Avsluta Balkongen Inuti (94 Bilder): Inredning Och Dekoration, Desto Bättre Att Mantla

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Balkongen Inuti (94 Bilder): Inredning Och Dekoration, Desto Bättre Att Mantla

Video: Avsluta Balkongen Inuti (94 Bilder): Inredning Och Dekoration, Desto Bättre Att Mantla
Video: Gammalt Pannrum Blir Tvättstuga 2024, April
Avsluta Balkongen Inuti (94 Bilder): Inredning Och Dekoration, Desto Bättre Att Mantla
Avsluta Balkongen Inuti (94 Bilder): Inredning Och Dekoration, Desto Bättre Att Mantla
Anonim

En vacker bekväm balkong är lägenhetsägarnas stolthet. Det är mycket svårt att utrusta ett så litet område på det mest funktionella och snygga sättet. Men numera finns det många olika tekniker och designprogram som hjälper till att göra "godis" även från den gamla "dödade" balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När reparationerna i lägenheten är helt klara är det tur att ordna balkongområdet. Och här kan du ge fantasin fria tyglar.

Om din balkong erbjuder en utmärkt utsikt över naturen eller sevärdheterna, bör du överväga att omvandla den till ett lusthus eller veranda, där du senare kan arrangera intressanta sammankomster i gott sällskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en byggarbetsplats utvecklas under din balkong eller i stället för ett landskap finns en tråkig fabrik, bör du göra balkongområdet till en slags vinterträdgård eller ordna ett gym där. Eller så kan du bara placera ditt kontor eller omklädningsrum där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tidigare användes balkonger av människor för att förvara saker. Nu föredrar fler och fler människor att dekorera loggior på ett sådant sätt att dess inre område används så effektivt som möjligt.

Naturligtvis, om du bor i "Chrusjtjov" eller "Brezjnev", kommer du inte att kunna vända på balkongen. Den lilla storleken ska dock inte bli ett hinder. Även inuti en liten balkong kan du skapa en underbar inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om balkongen tilltalar dig med både området och utsikten, kommer det att vara ett rent nöje att göra det till ett speciellt rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I den moderna världen finns det många olika efterbehandlingsmaterial. Valet kvarstår hos ägaren av lägenheten: vad han vill se på sin balkong och hur det kommer att kombineras med interiören i lägenheten som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder

Oftast används foder i dekorationen av balkongen. Det kan vara annorlunda. Vanligt foder är trälister eller plankor bearbetade till jämnhet. Detta material fick sitt namn för länge sedan, när det användes för att trimma främst järnvägsvagnar. Plankformat foder är vanligtvis tillverkat med en avsats eller ett spårlås. Reiki läggs helt enkelt från ände till ände.

Fördelen med träfinish är dess naturlighet. Trä avdunstar inte skadliga ämnen, till skillnad från många plastpartiklar är det ganska hållbart och mindre mottagligt för mekaniska skador.

Plastfoder liknar plast PVC -paneler. Men dess mått, profil och lås matchar exakt träfodret. Fodret kan väljas i valfri färg, till och med texturerat trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Euro foder är en skiva med standardparametrar med ett asymmetriskt fjäderlås. På baksidan finns 2 längsgående spår för tömning av överflödig fukt eller kondens. Euro foder kan ha olika profiler - med rät vinkel och rundade fasningar. I arbetet påverkar detta inte bekvämligheten med att lägga, men den färdiga beklädnaden ser väldigt snygg ut.

Bild
Bild

MDF -paneler

Det är mycket populärt att mantla balkongen inifrån med MDF -paneler. Dels på grund av att detta är det mest ekonomiska efterbehandlingsalternativet och dessutom är det inte svårt att göra det själv. Detta minskar också reparationskostnaderna, eftersom betalningen av specialister nu är dyr.

MDF -paneler är hållbara och fuktbeständiga, motståndskraftiga mot extrema temperaturer, men nackdelen är att de kan innehålla giftiga hartser i limmet. Deras innehåll ligger inom den etablerade normen, men detta får många att tänka innan de bestämmer sig för att använda detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår

I motsats till vad många tror att sidospår är ett material för yttre dekoration, är det ganska lämpligt för inredning. Detta material är mycket hållbart och praktiskt, temperaturbeständigt . Men om din balkong är på solsidan, så är det hög sannolikhet att materialets färg kommer att blekna i solen, blekna. Därför, oftast, när balkongen är mantlad med sidospår inifrån, väljs vitt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ sten

Om du är benägen för romantik och gillar slott, riddare och andra romantiska tillbehör kan du dekorera balkongen med dekorativ sten. Denna finish kommer att se snygg och original ut.

Dekorativ sten är en speciell typ av kakel där frontytan är gjord i form av natursten . Efter att ha avslutat med detta material verkar det som om din balkong är gjord av murverk. Och det kan vara helt annorlunda. Från färger och texturer av vilda naturliga kullerstenar till de snygga och jämna kaklade tegelväggarna.

Bild
Bild

Sådana plattor är vanligtvis gjorda av cement med hjälp av en speciell teknik med tillsats av olika tekniska blandningar. När det gäller sammansättning och miljövänlighet är det mycket nära naturmaterial, och därför blir sådan beklädnad mer och mer populär.

Dessutom är konststen flera gånger billigare och lättare än naturlig. Det är jämnt strukturerat och målat på insidan, och därför, även om du av misstag hackar av en del eller skär av den på rätt plats för dig, kommer brickan att se naturlig ut på snittet.

Installationen av detta material är identisk med installationen av konventionella plattor och utförs med konventionellt kakellim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekoration

Börja reparationer på balkongen, först och främst måste du glasera den. Tidigare glaserade de sig med träramar och vanligt glas. Numera är specialiserade företag engagerade i glas, som gör det snabbt och effektivt.

Efter inglasning måste alla sprickor förseglas noggrant. Vanligtvis fylls stora hål med polyuretanskum, och för små räcker det med vanligt tätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan isolerar vi väggarna. Om du vill spara pengar på denna del av reparationen, välj skum som isolering. Den håller sig mycket varm och är billig. Det är dock brandfarligt och avger mycket giftiga ångor när det bränns.

Mineralullsisolering är något dyrare. Det tillhör noll brandklass. Men i andra egenskaper är det mer nyckfullt: det kräver också vattentätning ovanifrån.

Den mest populära nya generationens isolering är penoplex. Den har låg ånggenomsläpplighet och värmeledningsförmåga, är mycket stark och hållbar.

Bild
Bild

Efter att ha isolerat balkongen kan du börja slutföra efterarbetet för väggarna. Efter att ha plockat upp materialet i förväg börjar vi designen. Du kan göra väggar i ett material, du kan göra en kombination. Till exempel går dekorsten bra med vanliga kakel eller dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takdekoration

Det finns många alternativ för att avsluta taket på balkongen. Nu är valet av material och teknik mycket stort.

Men först är det absolut nödvändigt att täta takytan och göra vattentätning. När allt kommer omkring kommer du säkert att lägga elektriska ledningar, och därför måste allt vara fuktisolerat.

Då monteras, i de flesta fall en ram för isolering, isoleras och stoppas med en låda.

Det är bättre att anförtro ledningarna till en professionell, för det här är en allvarlig fråga. Det är nödvändigt att lägga kabeln så säkert som möjligt och ansluta alla källor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det går vi vidare till slutskedet av efterbehandlingen. Du kan göra ett tak av gipsskivor . Detta är det enklaste och mest mångsidiga alternativet. Du kan måla gips, klistra över med tapeter, polystyrenskumplattor eller någon annan topplack.

Taket klätt med klädskiva, plastpaneler eller sidospår ser bra ut och är mycket praktiskt. Men detta är bara lämpligt om väggarna är gjorda av samma eller kompatibla material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armstrong -taket har varit mycket populärt på sistone. Dess väsen är att kakel läggs ut på aluminiumramen. Plattorna kan vara gjorda av olika material för varje smak och budget: från pressad kartong till målat glas.

Bild
Bild

Det vanligaste alternativet nuförtiden är att installera ett sträcktak . Mycket lite duk behövs på balkongområdet. Därför kommer detta alternativ också att visa sig vara mycket budgetmässigt och kommer att utföras direkt av proffs inom sitt område. Det råder stor konkurrens på marknaden för sträcktak nu. För att locka kunder genomför de alla möjliga kampanjer. Därför kommer ett sådant tak att kosta dig mycket billigt.

Bild
Bild

Golvfinish

Golven på den inglasade och isolerade balkongen är monterade av material som kombineras med väggdekorationen. Det kan vara vilken täckning som helst som används för golvet i alla bostadsutrymmen. Du kan täcka golvet med linoleum, lägga kakel, laminat, matta, göra det trä. Det finns många alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förberedelse för beläggning börjar med värme och vattentätning av det framtida golvet. För dessa ändamål är ett material som penofol perfekt. Du behöver bara klippa ut en sektion som matchar formen på din balkong och lägga den med foliesidan uppåt.
  • Trä stockar installeras på detta material på ett avstånd av cirka 50 cm från varandra. Mellan dem är det möjligt att lägga ytterligare värmeisolerande material.
  • Sedan fylls ett lager tjock plywood och det valda golvet läggs direkt.
  • Om din balkong är en fortsättning på vardagsrummet är det lämpligt att göra en elektrisk golvvärme. Det är inte så lätt att montera det, och därför är det bättre att kontakta en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -efterbehandling

Att dekorera och dekorera balkongen med egna händer kan ta dig mycket tid. Det beror på vilka idéer du vill få till liv. Steg-för-steg-instruktioner hjälper dig att bestämma handlingsordningen.

  • Först och främst måste du glasera din balkong. Du kan göra det själv genom att köpa färdiga tvåglasfönster av lämplig storlek och installera dem med polyuretanskum. Men det är bäst att beställa glasrutor från ett specialiserat företag.
  • Gör sedan detaljerade mätningar av hela rummet för att beräkna mängden material som kommer att krävas för reparationer i ett visst område.
  • Därefter måste du isolera noggrant med samma skum eller specialtätningsmedel. Sedan lägger du värme och vattentätning runt hela omkretsen av balkongrummet, elektrifierar och bestämmer om du vill installera ett varmt golv eller installera ett extra värmeelement på balkongen.
  • Slutligen är det nödvändigt att mantla väggarna med det valda materialet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man reparerar en balkong med egna händer, se nästa video

Inredning idéer

Beroende på syftet med balkongrummet kan du ordna det så bekvämt, snyggt och funktionellt som möjligt. För att göra detta, använd olika dekorativa element som passar bra med inredningen av balkongrummet.

Balkongen, inredd i klassisk stil, ser väldigt snygg ut. Ett litet rum kommer visuellt att öka på grund av användningen av ett stort antal ljusa färger. Franska golvplattor passar bra med ljus krämfärgad tapet. Tunga satinridåer kommer att fungera som en pålitlig barriär mot solljusets inträngning på sommaren. Rottingmöbler i rotting passar bäst för den klassiska stilen.

Bild
Bild

För en nålkvinna kan du utrusta en verkstad på balkongen. Väggarna och taket, dekorerade med ljusa PVC -paneler, kommer att fungera som en utmärkt reflektor, och arbetsplatsen kommer att vara så upplyst som möjligt. För att inte uppleva obehag i varmt väder måste du installera ett rums luftkonditioneringssystem. Fickor och små hyllor för små föremål kommer att vara bra hjälpare för kompakt förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett skåp på balkongen är också ett bra alternativ. Väggar kan mantlas med vanlig gips och målas i ljusa färger. Gör en av väggarna för att matcha färgen på mörka kontorsmöbler för att ge kontrast till interiören. Dekorera golvet med abstrakta kakel, plocka upp fönsteröppningarna med mörka persienner. Denna stil passar både studenten och ledaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom balkongen är den soligaste platsen i din lägenhet kan du förvandla den till ett växthus. I det här fallet är det lämpligt att klistra över väggarna med fotopapper, ta bort fönsterblock med romerska gardiner, fästa krukor med levande växter på väggarna. Ordna exotiska blommor och buskar i stora blomkrukor och krukor, komplettera interiören med bekväma stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har vacker utsikt över staden från din balkong kan du göra den till en elegant minibar. Fönsterbrädan måste byggas ut i form av en bardisk, och eleganta stolar kompletterar interiören perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En balkong inredd i Provence -stil ser väldigt fin ut. Tapeter med ljusa färger passar bra med dekorativt gips och gipsskivor. Vackra gardiner låter dig justera belysningsgraden i rummet. Och för att komplettera utseendet, ett luftigt serveringsbord och ett par bekväma stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket praktiskt och användbart att ordna ett sportområde på balkongen. Du kommer att få möjlighet att spela sport praktiskt taget i frisk luft. I designen kan du kombinera plastpaneler och tegelliknande plattor. Här kommer det att vara viktigt för dig att lämna så mycket ledigt utrymme som möjligt, och därför bör du inte kasta balkongen med onödiga möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också ordna en romantisk sittgrupp på balkongen. Klistra in väggarna med karminfärgad tapet, dekorera med speciella klistermärken. Häng snygga persienner och installera en bekväm hörnsoffa med färgglada sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet är i alla fall ditt. Vad blir inredningen på din drömbalkong?

Rekommendationer

Tänk på följande när du dekorerar insidan av balkongen:

  1. Om du vill öka ytan i rummet visuellt, använd material, möbler och dekorationer i ljusa färger.
  2. De bästa balkongmöblerna är kompakta. Använd därför vikbara eller transformerande möbler. Temat kommer att vara utdragbara eller inbyggda skåp, bord och stolar.
  3. Blommor kommer att ge elegans och komfort till alla balkonger. Du kan placera dem i dekorativa krukor eller på speciella hyllor. Växter behöver maximalt solljus för tillväxt och blomning, och därför är en balkong för dem en idealisk plats
  4. Om din balkong är mycket liten, rör inte upp den med massiva ljuskronor och lampor. Takstrålkastare kommer att vara mer relevanta här.
  5. Persienner, ljusa persienner eller söta rullgardiner kommer att vara mycket lämpliga på balkongen.
  6. Glansiga ytor utökar också utrymmet visuellt tack vare deras reflekterande förmåga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om din balkong är liten kan du göra den mycket bekväm, mysig och snygg. Det kommer att vara ett bra ställe att koppla av eller arbeta, idrotta eller göra hantverk.

Rekommenderad: