du bestämma hur du bäst placerar den i matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnsarrangemang

När du placerar en eldstad måste du först bekanta dig med installationsrekommendationerna:

  • en vedeldad eller, som det också kallas, en engelsk eldstad måste installeras på ett sådant sätt att skorstenen är direkt;
  • vid bestämning av utrymmet för placering är det nödvändigt att ta hänsyn till luftflödets riktning, exklusive de platser där det finns drag;
  • den mest framgångsrika platsen är en vägg som ligger i rät vinkel mot fönstren;
  • resten hörnet ska placeras så att det är bekvämt att vara nära eldstaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så vad är det bästa sättet att placera din eldstad så att den passar bra med andra möbler?

Det finns flera placeringsmetoder:

  1. Ö, det vill säga i form av en fristående struktur. I det här fallet görs installationen i mitten av rummet, vilket visuellt delar kök och vardagsrum i två komponenter. Denna variant är mycket praktisk när det gäller att värma upp utrymmet.
  2. Väggfäste. Denna metod används för att installera både gas- och eldstäder i enlighet med designfunktionerna.
  3. Utomhusplats. Den vanligaste placeringen, som är typisk för både klassiska och gas- eller elektriska eldstäder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

När du har bestämt dig för ett lämpligt alternativ och plats för den framtida strukturen måste du analysera hur harmoniskt det kommer att passa in i miljön. Det är viktigt att designen organiskt kompletterar matsalen. Och bara med detta tillvägagångssätt är designbeslutet att göra ändringar motiverat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många olika stilar som kan vägledas när du väljer en spismodell.

Klassisk

I regel är eldstäder i klassisk stil inbyggda i väggen, därför dekorerar de uteslutande förbränningskammaren och den U-formade entrén. Dekorationer kan göras av melanit, marmor eller onyx. Gjutning, fresker och även pelare används som dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Engelsk stil

Kaminen bör placeras i mitten av rummet, en sittgrupp är organiserad runt den. Sådana mönster liknar utåt klassikerna. De är också gjorda i form av bokstaven "P", men till skillnad från klassikerna råder rektangulära former här. Inga snygga dekorationer. Ett särdrag är en imponerande portal dekorerad med keramiska plattor, metallprodukter eller ädelträ. Förbränningskammaren är liten, men ganska rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Denna trend kännetecknas av ett naturligt utseende och inga krusiduller. I processen med att designa en sådan öppen spis tas hänsyn till varje liten sak. Färgschemat är övervägande lugna pastelltoner. Ibland appliceras effekten av åldrad färg. Den slutliga beläggningen görs med kakel, natursten eller glaserade kakel.

Det är sällan man hittar konstruktioner dekorerade med ädla träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Minnet av ett lanthus, komforten och värmen i en familjehärd är karakteristiska drag i lantlig stil. Sådana ugnar är massiva och imponerande i storlek. Den främre delen liknar bokstaven "D", nedanför finns en förvaring för ved och ovanför - en eldstad. Sådana eldstäder installeras i närvaro av ett stort ledigt utrymme. Loggar eller gas används som bränsle, därför krävs en skorsten. Sådana spisar är dekorerade med naturlig kvartsit, tegel eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern, minimalism och högteknologisk

För dem som gillar att kombinera affärsstil med romantiken i ett lanthus finns det flera riktningar:

I hjärtat av Art Nouveau eldstäder finns en klassisk spis med grundkomponenter, men en modifierad form. Marmor, granit, natursten eller metall används som material för att dekorera en öppen spis.

Bild
Bild

Den minimalistiska trenden är mycket populär idag . Ett karakteristiskt drag är bristen på dekoration. Först görs en bas: en förbränningskammare och en skorsten, sedan döljs de bakom en dekorativ panel, som förvandlas till en del av väggen.

Resultatet är känslan av ett öppet utrymme av låga.

Sådana härdar kan placeras på valfritt avstånd från golvet i enlighet med designprojektet.

Bild
Bild

På grundval av ständigt utvecklande teknik är högteknologiska eldstäder gjorda av ultramoderna material. Denna riktning kännetecknas av raka linjer, uttalade gränser, förmågan att reglera lågans intensitet, förekomsten av efterbränningssystem, en bordsskiva med ljus färg.

Sådana ugnar kan tillverkas i form av ett soffbord eller en infällbar hylla i vilken en förbränningskammare är placerad . Det finns en mängd olika former för eldstäder: rhombus, prisma, boll, pyramid eller stympad kon, som är monterade på väggen eller taket.

Det finns ovanliga roterande eldstäder, med ett vattenfall och andra. Härdat glas och metall används för denna stil. Samma byggmaterial används för skorstenshuvar.

Bild
Bild

I allmänna ordalag har vi identifierat de viktigaste punkterna som ska vägledas vid beslutet om att köpa en öppen spis för köksutrymmet och dess korrekta layout. Du kan välja vilket alternativ som helst om du har ett kombinerat kök med vardagsrum eller studiolägenhet.

För utomhusköket i ett privat hus kan du också välja en av versionerna . Sommarverandan har också på många sätt tillräckliga dimensioner för en sådan värmeanordning. Trots de befintliga begränsningarna kan vem som helst hitta en öppen spis som passar dem.

Följ annars din smak, preferenser och fantasi.

Rekommenderad: