Panelhållare: Vad är Broderihängare? Trä Och Andra Modeller, Tips För Att Skapa

Innehållsförteckning:

Video: Panelhållare: Vad är Broderihängare? Trä Och Andra Modeller, Tips För Att Skapa

Video: Panelhållare: Vad är Broderihängare? Trä Och Andra Modeller, Tips För Att Skapa
Video: Broderi, stjälkstygn 2024, Maj
Panelhållare: Vad är Broderihängare? Trä Och Andra Modeller, Tips För Att Skapa
Panelhållare: Vad är Broderihängare? Trä Och Andra Modeller, Tips För Att Skapa
Anonim

Om du bestämmer dig för att späda in interiören i ditt hem något bör du hänga en vacker dekorativ panel på väggen. En sådan produkt kan dekorera nästan alla rum. För att strukturen ska hållas stadigt bör du välja ett pålitligt fäste för det i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Väggpanelhållaren är en speciell liten struktur som fästs på väggen. Det kan utföras i en mängd olika varianter. Oftast är de gjorda med en tunn tvärstång, som är insvept i en mjuk duk med en bild. Dessa modeller används bäst för små broderade dukar.

Sådana produkter fungerar ofta som ett separat dekorativt element, de är dekorerade med olika detaljer. Ibland är sådana hållare gjorda i form av blommiga ornament eller geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också dekorativa hållare utformade för flera separata bilder samtidigt. Dessa alternativ låter dig skapa hela kompositioner för inredning.

Hängare kommer att vara ett intressant alternativ för broderade bilder . Utåt liknar de en vanlig klädhängare. Denna design kommer också med en tunn krok som kan hängas på en lämplig plats på väggbeklädnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Väggpanelhållare finns i många olika typer. Beroende på materialet från vilket strukturen är gjord, är de oftast gjorda av trä, metall eller plast.

  • Det bästa alternativet övervägs hållare av trä … I detta fall kan olika sorter och färger av detta material användas. Oftare är den förbelagd med en speciell skyddande lack så att den kan behålla sitt ursprungliga utseende under lång tid. Några av dessa modeller är gängade.
  • Metallprover som regel är de tillverkade på ett sådant sätt att en struktur ser ut som en smidd produkt. Sådana modeller är skapade med snygga små element utan onödiga dekorationer och detaljer. Men dessa alternativ är kanske inte lämpliga för alla interiörer.
  • Plastkonstruktioner är de mest budgetmässiga, men också mindre hållbara jämfört med resten. De kan skapas med en mängd olika dekorativa bilder. Plaststrukturer kan dekoreras i flera ljusa färger samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Panelhållare skiljer sig från varandra och beroende på typ av infästning på väggbeklädnaden. Vissa modeller är gjorda med en liten krok som kan hängas inte bara på väggfästen utan även på andra inredningsartiklar.

Många hållare för sådana målningar fästs på väggen med hjälp av specialkardborre. Om det behövs kan de enkelt tas bort från ytan och flyttas till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Vem som helst kan göra en hållare för att placera en väggpanel med egna händer. För att skapa en sådan produkt behöver du följande material.

  • Trä . Du kan ta nästan alla träd i vilken färg som helst, beroende på personlig preferens.
  • Kardborre . Det kommer att behövas så att strukturen kan fästas på väggbeklädnaden.
  • Verktyg . De kommer att behövas för att kunna klippa de nödvändiga delarna från träbasen. För att göra detta kan du använda en handsåg eller en elektrisk sticksåg.
  • Färgkompositioner . Om du vill göra produkten ljusare och mer intressant kan den i slutet beläggas med pigment.

Till att börja med, ta trä, det är bättre att använda ett ark plywood. Det måste behandlas noggrant på ett sådant sätt att inga oegentligheter kvarstår på det. Basen måste vara helt slät.

Bild
Bild

En rektangulär produkt skärs försiktigt ur ett plywoodskikt, medan ett hål borras i den centrala delen . Detta görs för att bilda ett fäste som broderiet kan hängas på. Storleken på ämnet beror på målningens storlek.

Grunden för den framtida innehavaren kommer då att vara klar.

Bild
Bild

För att dekorera strukturen kan du göra en vacker snidning ovanpå . Du kan också separat klippa olika små bilder från samma plywoodark i form av till och med geometriska former, blommiga ornament, små blommor. De limmas noggrant på basen så att limmassan inte syns.

Dessutom kan produkten lämnas som den är, eller den kan täckas med färg . Det är bättre att göra det i flera lager. För att den färdiga strukturen ska kunna behålla sitt vackra utseende under lång tid är allt detta täckt med en speciell skyddande lack. Kardborrband limmas på baksidan av den färdiga produkten och i denna form fästs allt på väggbeklädnaden.

Bild
Bild

Trähållare för paneler kan också dekoreras med andra element. Ett intressant alternativ skulle vara en produkt dekorerad med små smidda detaljer . Dessutom kan föremål som pärlor, pärlor eller pärlor användas som dekoration.

Om du vill göra en hållare som är utformad för flera målningar samtidigt kan du göra det nödvändiga antalet sådana ämnen och sedan koppla ihop dem . Detta bör göras med tunna träpartitioner. Ett ovanligt alternativ skulle vara en sådan design med anslutningar i form av gyllene eller silverkedjor. Du kan ansluta alla element med hjälp av smidda metalldelar.

Om du bestämmer dig för att göra en hållare för panelen på en krok, är detta element fäst vid basen i den övre delen . Det är lätt att göra av tjock metalltråd. Men samtidigt måste den vara tillräckligt stark för att inte böja sig efter att bilden har fixerats på hållaren, den är något böjd på ett sådant sätt att en jämn krok uppnås.

Denna del kan, om så önskas, också skäras av trä eller plast.

Rekommenderad: