Barnbokställ: Bokgolvställ För Läroböcker I Ett Tonåringsrum Och En Hyllplan För Skolbarn, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Barnbokställ: Bokgolvställ För Läroböcker I Ett Tonåringsrum Och En Hyllplan För Skolbarn, Andra Typer

Video: Barnbokställ: Bokgolvställ För Läroböcker I Ett Tonåringsrum Och En Hyllplan För Skolbarn, Andra Typer
Video: Tattletale (Music Video) 2024, Maj
Barnbokställ: Bokgolvställ För Läroböcker I Ett Tonåringsrum Och En Hyllplan För Skolbarn, Andra Typer
Barnbokställ: Bokgolvställ För Läroböcker I Ett Tonåringsrum Och En Hyllplan För Skolbarn, Andra Typer
Anonim

Barnbokhyllor utmärks av sin estetik och funktionalitet. Från materialet i denna artikel kommer du att lära dig vad de är, vad de är, hur man väljer dem korrekt.

Beskrivning

Barnhyllor för böcker är en typ av möbler, som är fodral med öppna eller stängda hyllor. Dessa är praktiska arrangörer med vilka du kan zonera utrymmet, vilket ger bekvämlighet och mys i det.

Bild
Bild

De ersatte skrymmande väggar, de kan skilja sig åt i form och storlek . Tack vare detta kan de installeras i barnrum i olika storlekar och layouter. Designen består av flera rader med block för böcker. Modulerna har tillräcklig höjd och bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna möbel är lämplig för barn i alla åldrar. Du kan lagra dina favoritböcker, pedagogisk litteratur och brevpapper i den . På hyllorna på hyllorna finns en plats för inramade fotografier. Racket kan användas för förvaring av små leksaker, färger, pennor, skissböcker.

Utseendet och konfigurationen av dessa produkter är varierande:

klassiska alternativ - lådor med öppna hyllor

Bild
Bild

alternativ i form av vägghyllor med staket

Bild
Bild

stegade lådor utan fasadpanel fram

Bild
Bild

rektangulära strukturer

Bild
Bild

modifieringar med en stängd bakpanel

Bild
Bild

alternativ i form av olika figurer och barnleksaker

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna är hopfällbara och icke-hopfällbara, sektionella och transformerbara. Deras grundläggande element är ett stöd, en ram, en låda, dörrar, ett skjutsystem. Vissa ändringar har inga dörrar.

Översikt över arter

Du kan klassificera barnställningar efter typ av design, färgschema, tillverkningsmaterial, sätt att fästa. De är symmetriska och asymmetriska, monokroma och flerfärgade. Några av dem är en del av inredningen, andra är oberoende accenter av inredningen.

Bild
Bild

Designen kan vara annorlunda: klassisk linjär, kantig, välvd, fantasi . Vissa modeller är lakoniska och består uteslutande av enkla hyllor av samma storlek. Andra modeller har ett inbyggt bord där barnet kan koppla av och läsa och rita. Andra är utrustade med lådor med sluten botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typ av infästning är produkterna fästa golv och vägg . Sidostativ kan installeras inte bara nära väggar. Om så önskas kan de omsluta olika funktionsområden i barnrummet (till exempel sovrummet och lekrummet).

Bild
Bild

Hyllställ spara utrymme, skiljer sig åt i grundare djup (smalare). Ger stationär väggmontering. De är mindre i storlek, perfekta för att organisera utrymmet i små rum.

Golvställ för förvaring av böcker, leksaker och andra saker, förutom den klassiska designen, kan ha ett icke-standardiskt utseende . Till exempel finns det hyllor med en ram i form av bokstäver (M, A, K, P). Andra ändringar har en kropp i form av hus, träd, trappor. De mest ovanliga modellerna är gjorda i form av djur (till exempel elefanter).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyheterna i barns bokhyllor är mångfacetterade, om du vill kan du köpa en produkt i vitt, blått, rosa, turkos, grönt, sand. Förutom, ett brett spektrum av toner låter dig välja ett alternativ med en exakt träff i färgedesignen i inredningen i ett visst barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllfärger kan vara mjuka, dämpade, neutrala, levande och rika.

Material (redigera)

Råvarorna för tillverkning av bokhyllor för barn är trä, dess derivat och plast. Varje materialtyp har ett antal funktioner som påverkar den färdiga produktens driftsegenskaper.

Trä

Trä är ett vanligt material som är miljövänligt och naturligt. Det är ofarligt för hälsan, hållbart, används vid tillverkning av vägg- och golvkonstruktioner. Ger målning, kännetecknas av tillförlitlighet och praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ser bra ut, det kännetecknas av texturens ädelhet, det kan ha en annan nyans, det används för enkla strukturer, det innebär enkelt underhåll.

Plast

Plastmodeller är ljusa och färgglada. Idag är de tillverkade av slitstarkt material, så om de hanteras varsamt kan de hålla i flera år. Vanligtvis är detta små konstruktioner av golvstående eller väggmonterad typ (kompakta hyllplan). Att ta hand om sådana möbler är enkelt, det räcker med att torka av dem med en fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Förutom trä och plast används MDF och spånskiva vid tillverkning av barnbokhyllor. Högkvalitativ imitation av naturligt trä gör att du kan skapa unika produkter till ett överkomligt pris . Dessa ställ är praktiska och funktionella.

De är lämpliga för att ordna barnrum med olika stilistiska lösningar. Material bearbetas med speciella föreningar och lamineras. Deras yta kan vara blank och matt, den är resistent mot ultraviolett ljus, fukt, extrema temperaturer.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av detta eller det där racket beror på ett antal faktorer. Storleken på strukturen, dess design, form, funktionalitet väljs utifrån barnets ålder och behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste nyanserna i valet

  1. En modell av en enkel form tas till tonåren.
  2. Ett skolbarn kan ta en gångjärnsversion med hyllor för läroböcker.
  3. För att organisera och lossa utrymme är det bättre att ta en modell med slutna nedre lådor.
  4. Om det finns få böcker finns det ingen mening i en stor låda, en lakonisk och rationell modell kommer att göra.
  5. I ett rum med ett svårt perspektiv kan du tänka på hörnmodellens placering, vilket sparar värdefulla centimeter användbart utrymme.
  6. För att göra rengöringen enklare kan du välja en produkt med ben.
  7. Vid köp är möblernas kompatibilitet med inredningselementen viktig. En harmonisk inredning kommer inte att vara överflödig.
  8. Ju mindre barnet är, desto mer ändamålsenligt är det att köpa tillvalet med rundade kanter.
  9. Racket tas för en specifik plats i barnkammaren, baserat på rummets yta.
  10. För att ordna ett förskolebarn kan du köpa ett ställ i form av ett konstföremål.
Bild
Bild

Beroende på rummets layout och möbelns placering köps ibland 2 hyllor . De placeras symmetriskt, till exempel i förhållande till fönstret. Detta är ett bra sätt att organisera utrymme genom att definiera en modul för pedagogisk litteratur och en annan för skönlitteratur.

Bild
Bild

Hyllornas optimala djup är 15-25 cm. Du måste välja det alternativ som är bekvämt för platsen för böckerna . De ska inte sticka ut utanför ramens bredd. Den idealiska brädtjockleken är 2,5 cm.

Böcker väger mycket, om hyllan är tunn kommer den att böja sig med tiden (särskilt viktigt för plastmodeller) . När det gäller blockstorlekarna ska de inte vara stora. Deras längd bör inte överstiga 1 m (helst 2 gånger mindre).

Bild
Bild

Var uppmärksam på dess säkerhet och stabilitet när du köper en produkt. Även fästelementen kontrolleras innan du betalar för köpet. Allt måste vara pålitligt och hållbart. Du ska inte köpa en produkt från ett skyltfönster. Som praktiken visar kan det ha trasiga trådar eller andra defekter.

Vackra exempel i inredningen

Vi erbjuder flera originella idéer för att ordna barnrum med moderna hyllkonstruktioner

Praktiskt och säkert bokförvaringshylla , där det finns plats för flera favoritleksaker.

Bild
Bild

Hörnmodell av ett ställ med en toppanel , som kan användas som hylla för leksaker

Bild
Bild

Robust kompakt bok- och tidningsställ , utrustad med ett par nedre lådor för förvaring av leksaker.

Bild
Bild

Upphängd struktur med 4 rader hyllor och skyddselement för att förhindra att böcker faller.

Bild
Bild

Originalmodell med giraffdesign , kunna lära ett litet rastlöst barn att beställa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggställ som en arrangör för ett barnrum, kan dekorera även den enklaste interiören.

Bild
Bild

Installation av två hyllor i olika storlekar , en kombination av praktisk, enkelhet och skönhet i mönster.

Bild
Bild

Förvaringssystem med dörrar , låta barnet behålla en exemplarisk ordning i sitt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på en modell för att ordna en rymlig plantskola - en struktur med öppna och stängda hyllor som rymmer böcker, leksaker och till och med kläder.

Bild
Bild

Minirack , med vilken du kan dekorera även en liten plantskola.

Rekommenderad: