Hur Väljer Man En Madrass För En Dubbelsäng? Att Välja Rätt Intex Dubbelmadrass

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man En Madrass För En Dubbelsäng? Att Välja Rätt Intex Dubbelmadrass

Video: Hur Väljer Man En Madrass För En Dubbelsäng? Att Välja Rätt Intex Dubbelmadrass
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Hur Väljer Man En Madrass För En Dubbelsäng? Att Välja Rätt Intex Dubbelmadrass
Hur Väljer Man En Madrass För En Dubbelsäng? Att Välja Rätt Intex Dubbelmadrass
Anonim

Det finns inte en enda person för vilken sömn inte spelar någon roll. Det är absolut nödvändigt att vila över natten, slappna av musklerna, återhämta sig och pigga upp dagen. Och om situationen är enklare med enkelsängar, har en säng för två platser sina egna egenskaper, annars kan du glömma god vila. För att en dröm inte bara ska vara lugn, utan också korrekt måste du veta hur man väljer en madrass för en dubbelsäng.

Bild
Bild

Typer av madrasser

Alla befintliga madrasser för dubbelsängar kan delas in i två typer:

  • med metallfjädrar;
  • utan fjädrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av typerna har sina egna fördelar och nackdelar, är utvecklad med modern teknik, uppfyller internationella standarder och i dyra strukturer tar den hänsyn till korrekt fördelning av belastningen på kroppen.

Bild
Bild

Båda typerna av madrasser har mycket gemensamt, de är:

  • skiljer sig åt i olika grader av styvhet, så att användaren kan köpa det mest praktiska alternativet för honom;
  • beräknat för medelvikten för två personer;
  • beroende på blockets utformning kan de ha en ortopedisk och massageeffekt;
  • tillverkad av olika material, ofta med ytterligare lager;
  • utrustade med ett eget lock som täcker mattans struktur;
  • kan ha ett extra avtagbart klädselskydd;
  • har en annan kostnad beroende på komponenternas pris;
  • är klassiska eller dubbelsidiga med en annan värme i det övre lagret av madrassen (alternativ "vinter -sommar") och styvhetsgraden (å ena sidan - hård, å andra sidan - måttligt hård);
  • kan ha olika storlekar (standard och icke-standard) och former (rektangulära, runda).
Bild
Bild

För att förstå hur de skiljer sig åt och hur man väljer den bästa madrassen för två måste du känna till strukturen för varje typ av block.

Springmadrasser för två platser

Alla vårmadrasser är indelade i två typer:

  • självständig;
  • beroende typ.

Båda sorterna har elastiska tvinnade metallelement arrangerade vertikalt . Beroende på konstruktion kan antalet fjädrar i ett block variera från 500 till 700 bitar. Varje block är ett stålnät, där själva fjädrarna är det huvudsakliga fyllmedlet.

Bild
Bild

Vad är skillnaden mellan fjäderblock? Skillnaden mellan det beroende och oberoende blocket är liten, men det bestämmer rätt stöd för ryggraden. Varje element i strukturen med beroende fjädrar (bonnel) är anslutet till närliggande element, liksom de övre och nedre kanterna på madrassens metallram.

Bild
Bild

Huvudskillnaden mellan fjädrar av en oberoende typ är bristen på anslutning av metallelement till varandra .… Nätets integritet skapas genom att fixera textilöverdrag som läggs på varje fjäder i ett oberoende block. Dessutom har varje fjäder sitt eget individuella vävda lock. Det är denna funktion som i grunden förändrar fjädrarnas funktion.

När madrassen är laddad (under kroppsviktens tryck) fungerar bara de fjädrarna som belastningen utförs på.

Bild
Bild

I en beroende typ av block faller mycket fler fjädrar ner under kroppens vikt .(arbetare och de som de drar med sig), vilket skapar en vågformation.

Bild
Bild

Denna egenskap hos madrassen med oberoende fjädrar hindrar en av de sovande personerna från att rulla över till en annan, om partnernas vikt är annorlunda. I ett block av en oberoende typ kommer varje person att ligga på sin halva mattan, utan att störa den andra sömnen.

Bild
Bild

Om du väljer mellan två typer av fjäderblock kan du vara säker när du köper en madrass med ett block av oberoende fjädrar . Bonnel är inte lämplig för en säng för två personer, den ger inte tillräcklig vila och korrekt stöd för ryggraden hos två personer.

Bild
Bild

En korrekt och bra dubbelmadrass som håller länge (upp till 15 år) är en förstärkt version av blocket med oberoende fjädrar. I denna konstruktion har varje fjäder en andra, som aktiveras uteslutande under ökad belastning.

En sådan madrass böjer sig inte i onödan, deformeras inte, och om den kompletteras med vaddering av hög kvalitet har den en ortopedisk effekt.

Bild
Bild

Fjäderlöst block

Denna design är indelad i tre typer:

  • monolitisk , som är ett gjutblock av liten tjocklek, klädd i ett tygöverdrag;
  • kombinerad , kännetecknad av att blocket förutom kärnan har ytterligare lager för att ge den erforderliga styvheten och effekten;
  • fjällig , där blocket består av fyllnadsskikt av samma storlek och tjocklek, limmade ihop, olika i olika sammansättning och styvhetsgrad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de mest populära typerna av dubbelsängklädsel idag är:

naturlig latex - ett fyllmedel som erhålls under produktionen av saft av det tropiska Hevea -trädet, kännetecknat av hög kvalitet och praktiska egenskaper;

Bild
Bild

syntetisk latex - en konstgjord analog av naturlig latex, något sämre än elastisk, men har utmärkta prestandaegenskaper;

Bild
Bild

polyuretanskum (PPU) - möbelskumgummi typ HR, ett ganska tufft, elastiskt och elastiskt material, inte deformerbart under konstant belastning;

Bild
Bild

coira - en fibrös substans erhållen under bearbetningen av skalet av en kokosnöt, ett tätt och seg fyllmedel.

Bild
Bild

Förutom de viktigaste fyllmedlen, mellanlägg av holofiber, struttofiber, syntetisk vinterisator .

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom förpackningens olika sammansättning har varje block sin egen struktur. Latexmadrass är känd som den mest pålitliga fjäderlösa enheten för en dubbelsäng . Den har hål i form av celler, som har olika djup och diametrar, som skiljer sig åt i olika zoner i blocket, eftersom de innebär en annan nivå av kroppstryck på mattan.

Bild
Bild

Polyuretanskum har inga hål, så det är tätare , komprimeras inte under vikten av två personer och, med tillägg av ortopediska lager av ett annat fyllmedel, ger en pålitlig yta för en sovplats för två.

Bild
Bild

Kokosfiber är den hårdaste typen av fyllning . En sådan matta är inte bara hård: den säkerställer kroppens korrekta position under sömnen, slappnar av musklerna i ryggen, nacken, ländryggen, lindrar spänningar, obehagliga smärtsamma känslor och domningar i lemmarna.

Men i sin rena form är en sådan matta endast lämplig för barn, eftersom den har en liten tjocklek och inte är utformad för vikten av två användare.

Bild
Bild

Camping

Camping (uppblåsbara) madrasser är en separat kategori. Dessa mattor är bra vid utvalda tillfällen, som vandring eller som gästalternativ när du behöver ta emot gäster.

Bild
Bild

De kan vara vikbara (snitt), utrustade med en separat eller inbyggd pump, beroende på modell, de har en kompakt eller rymlig koja för två, de kännetecknas av en flockad typ av täckning.

Bild
Bild

Vilken madrass ska man välja?

När du väljer en dubbel madrass utan fjädrar är det värt att överväga några av nyanserna:

  • För en konstruktion som är planerad att användas dagligen är det värt att välja mellan ett latex- eller polyuretanskumblock av en kombinerad typ.
  • Om du behöver ett bra och pålitligt block kan du välja alternativet med en latexbas, kokosnötadditiv i form av ett lager med övre och nedre kanter.
  • Om du vill ha en mjukare matta kan du välja alternativet med en kokosnötsbas i blockets latexbelagda kärna. Eftersom latexkonstruktioner är ganska dyra, när du väljer en pålitlig madrass, kan du titta på ett polyuretanskumblock med kokos och ytterligare lager för optimal mjukhet.
Bild
Bild

Om du väljer en madrass för en dubbelsäng kan du möta ett dilemma som ofta förvirrar. Varje säljare rekommenderar sin egen produkt. Det finns dock inga tydliga kriterier som skiljer en fjäder eller fjäderlös enhet. Var och en bestämmer själv vad han gillar mer:

  • fjädrar anses vara tillförlitliga blockfyllmedel , men med tiden kan de knarra, sträcka och till och med bryta, deformera ytan på sovplatsen;
  • fjäderlösa mattor är allergivänliga , de ackumulerar inte statisk elektricitet, så de skadar inte hälsan;
  • madrasser utan fjädrar är anatomiska , de kan memorera kroppens konturer, vilket är så nödvändigt för äldre och huvuddelen av köpare;
  • mattor med fjädrar är tjockare (till skillnad från fjäderlösa motsvarigheter som skiljer sig åt i matthöjd 15 - 18 cm har fjäderblocken en höjd av 18 - 24 cm);
  • fjädermadrasser kan inte bara vara skiktade, utan också av asymmetrisk design , på grund av vilken en annan grad av blockstyvhet skapas i dem;
  • fjäderlösa system är lätta att rengöra , på grund av frånvaron av inre hålrum, ackumulerar de inte damm i samma volym som fjäderalternativ, de tillåter inte bildning av mögel och mögel.
Bild
Bild

Om du behöver en madrass för personer med stor viktskillnad kan du köpa en version med ett fjäderblock med variabel styvhet, uppdelad i två halvor . I en sådan modell har varje halva sin egen styvhetsgrad, speciellt utformad för den genomsnittliga manliga och kvinnliga vikten. Den oberoende fjädringsenheten med asymmetrisk packning har ena sidan med ett latexskikt och den andra med en kokos.

Detta möjliggör varierande grad av styvhet för att maximera komforten för varje användare.

Bild
Bild

Mer detaljerat om hur du väljer en kvalitetsmadrass för en dubbelsäng kommer experter att berätta för dig från följande video.

Vi tar hänsyn till storleken

Sängen för två ska vara rymlig. Om det inte finns tillräckligt med sovplats kommer resten inte att vara bekvämt. Minsta storlek på en dubbelmadrass måste vara minst 140x190 cm. Den europeiska standarden för en matta för två är cirka 180x200 cm (för typisk och hög statur).

Bild
Bild

När du väljer en dubbel madrass måste du komma ihåg om längden och bredden. När du köper en matta är det viktigt att lita på användarnas höjd och lägga till minst 20 cm i längd till den större. Bredd spelar också roll. För dem som inte gillar att krama i en smal säng, erbjuder tillverkarna alternativ med "kungliga" standarder: 198 cm breda och 213 cm långa.

Bild
Bild

Sömnen ska vara lugn och komplett. Enligt hårdhetsgraden är moderna madrasser:

  • mjuk;
  • måttligt hårt;
  • tuff.
Bild
Bild

Det är bättre att vägra mjuka mattor direkt. Sådana konstruktioner hjälper inte bara inte ryggraden, utan kommer också att tvinga kroppen att ta onaturliga ställningar hela natten, ladda ryggen och störa blodflödets arbete. För styva strukturer är förebyggande, de är indicerade för personer med sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Den bästa hårdheten, enligt experter, är måttlig.

Måttlig styvhet räcker inte för att skada hälsan, den är utformad för en genomsnittlig vikt på två användare, den ger korrekt och bekväm sömn och fördelar belastningen jämnt på hela mattan.

Bild
Bild

Populära märkesbetyg

För att göra det lättare att navigera i ett stort urval av tillverkare innan du köper kan du titta närmare på produkter från företag som har höga betyg bland köpare:

Intex - uppblåsbara dubbelmadrasser från en inhemsk tillverkare med nackstöd som klarar en belastning på upp till 270 kg. De skiljer sig åt i lakonisk design, har skiljeväggar och kan, beroende på modell, vara en eller två sektioner (transformatorer).

Bild
Bild

Ascona Är en ledande tillverkare av fjäder- och fjäderlösa madrasser med avancerade blockdesigner för maximal komfort när du sover eller kopplar av. Märket producerar madrasser med en speciell låda som behåller blockets form och skyddar användare från ett eventuellt fall.

Bild
Bild

Promtex-Orient - fjädermekanismer med ram av polyuretanskum, åtskilda av ett lager spunbond. Mångsidiga och funktionella modeller med dubbel styvhet, beroende på val av block sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ormatek - Praktiska modeller av madrasser med en skyddande låda som ramar in blockets kanter. De fjäderlösa strukturerna kännetecknas av optimal styvhet, har hög bärighet, har en ortopedisk effekt och är utrustade med ett praktiskt ventilerat jacquardskydd.

Bild
Bild

Vad ska man inte glömma?

Om du väljer en madrass måste du inte bara lita på valet av ett beprövat märke. Det är viktigt att komma ihåg sådana punkter som:

  • typ av beläggning (helst jacquardväv);
  • antiallergen fyllmedel och antimikrobiell impregnering av blocket;
  • optimal tjocklek på madrassen (minst 15 cm);
  • närvaron av ett andra (avtagbart) lock;
  • rimlig kostnad för ett dubbelblock;
  • styvhetsbalans för två;
  • skillnaden i partnernas vikt.
Bild
Bild

Du bör inte skynda dig i butiken: valet av madrass för en dubbelsäng bör vara noggrant . Om du inte uppmärksammar alla nyanser kan resten vara bekvämt bara för en av de två användarna. När du köper kan du "prova på" madrassen, sitta på den och bedöma graden av dess fjädrande, styvhet, elasticitet och komfort i mattan som helhet. Du kan inte gå till ytterligheter, få ett för mjukt eller för hårt alternativ, eftersom detta inte bara leder till obehag, utan också till en snabb nedbrytning av blocket.

Man bör komma ihåg att madrasshalvorna kommer att användas på olika sätt, eftersom partnerns vikter är olika.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Få människor vet, men vissa mönster av madrassen kan göras själv. Till exempel, om du har ett gammalt omslag, kan du göra ett mönster på grundval och montera delarna till snygg ny klädsel. Som fyllmedel kan du använda syntetisk vinterisator, hö, fårull eller kemisk stoppning i arkform. För att förbättra blockets kvalitet kan du göra en tät kärna av möbelskumgummi genom att köpa det i en specialbutik. För att ge blocket optimal mjukhet kan du lägga till en syntetisk vinteris, halm eller ett tunt lager ull (så att madrassen är varm på ena sidan).

Det viktigaste är att ta bort måtten från sängen eller den gamla madrassen.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ skulle vara en puffmatta. I det här fallet köper de ark med olika fyllmedel i samma format. Sedan limmas de ihop med hjälp av speciellt lim, kanterna skärs, alla kanter stängs med vadderingspolyester eller vadderingspolyester och ett lock läggs på.

Recensioner

Frågan om att välja en madrass för en dubbelsäng är en av de mest diskuterade. Detta bevisas av de många kundrecensioner som finns kvar på forumen på webbplatser för ämnet hälsosam sömn. I allmänhet sammanfaller de flesta köpares åsikt - det bästa köpet av en madrass för en dubbelsäng är en oberoende typ av boxfjäder.

Bild
Bild

Modeller där mattan har två grader av styvhet är särskilt populära bland köpare. Denna design är praktisk eftersom den tillåter både användare att sova gott och eliminerar behovet av att köpa två madrasser för att inte störa varandra. Det är detta kvarter med en avslappnande och ortopedisk effekt som utses till det bästa.

Rekommenderad: