Marmorpaneler: På Golvet Och På Väggen, Funktioner Av Marmorpaneler I Marmor, Typer Och Placering I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Marmorpaneler: På Golvet Och På Väggen, Funktioner Av Marmorpaneler I Marmor, Typer Och Placering I Interiören

Video: Marmorpaneler: På Golvet Och På Väggen, Funktioner Av Marmorpaneler I Marmor, Typer Och Placering I Interiören
Video: SCP Foundation Readings: SCP-682 Hard to Destroy Reptile document and Extermination Logs 2024, Maj
Marmorpaneler: På Golvet Och På Väggen, Funktioner Av Marmorpaneler I Marmor, Typer Och Placering I Interiören
Marmorpaneler: På Golvet Och På Väggen, Funktioner Av Marmorpaneler I Marmor, Typer Och Placering I Interiören
Anonim

Marmor panel - en spektakulär dekoration av en modern inredning. Det ger anteckningar av sofistikering och lyx till designen. Från materialet i den här artikeln kommer du att lära dig om funktionerna och sorterna av denna inredning, samt nyanser av dess placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Marmorpanelen är ett beklädnadselement med ett karakteristiskt mönster . Den placeras på väggen eller på golvet, och vid behov på taket. Det ger en speciell smak till husets design, passar bra in i de flesta bostads- och kommersiella projekt. Samtidigt ser en sådan beklädnad mest fördelaktig ut när man inreder rymliga rum.

Beroende på designidén, det kan fortsätta designens centrala linje eller bli en accent touch … En sådan accent kan vara ett verkligt konstverk. Han kan visuellt ändra utrymmet, zonera det, betona de arkitektoniska detaljerna i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmorpanelen är stark och hållbar, motståndskraftig mot fukt, kännetecknad av mönsterets naturliga originalitet.

Marmor bleknar inte i solen, är nötningsbeständig och är inert mot tvättmedel . En sådan panel kan dekorera även en lutande yta.

Tack vare utvecklingen av modern teknik på den vilken teckning som helst kan återges . Det kan till exempel vara geometriska mönster, etniska ornament, logotyper. En marmorpanel skapas enligt en skiss, och för dess implementering används vattenskärningsteknik … Samtidigt beror mycket på noggrannheten i rekonstruktionen av kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet skärs genom högtrycksvattentillförsel, vilket skär ut de minsta elementen i mönstret. Kallskärningsmetod bra genom att det är möjligt att bevara stenens struktur på den plats där kanten skärs. Att montera en panel av denna typ är inte mindre noggrant arbete. Element kan variera i form, storlek och färg. Monteringstekniken måste vara sömlös (dess maximala tjocklek överstiger inte 2 mm).

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns flera typer av marmorpaneler. Klassisk alternativet är inget annat än en rejäl stor platta omgiven av mindre element. Samtidigt är designpotentialen hos marmorpanelen verkligen enorm. Det kan vara svartvit och färg, med en övergång av toner och halvtoner, med en skarp kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den klassiska versionen finns också den så kallade freesize. Denna typ av panel har inga fasta element och former. På grund av detta är det möjligt att uppnå valfri storlek och geometri.

Dessutom kan detaljerna i kompositionen vara de mest oförutsägbara.

En annan icke-standardlösning är panelmatta , så kallad för sin likhet med en matta produkt. Sådana kompositioner kan vara ovala, fyrkantiga och rektangulära. Etniska prydnader kan vara grunden för ritningen av sådana modeller, panelen kan ha en kant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rozony - inte mindre populär typ av marmorinredning. Deras kompositionsensemble presenteras oftast i en rund form, det är mindre ofta fyrkantigt. En sådan produkt består av många små element som kan skilja sig åt i form och nyans. Rosor kan vara accenten på en mosaikmatta, de ser bra ut på golvet i stora rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typ av utförande är marmorpanelen uppdelad i 2 sorter: florentinsk och bysantinsk . Grunden för den antika romerska typen är mytiska tomter, bilder på gladiatorstrider och bilder av liknande ämnen. En mosaik med rätt geometrisk form används här.

Bysantinsk typ utförande innebär att man skapar en panel av bitar av olika former. Samtidigt dras mönstret upp med särskild noggrannhet. Inte bara strukturen i det använda materialet är viktig, utan också smidigheten i övergången av toner, till och med mönstrets riktning.

En sådan panel kan dekorera inte bara golvet - det är bättre att placera det på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färglösningarnas särdrag, om mästarens fantasi inte är begränsad med en kombination av färgnyanser, har monokroma produkter sina egna nyanser … Till exempel kan sådana kompositioner bestå av marmor av samma färg. I detta fall är det tillåtet att använda vita och svarta färger.

Bild
Bild

Var ska man placera?

En marmorpanel är en accent som inte tål att ligga intill andra ljusa inre element. Med tanke på detta den måste placeras separat i ett öppet område . Det ska vara tydligt synligt och därför bör det placeras på en yta fri från möbler. Detta gör att du kan betona dess dekorativa effekt maximalt.

Beroende på inredningens funktioner kan du placera en marmorpanel i köket, i badrummet, i hallen, vardagsrummet, hallen, kontoret, i stället för en båge eller kolonn, ovanför eldstaden . Med ett skickligt synsätt på design kan den till och med placeras i spaavdelningen. I detta fall kan panelen vara antingen vanlig eller dekorerad med bakgrundsbelysning. Markering kommer att betona det unika med naturstenmönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av marmorpaneler kan dekorera jämna bord, eller till och med steg och till och med nischer . Det sista alternativet för att placera en marmorkomposition är unikt genom att det kan dra ut nackdelarna med ett rumsperspektiv, vilket ger dem utseendet på fördelarna med ett visst rum. En panel på hela väggen är lämplig endast i rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vi erbjuder flera idéer för att dekorera rum med marmorpaneler:

ett exempel på en matta som valts för att dekorera golvet i ett rymligt rum

Bild
Bild

en rund formad panel för golvet, kännetecknad av en kombination av mjuka och dämpade nyanser

Bild
Bild

ett alternativ för att dekorera golvet i korridoren med inredning med inslag av blommig prydnad

Bild
Bild

marmorväggspanel i varma färger, utvalda för att framhäva tvättområdet

Bild
Bild

en mosaikpanel gjord av små element i olika former

Bild
Bild

geometrisk inredning som ett element i accentuering och zonindelning av rymden i ett rum med ett öppet perspektiv

Rekommenderad: