Skydd Från Barn För Lådor Och Skåp: Modeller Av Lås, Pluggar, Stängningar Och Lås För Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Skydd Från Barn För Lådor Och Skåp: Modeller Av Lås, Pluggar, Stängningar Och Lås För Möbler

Video: Skydd Från Barn För Lådor Och Skåp: Modeller Av Lås, Pluggar, Stängningar Och Lås För Möbler
Video: Lås smartare med smarta lås från Igloohome! 2024, Maj
Skydd Från Barn För Lådor Och Skåp: Modeller Av Lås, Pluggar, Stängningar Och Lås För Möbler
Skydd Från Barn För Lådor Och Skåp: Modeller Av Lås, Pluggar, Stängningar Och Lås För Möbler
Anonim

En lägenhet för ett litet barn är en enorm och intressant värld. Knappt börjar ta de första stegen, varje smula strävar envist efter att utforska denna värld. Och i denna kognitiva, aktiva och intressanta period för barnet, tar föräldrar tag i huvudet. Lådor till byråer och skenor, hyllor i skåp, förvaring av vanliga och bekanta för en vuxen lockar barnet som en magnet.

Men utan färdigheterna att hantera föremål, korrekt samordning och vård kan ett litet barn skada sig själv genom att utforska nästa hörn av våra möbler. Och när han kommer till de flerfärgade flaskorna med krämer eller eau de toilette, mammas kosmetiska väska eller en låda med pappas linne, handlar barnet inte alltid noga nog med dessa saker. Detta är inte alls barnets fel, för han har precis börjat lära sig allt . Och mamma, återigen tar ett djupt andetag, börjar städa upp konsekvenserna av ett nyfiket barns äventyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje mamma försöker vara med barnet oskiljaktigt och följa hans första steg i denna värld, men tyvärr kommer ingen att avbryta andra hushållsaffärer, om än små. En mamma som är frånvarande från den kokande gröten i köket hör ibland med skräck från nästa rum rumlande av fallande föremål eller ett barns gråt. Föräldrarnas ångest vid sådana ögonblick är ganska berättigad. I den här artikeln tar vi en titt på försiktighetsåtgärderna och sätten att skydda lådor och skåp från små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Försvarsmekanismer

De enklaste enheterna för att låsa dörrarna till skåp och piedestaler kan göras för hand. Våra mödrar och mormödrar använde så enkla metoder med hjälp av improviserade medel. Två dörrhandtag sida vid sida kan bindas med en stark tjock tråd, snöre eller elastiskt band.

Nackdelen med denna metod är att barnet mycket småningom kan behärska sättet att bli av med ett sådant "lås" och, med sina handtag, öppna sig åtkomst till de innersta djupen av möbelhyllorna. Dessutom är det obekvämt för de vuxna själva, eftersom repet eller resårbandet måste tas bort varje gång du behöver ta något från skåpet och sedan fixa det på handtaget igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor eller garderobsdörrar kan låsas genom att limma en remsa med bred tejp eller eltejp på deras utdragbara yta. Nackdelarna med denna metod är desamma som beskrivits ovan. Dessutom kommer tejpen att lämna klibbiga märken som är svåra att ta bort på möbelytor. Du kan gardinera en byrå eller ett skåp med ett stort överkast eller duk.

Barnet kommer sannolikt bara att se en solid bit av materia och gå mot mer intressanta saker. Denna metod är endast lämplig för mycket unga och ointelligenta barn. Den kan användas som en tillfällig åtgärd tills mer pålitliga säkerhetslåsanordningar installeras så snart som möjligt.

Fäst inte duken eller överkastet överst genom att placera ett tungt föremål ovanpå det. En aktiv nyfiken småbarn kan dra i överkastets kant och släppa lasten på sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är möbeldörrar eller lådor utrustade med lås. I grund och botten hittades sådana lås ofta i gamla möbler. I det här fallet behöver du bara hitta nyckeln och glöm inte att stänga låset på möblerna med det efter varje användning. Att hålla nycklarna till skåp och hyllor är också värt att hålla utom räckhåll för ett litet barn. Och naturligtvis är det mycket oönskat att glömma förvaringsplatsen själv eller att förlora den omhuldade nyckeln. I det här fallet är det inte möjligt för en vuxen att ta de nödvändiga föremålen från nattduksborden och byråerna. Moderna möbeltillverkare skär dock inte ofta lås i lådor och dörrar.

Om möjligt är det bättre att ta hand om sådana möbler i förväg genom att välja lämplig modell eller göra den på specialbeställning. Det är inte helt lämpligt att bädda in sådana lås i befintliga möbler . Svårigheten är valet av själva slottet.

Möblernas utseende kan försämras avsevärt, och efterföljande demontering av låset skadar permanent dörrens yta.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Moderna möbelproducenter försöker aktivt hjälpa föräldrar. Även med en relativt liten budget är det fullt möjligt att plocka upp moderna, praktiska och pålitliga enheter för att skydda skåp - speciella lås, pluggar, spärrar, stängningar, dörrspärrar, kardborreband. Dessa praktiska och användbara skyddsmekanismer kan köpas i barnbutiker, liksom i möbel- eller hushållsbutiker. Liknande enheter finns i stor utsträckning i specialiserade onlinebutiker, på tillverkares webbplatser.

Alla fästs enkelt på möbler och lika enkelt, utan spår och skador på ytor, demonteras de när det inte behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära tillverkarna av möbelsäkerhet och låsanordningar:

  • World of Childhood (Ryssland);
  • Bebe Confort (Frankrike);
  • Chicco, Poupy (Italien);
  • Modervård (Storbritannien);
  • Safety First (Nederländerna);
  • Baby Dan (Danmark);
  • Canpol (Polen);
  • Ikea (Sverige).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller av blockerare

Lås-blockerare är konstruerade för svängblad och dörrar. Beroende på typ av dörrhandtag finns de i olika former. Sådana lås är mycket enkla och snabba att installera på skåphandtagen, håll dörrarna säkert i stängt läge. Dörrlås av denna typ ser snygga ut och förstör inte dina möbler. De rivs inte eller sträcker sig när de öppnas och stängs upprepade gånger, de är tillräckligt starka och hållbara.

Bild
Bild

Lämplig för skjutdörrar och lådor i en byrå eller skåp mjuka kardborreblockerare . De är fästa på möbelns sida och framsida och är anslutna med ett speciellt fästelement, så att lådan inte glider ut. Beroende på modell kan låsmekanismerna vara olika: speciella dolda knappar, kroköron. Lås av denna typ kan också användas för att låsa dörrarna till köksapparater som är farliga för barnet (kylskåp, mikrovågsugn, ugn). När allt kommer omkring är det osannolikt att barnet begränsar sina resor till vardagsrummet och barnrummet.

När behovet av en sådan blockerare försvinner kan det enkelt och utan att skada utrustningen som skalas av från ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda barnet från fallet av den tunga lådan på fötterna kan du fästa special låsspärrförlängning . Om även en ung fidget på något sätt kan hantera låset som blockerar lådan, fungerar spärren när den dras ut och tillåter inte att lådan dras ut ur lådan för långt. Sådana enheter är monterade på insidan av möblerna och blockerar lådan till en viss amplitud. Fästning sker antingen med bultar eller med hållare limmade på lådans inre yta

Dyrare modeller av pollare och säkerhetsanordningar är ofta utrustade med en speciell inbyggd sensor som avger en ljudsignal när man försöker öppna den felaktigt (dra i handtaget när låset är stängt eller kraft som påverkar själva mekanismen). Intensiteten och typen av ljudsignal kan justeras med hjälp av inställningarna. För vaksamma föräldrar är detta utan tvekan en betydande fördel.

Om smulan för aktivt försöker komma in i de förbjudna utrymmena i garderoben eller skåpet, kommer signalen att varna den vuxna om detta. Barnet kan distraheras från denna aktivitet och förhindra eventuella problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Är de verkligen nödvändiga?

Många föräldrar är övertygade om bekvämligheten och säkerheten med att använda låsanordningar för dörrar och möbellådor. När det finns en liten forskare i huset, snåla inte med säkerhetsåtgärder. Dessutom erbjuder tillverkarna ett mycket brett utbud av lås och blockerare för skåpdörrar och lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom det faktum att sådana enheter och mekanismer skydda barnet från skador och faror i samband med tunga eller vassa föremål, kemikalier från skåphyllor, de är också rädda föräldrar från tvångsstädning . Utforskar utrymmena för en byrå eller låda, ett barn efterlämnar ofta en anständig röra.

Föräldrar till särskilt aktiva och nyfikna små måste ordna saker och städa flera gånger om dagen. Innan mamma hinner lägga ut kläderna som kastas ut ur lådan, från nästa rum kan du redan höra ljudet av rör med grädde och flaskor eau de toilette som faller till golvet, eller till och med ringen av en trasig kopp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att skälla ut ett barn för sitt naturliga intresse för sin omgivning är nästan detsamma som att skälla ut någon för att han vill sova eller äta. Utvecklingen av intelligens och fysiska funktioner är oupplösligt kopplad till det praktiska studiet av världen. Barnet rör sig aktivt, undersöker, rör vid föremål och drar dem in i munnen. Han gör det inte alls av avsiktlig bus, och inte av en önskan att medvetet irritera dig. Kom ihåg det här. Begränsa inte barnet i sin naturliga utveckling, gör skandaler och skäll ut det för felaktigheter.

Även om en sällsynt mamma lyckas hålla tillbaka sin ilska och irritation efter nästa övervakning av en fidget. Barnet har inte förmågan att hantera objekt exakt, men detta och många andra saker kommer han att lära sig under de första månaderna och åren av sitt liv. Det är möjligt att göra denna process ömsesidigt trevlig, intressant och säker nog för ditt barn endast med skyddande hjälp av föräldrar.

Du kan i sin tur avsevärt underlätta din svåra föräldrauppgift genom att vända dig till hjälp av moderna enheter. Inklusive anordningar för att skydda och låsa skåp från små barn.

Rekommenderad: