Vinställ: Vinrack I Trä För Förvaring Av Flaskor Hemma Och Metall Vintage, Väggmonterade Och Smidda, Andra Modeller, Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Vinställ: Vinrack I Trä För Förvaring Av Flaskor Hemma Och Metall Vintage, Väggmonterade Och Smidda, Andra Modeller, Storlekar

Video: Vinställ: Vinrack I Trä För Förvaring Av Flaskor Hemma Och Metall Vintage, Väggmonterade Och Smidda, Andra Modeller, Storlekar
Video: 10 Best Wall Mounted Wine Rack Systems & Hanging Wine Racks in 2019 2024, Maj
Vinställ: Vinrack I Trä För Förvaring Av Flaskor Hemma Och Metall Vintage, Väggmonterade Och Smidda, Andra Modeller, Storlekar
Vinställ: Vinrack I Trä För Förvaring Av Flaskor Hemma Och Metall Vintage, Väggmonterade Och Smidda, Andra Modeller, Storlekar
Anonim

Kännare av gott vin har alltid ett par flaskor med sin favoritdryck till hands vid semester eller gästernas ankomst. Men för att vinets smak alltid ska vara oklanderlig måste alkoholen förvaras korrekt. För detta kom de på bekväma vinställningar, som både lägenhetsboende och ägare till privata hus nu kan köpa för sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Ett speciellt vinställ är en oumbärlig vara för finsmakare av denna ädla dryck. Med en sådan design kan du verkligen skapa goda förutsättningar för att lagra flaskor även utanför källaren.

  1. Optimal temperatur . Detta är en av de viktigaste sakerna som påverkar dryckens smak. De som är väl insatta i alkohol vet att varje typ av vin kräver en viss lagringstemperatur. Det brukar ligga mellan 10 och 16 grader. Ett kompakt vinhylla kan placeras i ett rum där temperaturen inte ändras mycket under någon tid på året, då behöver du inte oroa dig för dina lager.
  2. Rätt plats . Smaken av drycken kan förstöra luftens inträde i flaskan. Genom att förvara behållare horisontellt kan detta undvikas. Därför är ett skåp med bekväma hyllor en bra plats för vinflaskor. Det finns också speciella ställ som är utrustade med en luftreningsfunktion. När du förvarar en drink i ett sådant skåp behöver du inte oroa dig för att vinet kommer att absorbera främmande lukt.
  3. Bra skydd . Flaskorna på hyllorna är skyddade från främmande faktorer. Eftersom de inte utsätts för skakningar kommer det inte att finnas något sediment på botten med tiden. Dessutom, om du lägger flaskstället på rätt plats, kommer inte solens strålar att falla på dem. Detta kommer också att bevara den trevliga och rika smaken av alkohol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer alla dina favoritdrycker alltid att finnas till hands, och vid ett oväntat besök hittar gästerna något att ta med sig till bordet. Och även ett vackert ställ kan mycket väl bli en dekoration av rummet.

En viktig roll i detta avseende spelas av strukturens utseende och förmågan att omedelbart se hela samlingen av viner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Förvaringsmöbler för vinflaskor kan användas på många sätt. I ett samlarhem kommer ett sådant rack naturligtvis att bli en plats där han samlar sällsynta eller särskilt gillade exemplar. Du kan sortera vin efter år, skicka äldre viner till de nedre hyllorna och unga till de övre . Ett alternativ efter kostnad är också tillgängligt.

Om en person inte är särskilt insatt i alkohol, kan du helt enkelt använda hyllorna för att lagra vinlager. I det här fallet är det tillräckligt att helt enkelt välja olika typer av denna dryck på en separat hylla och regelbundet fylla på dem.

Oftast används dessa vinställ som en del av en hemmabar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen vinhyllor är ett måste för dem som själva bedriver vinproduktion . När allt kommer omkring måste hemlagad alkohol ges tid att mogna och ge de rätta förutsättningarna för detta. För detta läggs vinet korkat på flaskor på hyllorna, kontrolleras regelbundet och flyttas från cell till cell. I sista etappen märks dryckerna och visas i ett separat skåp, där vinet väntar i vingarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns flera typer av alkoholförvaringsställ. De skiljer sig åt i flera huvudparametrar.

Den största skillnaden är i hyllornas utseende och läge. Vinställ kan vara följande.

Vertikal . Detta är ett mycket bekvämt alternativ. På hyllorna kan flaskor förvaras både vertikalt och horisontellt. Små, smala hyllor ligger vanligtvis bredvid en soffa, bar eller garderob.

Vissa ställ av denna typ är dessutom utrustade med speciella krokar och hållare på vilka glasögon och alla nödvändiga tillbehör kan placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell . Dessa ställ är perfekta för vinförvaring. Hyllorna fram och bak är vanligtvis utrustade med låga stötfångare. Detta förhindrar att flaskorna faller, även om någon av misstag rör vid stället. Vanligtvis är dessa ställ öppna och tillverkade av olika träslag. Men det finns också metall- eller glasalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagonal . Racks med diagonala eller tvärgående hyllor har en stor fördel - flaskor sitter bra på dem och rullar inte. Det betyder att de definitivt inte kommer att gå sönder. I sådana hyllor kan du säkert lagra en ganska stor samling vin under lång tid. Behållaren i dem är konstant i ett horisontellt läge. Det är bland sådana hyllor som sällsynta designermodeller ofta finns.

Antalet hyllor varierar. Det finns modeller där endast en cell är tilldelad för en flaska, och det finns de där flera behållare vin lagras tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul . Sådana ställningar kan köpas för nybörjare som ännu inte har kommit på hur det är bekvämare för dem att lagra flaskor. De är också lämpliga för älskare av originalmöbler. Sådana ställningar består av flera fack där hyllorna är placerade både horisontellt och vertikalt eller i vinkel.

Vinställen är också golvstående, väggmonterade eller inbyggda. Du kan välja vilket alternativ som helst för att lagra din samling.

Bild
Bild

Efter material

Beroende på vilket material som användes är vinställ för hemmet också indelade i flera typer.

Trä

Sanna finsmakare av gott vin väljer just sådana förvaringsmöjligheter. Detta material har många fördelar. Det är naturligt och miljövänligt. För tillverkning av hyllor i trä används oftast arter som valnöt, ek eller karelsk björk . De är trots allt av hög kvalitet och fuktbeständighet. Dessa träslag är testade och har använts för att skapa skåp och hyllor för lagring av elitalkohol i många år.

Den andra fördelen med materialet är att träet är prisvärt och lätt att bearbeta . Därför är de färdiga vinställen vackra och är ofta dekorerade med olika originalmönster.

Träställningar är perfekta för nästan vilken stil som helst och ser lika bra ut i vardagsrum, källare eller hemmabarskomplex.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Racks av detta material används inte särskilt ofta. Men det är fullt möjligt att hitta bra alternativ från metall bland varorna på marknaden. Vintageartiklar dekorerade med smidda detaljer ser vackrast ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast- och glasställningar är mycket mindre vanliga. De är inte särskilt hållbara och ser inte lika attraktiva ut som massiva träprodukter.

Glasställningar väljs vanligtvis av dem som bara vill skryta med sin vinsamling . Faktum är att i en sådan lagring kan flaskor ses från alla håll. Men plasthyllor är ett budgetalternativ för nybörjare. Dessutom kan en liten hylla av högkvalitativ plast placeras i landet, där familjen bara kommer då och då.

Tyg och läder används ibland för att dekorera strukturer. Hyllor är också ofta dekorerade med originalskyltar eller klistermärken med signaturer.

Bland alla de föreslagna möblerna bör ställningar väljas med fokus på din smak, rumsstorlek och antalet flaskor som planeras att lagras i samlingen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Rackar för vinflaskor kan köpas säkert både i en lägenhet och i ett privat hus. I det första fallet kommer du att ha att göra med låga och smala modeller som inte tar mycket plats . De kan installeras i vardagsrummet eller korridoren. Om möjligt kan ett vinställ också göras till en liten hembar.

Oavsett rummets storlek kan du alltid utrusta den med ett litet hörn för avkoppling . Ett ställ med en samling av dina favoritsorter kommer också att passa perfekt där. Det kan också användas för att dela upp utrymmet i ett litet rum i flera zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet är att hitta en plats för ett vinställ i ett privat hus . I det här fallet kan du utrusta en liten vinkällare i den. För att göra detta måste du välja en kall och fuktig källare och utrusta den med utrustning som kommer att ansvara för att upprätthålla den idealiska temperaturregimen.

Det är mycket viktigt att luftfuktigheten i källaren inte höjs. När allt kommer omkring kan detta, liksom förekomsten av mögel i rummet där alkohol lagras, kraftigt förändra smaken på drycken till det sämre. Källaren måste ha ett bra ventilationssystem . Om du lyckas skapa sådana förhållanden kan du köpa vackra vinställningar i källaren. Det borde finnas flera av dem, för olika typer av alkohol. Källarens layout och antalet hyllor och skåp i den beror endast på preferenserna för husets ägare.

Loftet är också lämpligt för vinförvaring . Faktum är att den ofta inte används eller är en plats för förvaring av gamla saker. Den största fördelen med vinden som förvaringsplats för vin är att det inte finns några fönster, vilket innebär att solens strålar inte kommer att skada drycken.

Men du kan placera din vinsamling där bara om rummet är rent, välventilerat och inte särskilt täppt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Racket kan placeras i ett av husets rum . Om det är två våningar kan du hitta plats för hyllorna under trappan. Andra bra ställen att lagra din vinsamling är vardagsrummet, arbetsrummet eller den lilla hemmabaren. Det viktigaste är att upprätthålla rätt temperaturregim i detta rum och förhindra att direkt solljus faller på flaskorna.

Det rekommenderas inte att ha vin i köket eller badrummet länge. I dessa rum är det ofta hög luftfuktighet, temperaturen ändras kraftigt, vilket definitivt kan förstöra smaken av en ädel dryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ett rack med en samling vin ska passa bra in i det inre av rummet måste du tänka på i vilken stil det ska göras i urvalsfasen. Så, för ett rum i en modern minimalistisk lägenhet är det bättre att välja en enkel glas- eller metallstruktur utan onödiga detaljer . Det är bra om stället kompletteras med glasfästen så att allt du behöver för vila samlas på ett ställe.

Ett vardagsrum i Provence-stil kommer bara att se bättre ut med ett elegant trästativ med franskt vin . Och för en hemstil i antik stil bör du leta efter någon form av vintage barställ gjord av ädla träslag med ursprungliga sniderier. Om du har tid och lust kan du till och med göra en egen restaurering på egen hand så att möblerna perfekt kombineras med resten av inredningsdetaljerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det en plats för vinställningar i alla rum. Det viktigaste är att ha god smak och kunna arbeta med utrymmet korrekt.

Rekommenderad: