Funktioner För Att Välja En Säng-byrå: Vuxenmodeller För Två I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Funktioner För Att Välja En Säng-byrå: Vuxenmodeller För Två I Sovrummet

Video: Funktioner För Att Välja En Säng-byrå: Vuxenmodeller För Två I Sovrummet
Video: Beds N Dreams 2019 Models 2024, April
Funktioner För Att Välja En Säng-byrå: Vuxenmodeller För Två I Sovrummet
Funktioner För Att Välja En Säng-byrå: Vuxenmodeller För Två I Sovrummet
Anonim

Du kan skapa komfort med maximalt ledigt utrymme även i ett litet rum - du behöver bara använda en byrå. En sådan transformator hjälper till i något av rummen, det kommer att vara lämpligt även på ett litet kontor: en plats att vila kommer att vara till nytta överallt.

En byrå uppträdde relativt nyligen i vardagsrummen; endast en sovplats gömd i en garderob kan konkurrera med funktionen hos denna möbel. Men byrån vinner fortfarande med sin mångsidighet. Inte alla vet vilka särdrag det är att välja sådana möbler.

Fördelar

Denna originella möbel har många fördelar. Under lång tid har sådana produkter producerats med många rymliga hyllor och lådor. Skåpbädden är perfekt att använda.

Fördelarna med sådana möbler:

  • Den är mycket kompakt när den är vikt. Under dagen ser en sådan produkt ut som en byrå, och på natten fungerar den som en bekväm sovplats.
  • Lätt och pålitlig transformeringsmekanism. Även ett barn klarar dessa möbler.
  • Intressant design pryder inredningen. På den översta hyllan, som fungerar som en av lådans sidor, där sängen är gömd under dagen, kan du lägga böcker, leksaker, fotografier - eller något annat (beroende på rummets syfte).
  • Möjliga konfigurationsalternativ. När du köper en säng-byrå kan du komplettera strukturen med en mezzanine, ett arbetsbord eller andra användbara enheter.
  • Obegränsade designmöjligheter. Möbelns fasad passar perfekt in i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finish och utseende

Byrå är utformad på olika sätt, allt beror på kundernas preferenser. För småbarn och ungdomar är produkten vanligtvis utrustad med lådor, ofta förklädda eller matchande i färg och inredning med resten av skåpmöblerna i rummet.

Ett typiskt alternativ för fasadens utformning är installationen av falska handtag på den - för mer bekvämlighet att förvandla sängen till en byrå och vice versa. Ofta kompletteras dessa handtag med imitation av lådor på sängens betraktade sida.

Utformningen av denna säng förutsätter att basen kommer att vändas utåt. Därför ägnas stor uppmärksamhet åt dess design.

Fasaden kan dekoreras med ett fototryck eller en ritning, beroende på rummets stil.

Älskare av minimalism och naturlighet väljer omålade skåpytor med ett uttalat trämönster. Ecostyle är en mycket populär trend för närvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av fasader används laminerade spånskivor, målad PVC (eller täckt med en film), samt naturlig MDF -faner. Spånskiva är mer lönsamt att ta 25 mm tjockt - om du planerar att aktivt använda möblerna för sitt avsedda ändamål. Laminerad spånskiva 16 mm är också lämplig för ekonomiska och snygga användare.

Om så önskas kan framsidan av byrån vara gjord av massivt massivt trä, men detta kommer att väga ner det betydligt och öka kostnaden. I plantskolan uppmuntras alltid användning av naturmaterial, men i den här versionen är det kanske inte särskilt lämpligt på grund av den betydande vikten av fasaden på den färdiga produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovplats

Designers designar fasader på olika sätt, men de tillåter inte experiment i förhållande till sovområdet. Det finns bara en regel: hälsosam sömn med maximal bekvämlighet.

Alla moderna byråar är utrustade med en ortopedisk madrass, säkert fastsatt i basramen. Madrassens storlek och fasthet väljs individuellt - för alla som sängen är gjord eller köpt för.

I vissa rum är sovplatsen upphöjd över golvet - vanligtvis används denna lösning i plantskolor för att frigöra mer utrymme för leksakslådor. För tonåringar höjs sängen ofta mycket högre genom att installera ett utdragbart bord under det. Med hjälp av en liten stege med flera steg blir det väldigt lätt att klättra upp på sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland finns en byrå i utformningen av en våningssäng. För två barn som bor i ett rum är detta en mycket bekväm och tankeväckande lösning. Under dagen "gömmer sig" en madrass bakom byråns vägg, vilket ger utrymme för fri rörlighet, och på natten organiseras en bekväm säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta alternativ är också lämpligt för vuxna, så det finns ofta i interiören på moderna vandrarhem. Ibland är den nedre kajen inte den viktigaste, utan en extra - den väntar i vingarna.

Sovplatsenhet

Traditionellt används en rackkonstruktion som är fäst vid byråns framsida som bas för madrassen. Den är tillverkad i enlighet med alla ortopediska krav. Detta är det bästa alternativet för hälsosam sömn och avkoppling, vilket inte kan sägas med säkerhet om en solid bas. Dess fördel ligger enbart i finansiering. Detta minus kompenseras av madrassens höga kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Madrassen väljs utifrån höjden och vikten av uppgifterna för den person som ska använda den. Byrån är gjord för långvarig användning, så det är att föredra att stanna på en madrass fylld med latex, kokosnöt eller andra ortopediska alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrassen är fäst vid basen med remmar, de fixar den säkert.

Den optimala madrasshöjden är 20-40 cm, eftersom denna parameter återspeglas i byråns djup. Ju tunnare madrass, desto mindre struktur. Madrassens mått bestämmer basens mått.

Vanligtvis är en enkel horisontell konvertibel säng gjord med en koja 70-90 cm bred. När den är monterad ser den ut som en byrå. Det finns inga begränsningar för sovplatsens längd, men 200–205 cm räcker för komfort.

När det gäller en säng för två, kräver en säng med dimensioner på 140 cm och mer en vertikal omvandlingsmekanism. "Vuxen" -modellen ser harmoniskt ut i sovrummet, där den vid behov "gömmer sig" i garderoben eller ligger i vardagsrummet - för att spara plats på dagtid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

För en säng-byrå är detta botten, sidoväggar med förstyvningar, frontpanel, ramband under madrassen. För ytterligare förstärkning av byråns ram, av massivt trä eller kompositträ, används metallhörn och stålgångjärn. En mekanism är fäst på ramen, vilket säkerställer hög strukturell hållfasthet.

Basen för fixering av beslagen är en stålstång som är svetsad på den ortopediska basen.

Om designen inte ger en tsar kompletteras möblerna med en tunn madrass - högst 20 cm. Annars kommer basen inte att fästa vid väggen nära den.

Bild
Bild

Mekanismer

I vikversionen är transformationssystemet en viktig komponent. Enkla modeller öppnas genom att flytta baspanelen (med handtaget, mot dig). I modeller med en push-mekanism sker den smidiga vikningen av sängen från byrån efter att du tryckt på basen.

Typer av transformationssystem

  • Manuell lyftning . Designen är extremt enkel och billig, men samtidigt är den hållbar och pålitlig. Det enda besväret är att madrassen måste höjas något när den fälls ut. För en babysäng är detta alternativ inte det mest lämpliga.
  • Lindade fjädrar . Fördelarna med detta alternativ är dold installation och skönheten i strukturen - med övergripande enkelhet. En sådan mekanism är anpassad för alla produkter. När de fälls ut kommer fjädrarna att dras åt och därmed säkerställa enkel rörelse av sängen. En sådan mekanism är lämplig i alla fall, utan undantag, eftersom den enkla transformationen kombineras med fjädrarnas uthållighet (upp till 120 kg).
  • Gasliftar . De ger smidig och ljudlös rörelse, de kan tjäna sin ägare under mycket lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av tekniska skäl - om en person ska sova på en hopfällbar horisontell transformerande säng är det vanligtvis fjädermekanismen som installeras.

När det gäller livslängd är detta system inte sämre än en gaslyft, eftersom det inte innehåller några delar som är känsliga för friktion.

För att välja den bästa modellen måste du ta hänsyn till en mängd olika nyanser. Om det behövs kan du använda råd från konsulter.

Rekommenderad: