Loungestol Med Hög Rygg Och Armstöd: Versioner Med Ben Och Löpare. Hur Väljer Man? Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Loungestol Med Hög Rygg Och Armstöd: Versioner Med Ben Och Löpare. Hur Väljer Man? Fördelar Och Nackdelar

Video: Loungestol Med Hög Rygg Och Armstöd: Versioner Med Ben Och Löpare. Hur Väljer Man? Fördelar Och Nackdelar
Video: Soffa Nevada 3-sits med divan, Mio 2024, Maj
Loungestol Med Hög Rygg Och Armstöd: Versioner Med Ben Och Löpare. Hur Väljer Man? Fördelar Och Nackdelar
Loungestol Med Hög Rygg Och Armstöd: Versioner Med Ben Och Löpare. Hur Väljer Man? Fördelar Och Nackdelar
Anonim

En mysig och mjuk fåtölj med hög rygg och armstöd gör att du kan koppla av efter en hård dag, sitta med maximal komfort med en tidning eller en kopp te. Sådana möbler skapar en atmosfär av värme och komfort. Produkter kan placeras nästan var som helst - i vardagsrummet, i köket, i sovrummet eller i barnrummet. Med rätt val kan de passa in i vilken inredning som helst och betona ägarens goda smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

"Höga" stolar inkluderar möbler med en rygghöjd på mer än 42 cm (värdet på vissa modeller kan nå 1 meter). Tänk på alla fördelar med sådana föremål.

  1. Ger sittkomfort . Produkter med hög rygg är oftast överdimensionerade - de har maximalt djup och bredd. De kommer att vara praktiska för människor i alla höjder och konfigurationer. Djupa modeller har ofta dekorativa kuddar som kan placeras under ryggen.
  2. Perfekt kvalite … Sådana produkter har ett medelhögt och högt prissegment på grund av användning av högkvalitativa material i produktionen. Produkterna kännetecknas av sin styrka, tillförlitlighet och hållbarhet - de lossnar inte och kommer inte att knarka vid intensiv användning.
  3. Ett stort sortiment . Människor som bestämmer sig för att köpa en stol med hög rygg har mycket att välja mellan. Modeller av olika former och utföranden finns att köpa. De har ett annat färgschema, så du kan välja en lösning för din smak och inredningsstil. Produkterna tillverkas i olika stilar - Provence, klassiker, minimalism, hi -tech, loft och många andra.

Nackdelarna med sådana modeller är minimala. Dessa inkluderar höga kostnader, storlek och betydande vikt. På grund av den stora storleken är sådana produkter svåra att placera i ett kompakt rum, särskilt om du inte vill köpa en stol, utan en uppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tillverkare erbjuder en mängd olika modeller med hög rygg och armstöd. De skiljer sig åt:

  • storlekar (smala och breda variationer);
  • former (det finns lösningar med släta och strömlinjeformade linjer och mer "rigorösa" modeller);
  • typer av armstöd (i form finns det ovala, fyrkantiga eller runda, beroende på tillbehörets variation - till rygg och säte eller nedre bas, samt armstöd är justerbara och icke -justerbara).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu finns massiva och originella vilstolar, produkter utrustade med ottomaner för ben, föremål med huva eller nackstöd. Fåtöljer anses vara en av de mest bekväma. De är utrustade med ett benstöd och en mekanism som gör att resenären kan justera ryggstödets lutning efter eget gottfinnande. Stödet kan också skilja sig åt.

Versioner på tvärstycket . Sådana produkter kan utrustas med hjul som gör det möjligt att röra sig i rummet utan att gå upp. Det finns fåtöljer på ett kors med stödben - i detta fall är deras rörlighet begränsad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler på stöd . Den är utrustad med små ben som inte syns bakom den övergripande strukturen. Visuellt verkar det som att sådana föremål ligger på golvet. De har dock små stöd, tack vare vilka produkten är pålitligt skyddad mot oavsiktlig blötläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halkmodeller . Detta är en speciell design av stolarna. Deras stöddel har inte ben - i detta fall "håller" möblerna sig på en ram som har en karakteristisk form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högbenade lösningar . Sådana modeller anses vara traditionella. Stöd kan variera i höjd (15-40 cm) och konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar på ben och plattformar av rund, oval eller kvadratisk form … Sådana produkter är utrustade med ett ben, som är fixerat på stödet.

Beroende på modell kan stolar med hög rygg och armstöd justeras i höjdled.

Bild
Bild

Vilka material är de gjorda av?

Olika råvaror används för tillverkning av fåtöljstommen. De flesta modeller som erbjuds på marknaden är gjorda av naturligt trä, metall, MDF eller spånskiva. Träbaser är starka, pålitliga och lätta. För tillverkning av möbelbaser används bok, ek, valnöt . Det finns billigare produkter gjorda av barrträd.

Det rekommenderas dock att vägra att köpa dem - de anses vara "svaga", varför de kanske inte klarar allvarliga viktbelastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loungestolar av metall är de starkaste och mest hållbara. Oftast är de tillverkade av stål eller olika legeringar (typiska för designlösningar). Nackdelen med metallmöbler är dess tunga vikt, vilket kan orsaka svårigheter när man transporterar sådana föremål och flyttar dem. Ekonomiklasslounger är gjorda av MDF eller spånskiva . Dessa är de mest ömtåliga och opålitliga variationerna. Och det finns också kombinerade strukturer som kombinerar metall och trä, trä eller spånskiva och andra kombinationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra stolarna mjuka används vaddering. Kan fungera som fyllmedel holofiber, polyuretanskum eller fjäderblock . Vid tillverkning av dyra modeller används fyllning från naturlig latex eller hästhår. Klädselmaterial kan också variera. Tillverkare använder ofta möbeltyger (jacquard, scotchguard, gobeläng, mattor, velour, flock, chenille, mocka), naturligt eller konstläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att gå till affären för en stoppad stol med hög rygg och armstöd är det viktigt att göra det "rätta" köpet. En pålitlig stol går inte sönder och behåller sin yttre perfektion under lång tid. Det finns flera parametrar som du bör vara uppmärksam på.

  1. Bekvämlighet . Innan du köper en stol måste du sätta dig ner - detta är det enda sättet att bedöma dess komfort.
  2. Pålitlighet och prestanda . Om konstruktionen föreskriver kontrollmekanismer bör de inte avge buller eller "fastna" under drift. Knarriga möbler håller knappast länge. Frånvaron av trådar, krokiga sömmar, spår av lim och olika yttre defekter kommer att berätta om den höga kvaliteten på utförandet.
  3. Tillverkningsmaterial . Det är bättre att vägra att köpa produkter från fiberboard eller MDF. De mest pålitliga är metall- och träprodukter. Klädsel bör vara praktiskt, särskilt om det finns barn eller husdjur i huset. Jacquard, gobeläng, matt, scotchguard, mikrofiber, äkta läder anses vara tillförlitliga klädmaterial.
  4. Pris . Du ska inte köpa för billiga modeller - för att minska kostnaden använder tillverkare ofta material av låg kvalitet vid tillverkningen.
Bild
Bild

Innan du köper rekommenderas det att bestämma stilen och utformningen av den höga ryggstolen. Det bör passa in i det "allmänna" stilistiska konceptet i rummet, harmonisera i utseende och färgpalett med andra möbler och interiörartiklar.

Rekommenderad: