Vinskåp: Infällda Träalternativ, Träkompakta Förvaringsskåp För Hemdrycker

Innehållsförteckning:

Video: Vinskåp: Infällda Träalternativ, Träkompakta Förvaringsskåp För Hemdrycker

Video: Vinskåp: Infällda Träalternativ, Träkompakta Förvaringsskåp För Hemdrycker
Video: Built-In Dry Bar Carcass 2024, Maj
Vinskåp: Infällda Träalternativ, Träkompakta Förvaringsskåp För Hemdrycker
Vinskåp: Infällda Träalternativ, Träkompakta Förvaringsskåp För Hemdrycker
Anonim

Vinskåpet är utformat för långvarig lagring och kylning av vin. Denna enhet kommer att uppskattas av alla finsmakare av vinproduktion, eftersom det är mycket trevligare att ta en flaska uppfriskande drink från sina lager än att gå till affären för det. Och det är omöjligt att lagra vin i ett vanligt skåp eller i ett skafferi, eftersom detta kan kränka dess smakegenskaper. Därför är en vinkylare den bästa lösningen för att placera vinflaskor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett vinskåp har många funktioner jämfört med ett konventionellt kylskåp. Det kan kyla vin till temperaturer mellan 8 och 16 grader. Detta är viktigt av den anledningen att det är bäst att dricka denna dryck vid en viss temperatur, så att den avslöjar sin extraordinära smakbukett och arom. Inte en enda speldryck kommer att stå länge om temperaturregimen inte följs.

I ett vinkylskåp måste flaskor med träkork vikas strikt horisontellt, eftersom det fuktiga träet inte släpper in luft i behållaren.

Om flaskan har ett metalllock eller en plastpropp kan du förvara den i valfri position - dess täthet kräver inga speciella instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten har ytterligare en särskiljande egenskap - den skyddar produkter från ultraviolett strålning. Ultraljudstrålar har en skadlig effekt på flaskans glas och aktiverar kemiska reaktioner inuti den. Vinkylaren har extra tonat glas och mörka dörrar.

Vindrycken måste alltid vara i vila, den får inte skakas. Det är denna användbara funktion som kylskåpet utför. Och om du lägger en behållare med vatten och en lavasten inuti enheten skapas en gynnsam atmosfär för bevarande av träpluggar.

Vinskåpet kan bli den viktigaste möbel som ägaren kan skryta med gästerna.

Presentationen av en samling specialutrustning ser mycket mer imponerande ut än om den helt enkelt skulle tas från hyllan i köksbordets nedre låda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kylteknik

Beroende på modell kan vinskåpet erbjuda flera olika tekniker för kylning av drycken:

Absorptionskylning

Absorption - är den tystaste tekniken som inte ger buller under drift. Det är baserat på avdunstning och absorption av värme genom kemiska reaktioner. Tack vare den tysta driften kan absorptionskåpet installeras i alla rum. Men denna teknik är inte utan nackdelar - högt pris, stark elförbrukning och förekomst av skadliga ämnen i systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompressorkylning

Kompressorrum - kyler innehållet genom att komprimera och expandera gasen. När den drar ihop sig förångar den värme, och när den expanderar absorberar den den. Den största fördelen med kompressorn är dess ekonomi. Den förbrukar inte mycket el, men den håller den inställda temperaturen väl. Den goda nyheten är att kompressorskåpet är tillräckligt smalt för att passa in i alla utrymmen.

Den största nackdelen med tekniken är ett högt ljud när kompressorn slås på. Naturligtvis, ju bättre produkten är, desto mindre buller. Men detta påverkar priset avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Termoelektrisk kylning

Termoelektrisk - utför kylning med hjälp av en speciell platta, som, när spänning appliceras, kyler ena sidan och värmer den andra. Termoelektriska vinkylare kan göra buller, vars volym beror på kvaliteten på själva enheterna. En dyr modell kommer att vara praktiskt taget tyst, medan en billig modell kommer att ge obehag.

Denna teknik är bra genom att den har en låg kostnad och inte avger vibrationer och vibrationer under drift.

Men ett termoelektriskt vinskåp är väldigt opålitligt och kan inte byggas in i möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Vinskåp kan vara inbyggt eller fristående:

  • Enheter som står ensamma är utformade för att inte störa andra möbler. Deras kylsystems kylare kan installeras i konstruktionens sida eller på bakväggen. Det är mest fördelaktigt att använda det senare alternativet, men det är viktigt att inte skada kylaren under eventuell omorganisation.
  • Inbäddad lagring utrustad med ett förbättrat kylsystem och har därför en hög kostnad. Det placerade kylsystemet och ventilationsgrillen längst ner på enheten möjliggör kompakt integration av enheten i möbler. I dyra enheter finns ett varmluftsutlopp, och i billiga motsvarigheter kräver radiatorens bakre placering ventilationskablar.

Det finns också väggmodeller … Vinskåpets kompakta storlek gör att du kan placera det även i ett litet utrymme. Skåpet kan tillverkas i en neutral eller kylversion.

Kylskåpet är utrustat med ett kylsystem med automatisk avfrostningsfunktion som inte kräver teknisk support.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Olika material används vid tillverkning av vinskåp. Det kan vara trä, metall, plast, glas och polymerer. Naturligtvis är de mest efterfrågade träförråd. Träprodukter utmärks av sin miljövänlighet, säkerhet och estetiska utseende. Ett kylskåp i massivt trä kan skapa optimala förutsättningar för lagring av vinflaskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom träförvaringen, i så fall är det möjligt att reparera dig själv, vilket inte kan göras om produkten är tillverkad av något annat material. För att upprätthålla den nödvändiga miljön är det bättre att installera ett träskåp i ett separat rum.

För att lagra en vin drink på en offentlig institution eller i en lägenhet kan du köpa ett metall- eller plastkylskåp.

Med deras hjälp kan du inte oroa dig för den inre temperaturen och luftfuktigheten, eftersom dessa material upprätthåller de nödvändiga förutsättningarna för lagring av vin, oavsett yttre förhållanden.

Vissa hantverkare kan göra sin egen vinlagring med hjälp av lera eller dräneringsrör. De kommer att göra ett bra jobb med att upprätthålla optimal temperatur och fukt inne i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller har dörrar av tonat glas, vilket på ett tillförlitligt sätt skyddar kylskåpets innehåll från inträngning av ultravioletta strålar. Sådana mönster är ofta utrustade med belysning, vilket hjälper till att bestämma valet av en flaska utan att öppna skåpet.

När du väljer ett hushållsskåp för vin måste du fokusera på ytterligare funktioner. Vissa modeller har en touchkontrollpanel som du kan styra avläsningar av temperatur- och fuktighetsförhållanden med. En fjärrkontroll kan också inkluderas i vinkylaren.

Rätt val av lagring bör också baseras på dess kvalitet.

Ju dyrare enheten är, desto mindre ljud kommer den att göra och kommer att ha en längre livslängd.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer ett vinskåp i följande video.

Rekommenderad: