Overaller För Svetsare: Svetsrockar Och Vinterjackor, Delade överhylsor Och Täcken För Svetsning, Beskrivning Av Andra Arbetskläder

Innehållsförteckning:

Video: Overaller För Svetsare: Svetsrockar Och Vinterjackor, Delade överhylsor Och Täcken För Svetsning, Beskrivning Av Andra Arbetskläder

Video: Overaller För Svetsare: Svetsrockar Och Vinterjackor, Delade överhylsor Och Täcken För Svetsning, Beskrivning Av Andra Arbetskläder
Video: 5 Best Welding Jacket - The Best Welding Jacket in 2021 2024, April
Overaller För Svetsare: Svetsrockar Och Vinterjackor, Delade överhylsor Och Täcken För Svetsning, Beskrivning Av Andra Arbetskläder
Overaller För Svetsare: Svetsrockar Och Vinterjackor, Delade överhylsor Och Täcken För Svetsning, Beskrivning Av Andra Arbetskläder
Anonim

Svetsning är en av de viktigaste produktionsprocesserna. Samtidigt, trots att många operationer idag är automatiserade, utförs svetsning fortfarande med direkt mänskligt deltagande. I detta avseende ställs särskilda krav för säkerheten vid svetsprocessen. En av de viktigaste reglerna är att svetsaren måste ha en specialdesignad uppsättning kläder … Idag i vår artikel kommer vi att prata mer detaljerat om vilka saker en uppsättning svetsars arbetskläder bör bestå av, och också överväga vilka krav som ställs på den.

Bild
Bild

Grundläggande klädkrav

För att en anställd säkert och effektivt ska kunna utföra sina direkta arbetsfunktioner måste hans skyddskläder för svetsning uppfylla flera obligatoriska krav. Först och främst bör dessa egenskaper tillskrivas dem:

  • motståndskraft mot höga temperaturer (till exempel kan gnistor och dross komma på kläder, ofta kommer det i kontakt med olika heta ytor);
  • kläder till svetsaren måste skydda den från en mängd olika industriella föroreningar;
  • garderobsprodukter av vanligt tyg, deformeras ofta under påverkan av skadliga svetsfaktorer, detta bör inte ske med specialkläder;
  • så det borde vara den overall uppfyller höga krav när det gäller slitstyrka, hållbarhet, styrka och praktiska egenskaper;
  • en uppsättning kläder för svetsaren måste kvalitativt avvisa fukt;
  • det är viktigt att arbetskläder är det lätt och enkelt att ta hand om;
  • miljövänlighet och efterlevnad av sanitära standarder - En annan viktig egenskap hos en kappa för en svetsare;
  • uppsättningen kläder själv borde vara bekvämt och bekvämt , begränsar inte rörelsens frihet för en specialist - bara i detta fall kommer han att kunna utföra sina arbetsuppgifter till fullo;
  • beslag (liksom huvudmaterialet) måste ha högsta möjliga kvalitetsnivå, etc.

Endast om kläderna uppfyller alla kriterier som beskrivs ovan, kommer de att vara lämpliga för professionell svetsning. Annars rekommenderas det att vägra att köpa det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ingår?

Svetsdräkten bör innehålla ett antal saker i sin sats som ger svetsaren möjligheten att säkert och bekvämt utföra sina arbetsfunktioner under alla förhållanden. Tänk på en detaljerad beskrivning av de olika föremålen i en arbetsgarderob för svetsare.

Jackor

Huvudkravet för en svetsjacka (liksom för alla andra element i hans garderob) är det är av hög kvalitet och användningen av endast naturliga tyger vid tillverkning av en garderob … Så till exempel kan en svetsjacka vara läder, mocka, presenning, gjord av tyg eller split, eller från en kombination av ovanstående naturmaterial. På den moderna arbetsklädsmarknaden kan du hitta liknande jackor tillverkade av både inhemska och utländska företag. Under köpprocessen, var uppmärksam på närvaron av sådana ytterligare element som överlägg, fickor, öglor, fästelement och krage, möjligheten att justera ärmarna, eftersom de kommer att göra arbetsjackan mycket mer funktionell och bekvämare under slitage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byxor

En annan viktig del av svetsarens mantel är specialbyxor. Oftast är de gjorda av material som proban, presenning, bomull, läder, en kombination av två fibrer etc. Denna mångfald bidrar till att varje anställd kommer att kunna välja exakt sådana byxor som motsvarar väderförhållandena i regionen där den anställde utför sina yrkesmässiga uppgifter . Om möjligt, föredra sådana modeller av svetsbyxor, som är utrustade med speciella överlägg i knäområdet, samt ett stort antal fickor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostymer

En svetsdräkt är en uppsättning kläder gjorda av en jacka och byxor, som är gjorda av samma material och i samma stil. Denna artikel i svetsarens arbetsgarderob är särskilt populär bland proffs, eftersom du har köpt en kostym, du ger dig omedelbart alla nödvändiga uniformer för arbetet … Alla svetsdräkter på den moderna marknaden är vanligtvis uppdelade i 2 stora grupper: vinter och sommar.

Så, när du väljer ett vinteralternativ, bör du se till att det inte bara skyddar dig från svetspåverkan, utan också är lämpligt för användning under ogynnsamma klimatförhållanden (inklusive eventuell nederbörd rekommenderas för att ta hänsyn till beräkningen). Det rekommenderas att föredra sådana kostymer, som är utrustade med ett varmt och högkvalitativt foder av naturliga tyger . När det gäller sommarsorterna av arbetsdräkter för svetsning måste de vara väl ventilerade och också skydda bäraren från eventuell överhettning.

Följaktligen bör utgångsmaterialet för produktionen vara tyger gjorda av tunna men starka fibrer (oftast basen för sådana material är bomull).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jumpsuits

Jumpsuiten är en utmärkt ersättning för en svetsdräkt … Samtidigt finns både vinter- och sommarversioner av overaller på marknaden. Oftast används material som presenning, bomull, delat läder, läder etc. Förutom tillverkningsmaterialet spelar kvaliteten på skräddarsy en viktig roll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Damasker

I svetsprocessen utsätts svetsarens händer för det största antalet negativa påverkan, respektive de behöver den högsta skyddsnivån . Så, för att undvika alla typer av skador och skador, använder svetsarna speciella handskar som kallas leggings. För att damaskerna ska kunna användas i svetsprocessen måste de uppfylla ett antal egenskaper, nämligen att de måste vara motståndskraftiga mot värmeeffekter och vatten, brandsäkra, hållbara samt fungera länge och vara resistenta mot ha på sig. Flera typer av leggings finns på marknaden idag: två-tår, tre-tår och fem-tår . Var och en av dessa sorter av arbetshandskar för svetsaren har både fördelar och nackdelar.

Tvåfingrade vantar (som namnet antyder) har 2 sektioner: för tummen och för de återstående 4 fingrarna. Denna handskdesign gör det möjligt för bäraren att hålla arbetsverktygen stadigt och säkert samtidigt som det minskar belastningen på händerna. Denna typ av vantar är perfekt för svetsare som arbetar med bågsvetsning. Den tre-tåiga sorten ger en oberoende sektion inte bara för tummen, utan också för pekfingret. Handskarna används för svetsning med elektroder och garanterar hög komfort och bekvämlighet.

Femfingrade leggings anses vara den mest standard.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täcken och hattar

Som huvudbonad använder svetsare oftast täcken och hattar. Om allt är mer eller mindre klart med hattarna, har användarna vanligtvis ett stort antal frågor om täckena. Så i huvudsak, täcken är hattar som passar tätt, inte bara huvudet utan även nacken . Dessutom kan du på marknaden hitta modeller av täcken som är utrustade med en speciell kåpa, som i sin tur utför en skyddande funktion i förhållande till svetsarens axlar. För att tröstaren ska kunna utföra alla dess funktioner bör den bäras under en svetshjälm eller hjälm med en sköld. Om du vill kan du göra en tröstare själv med egna händer hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skor

Traditionellt ställs ett stort antal funktionella krav i förhållande till svetsarens skor. Så, beslag ska ha högre kvalitet : man anser till exempel att låset ska stängas av klaffen. Det är också önskvärt att ha en tåhätta i utformningen av en särskild skomodell (dess metallversion kommer att vara att föredra). Nitrilgummi anses vara det bästa materialet för att göra skosulor för en svetsare, eftersom det är resistent mot höga temperaturer. Dessutom är det viktigt att sulan fästs på toppen (helst genom formsprutning). Som med arbetskläder, skor för svetsaren är sommar och vinter.

Det finns två huvudtyper av skor på marknaden idag, nämligen stövlar och stövlar. Så, stövlar är den typ av skor som skyddar arbetarens fötter bara upp till fotleden. Å andra sidan har stövlar höga toppar (till exempel upp till användarens knä). När du väljer skor bör du titta på närvaron av ett spänne som gör att du kan justera kängans bredd beroende på dina individuella egenskaper.

Se också till att skon har funktioner som en punkteringsbeständig innersula och klackar för bekväm att ta av och på skon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom

Förutom de obligatoriska komponenterna i svetsuniformen som beskrivs ovan, det finns flera ytterligare element som ökar arbetskomforten.

Till exempel, förkläde Svetsaren skyddar plaggets framsida (som vanligtvis är mest sårbar) mot smuts och gnistor. Denna garderob används vanligtvis av de specialister som arbetar vid svetsbordet. Populärt bland svetsare är presenningar, läder, mocka och förkläden i splitläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tillägg till förklädet kan vara armband (till exempel delat läder). Dessa element kommer att skydda arbetarens händer från en mängd olika faror. Samtidigt begränsar de i sig själva inte rörelsefriheten för händerna, även om de har en pålitlig fastsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knäskydd garantera komfort och säkerhet i dina knäleder. Oftast justeras de med specialbälten, därför är de universella i förhållande till storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skötare skydda arbetarnas skor från gnistor och stänk, höga temperaturer, mekaniska skador och olika föroreningar. Oftast fästs de med hjälp av speciella remmar eller kardborreband.

Således består garderoben för en professionell svetsare av ett stort antal olika saker, som var och en utför en viktig funktionell uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmärken

På grund av att overall för svetsning är viktiga i produktionsprocesser, är ett stort antal inhemska och utländska företag engagerade i tillverkningen av en sådan mantel. Tänk på rankningen av de bästa märkena:

  • varumärke " Avangard-overall " är engagerad i tillverkning av inte bara kläder och skor, utan också ytterligare tillbehör för svetsare;
  • fast " Vostok-service " erbjuder konsumenterna en mängd olika klädnader för svetsare, företagets sortiment inkluderar också skyddsutrustning för huvud och händer;
  • företagets huvudsakliga verksamhet " Ivspetsposhiv " är tillverkning av kostymer för svetsare, medan i sortimentet kan du också hitta skor, skyddsutrustning och ytterligare tillbehör;
  • Technoavia Är ett företag som tillverkar och säljer kläder, skor, hattar och skyddsutrustning för svetsare;
  • " Shaturskaya sömnadstillverkning " specialiserat sig på produktion av professionella kläder;
  • fast ESAB intar en ledande position globalt inom nischen för tillverkning av overall för svetsare;
  • Vitryskt företag " Alexander Sokolov " erbjuder konsumenterna ett stort antal specialkläder för svetsare och gasfräsar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

Att välja arbetskläder för en svetsare är en viktig och ansvarsfull uppgift. När allt kommer omkring beror den allmänna komforten och säkerheten för en specialist på detta. I allmänhet finns det flera viktiga faktorer att tänka på vid ett köp:

  • För svetsarbete, var noga med att bara välja sådana kläder som helt matchar din storlek;
  • Tänk på allmänna arbetsförhållanden (till exempel om du arbetar inomhus eller ute);
  • klimatförhållandena i regionen där du utövar din professionella verksamhet är också viktiga;
  • överensstämmelse med alla säkerhetskrav;
  • kostnad (välj en produkt som matchar det bästa pris-kvalitetsförhållandet).

Med hänsyn till dessa principer kommer du att köpa en produkt som kommer att uppfylla sitt funktionella syfte med hög kvalitet, samt tjäna dig under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Det finns flera enkla regler för att ta hand om svetsningskläder:

  • När du köper en uppsättning arbetskläder, se till att de kan tvättas i maskin - det här är det enklaste sättet att rengöra din kappa;
  • när luckor och hål uppstår är det nödvändigt att omedelbart eliminera sådana brister och defekter;
  • Det rekommenderas att förvara kläder på en torr plats, medan de inte bör utsättas för direkt solljus.

Rekommenderad: