Spaljé (60 Foton): Vad är Det, Ett Toalettbord Med Tre Spegeldörrar, Vad är Skillnaden Från Ett Väggtoppbord

Innehållsförteckning:

Video: Spaljé (60 Foton): Vad är Det, Ett Toalettbord Med Tre Spegeldörrar, Vad är Skillnaden Från Ett Väggtoppbord

Video: Spaljé (60 Foton): Vad är Det, Ett Toalettbord Med Tre Spegeldörrar, Vad är Skillnaden Från Ett Väggtoppbord
Video: Sminkbord med 3-i-1 spegel och pall 2 lådor vit hos Fyndpris 2024, Mars
Spaljé (60 Foton): Vad är Det, Ett Toalettbord Med Tre Spegeldörrar, Vad är Skillnaden Från Ett Väggtoppbord
Spaljé (60 Foton): Vad är Det, Ett Toalettbord Med Tre Spegeldörrar, Vad är Skillnaden Från Ett Väggtoppbord
Anonim

Trellis är en underbar uppfinning för modekvinnor och alla som är vana vid att hålla ett öga på sitt utseende. Uppfinningen av spaljén tillskrivs Louis XV: s favorit - Madame Pompadour.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Ett sådant attribut är ett nattduksbord med tre speglar, varav en är fast stationär, och två sidosidor kan röra sig i fällningsläge. En sådan enkel design gör att en person kan betrakta sig själv från alla håll.

Trots att historien om ursprunget för ett sådant tillbehör för kvinnor går tillbaka till det avlägsna förflutna, är designen fortfarande relevant idag. Moderna designers har utvecklat många fantastiska modeller där det är svårt att känna igen spaljéer. Men i klassisk stil är dessa möbler alltid dekorerade med tre spegeldörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionellt placeras spaljén längs väggen. För trånga utrymmen kan du köpa en hörnmodell - det tar lite plats och blir en underbar inredning. Dessutom är strukturen utrustad med hyllor och lådor, det är ett bekvämt förvaringssystem för kosmetika, sömnadstillbehör och andra bagateller. Genomtänkt belysning hjälper dig att få ut det mesta av alla fördelar med sådana möbler ..

Trellis är inte en lätt del av inredningen, eftersom speglar väcker uppmärksamhet, så strukturen måste se perfekt ut och stödja rummets övergripande design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den moderna designen, som kombinerar ett skåp och en spegel, har följande fördelar:

  • espalier är den enda platsen i huset där du kan se dig själv utifrån och förstå att det är dags att uppdatera din garderob;
  • en bakgrundsbelyst struktur kommer att bidra till rummets övergripande belysning;
  • hyllor och lådor i ett rymligt skåp kan organisera kosmetika och många små saker;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • genom att placera en spaljé i korridoren kan du alltid kontrollera ditt utseende innan du lämnar huset;
  • på grund av olika mönster och stilar är sådana möbler enkla att välja för din inredning.

Nackdelen är volymen på strukturen, som kräver mer utrymme än en spegel på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från ett pirglas?

En spaljé, ett pirglas och ett toalettbord med en spegel är möbler som skapats för att se hur saker ser ut och förvaras. För att förstå skillnaden måste du veta vad var och en är.

  • Sminkbord … Översatt från franska betyder det "pir". Om det finns en stor spegel i rummet och förbi, hänger en person alltid nära den en sekund. "Pier" är en spegel med ben. Den kan bäras, den kan vara i full längd eller liten för att bara se överkroppen. Ibland släpps toalettbordet med ett bord.
  • Spalje … Detta ord betyder "tre speglar som viks". Designen har en piedestal med en fast mittspegel, två sidoflikar är fästa på den. Med deras hjälp kan du koncentrera ljuset för en bättre bild.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sminkbord … En praktisk möbel för sminkning, utrustad med en liten spegel. Bordet har flera lådor och belysning. Skiljer sig från espalier i enkelhet och nåd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att en spaljé är en trippel spegel på en piedestal, ett toalettbord är en bärbar spegel på benen och ett toalettbord är en möbel för applicering av kosmetika.

Olika sorter

En väggspegel köps ofta till ett sovrum eller en hall. Det kan mycket väl tillfredsställa den kravlösa lekmannen. Men för dem som gillar att titta på sig själva från alla håll, är spaljé ett måste.

Idag tillverkas denna möbel i en mängd olika former, material och mönster. Du kan alltid välja den modell du gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Spaljén har två huvudformer: kantig och traditionell, det vill säga en av dem kan kompakt uppta hörnet, och den andra kan placeras mot väggen.

Modeller finns i olika storlekar, med en eller två lådor, en byrå. Konstruktionerna är utrustade med hyllor, lådor, dörrar i olika storlekar … Speglar ser inte alltid klassiska ut: vissa upprepar geometriska former, andra har oregelbundna invecklade former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spaljén kan köpas på möbelcentra och onlinebutiker. Men vissa hantverkare gör dem med egna händer. För närvarande kan alla komponenter köpas för tillverkning. Om du försöker får du en fantastisk present till din fru eller dotter.

Spaljén för flickan är liten i storlek, rundad med snygga ljusa speglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exekveringsmaterial

Den moderna möbelindustrin styrs av köparnas behov. Alla har inte råd med en dyr trämodell. I de flesta fall är spaljéer tillverkade av fiberboard, spånskiva eller MDF .… De imiterar konsistensen av äkta trä, har en bred färgpalett, så även budgetalternativ ser bra ut. Sådana möbler kommer att dekorera alla korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrummet är det bättre att välja modeller av trä .eftersom de är miljövänliga. Spånskivkonstruktioner har ibland giftiga lim som kan vara hälsoskadliga. De är dåligt lämpade för ett rum med frekvent närvaro av människor.

Om mormors spaljé bevaras, ska du inte kasta den. Antika möbler var gjorda av massivt trä, särskilt eftersom en sådan uppsättning lämpar sig för restaurering - du måste noggrant ta bort den gamla färgen, behandla den med en antibakteriell lösning och applicera en ny eller täcka den med flera lager lack.

Den moderna industrin producerar espalier från olika träslag: cederträ, ek, plommon, wenge, lind, äpple och tall. De har en annan färg och struktur på materialet, och inuti ser de solida och majestätiska ut. Särskilt attraktiva är modellerna i en kontrasterande version, till exempel ser kombinationen wenge och al eller blekt ek bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall i spaljéprodukter används för moderna interiörer i stil med loft, hi-tech, techno. Efterbehandling med koppar- eller bronsdetaljer är nödvändig för barockstilen. För den gotiska stilen används smala smidda strukturer med bordsspalter.

Kombinerade glas- och plastelement är också nödvändiga för stadsstilar (loft, techno, hi-tech). Fuji använder modeller med maximalt antal glasskär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Trellis under Sovjetunionens dagar gjordes med hög kvalitet, de tog mycket plats och var i nästan varje hus, men de skilde sig inte åt i överflöd av vyer: kantstenens höjd var 60 cm, mittspegeln var 40 cm, sidorna var 20 cm vardera. det är osannolikt att två identiska modeller möts.

Designers släpper årligen prover på nya mönster för sovrum, badrum, hall. Ett överflöd av färg från vitt till svart kan tillfredsställa även den mest kräsna smaken.

Bild
Bild

För att inte störa harmonin i interiören är det bättre att köpa en spaljé tillsammans med ett headset. Men om du måste köpa separat kan du alltid välja en liknande färg och struktur. Modellens stil måste nödvändigtvis matcha inredningen i rummet.

  • Ändring av den gamla massiva spaljén med byte av speglar kommer att ge denna möbel ett nytt liv. Han kan ta hans plats i interiören retro eller provence .
  • Historisk barockstil används i rymliga rum. Det kännetecknas av pretentiöshet och prickig prakt. Antika spaljéer eller moderna alternativ inlagda med dyra metaller är idealiska. Färgen på modellen kan vara grädde eller elfenben; förgyllning och strass är inblandade i spegelns inredning.
  • Aristokratisk imperium stil kombinerar enkelheten med linjer och praktens inställning. Det liknar barocken med brons, förgyllning, kristall och tunga textilier. Empire -espalierna kan ha samma modeller som barocken.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gotiskt representerar också en historisk riktning. Verklig sofistik är dold bakom den uppenbara enkelheten. Spaljéer i gotisk stil är gjorda med smideselement.
  • Klassisk - tidstestad, ceremoniell och respektabel stil. Han använder dyra material, rikt, men utan onödig pompa, inredning. En design med speglar ska ha tydliga former, raka linjer och uttrycksfulla nyanser. Dyra träslag används som material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modern , till skillnad från klassikerna, gillar inte klar geometri. En byrå kännetecknas av rundade hörn och speglar kännetecknas av släta linjer som kan vara rundade, ovala eller helt formlösa. Modernitet kännetecknas av funktionalitet och skönhet, så ett sängbord väljs med ett tillräckligt antal hyllor och lådor.
  • Av de moderna trenderna kan det noteras högteknologisk … Han använder metall, plast och glas i sina mönster. Möblerna är praktiska och har en liten mängd inredning. Spaljéerna ska se enkla ut, men ha ett genomtänkt och rymligt förvaringssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Loft - riktning av industriell inredning med rör och tegel. Liksom högteknologi föredrar han plast, metall och glas. Spaljéerna ska vara överdimensionerade, med okonventionella former; graffitidekor är möjligt på spegeln.
  • Provence - den franska landsbygdens mjuka stil: varma ljusa färger, som om bleka tyger, putsade väggar. För denna riktning är spaljén gjord av lagrat trä, den kan ha inslag av smide. Inredningen använder läder-, glas- och metallinsatser och strass och förgyllning används för speglar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Spaljén är mer lämplig för sovrum och korridorer, mindre ofta installeras den i hallen, barnkammaren eller badrummet. Hörnstrukturen passar organiskt mellan väggarna, tar inte mycket plats och glädjer sitt utseende.

Den perfekta platsen för en rak modell skulle vara en vägg mellan två fönster. Bra belysning hjälper dig att se dig själv i varje detalj. Dessutom kommer spegeln, som intar en central plats mot väggen, i harmoni med fönsterrutorna. För rum med ett fönster kan spaljén placeras i valfritt ledigt område, men samtidigt kan den utrustas med en extra ljuskälla.

När du installerar en stor spegel är det nödvändigt att uppskatta storleken på det fria området. Genom att pressa skåpet mellan möblerna kan du göra rumets utrymme tyngre och göra den vackra strukturen osynlig.

Bild
Bild

I hallen

Här är spaljéer särskilt nödvändiga, för att gå ut på gatan bör du undersöka dig själv från alla håll. Om rummet är litet, väljs en modell med en spegel liten. Som följer Fengshui -reglerna, installerar strukturen så att ytterdörren inte reflekteras i spegeln … Om layouten på korridoren tillåter, är hörnmodellen en bra lösning.

Det är nödvändigt att ta hand om ytterligare belysning för spaljéerna , eftersom det sällan finns fönster i korridorerna. Det är bättre att dekorera strukturen med sidoljus, eftersom takljuset snedvrider reflektionen. En spegel i full längd gör att du kan övervaka ditt utseende mer noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

För ett sovrum är spaljé inte bara en utsökt möbel, utan också en plats där en kvinna förvandlas från Askungen till en prinsessa. Här sminkar hon sig, gör håret, hämtar kläder för ännu en aktiv dag. Allt detta bör ske i ett väl upplyst utrymme.

Enligt Feng Shui -spegeln finns det ingen plats mittemot dörren, vid foten av sängen eller där den reflekteras. Enkelt uttryckt ska spaljén stå så att en sömnig person inte är rädd för sig själv i skymningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja en spaljé i sovrummet av trä - naturmaterial har en lugn atmosfär. Du kan bo på en modell i retrostil med ljusa nyanser och mjuka släta linjer, då kommer rummet att få en tillströmning av romantik och ljus antikvitet. Detta råd är inte lämpligt för moderna urbana stilar som föredrar åtstramning, tydlighet i konturer och enkelhet i form.

I ett rymligt rum är det värt att installera en funktionell modell med ett rymligt förvaringssystem ., där kosmetika, smycken och alla möjliga nödvändiga små saker kommer att passa. Att sitta vid spegeln är bekvämare om designen består av två piedestaler, mellan vilka du kan sätta fötterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

För ett stort mångsidigt rum kan spaljéer vara en riktig dekoration. Stilistisk slump med de omgivande möblerna kommer att göra interiören harmonisk.

Om du väljer en massiv struktur (1,5-3 meter) med en meter lång spegel, kommer den att ersätta ett funktionellt skåp , eftersom ett massivt massivt skåp rymmer ett dussin lådor och hyllor. Detta alternativ är lämpligt för stående vy. I sittande läge kan du inte komma nära spegeln, och det finns ingenstans att sätta benen.

För små vardagsrum är det bättre att vägra spaljé eller välja små modeller … Hörnstrukturen kommer att runda rummet och göra det mysigare. Alla vita nyanser är lämpliga för en inredning i alla färgscheman, det viktigaste är sammanträffandet av textur och stil. Resten av färgalternativen måste bearbetas separat, med hänsyn till situationen.

Du behöver en ottoman eller en lämplig stol i spegeln - det är bättre att välja dem från samma samling som spaljén.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel i inredningen

  • En sådan spaljé kommer att ersätta en fullvärdig garderob. Praktiskt i alla avseenden: det rymmer ett stort antal saker och tack vare rörliga spegeldörrar kan du undersöka ditt utseende fullt ut.
  • Elegant modell, lämplig för modern eller fuji -stil. De ottomanska och golvlamporna kompletterar varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den moderna spaljén i Toledo, gjord i stil med minimalism.
  • En genomtänkt funktionell modell för en riktig fashionista. Trots den volymetriska formen och ett överflöd av lådor gör den vita färgen strukturen visuellt ljus och ljus.
  • En mycket effektiv luftig modell som kombinerar en spaljéspegel med ett toalettbord liknar ett öppet havspärlskal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En sådan stilig man kommer att passa historiska trender: modern, empirestil, klassicism. Imponerande, men stramt, påminner lite om ett skrivbord.
  • Hörnet spaljealternativ för små utrymmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Övergripande pompös barockspaljé.
  • Den aristokratiska modellen i gotisk stil representerar en ädel återhållsamhet. Smidda element är inblandade i dekorationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan tyckas för män att spaljéer är en levnad från det förflutna, men kvinnor vet hur viktig denna möbel är och kommer att föredra den framför ett banalt sängbord och en separat hängande spegel.

Rekommenderad: