Tvåfärgade Kök (48 Foton): Snygga Köksdesignidéer Med En Kombination Av Två Färger. Användning Av Sträcktak, Val Av Tapeter Och En Tvåfärgad Köksuppsättning

Innehållsförteckning:

Video: Tvåfärgade Kök (48 Foton): Snygga Köksdesignidéer Med En Kombination Av Två Färger. Användning Av Sträcktak, Val Av Tapeter Och En Tvåfärgad Köksuppsättning

Video: Tvåfärgade Kök (48 Foton): Snygga Köksdesignidéer Med En Kombination Av Två Färger. Användning Av Sträcktak, Val Av Tapeter Och En Tvåfärgad Köksuppsättning
Video: HenkesMålartips.se - Nytt sätt att bredspackla 2024, April
Tvåfärgade Kök (48 Foton): Snygga Köksdesignidéer Med En Kombination Av Två Färger. Användning Av Sträcktak, Val Av Tapeter Och En Tvåfärgad Köksuppsättning
Tvåfärgade Kök (48 Foton): Snygga Köksdesignidéer Med En Kombination Av Två Färger. Användning Av Sträcktak, Val Av Tapeter Och En Tvåfärgad Köksuppsättning
Anonim

Valet av färgschema för köket är en av de avgörande faktorerna som sätter stämningen i interiören. Kontrastspel kan skapa en visuell effekt av att förstora utrymmet; med rätt färgval kan du skapa en mysig och inbjudande atmosfär. Materialet i den här artikeln gör läsaren bekant med nuvarande färgscheman och låter dig välja harmoniska kombinationer för ett visst rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett tvåfärgat kök innebär inredning i två huvudfärger. Fördelarna med denna design är dess estetiska uppfattning, snygga utseende och frånvaron av överbelastning av miljön. Denna designteknik är lämplig i olika stilistiska inriktningar av inredningen. Du kan använda två nyanser i designen av klassiska, etniska, urbana, moderna grenar av inredning.

En sådan design kan implementeras för rum i olika storlekar och grader av belysning. Rätt kontrastval kan kompensera för bristen på ljus i de flesta kök, samtidigt som det inte berövar interiören ljusa detaljer.

Olika element kan användas för en sådan inre komposition, inklusive ett köksset, matplatsmöbler, vägg, tak, golvdekoration. Förutom. tillbehör och vägglampor kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåfärgade kök kan vara väldigt olika. Genom två kontrasterande nyanser kan du zonera utrymmet och införa en diskret organisation i det, utan att bryta interiörens ensembles integritet. Detta är en utmärkt lösning inte bara för små rum, utan också för rymliga kök-vardagsrum eller studiolägenheter. I detta fall kommer en av kontrasterna att vara dominerande, och den andra kommer att vara dess mjukgörande följeslagare.

Användningen av två färger i det inre av köket gör att du kan visa mångsidigheten i nyanser . För att förhindra tristess kan du använda element av relaterade toner av både en och en andra färg när du arrangerar. Detta tillvägagångssätt kommer att bidra till introduktionen av uttrycksfullhet i designen, uppnådd genom att markera en färg med en annan. I det här fallet kan tonerna sammanflätas med varandra (till exempel i ett tapetmönster eller ett tryck på ett köksförkläde, ett golvmönster, gardinfärger, en väggpanelritning).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med tvåfärgade kök kräver ibland en sådan inredning olika färgkontraster . Dessutom kan den inte förkroppsligas i sådana designstilar som kitsch, avantgarde och boho, för vilka det är viktigt att använda flera saftiga kontraster i interiören samtidigt.

Ibland är det inte lätt att skapa en harmonisk köksinredning i två färger på grund av det lilla urvalet av möbler och inredningstillbehör. Det är särskilt svårt att hitta en identisk temperatur för toner i butiker i små städer med ett dåligt sortiment av möbler, lampor och finish.

Ofta måste möbler i ett sådant kök beställas, och detta är en extra kostnad och är inte alltid det förväntade resultatet . En annan nackdel är förenklingen av det inre av det öppna rummet. Färger sätter en viss stämning, vilket kan komma i konflikt med temperamentet hos vissa hushållsmedlemmar. Du måste välja toner noggrant så att varje familjemedlem känner sig bekväm i köket. Till exempel är rosa och vitt oacceptabelt för män, äldre hushåll gillar inte mörka färger, neutrala kan orsaka irritation, som liknar en sjukhusavdelning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av köksenheter

Idag är köksuppsättningen en viktig del av inredningen. Det väljs inte bara enligt principen om "ljus botten och mörk topp". Modifieringar skiljer sig åt i typen av strukturer, deras köp är föremål för layouten för ett specifikt rum, med hänsyn till dess funktioner. Alla typer av köksuppsättningar kan delas in i tre linjer: linjär, kantig och U-formad. Var och en av dem har sina egna egenskaper.

Linjesviter är till exempel uppsättningar möbler som installeras i en linje längs en vägg. Det är ett utmärkt val för kök som tenderar att ha en långsträckt och smal rektangel.

Hörnmodeller kallas ofta L-formade. Deras konstruktion upptar helt en vägg och delvis intill den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner av denna typ kan ha ett transformerbart matbord eller vara helt stationära. De köps för breda kök med en form som tenderar att vara en kvadrat. U-formade modifieringar tar plats längs tre väggar, vilket avsevärt minskar den användbara ytan i köket. De köper sådana produkter för rymliga rum eller lägenheter med öppen planlösning och använder dem för att utrusta ett mysigt kök.

Med typ av textur kan headsetet ha en blank, halvmatt och matt yta . Dessutom kan materialet för att göra ett tvåfärgat kök vara mycket olika. Den är gjord av glas, metall, plast, trä, natursten och konstgjord sten. Vissa material kombineras med varandra, på grund av vilket det är möjligt att skapa ett spel av texturkontrast och markera ett av dem.

Till exempel kan glans dekorera ytorna på de övre lådorna, de nedre kan vara gjorda av trä eller ha en stenbänkskiva täckt med glas.

När det gäller själva headsetet kan det antingen vara inbyggt i en nisch eller modulärt, bestående av ett visst antal vägg- och golvskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för att använda två färger kan vara olika. Till exempel kan möbler ha:

  • ljus botten och mörk topp;
  • tvåfärgade fasader uppifrån eller under;
  • mörk topp och ljus botten;
  • färgkontrasterande skåp och halvö;
  • ljuslådor och mörka bänkskivor;
  • mörka kontraster för att matcha matbordet och stolarna;
  • ljusa fasader mot bakgrunden av ett mörkt förkläde;
  • mörka bord och lådor mot bakgrunden av mager eller väggdekoration;
  • kontrasterande nyans i förhållande till takmaterialets färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära färger

Idag, när man ordnar kök och väljer färglösningar, föreslår modetrender att man vänder sig till mjuka och dämpade nyanser. Kombinationen ska vara harmonisk och inte tillåta rivalitet mellan de två färgerna. Till exempel är moderna kontraster, enligt designers, idag kombinationer:

  • vit och blekt azurblått;
  • beige och pistasch;
  • vit och beige-grå;
  • brun och mjölkaktig;
  • vit och orange;
  • vitt och rött;
  • lila och krämig;
  • blå och brun;
  • citron och lila;
  • lila och pistasch;
  • citron och ljusgrå;
  • vitt och blått.

Duetter av vitt med terrakotta, gröna, lila, turkosa nyanser kan också kallas framgångsrika kombinationer. Vitt är säsongens favorit: det har en mjukgörande uppfattning och kan adla någon av de färgade färgerna som valts för kökets design. Dessutom förstorar det köksutrymmet visuellt, vilket gör taket högre och väggarna bredare. Förutom det är beige, mjölkigt och ljusblått särskilt populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du väljer ett kök för ett specifikt rum kan du bygga på flera faktorer. Till exempel är nyckeln graden av belysning i köket. Om det badas i solsken kan du välja möbler i en kombination av ljusa och ljusa (samt mörka) toner. Om rummet är litet, kommer mörka nyanser att se dåliga ut i det.

Färgerna på headsetet väljs utifrån deras uppfattning . Till exempel anses grönt som positivt, det är mångsidigt och kan både stärka på morgonen och skapa en avkopplande atmosfär på kvällen. Rött kan vara irriterande över tid, blått kan orsaka depression och svart kan framkalla negativa tankar. Otvivelaktiga win-win-lösningar är vit, beige, persika, mjölk.

Grå behöver en känslomässig färgkontrast (till exempel grön eller gulbrun, vin).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köper tapeter till väggarna bör headsetet inte gå ihop med dem, vilket innebär att du antingen måste välja en relaterad färg eller kontrastera en kontrast med en annan. Till exempel på blå tapeter kommer det blå headsetet att gå förlorat, även om färgen är flera toner ljusare än skuggan på väggdekorationen. Dessutom får vi inte glömma att det inte ska vara för mycket ljus i köket: ögonen tröttnar snabbt på det här. Dessutom är alltför ljusa färger ofta orsaken till hushållens undermedvetna obehag när de är i köket.

Du kan välja färger för sträcktak . När du väljer en sådan lösning kan du beställa fotoutskrift på film där båda headsetfärgerna kommer att användas. I detta fall kan filmens struktur likna skåpens fasader eller omvänt skilja sig från dem. Glansen på skåp och golvbord passar bra med den matta och satinerade finishen i stretchmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

De otvistade favoriterna i tvåfärgade kök är moderna trender i inredningsstilen. Enkelhet och enhetlighet i material är huvudkriterierna för sådana stilar . Här ligger tonvikten på den ovanliga strukturen, kanske dess volymetriskhet, diskreta reliefmönster, genom vilka en diskret visuell effekt av ökande utrymme (till exempel ränder) skapas eller en av de funktionella zonerna markeras. Två färger räcker här för att förkroppsliga dem i olika material, möbler, väggar och tak, färgerna på lampor, tallrikar och till och med hushållsapparater.

Till exempel kan en av stilarna i ett tvåfärgat kök vara lakonisk minimalism som inte accepterar utsmyckningar och följer strikt funktionalitet.

Ett minimum av arrangemangselement kommer att vara ett utmärkt alternativ för utförandet av ett sådant färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom minimalism kommer modern stil att bli en av de bästa stilistiska riktningarna för köket. Denna stil försöker demonstrera skönheten och tillverkningsförmågan hos moderna material genom de glansiga strukturerna på ytorna på headsetets fasader och takets design.

Du kan slå det tvåfärgade köket i stilarna konservatism, konstruktivism, bionik, loft, chalet, provence, neoklassicism . Varje riktning kommer att kräva sina egna attribut. Till exempel för klassikerna måste du lägga till förgyllning, stuckaturer, element av palatshögtidlighet, såväl som massiva möbler och tunga gardiner till designen. För Provence behöver du tvärtom en viss rustik enkelhet och användning av naturmaterial samt toner. Här ligger fokus på den matta konsistensen, användningen av trä, samt ljusa färger på möbler och takmaterial.

För ett loft är avsiktlig elakhet och att skryta med alla kommunikationer viktiga. Detta är lakoniska möbler mot bakgrunden av betong- eller tegelväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designexempel

Här är några exempel på vackra tvåfärgade köksdesigner.

En utmärkt lösning för fans av minimalistiska interiörer

Bild
Bild

En dynamisk lösning för ett tvåfärgat kök

Bild
Bild

En originaldesign för inredning av ett rymligt rum

Bild
Bild

Ett ljust tvåfärgat kök med mjukgörande kontrast i vitt

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på rymdzon med hjälp av tvåfärgade möbler

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg inredning i ett tvåfärgat kök med accent på matplatsen

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en ljus design för att ordna ett soligt kök

Rekommenderad: