Passar "Gorka 5": Välj Vinter- Och Halvsäsongsmodeller På Fleece, Svart Eller Tecknad Film, Pyton Eller Mossa, Recension Av "Rip-Stop" Och Andra Modeller Från O

Innehållsförteckning:

Video: Passar "Gorka 5": Välj Vinter- Och Halvsäsongsmodeller På Fleece, Svart Eller Tecknad Film, Pyton Eller Mossa, Recension Av "Rip-Stop" Och Andra Modeller Från O

Video: Passar
Video: A Werewolf in our house! Ninja Kidz team-up with Extreme Toys 2024, Maj
Passar "Gorka 5": Välj Vinter- Och Halvsäsongsmodeller På Fleece, Svart Eller Tecknad Film, Pyton Eller Mossa, Recension Av "Rip-Stop" Och Andra Modeller Från O
Passar "Gorka 5": Välj Vinter- Och Halvsäsongsmodeller På Fleece, Svart Eller Tecknad Film, Pyton Eller Mossa, Recension Av "Rip-Stop" Och Andra Modeller Från O
Anonim

Specialkläder för speciella förhållanden är ett mycket ansvarsfullt och krävande företag. Därför är det viktigt att veta allt om Gorka 5 -dräkterna, först då är det möjligt att använda dem korrekt.

Särdrag

Gorka 5 -kostymens historia är enkel och lärorik på samma gång . Efter införandet av trupper i Afghanistan visade det sig att den typiska ammunitionen inte kunde klara de specifika förhållandena i detta land. Och därför, 1981, dök en ny outfit av specialstyrkor upp - den första versionen av "Gorka" -dräkten. När nya material och tekniska lösningar dök upp skapades nya versioner. En produkt som "Gorka 5" är den senaste versionen av dräkten, som helt motsvarar den mest avancerade utvecklingen i andra länder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specialstyrkornas utrustning bör naturligtvis tillhandahålla följande:

  • snabbast möjliga stridsberedskap;
  • utförande av arbetsuppgifter under alla klimatiska, geografiska och driftstaktiska förhållanden;
  • fullgörandet av den tilldelade uppgiften både i ett team och i ett oberoende läge;
  • fullt livsstöd för militär personal.

Att röra sig i stridsförhållanden och förhållanden nära dem gör att du har mycket vapen och ammunition och annan egendom. Allt detta ska vara så funktionellt som möjligt och tillgängligt för ägaren. En bra uniform skyddar dig från damm och rök, och från vinden.

"Gorka 5" är utrustad med knäskydd och armbågsskydd, som absorberar ganska kraftiga slag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande funktioner är inte mindre viktiga:

  • frigöring av händer;
  • relativt liten massa;
  • förmågan att röra sig tyst och utåt obemärkt.

Tillverkaren hävdar att denna dräkt har följande funktioner:

  • skiljer sig åt i volymkontroll;
  • tillverkad av rip-stop-tyg;
  • förstärkt på platser med den mest troliga deformationen;
  • utrustad med myggnät;
  • producerad i sommar-, vinter- och demisäsongversioner;
  • lämplig för jakt, fiske och extrema utomhusaktiviteter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och deras modeller

En vinterdräkt av denna typ skapas vanligtvis på grundval av membrantyger som på ett tillförlitligt sätt täcker vind och kyla. Men det är viktigt att förstå att med stark uppvärmning är detta klädalternativ inte lämpligt. Följande material kan användas för tillverkning:

  • termotex (material med hög densitet som omedelbart återställer sin struktur);
  • alova -material (en kombination av flerskiktade textilier med membrantyg);
  • "Cat's eye" - den mest avancerade versionen, resistent även mot hård frost.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sommartypen "diabild" är en klassiker, lämplig för olika ändamål . Denna dräkt är lämplig som ytterplagg, och förutom den. Bomullstyg läggs till grund, vars trådar är vridna på ett speciellt sätt. Det visar sig ungefär som ett individuellt tält. Utåt ser sommaren "rutschbana" ut som om den var gjord av vanlig presenning. Det används ofta i skogsstäppzonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostymer demisäsongformat göra med bomullstyg med ett extra lager isolering … Manteltyg används ofta. Optimal termoregulering garanteras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna "bild" kännetecknas av utmärkta kamouflagegenskaper i bergsområden och skogsstegsområden.

En kamouflagemantel kan också bäras över den.

Bild
Bild

Företaget "SoyuzSpetsOsnaschenie" följer den klassiska stilen . Dess produkter liknar delvis uniformerna från Hitlers specialstyrkor. Men den riktiga "Gorka 5" produceras av "Splav" -företaget. Dessa produkter använder inre neopren armbågsskydd och knäskydd. De senaste versionerna förstärks vid de mest sårbara punkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Demisäsongsalternativet förtjänar också uppmärksamhet. på fleecen . Denna produkt är optimerad för användning i våldsamt väder. Fodret är tillverkat som en väst och fästs inifrån. Som standard är en sådan produkt svart. Den är lämplig för jakt och fiske.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modifiering " Slide 5 Rip-Stop" från KE Tactical utformad för tillväxt från 1, 7 till 1, 88 m. I det här fallet varierar storlekarna från 40 till 58. Den använder också ett fleecevästfoder med en densitet av 0, 18 kg per 1 m². Det finns 8 fickor på jackan och 6 fickor på byxorna. Tjockleken på knäskydd och armbågsskydd är 8 mm. Hattar och chevrons måste köpas i tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Storm" -varianten har följande funktioner:

  • Inkluderar en löst sittande jacka och matchande byxor;
  • skyddar mot starka vindar och temperaturförändringar;
  • utrustade med hängslen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr, det är mycket svårt att hitta sådana kostymer som produceras av Bars -företaget . På de officiella webbplatserna nämns de inte eller saknas i kataloger. Men kvinnors modeller under halv säsong är populära. företaget "Triton ". De beräknas för höst- och våranvändning (tillsammans med termiska underkläder upp till -5 grader). Fodret är tillverkat av en kombination av fleece och taft, själva produkten är färgad brun.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anhängare kan också köpa en sådan kostym. fast "Stalker ". Denna dräkt använder 65% polyester med resterande 35% bomull. Huven dras ner efter eget tycke. Jackan dras nedifrån. Ytterligare dekorativa element tillhandahålls inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaderna gäller också för produkternas färger. Att måla till tecknade serier är populärt. Denna amerikanska kamouflage kan användas för jakt, fiske.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

… Men dess användning i norra Kaukasus rekommenderas inte.

Pythonvarianten är en hel uppsättning suddiga, smidigt flytande färger i varandra. Den naturliga prototypen är huden på reptiler. Mossa kamouflagedräkter är användbara för brottsbekämpande myndigheter, säkerhetsenheter samt för jakt, fiske och turism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis måste vi föredra produkter från välkända företag . I det här fallet bör du fortfarande kräva ett officiellt certifikat. Storleken väljs strikt individuellt. Det är värt att komma ihåg att på vintern är den önskade storleken något större. Var uppmärksam på temperaturförhållanden … I skogbevuxna och träskiga områden, liksom på hösten och vintern, är skydd mot fukt och vind avgörande.

Bild
Bild

Kamouflage rekommendationer:

" Skog, pyton " - universella alternativ;

Bild
Bild
Bild
Bild

" kobra " - för fiskare och jägare;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Attacker", "digitala", "tecknade serier " - för jakt i strikt definierade områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För skydd mot nederbörd och vind är en huva mycket relevant. Om det finns en, är det användbart att klargöra om den kan lösgöras. I sumpiga områden och när det finns risk för fästingar rekommenderas det att köpa kostymer med myggnät. Antalet och platsen för fickor väljs strikt efter sig själva. Följande egenskaper beror också på individuell smak:

  • användning av krage;
  • jackans längd;
  • tyget av tyget;
  • typ av bälte.

Skötsel och förvaring

Det rekommenderas inte att tvätta många versioner av Gorka -dräkten i hushållsmaskiner. Detta kommer att leda till förlust av färg, stark blotting.

Och för militären är det också kritiskt viktigt att den tvättade kostymen är lätt att se genom en mörkerseende.

Utsläpp kan förhindras genom att tvåla det förorenade området med en lösning av tvätttvål .… Därefter gnids detta skum med en måttligt stel borste, och slutligen tvättas skumskiktet av med vatten (varmt eller kallt - det spelar ingen roll).

Om det ändå beslutas att tvätta kostymen måste alla blixtlås och andra fästelement stängas. Glöm inte ventiler och remmar. Det bör inte finnas några främmande saker i fickor och inuti kläder. För tvätt, använd endast vatten upp till +30 grader. Om det inte finns någon tvål kan baby eller flytande pulver användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd inte blekmedel eller fläckborttagningsmedel . Dräkten vänds ut och ut och blötläggs i 3-4 timmar. En liten mängd rengöringsmedel tillsätts omedelbart. När det inte finns några synliga fläckar är det lämpligt att helt överge pulvret. Tung gnidning rekommenderas inte, liksom användning av särskilt hårda borstar.

Efter tvättning av "objektglaset" måste det sköljas noggrant, annars visas veck och ränder. Dräkten måste vridas ut försiktigt. Du kan öka dräktens vattentäthet med hjälp av speciella schampon. Det enda alternativet för maskintvätt innehåller följande funktioner:

  • känsligt program;
  • temperatur upp till +40 grader;
  • vägran att snurra (i extrema fall - 400 eller 500 varv);
  • dubbel sköljning;
  • avvisande av pulver och andra tvättmedel.

Torkning är endast möjlig i ett varmt, välventilerat område. Dräkten rätas ut och alla veck tas bort. Endast naturlig torkning kommer att återställa beläggningen helt. Undvik direkt solljus. Det är också nödvändigt att följa följande rekommendationer:

  • rengör regelbundet kläder från damm och torr smuts;
  • kontrollera beslagets skick;
  • dräkten ska placeras i speciella förvaringsöverdrag.

Rekommenderad: