Möbelmarkiser: Justerbara För Skåp Och Andra Möbler, Universella Och Andra Typer, Installation Av Markiser Med En Borr På Dörrarna I Köket

Innehållsförteckning:

Video: Möbelmarkiser: Justerbara För Skåp Och Andra Möbler, Universella Och Andra Typer, Installation Av Markiser Med En Borr På Dörrarna I Köket

Video: Möbelmarkiser: Justerbara För Skåp Och Andra Möbler, Universella Och Andra Typer, Installation Av Markiser Med En Borr På Dörrarna I Köket
Video: Montering av markiser Bygghemma.se 2024, Maj
Möbelmarkiser: Justerbara För Skåp Och Andra Möbler, Universella Och Andra Typer, Installation Av Markiser Med En Borr På Dörrarna I Köket
Möbelmarkiser: Justerbara För Skåp Och Andra Möbler, Universella Och Andra Typer, Installation Av Markiser Med En Borr På Dörrarna I Köket
Anonim

Möbelmarkiser är en speciell typ av mekanismer som är små i storlek och tillverkade av stål. Med deras hjälp öppnas eller stängs dörrar. Det finns många typer av dessa element. Det är värt att överväga mer detaljerat alla tillgängliga typer av markiser, samt bekanta dig med funktionerna för deras användning och installation.

Beskrivning och syfte

Hängande möbler är efterfrågade, eftersom det tack vare det är möjligt att spara utrymme på golvet och organisera utrymmet mer funktionellt. Sammansättningen av sådana möbler inkluderar främst skåp utrustade med olika dörrar . Fixering av headsetet utförs med hjälp av möbelmarkiser för köksskåp eller för trädgårdsmöbler, som vanligtvis ingår i satsen om strukturen köps från en välkänd tillverkare.

Bild
Bild

I de fall köksmöbler är gjorda med egna händer eller görs på beställning kan du självständigt välja de optimala markiserna för skjutbara garderober eller andra möbler som är lämpliga för att fästa dörrkarmar i det nedre planet. Valet görs med beaktande av:

  • metod för att montera strukturen;
  • headsetets höjd;
  • utrusta dörrar.

Det viktigaste syftet med möbelmarkiser är att samla laster från dörrar och justera fönsterluckans öppning. Med hjälp av markiser är det också möjligt att ge strukturen ett attraktivt utseende. För att göra detta kan du använda mekanismer för ovanligt utförande.

Bild
Bild

Möbelmarkiser tillverkas i olika typer. Mekanismerna kommer att skilja sig åt i storlek, form, prestanda. Metoden för montering av mekanismen bestäms av typen av det valda elementet.

Skjul för dolda strukturer är särskilt populära. Med hjälp av sådana detaljer kommer det inte att vara möjligt på något sätt att skada möbelstrukturen eller förstöra dess utseende.

Översikt över arter

Kända tillverkare uppdaterar regelbundet samlingen av markiser och presenterar nya versioner av mekanismer. Det är värt att uppmärksamma flera av de mest populära alternativen för mekanismer.

Bild
Bild

Fyra gångjärn

De mest pålitliga baldakinerna, vars installation inte är svår. Mekanismerna är utformade för att fästa möbellådor och används överallt. Kapellens struktur inkluderar fyra gångjärn och en fjäder för att organisera mekanismens funktion med en närmare. Till skillnad från de ursprungliga en gångjärnsmodellerna är denna typ av markis mer praktisk och hållbar.

I sin tur indelas denna grupp av universella baldakiner i undergrupper med påläggningsmetoden under installationsprocessen

Över huvudet . I detta läge passar gångjärnsdelen tätt mot den stängda dörren. Det vanligaste alternativet, som finns i nästan alla möbler i interiören.

Bild
Bild

Halva fraktsedlar . Det skiljer sig från det första alternativet genom att gångjärnet endast appliceras på dörren i en viss del. I grund och botten används sådana gångjärn när det är nödvändigt att installera två fasader på en sidostolpe.

Bild
Bild

Inre . Mekanismen liknar utåt en halvfaktura, men samtidigt är dess funktionella syfte annorlunda. Med sin hjälp ger de installation av fasaden inifrån.

Bild
Bild

Skiljer också vinkel och invers. Den förra låter dig fixa fasaden i en viss vinkel, medan de senare kan öppnas i en vinkel på 180 grader.

Piano

Platta gångjärn finns ofta på antika möbler. Idag är markiser av denna typ inte populära, eftersom de har en låg tillförlitlighetsindikator . Samtidigt är de billiga, så de tillverkas fortfarande av tillverkare. Det är intressant att baldakinen fick ett sådant namn på grund av att dess monteringsmetod liknar den för ett pianolock till en träkropp.

Bild
Bild

Kort

Markiserna i denna grupp påminner om flygel. Designen inkluderar också plattor, som är monterade på arbetsgången med hjälp av de medföljande rundade ändarna. Fördelen med denna typ av markis är att deras konturer och reliefer kan vara lockiga.

Bild
Bild

Entresol

De används för installation av horisontella fasader. Skillnaden mellan denna grupp är fjädern som tillhandahålls av mekanismens design och den P-formade designen.

Bild
Bild

Sekreterare

Designen möjliggör förekomsten av två plattor monterade på ett axiellt gångjärn. Samtidigt utförs installationen av sekreterarmekanismen, till skillnad från kort- eller pianomekanismen, i horisontella dörrar, vars öppning bör utföras nedåt.

Bild
Bild

Lombard

Installation av markiser utförs genom att fixera mekanismer i ändarna av varje del av möbelstrukturen. Detta tillvägagångssätt ger möjlighet att luta fasaden 180 grader.

Bild
Bild

Kapellarna är också indelade i justerbara och icke-justerbara. Den första gruppen låter dig justera mekanismens position i önskat läge när dörren öppnas. Den andra ger möjlighet att installera dörren i endast två designlägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsfunktioner

Installation av möbelmarkiser är ett enkelt förfarande, men det kräver att man tar hänsyn till ett antal nyanser. För att installera mekanismen själv måste du fylla på med följande verktyg och material:

  • en borr eller borr för att bilda hål på de nödvändiga platserna;
  • en syl för markering av borrpunkter;
  • en penna för att markera gångjärnsfästpunkterna;
  • en skruvmejsel för montering av självgängande skruvar;
  • självgängande skruvar för att organisera fixeringen av mekanismen.
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktioner hjälper dig med arbetet

  1. Först måste du applicera markeringarna med hjälp av skenan, där du behöver installera mekanismerna. Därför rekommenderas att uppmärksamma flera regler. För det första bör markeringslinjen löpa 22 mm från fasadens kontur för att undvika skador på konstruktionen. För det andra bör avståndet från dörrkanten till de första markiserna, om mer än två av dem är planerade att installeras, vara minst 80-110 mm. För det tredje bör medellånga baldakiner vara jämnt fördelade över skrovet.
  2. Det är viktigt under infästningsprocessen att se till att gångjärnens placering inte sammanfaller med platsen där hyllorna ska fästas. Om detta händer rekommenderas att flytta taket för att förhindra olägenheter som kan uppstå under drift.
  3. Det tredje steget markerar platsen för hålen för skruvarna. Framfört med en syl.
  4. Nästa steg är att borra de markerade hålen. Djupet på hålen som ska borras får inte överstiga 13 mm. Borren i processen ska vara vinkelrät mot arbetsytan. Annars finns det risk för skador på fasadbeklädnaden när du ändrar vinkeln.
  5. Det femte steget är att installera gångjärnet och vrida skruvarna. Det utförs med en skruvmejsel eller skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

När de grundläggande stegen är slutförda återstår det att justera mekanismens funktion och se till att dörren inte är snedställd.

Möbelhimlen är en enkel och bekväm mekanism, med hjälp av vilken det är möjligt att organisera fastsättningen av den gångjärnsfasade fasaden i önskat läge och uppnå en högkvalitativ öppning av låddörrarna.

Rekommenderad: