Björksäng: Vad är Bättre Tallbädd? Loft Våningssäng Med Två Lådor, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Björksäng: Vad är Bättre Tallbädd? Loft Våningssäng Med Två Lådor, Andra

Video: Björksäng: Vad är Bättre Tallbädd? Loft Våningssäng Med Två Lådor, Andra
Video: Best Affordable Bunk Bed with Trundle Review! 2024, April
Björksäng: Vad är Bättre Tallbädd? Loft Våningssäng Med Två Lådor, Andra
Björksäng: Vad är Bättre Tallbädd? Loft Våningssäng Med Två Lådor, Andra
Anonim

Vårt land har länge varit känt för sina skogar, så massiva trämöbler tillverkades nästan överallt. Björk var särskilt älskad av hantverkare eftersom träet är lätt att bearbeta och bland köpare på grund av dess skönhet och användbara egenskaper. Inte konstigt att den ryska aristokratin föredrog att förse sina herrgårdar med björkuppsättningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Snickare utvärderar trä efter dess densitet, vilket bestäms av förhållandet mellan massa och volym.

Ur tillverkningssynpunkt vid bearbetning tillhör björk medeltätheten av trä med en indikator på 550-740 kg / m3 och anses vara ett okomplicerat material vid bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träet ruttnar inte, det är homogent, har praktiskt taget inga knutar, vilket påverkar kvaliteten på den behandlade ytan - det blir slätt, utan defekter . Samtidigt bildas ett vackert mönster av olika nyanser på snittet, beroende på trädets ålder - från gyllene till rosa och till och med karamell.

I sovrummet, där det finns en björkbädd, finns det alltid en lätt skogsdoft - så här luktar själva träet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa egenskaper bestämmer björkens hedersplats i ett antal möjliga material för tillverkning av möbler

  • Det är miljövänligt och perfekt för barnrum, liksom för allergiker.
  • Trets tillverkbarhet gör det möjligt att tillverka möbelelement i vackra och bisarra former. Detaljer från den är böjda, snidade, limmade, slipade.
  • Enkel bearbetning åtföljs av exceptionell styrka, tillförlitlighet och elasticitet, vilket gör det möjligt att göra stödkonstruktioner av möbler av massiv björk, till exempel sängramar.
  • Björkträ är hållbart och ändrar inte sina egenskaper över tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den naturliga färgen på träet förbättras genom enkel bearbetning, vilket ger en gyllene-gul glans . Av detta och andra skäl anses massiva björkmöbler vara elit.

De negativa egenskaperna hos björkträ inkluderar hög hygroskopicitet, så det måste täckas med speciella skyddande föreningar. Först torkas virket med hjälp av speciella kamrar.

Massiv björk används för tillverkning av möbler för olika ändamål: vardagsrum, barnrum, sovrum, korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bättre tallbäddar?

Förutom björk är tall också känd för sitt motståndskraft mot deformation. Det används för att göra sängar, soffor och fåtöljer, barnmöbler. Den vackra gyllene nyansen av tallvirke kommer att lysa upp alla rum.

Tall är ett miljövänligt och allergivänligt material som på grund av sin hartsighet även har vissa desinficerande egenskaper.

Bild
Bild

När det finns något att välja på - björk eller tall, styrs experter av en enkel regel: om höghållfasthetsegenskaper behövs används björk, om det är viktigt att ge skydd mot fukt - tall.

Tall är mjukare, den skadas lätt och defekter på den är tydligt synliga, så experter rekommenderar inte att man köper möbler av tall till ett plantskola.

Tall är svårare att bearbeta, och björk är starkare, och ofta har tallbäddar styrkelement - ramar och ben - gjord av björk, detta gör att du kan öka hållbarhetsresursen för produkter.

Tall är perfekt för ett budgetalternativ, eftersom det är 30-60% billigare än björkmöbler. I genomsnitt lägger butikerna ytterligare 50% till priset på björk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Alla typer av möbelsatser är tillverkade av björkträ-dubbla, en och en halv och enkelsängar, soffor och fåtöljer. Samtidigt är som regel mycket dyra elitmöbler gjorda av massivet, och för mer budgetalternativ används det för sängramar och ben ., liksom baslameller, används billigare material för andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte anser att det är nödvändigt att spendera pengar på lyxiga möbler, kom ihåg att björk på grund av dess egenskaper anses vara ett idealiskt alternativ för en plantskola.

Bild
Bild

Det är inte så dyrt prismässigt och är alltid efterfrågat. Idag producerar industrin ett brett utbud av massiva björkvaggar och barnsängar för spädbarn, sängar för äldre barn - enkelsängar och våningssängar, och till och med sängar för odling - de så kallade transformatorerna, som har förmågan att "växa" med barnet.

Barn kommer att glädjas åt den rejäla våningssängen i björkloft, som ger möjligheter till många intressanta spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och sänghuset kommer att skapa den nödvändiga trygghetskänslan för barnet:”Jag är i huset!”. En träsäng eller vagga för en bebis av massiv björk - ett starkt och hållbart allergivänligt material - kommer att glädja dig och vara bekvämt för din baby, eftersom:

  • ytor slätas ut;
  • alla vassa hörn elimineras;
  • materialet är starkt och hållbart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också alternativ - lådor under sängen på hjul eller på skenor för sängkläder, kläder eller leksaker . Sängar kan vara seriella och utformade, med två lådor eller med en, kanske till och med en byrå inbyggd i trappan.

Barnsängar och andra möbler tillverkas i enlighet med de strängaste säkerhetskraven. Lack och målarfärg bör endast vara av speciella kvaliteter, helst vattenbaserade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en säng till din baby, studera därför noggrant de medföljande certifikaten och se till att de överensstämmer med verkligheten.

Det är användbart att veta hur man ser till att du köper exakt möbler gjorda av naturligt massivt trä, och inte en falsk, och också för att kunna skilja ett björkfast från ett träbräda. Naturligtvis kommer en specialist bättre att förstå särdragen hos mönstret som är karakteristiskt för björkträ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vanlig köpare bör vara uppmärksam på:

  • slutanslutningar - om de har en skarp form, så är det hög sannolikhet att du har en falsk framför dig;
  • det ska inte finnas någon avskalningskant, om du hittar det, så finns det en träskiva framför dig;
  • ytmönstret på massiv björk kan inte vara helt enhetligt.

Om du har undersökt sängen och du är i tvivel är det bättre att kontakta tillverkaren för klargörande eller välja en annan butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Idag kan du köpa kompakta, multifunktionella och intressanta sängar, speciellt för barnrum. I själva verket är det inte bara sängar, utan hela minirum för spel, studier och avkoppling. Till exempel tjänar loftsängen inte bara för att sova, det är en hel minisalong med ett datorbord och hyllor, en kantsten för läroböcker och anteckningsböcker, ett skåp för skor och kläder.

Rekommenderad: