Hur Sätter Man Baldakinen På Hållaren? Hur Man Hänger Och Installerar Korrekt: Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sätter Man Baldakinen På Hållaren? Hur Man Hänger Och Installerar Korrekt: Bruksanvisning

Video: Hur Sätter Man Baldakinen På Hållaren? Hur Man Hänger Och Installerar Korrekt: Bruksanvisning
Video: Smart Watch Maimo Watch - Full REVIEW + TESTS 2024, Maj
Hur Sätter Man Baldakinen På Hållaren? Hur Man Hänger Och Installerar Korrekt: Bruksanvisning
Hur Sätter Man Baldakinen På Hållaren? Hur Man Hänger Och Installerar Korrekt: Bruksanvisning
Anonim

Du kan göra sovrummet mer bekvämt och sovplatsen skyddad mot inträngande av solljus med hjälp av en baldakin. En sådan design kännetecknas av ett verkligt fantastiskt utseende, därför får förskolans inredning en speciell charm. Kapellet kan installeras över sängen själv, men för detta måste du följa instruktionerna. Idag kommer vi att lära oss hur man korrekt sätter på en sådan produkt på hållaren.

Vad är hållaren?

Innan du överväger i detalj hur du fixar baldakinen måste du svara på huvudfrågan: vad är ett sådant element som en hållare. Utformningen av denna del består av en förseglad eller frånkopplad ring av metall eller aluminiumlegering, samt ett stativ och fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en baldakin

I många fall vägrar föräldrar att installera en baldakin över en spjälsäng, med tanke på detta element som en "värdelös dammuppsamlare". I själva verket är baldakinen en mycket användbar och funktionell design som hjälper barnet att sova i den mest bekväma miljön.

På grund av sin struktur skyddar baldakinen barnets sovplats perfekt från inträngande av irriterande solljus som stör sömnen . Dessutom är sådana produkter vanligtvis utrustade med långa och täta baldakiner, vilket kan ge ett bra skydd mot drag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en högkvalitativ baldakin kommer det att vara möjligt att skydda den lilla användaren från "attack" av flygande insekter, som mygg. Om det finns husdjur i huset kan du inte klara dig utan en baldakin. Denna design kommer att förhindra att ull kommer in i spjälsängen.

Monteringsmetoder

När spjälsängen är en enda enhet med snygga ljusridåer, är deras kanter i de flesta fall fästa med ett speciellt gångjärn. Denna enkla struktur kan installeras på olika sätt.

De mest populära är:

  • vid sängens huvud;
  • på arenans sida;
  • till taket;
  • längs arenans omkrets.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte särskilt bekvämt att utföra fästelement i spetsen för barnmöbler. Detta beror på det faktum att skyddet av barnet mot olika påverkan inte kommer att vara hundra procent. Denna metod för att fästa baldakinen är inte idealisk, eftersom baldakens kanter bara täcker barnets huvud och baldakinen kommer inte att falla av möblerna.

Taket kan också fästas i taket . I detta fall används en speciell metallfäste. Denna process tar mycket tid, men den är så tillförlitlig som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också tillåtet att fixera hållarna runt arenans omkrets. Under sådana förhållanden skyddar baldakinen perfekt spjälsängen, vilket samtidigt får ett mer magnifikt och elegant utseende. Men med en sådan lösning kommer lekhage att ha för många stöddelar, som över tid kan barnet slå ner.

Olika sorter

Det finns flera typer av kapellhållare. Beroende på den valda installationsmetoden för denna design, väljs ett eller annat alternativ.

  • Säng . Dessa hållare är utformade för att installeras på själva spjälsängen. Oftast kommer de med själva möblerna. Dessa delar är lättast att fästa.
  • Väggmonterad . Med hjälp av väggelement blir det möjligt att bygga en baldakin av nästan vilken längd som helst.
  • Utomhus . Dessa strukturer är installerade på golvet. Om det behövs kan de enkelt demonteras och flyttas till en annan plats tillsammans med arenan.
  • Tak . Dessa typer av hållare är stationära. Med en takhållare är det tillåtet att installera baldakiner av valfri längd och ändring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Som tidigare nämnts är hållaren monterad från ett stativ, en ring och monteringsutrustning. Canopies kan installeras på olika sätt, beroende på loopens struktur. Om det är ett stycke och inte går isär, knyts kapellets vävda material med specialband eller kardborreband. Om de angivna delarna från början inte följer med produkten, är det fullt möjligt att sy dem med egna händer. Själva hållarens slinga kompletteras ofta med spektakulära lambrequins eller rosetter.

Om produktens sammansättning ger möjlighet att ta bort öglan från stativet, samt separera dess ändar, dras den övre delen av textilen, på vilken speciella fickor ska finnas, över de loopade antennerna. Den formade strukturen fästs med skruvar på sidan av arenan, och sedan maskeras fästplatserna med pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sätter man på det korrekt?

Innan du fortsätter med montering av baldakin måste du förbereda stativfästena på önskad plats. Vanligtvis är stativet ett rakt aluminiumrör med en krökt sektion upptill. I slutet är denna del utrustad med den tidigare nämnda slingan, som kommer att behövas för att säkra kapselns kantpartier.

Först måste du välja den specifika sidan av spjälsängen, på vilken hållarens fästelement kommer att placeras . Som nämnts tidigare kommer skyddet att vara svagt och benen kommer att förbli öppna om taket är placerat på huvudet på barnmöblerna. Det är lämpligt att placera dessa strukturer på arenans sida - därför kommer textilierna att fördelas jämnt över hela kajytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt höjden på kapellkanterna. Dessa indikatorer kan justeras vid fixering av hållardelen. För att göra installationen av ramen så enkel som möjligt bör aluminiumgångjärnet kopplas bort.

Därefter kan du fortsätta att sätta på taket på hållaren. Den påsydda produkten måste vara utrustad med speciella fickor avsedda för aluminiumslingans ringar. Normalt finns det två sådana delar, och det finns ett litet öppet gap mellan dem. Att försiktigt dra gardinmaterialet över den loopade mustaschen skapar snygga vågor.

Därefter fixeras strukturen på hållaren med en skruv . Det kommer att behöva skärpas hårdare. Om allt görs enligt instruktionerna kommer gardinerna att se vackra ut på arenan och utföra alla sina funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takfäste

Det finns en annan metod för fixering - i taket. Detta beslut kommer att vara relevant om du är säker på att spjälsängen kommer att ligga på sin plats och inte kommer att flytta på minst ett år. Detta monteringsalternativ är erkänt som det mest pålitliga och slitstarka, eftersom bultarna inte kommer att utsättas för regelbunden yttre spänning, vilket inte kan undvikas om fästelementen är placerade inuti möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du besluta om en specifik plats där kapellet ska fixas.

Försök att se till att du har obehindrad åtkomst till den här webbplatsen:

  • gör märken i taket för att ange den avsedda platsen där ett slags taklist kommer att finnas (en metallremsa);
  • fäst hållaren på takfoten med självgängande skruvar;
  • binda gardinerna till takfoten med band eller kardborreband;
  • efter det kommer det att vara möjligt att dekorera metall gesimsen med en mängd olika dekorationer, till exempel spektakulära rosetter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis bör denna version av baldakinen vara mycket längre än standardprodukten, som är fäst på själva sängen. Gardinerna, installerade i enlighet med instruktionerna, skyddar barnet perfekt från alla slags yttre stimuli. Vi får dock inte glömma att denna typ av installation tar mycket fritid.

Monteringstips

Om du bestämmer dig för att installera en baldakin över sängen själv, då du bör ta hänsyn till några användbara tips från proffs som hjälper dig att undvika många incidenter och misstag i arbetet.

  • I slutet av installationen av baldakinen ska den rättas upp ordentligt så att det snyggt faller runt spjälsängen och inte skrynklas.
  • Om du bestämmer dig för att sätta på en baldakin genom att fästa den på väggen, bör du fortsätta på samma sätt som för takalternativet. I detta fall måste dock fästet vara fixerat på en sådan höjd att det inte är lägre än 1 meter från arenans sida. Det är nödvändigt att följa denna regel så att barnet är så bekvämt och bekvämt som möjligt under det konstruerade skyddet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Observera att kapellmonteringen ska vara så stark och stark som möjligt. Det bör inte finnas några motreaktioner och lösa anslutningar. Först då kommer designen att vara bekväm och säker för den lilla användaren.
  • Barnsängar är väldigt olika, från långa till mycket korta. Det är tillåtet att hänga valfria alternativ i barnens sovrum. Kapellet kan till och med falla från taket till golvet, men många föräldrar föredrar medellånga produkter, eftersom de utför sin huvudfunktion perfekt, men inte stör under fötterna.
  • Tak- och väggfästen rekommenderas att säkras ytterligare med skruvar. Som ett resultat av användningen av dessa delar erhålls starkare strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Placera baldakinen på hållaren mer noggrant för att inte skada tyget som det är tillverkat av.
  • Färgen på baldakinen bör väljas i enlighet med paletten i det inre av rummet. Det rekommenderas inte att köpa för ljusa och varierade alternativ, eftersom de kommer att störa barnets snabba somna.
  • Takalternativet bör endast behandlas om du är säker på dina förmågor, eftersom det är ganska svårt att installera det.
  • Innan du köper den hållare som är nödvändig för montering av baldakinen, var noga med att läsa instruktionerna för montering.

Rekommenderad: