Utvändig Dekoration Av Balkongen (56 Bilder): Gör-det-själv Yttre Beklädnad Gjord Av Mineralgips Och Wellpapp, Vad Mer Ska Man Mantla

Innehållsförteckning:

Video: Utvändig Dekoration Av Balkongen (56 Bilder): Gör-det-själv Yttre Beklädnad Gjord Av Mineralgips Och Wellpapp, Vad Mer Ska Man Mantla

Video: Utvändig Dekoration Av Balkongen (56 Bilder): Gör-det-själv Yttre Beklädnad Gjord Av Mineralgips Och Wellpapp, Vad Mer Ska Man Mantla
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Utvändig Dekoration Av Balkongen (56 Bilder): Gör-det-själv Yttre Beklädnad Gjord Av Mineralgips Och Wellpapp, Vad Mer Ska Man Mantla
Utvändig Dekoration Av Balkongen (56 Bilder): Gör-det-själv Yttre Beklädnad Gjord Av Mineralgips Och Wellpapp, Vad Mer Ska Man Mantla
Anonim

Balkongrummet blir attraktivt och mer komplett om du väljer högkvalitativa och vackra material för inredning … Men vi får inte glömma balkongens yttre design. Många olika yttre beklädnadsmaterial finns i butikerna idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med beklädnad

En mängd olika material produceras för att dekorera den yttre delen av balkongblocket, från träpaneler till metallplåtar. Du kan välja ett pålitligt och hållbart alternativ för varje smak och plånbok. Lyckligtvis erbjuder moderna tillverkare konsumenterna ett elegant sortiment av byggmaterial i alla färger och nyanser. Detta gör det möjligt för lägenhetsägare att utforma sitt hem på ett elegant och harmoniskt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med en högkvalitativ yttre finish är dess skyddande egenskaper .… Det skyddar basen på balkongen mot negativ påverkan och ogynnsamma miljöförhållanden. Kompetent utvalda och korrekt installerade motstående material kan förlänga livslängden för ett rum avsevärt.

Många designalternativ kan installeras oberoende . Det är inte alls nödvändigt att anställa arbetare och spendera extra pengar, eftersom du kan göra installationen själv. Om du fortfarande tvivlar på dina förmågor eller är rädd för att möta sådant arbete, bör du kontakta specialisterna.

Det bör noteras det attraktiva utseendet som den mantlade balkongen förvärvar. Efter allt arbete på utsidan kommer det att se väldigt snyggt och vackert ut.

Kvalitetsmaterial har värmeisoleringsegenskaper. Naturligtvis kan de inte spela rollen som riktiga värmare, men de kommer att hjälpa till att upprätthålla ett bekvämt klimat i balkongrummet, särskilt om det finns varmt glas i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av pålitliga och hållbara efterbehandlingsmaterial kan du skydda balkongen mot de skadliga effekterna av fukt och fukt.

Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Idag finns det ett stort antal olika material avsedda för exteriördekoration av balkongblock. Varje kopia har sina egna särdrag, fördelar och nackdelar.

Plastpaneler

Oftast på städernas gator kan du hitta balkonger som är trimmade med plastpaneler. Annars kallas de också plast- eller vinylplatta. Sådana material är slitstarka och slitstarka .… Plast används för både yttre och inre dekoration.

Bild
Bild

En annan betydande fördel med balkongdekoration i plast är dess överkomliga kostnad . Detta ekonomiska alternativ är det bästa när det gäller pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpanelerna ser väldigt snygga ut. De uppdaterar balkongenheten, och det ser mycket mer attraktivt ut.

Installationen av sådana beklädnadsmaterial är mycket enkel och enkel. För att täcka balkongen behöver du inte anlita specialister, utan gör det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår

Ett annat vanligt material är sidospår . De dekorerar inte bara hus, utan också balkongrum. Den är också lämplig för invändig och utvändig beklädnad.

Bild
Bild

Fasader kan vara metall, trä (tillverkat av träpolymerkomposit) eller vinyl . Det sista alternativet är den största efterfrågan. Sådant material korroderar inte. Det deformeras inte med tiden och förlorar inte sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att sidospår är mycket svårt att fläcka, så det kräver inte särskilt och ofta underhåll. Det är också miljövänligt och helt säkert. Fasaden är brandsäker och finns i en mängd olika färger.

För installation av sådant material är det fortfarande värt att ha vissa färdigheter och kunskaper.

Bild
Bild

Inte mindre lovande material är metallfasad . Det har en överkomlig kostnad och ett vackert utseende.

Bild
Bild

Metallbeklädnad är mycket hållbar. Dess översta lager är inte färg, utan en speciell polymerbeläggning som inte behöver ständigt uppdateras eller målas om. Han är inte heller rädd för temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Wellpapp

Många lägenhetsägare vänder sig till extern efterbehandling med wellpapp … Detta material är en tunn korrugerad stålplåt. De finns i en mängd olika storlekar och färger.

Bild
Bild

Ofta är människor skeptiska till detta designalternativ på grund av dess subtilitet och lätthet. Och förgäves. Faktum är att det profilerade arket är pålitligt och mycket hållbart. Sådana egenskaper tillhandahålls av den präglade ytan, vilket ger arken ökad styvhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineral- och silikonplåster

Mindre ofta vänder lägenhetsägare sig till efterbehandling med mineral- och silikonplåster . Sådana lösningar ser inte bara väldigt vackra ut utan har också ljudisoleringsegenskaper.

Bild
Bild

Högkvalitativ gips är ånggenomsläpplig. Det absorberar inte en stor mängd vatten, så ett gynnsamt mikroklimat kommer alltid att förbli på balkongen. Sådant efterbehandlingsmaterial är inte rädd för mekanisk skada. Det kräver inte heller särskild omsorg från ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foder i trä

Träbaserade material är mindre praktiska . Till exempel ser ett vanligt foder attraktivt ut på ett balkongblock, men tolererar inte fukt och fukt väl.

Bild
Bild

Då och då måste det behandlas med speciella impregneringar som ger liv åt fodret, därför rekommenderas det att välja plastpaneler.

Bild
Bild

Ramlösa glas

För inte så länge sedan kom mycket spektakulära ramlösa glasrutor på modet .… Fönster i sådana strukturer är placerade från golv till tak (enligt en speciell finsk teknik). I sådana system finns det ett mycket starkt härdat glas. Det är hållbart och fantastiskt utseende.

Bild
Bild

Om du ändå bestämmer dig för att vända dig till sådana fönster, är det värt att överväga två mycket viktiga punkter:

  • En sådan "glasvägg" i sina energibesparande egenskaper är sämre än traditionella uppsättningar som består av ramglas, olika isoleringsmaterial och utvändig beklädnad.
  • Ramlösa glasrutor är ganska dyra idag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhets regler

Det är ingen hemlighet för någon att allt arbete på utsidan av balkongblock utförs på en höjd, så du måste ha specialutrustning i din arsenal.

Bild
Bild

Den innehåller klätterutrustning och specialverktyg som gör att du kan arbeta i svåråtkomliga områden. Om du bestämmer dig för att anlita specialister för installation av extern beklädnad, bör du kontakta arbetare som har all ovanstående utrustning och erfarenhet.

Om du bestämmer dig för att göra allt arbete med dina egna händer måste du följa de grundläggande säkerhetsreglerna, särskilt om balkongen ligger på ett högt golv. Du måste vara mycket försiktig och försiktig när du använder en plattform eller hög stege .… Det rekommenderas att ha en assistent som kan säkra dig och hjälpa dig med andra yttre efterbehandlingsfrågor.

Av säkerhetsskäl måste hela installationsarbetet vara inhägnat. Detta kan göras med ett rött, gult eller randigt band och garn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Innan du vetter mot balkongblocket är det nödvändigt att lösa problemet med isolering. Efter installationen kan du gå direkt till huden. För att göra detta måste du ha följande verktyg:

  • Borr, hammarborr, slipmaskin, metallprofiler och skruvmejsel;
  • Hörn och lister;
  • Förvara på självgängande skruvar och pluggar. Du kan också köpa en speciell konstruktionshäftapparat med häftklamrar för trä;
  • Du kommer definitivt att behöva en linjal och en nivå;
  • Du kan inte klara dig utan polyuretanskum under arbetet;
  • Du kan fylla på träbjälkar och metallramar.
Bild
Bild

Gör-det-själv utomhusbeklädnad

Du kan slida ett balkongblock med dina egna händer. Tänk på installationsprocessen med exemplet på wellpapp:

  • Först måste du demontera den gamla huden. Efter det är det nödvändigt att installera lådan på metallstrukturer (hörnstolpar längs omkretsen);
  • Sedan måste du borra två hål med en diameter på cirka 4 mm i varje rack. Lämna inte mer än 1 mm mellan dem;
  • Det rekommenderas att borra hål från insidan av balkongen, utan att komma ut;
  • Detta är inte alls svårt att göra. För att göra detta kan du fästa lådan på de självgängande skruvarna. Glöm inte detta när du handlar de nödvändiga fästelementen.
  • Som ett resultat bör du ha ett dubbelbälte bestående av brädor som ligger runt omkretsen;
  • Trädet måste behandlas med en speciell vattentät impregnering;
  • Först efter dessa steg kan du fortsätta installationen av färdiga ark av wellpapp med rätt dimensioner;
  • Skivorna måste skruvas med skruvar med specialtätningar. I hörnen bör strukturen dekoreras med hörnprofiler;
  • Det är nödvändigt att justera delarna med en speciell sax för skärning av metall;
  • Om det finns repor på arken kan de enkelt döljas. För att göra detta bör du vända dig till en speciell vattentät färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se processen att vända mot balkongens yttre fasad tydligare i följande video:

Du kan också installera sidopaneler själv. Tänk på installationen av sådana material i etapper:

  • Först måste du bekanta dig med balkongblockets tekniska skick. Det är nödvändigt att utföra restaureringsarbete om det behövs.
  • Sidosidan kan inte monteras förrän du har installerat en speciell ram som panelerna ska fästas på. Oftast består den av plankor och balkar. Om medel tillåter kan en mer tillförlitlig metallram installeras;
  • Glöm inte att installera högkvalitativ isolering på balkongen;
  • Efter allt förberedande arbete kan du börja installera sidospåren. Vid hörnen måste du fixa hörnen. Sidorna på panelerna installeras i dem;
  • Längst ner på balkongblocket måste du fästa startstången med självgängande skruvar. Det är på denna del som panelerna kommer att fästas;
  • Sätt sedan in det första sidospåret i spåren på plankan. Panelen är fixerad med självgängande skruvar på framsidan;
  • Dra inte åt fästelementen hela vägen. Lämna cirka 1-2 mm ledigt utrymme. Det är nödvändigt att följa denna regel så att sidospåret inte deformeras på grund av fästeluckorna vid exponering för höga temperaturer;
  • På samma sätt är det nödvändigt att fortsätta installationen från botten till toppen.
Bild
Bild

I videon nedan kan du se hela processen med att täcka balkongen med sidopaneler:

Om du installerar alla panelerna korrekt och korrekt, kommer det inte att behövas ytterligare tätning. Experter rekommenderar att blåsa ut alla sprickor och spår med tätningsmedel innan panelerna installeras direkt . Detta är nödvändigt för att ge ett högt skydd mot fukt, fukt, drag och låga temperaturer.

Rekommenderad: