Våningssäng Med Garderob (37 Bilder): Barnhörnsmodell Med Inbyggda Lådor, Tvåvåningsstruktur Med Bord För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng Med Garderob (37 Bilder): Barnhörnsmodell Med Inbyggda Lådor, Tvåvåningsstruktur Med Bord För Barn

Video: Våningssäng Med Garderob (37 Bilder): Barnhörnsmodell Med Inbyggda Lådor, Tvåvåningsstruktur Med Bord För Barn
Video: 32 Bunk Bed Idea for Modern Kid's Bedroom- Plan n Design 2024, April
Våningssäng Med Garderob (37 Bilder): Barnhörnsmodell Med Inbyggda Lådor, Tvåvåningsstruktur Med Bord För Barn
Våningssäng Med Garderob (37 Bilder): Barnhörnsmodell Med Inbyggda Lådor, Tvåvåningsstruktur Med Bord För Barn
Anonim

Små bostäder är ofta ett problem inom inredning, särskilt för familjer med små barn. För att möblera rummet med alla familjemedlemmars intressen i åtanke är det nödvändigt att använda kompakta möbler. Den idealiska lösningen i detta fall är köp av en våningssäng med en garderob.

Det kommer att fungera som en bekväm dubbelsäng, låta dig förvara saker, kommer att passa i en original modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En våningssäng med ett bord och en inbyggd garderob är en unik typ av möbler som kan installeras för både barn och tonåringar. Denna modell väljs oftast för inredning i små rum. Tack vare sin unika design ger sängen en bekväm sovplats och tar minst golvyta. Dessutom är sådana modeller utformade inte bara för bekväm vila, utan är också ett utmärkt komplement till arbetsområdet, som ligger på den första nivån. En våningssäng med garderob har följande fördelar:

  • kompakthet;
  • multifunktionalitet - de flesta produkterna är utrustade med inbyggda garderober med lådor;
  • intressant och fashionabel design;
  • billigt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna har sådana modeller stor vikt, men trots detta är en våningssäng med en garderob efterfrågad.

För att säkerställa driften rekommenderas det att köpa konstruktioner med stegar som har breda, pålitliga steg och trästeg.

Installationen av dekorativa sidor med liten höjd hjälper också till att skydda barnet från att falla under sömnen så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

En barns våningssäng med en garderob presenteras i ett stort sortiment, dess modeller skiljer sig från varandra i tillverkningsmaterial, utseende, funktionalitet och konstruktionstyp. Beroende på de råvaror som används i produktionen är de indelade i följande typer.

  • Moduler från MDF och spånskiva . I detta fall används metallelement för att göra ramen. Sådana mönster säljs i olika utföranden, och tack vare sina rika färger är de perfekta för alla interiörer.
  • Produkter från ett naturligt massiv . Ask-, bok- och ekbäddar kännetecknas av hög miljövänlighet och hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dela våningssängar och enligt deras struktur

  • Regelbunden . I dem är sängplatser placerade ovanför varandra; deras främsta tillägg är en rymlig garderob för förvaring av kläder.
  • Trebäddsrum . Utåt skiljer de sig inte mycket från den klassiska möbelversionen, det enda är att i denna design antingen flyttar den tredje platsen från under den första nivån eller är fäst i form av en mjuk soffa.
  • Transformatorer . Sådana modeller presenteras med en eller två kojer, medan den nedre delen av strukturen enkelt kan monteras eller demonteras i arbetsområdet. En bekväm garderob som ligger direkt bredvid sängen gör att du enkelt kan förvara saker.
  • Kombinerad . Ofta spelar våningssängar med en garderob rollen som inte bara en bekväm plats att sova och rationell placering av saker, utan också låter dig ursprungligen utrusta en lek eller arbetsplats i det nedre planet. Ofta är sådana moduler utrustade med vackra hyllor, inbyggda skåp och stora garderober, bord och lådor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på hur nivåerna ligger är barnsängen indelad i följande typer:

  • linjär;
  • hörn;
  • "Matryoshka".

På grund av sin mångsidighet används dessa modeller ofta i arrangemang av barnrum, och de installeras också i läger, vandrarhem och campingplatser.

Sådana mönster, beroende på konfiguration och storlek, klassificeras också i barn, ungdomar och vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Som alla andra möbler kan våningssängar med garderob tillverkas av olika material. Den mest populära och högkvalitativa av dem anses vara trä. Som regel är ramar mantlade med massivt trä, och skåp trimmas med billigare ekologiska råvaror.

Metallbäddar är också efterfrågade, även om detta material inte är naturligt, men det kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet . I vissa modeller kan en kombination av material ofta vara närvarande, till exempel sovplatsen och skåpen är gjorda av trä och sporthörnen är gjorda av metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att en våningssäng ska passa bekvämt i rummet och ge en skön sömn är det viktigt att välja rätt storlek innan du köper den. För barn är det bäst att välja modeller med måtten 60 (70) x140 cm, för tonåringar och skolbarn - 80 (90) x190 cm, och för vuxna är en storlek på 80 (90) x200 cm väl lämpad.

Efter att dimensionerna på strukturen har valts är det också nödvändigt att bestämma parametrarna för madrasserna.

De säljs vanligtvis i standardstorlekar, men om möblerna gjordes på beställning måste madrasserna följaktligen sys.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sätter man möblerna?

Innan du installerar en våningssäng med en garderob bör du överväga områdets område och stilen i dess design. Ofta placeras sådana modeller närmare fönstren längs en av väggarna. Detta beror på att mönstren är utformade inte bara för sömn, utan också för aktiviteter och underhållning. Därför ska belysningen alltid vara bra. Om modulen är placerad nära dörrarna måste du tänka på ytterligare belysning och installera armaturerna.

Om rummets dimensioner tillåter det rekommenderas att strukturerna placeras mot väggen med sina ändar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kommer möblerna att fungera som en original partition som delar utrymmet i två zoner: ett lekområde nära utgången och ett arbetsområde nära fönstret.

För små lägenheter, där varje kvadratmeter är dyr, rekommenderar designers att köpa hörnmodeller. För att skilja sovplatsen från arbetsområdet kompletteras möbler med speciella hyllplan. När det gäller sängarna, som är gjorda på beställning enligt designidéer, kan de placeras var som helst i rummet.

En snygg design i mitten av rummet kommer att se vacker ut. Tack vare detta kommer utrymmet att fyllas med ovanlig lätthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Idag finns det många modeller av våningssängar med en garderob, och de skiljer sig alla i dekorationsstil. Som regel tillhandahålls design för pojkar och flickor i olika färger.

Samtidigt görs färgglada modeller med små skåp för barn, medan ungdomar och vuxna erbjuds rymliga garderober, där alla nödvändiga garderober enkelt kan passa.

För yngre studenter försöker designers skapa ovanliga mönster, inredda i form av sagolika hus, deras detaljer består av ett tak, fönster och dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En våningssäng i form av ett slott är perfekt för små prinsessor. Modeller i form av brandbilar, bilar och bussar ser ovanliga ut i det inre av barnrum där pojkar bor.

Om familjen har två barn av olika kön är det lämpligt att köpa möbler med universell design, eftersom det kommer att vara svårt att glädja en pojke och en tjej samtidigt. För detta diskuteras barnens allmänna intresse eller hobby, och sedan väljs det optimala ämnet. Till exempel är mönster designade i nautisk stil mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är svårt att göra rätt val till förmån för denna eller den där designen av en våningssäng med en garderob, eftersom de alla ser ut attraktiva utåt. Därför är det värt att överväga följande rekommendationer från specialister för att underlätta köpprocessen.

  • Först och främst måste du vara uppmärksam på sängens mångsidighet. Det enklaste och mest prisvärda alternativet anses vara en modul bestående av två sängar och en garderob, kompletterad med inbyggda skåp. Samtidigt kan små barn också välja modeller utrustade med lek- och sporthörn. De kommer utåt att likna väggarnas utseende och kommer att fungera som en idealisk plats för avkoppling och träning.
  • Denna design ska matcha den övergripande interiören i rummet. Som regel är det bäst för små barn att köpa sängar med en ljus och fantastisk design, medan ungdomar och vuxna bör välja klassikerna.
  • De installerade möblerna måste vara säkra att använda och hålla länge. För att göra detta bör du välja produkter av naturmaterial, samt utrusta den med en solid stege och skyddande stötfångare.
  • Trots det faktum att våningssängar har en ovanlig design som gör att de kan passa in i alla moderna interiörer, bör de passa storleken på rummet. Det är önskvärt att höjden på taket i rummet är minst 2,5 m.
  • Oftast är basen av strukturen gjord av platta paneler eller lameller. Dessa element bör ge sovplatsen en ortopedisk effekt och inte heller störa madrassens ventilation.

Rekommenderad: