Skärmar På Hjul: Mobila Partitioner På Kontoret, Tredelade Och Tvådelade, En Sektioner Och Med En Spegel För Rumszonering

Innehållsförteckning:

Video: Skärmar På Hjul: Mobila Partitioner På Kontoret, Tredelade Och Tvådelade, En Sektioner Och Med En Spegel För Rumszonering

Video: Skärmar På Hjul: Mobila Partitioner På Kontoret, Tredelade Och Tvådelade, En Sektioner Och Med En Spegel För Rumszonering
Video: I Survived 50 Hours in 3rd Person 2024, Maj
Skärmar På Hjul: Mobila Partitioner På Kontoret, Tredelade Och Tvådelade, En Sektioner Och Med En Spegel För Rumszonering
Skärmar På Hjul: Mobila Partitioner På Kontoret, Tredelade Och Tvådelade, En Sektioner Och Med En Spegel För Rumszonering
Anonim

För vissa lägenheter är en mobilskärm det bästa alternativet för att ange zoner för olika ändamål, att tilldela ditt eget hörn för arbete, lek eller vila. Skärmen, på hjul, blir ännu mer mobil och låter dig byta plats för sekretess vid behov.

Särdrag

I en situation där bostäder behöver zonindelning, men inte har råd med blinda partitioner, blir en mobil skärm det bästa alternativet. Den är lätt, bärbar, har ofta en vikningsfunktion; om den inte behövs kan den rullas ihop och placeras i ett långt hörn.

Skärmen skiljer sig från andra partitioner genom att den inte är fixad permanent.

Bild
Bild

Många anser att skärmen är ett objekt som skapats för miniatyrrumslägenheter, och de har mycket fel. Om du avgränsar ett för litet utrymme blir det ännu mindre. Och här stora rum med obehagligt tomma hörn, kommer en skiljevägg att lägga till komfort och charm … För icke-standardiserade långsträckta rum kan det bli ett korrigerande element som korrigerar deras geometri.

De försöker göra moderna skärmar vackra, spektakulära, stiliserade för olika designriktningar. En sådan produkt blir inte bara en tillfällig vägg, utan en riktig dekoration av hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden partitioner uppnås med många former och texturer . Skärmen kan vara gjord av vilket material som helst: tyg, trä, bambu, glas eller speglar. Ofta är strukturen installerad på hjul för större rörlighet. Hjulens storlek beror på materialets vikt och deras antal beror på konstruktionens storlek. En stor stigning mellan valsarna kan leda till hängning.

Funktionell

Oftast ser skärmen ut som en ram täckt med tyg och sammankopplade. Men inte alla mönster är så enkla. För små lägenheter där det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme är skiljeväggar med en funktionell belastning mycket viktiga. Till exempel kan en skärm dekorerad med fotoramar innehålla ett helt familjearkiv av fotografier. Och partitionen med krokar, fickor och hyllor är bekväm och användbar, eftersom den låter dig förvara olika små saker. Med hjälp av exempel kommer vi att visa vilka andra funktioner som kan utföras av partitioner.

Praktiska skärmar för korridoren . De används i form av galgar och hyllor, och spelar också en separerande funktion. Med hjälp av sådana enheter kan situationen i rummet ändras minst varje dag.

Bild
Bild

Dekorativ skiljevägg med speglar . Delar rummet och gör det möjligt att utvärdera ditt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat exempel på en spegelskärm , tillverkad i form av ett pirglas.

Bild
Bild

Hylla skiljeväggar utrustad med många hyllor placeras dekor på dem, vilket skapar en mysig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiljevägg med levande växter .

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell

Dessa typer av skärmar har sin direkta funktion - de delar rummet. För det så att de harmoniskt passar in i utrymmet, tillverkas de i olika typer och storlekar, vilket gör det möjligt att välja din enda.

  • Skärm med dekorativt mönster på en spegelbas.
  • Panoramapartition.
  • Hopfällbar skärm på parade rullar.
  • Skivan är dekorerad med geometriska former. Lämplig för högteknologiska interiörer, minimalism.
  • Lägenhetskärmar med ett ovanligt mönster.
  • Ljusa, hållbara kontorsprodukter ger den integritet du behöver för ditt arbetsflöde.
  • Snidad trädelande produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

När du förstår att du behöver en skärm, men du inte vill att den ska likna ett behandlingsrum, är det dags att reda ut sorterna och välja den som kommer att vara i harmoni med miljön och möta bekvämligheten i hemmet.

Bild
Bild

Bevingad

Många anser dragspelformade skiljeväggar vara de mest optimala. Om du behöver mer utrymme kan de enkelt vikas och tas bort. Skärmen kan vara två-, tre- och flersektions. Bladen installeras så många som behövs för en viss situation . Varje typ av material är fixerat på ramen, sektionerna fästs ihop med möbelgångjärn. Den färdiga strukturen installeras på rullar.

Bilden visar en tredelad ristad skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sektion

Enskärmsmodellen är en duk i ett stycke på en ram. För att installera strukturen bestäms måtten och platsen i förväg . Den färdiga produkten kan inte längre reduceras med skärmarna och flyttas till en annan plats, eftersom den måste motsvara skärmens storlek.

Som ett exempel finns det fotografier av kontorspartitioner i en sektion. De har dubbla rullar för att säkerställa tillförlitlig stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibel

Den flexibla skärmen är gjord av moderna material som gör att den kan behålla en upprätt position utan någon ram. Den lagras som en rulle. För att installera det är det tillräckligt att fälla ut och ställa in önskad form för partitionen.

Bild
Bild

Urvalstips

Först och främst måste du veta var du planerar att installera partitionen. Om detta är ett kontorsutrymme bör du välja en solid och så enkel struktur som möjligt, utan onödig inredning som kommer att distrahera från arbetsprocessen.

En skärm för ett bostadsutrymme ska vara gjord av miljövänligt material och motsvara rummets design . För ett rum där små barn bor kan en lätt skiljevägg vara farlig: så snart barnet lutar sig kommer han att falla med den.

När det gäller att justera utrymmet bör du vara uppmärksam på takets höjd. Partitionens vertikala orientering höjer den visuellt, och den horisontella orienteringen kommer att "skjuta isär" de omgivande väggarna. För små rum är öppet, glas, spegelalternativ lämpliga, så att luft och ljus kan passera genom att expandera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en skärm uppmärksammas inte bara materialen, utan också på fästelementets kvalitet samt rullarnas storlek. Alla monterade komponenter måste ge skärmen god stabilitet och tillförlitlighet.

Vackra exempel

Skärmen intar en betydande plats i rummet och påverkar den visuella uppfattningen av hela rummet. I detta avseende får partitionerna ett vackert dekorativt utseende och måste stiliseras för att matcha den övergripande inredningen. Vi föreslår att du gör dig bekant med exempel på vackra produkter.

En vacker dekorativ skärm med en spegel, inramad av en naturlig träram, utför flera funktioner samtidigt: den zoner rummet, dekorerar den och låter dig använda spegeln direkt

Bild
Bild

En svängdörr på hjul blir en utmärkt lösning för en studiolägenhet. I det här fallet markeras skåpområdet

Bild
Bild

Ett budgetalternativ för en partition gjord av MDF. De genomgående hålen i den ger designens lätthet

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmspanel. Bilden kan beställas individuellt, så att den passar inredningen

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbar skiljevägg på hjul av glas och trä. En transparent luftig produkt, som en kontur, delar rummet i två delar

Bild
Bild

Japansk stil skiljevägg gjord av trälister

Bild
Bild

Skärmar är vackra, funktionella och ganska ovanliga; inte alla hus har ett så fantastiskt inslag i interiören.

Rekommenderad: