Täcken (85 Bilder): Ett Urval Av Täcken För En Brandman Och Svetsarhjälm, Vintervärmebeständiga Och Stickade Balaclavor, Fleece Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Täcken (85 Bilder): Ett Urval Av Täcken För En Brandman Och Svetsarhjälm, Vintervärmebeständiga Och Stickade Balaclavor, Fleece Och Andra Typer

Video: Täcken (85 Bilder): Ett Urval Av Täcken För En Brandman Och Svetsarhjälm, Vintervärmebeständiga Och Stickade Balaclavor, Fleece Och Andra Typer
Video: Sjöräddningssällskapet avslöjar: anställda smiter från jobbet 2024, April
Täcken (85 Bilder): Ett Urval Av Täcken För En Brandman Och Svetsarhjälm, Vintervärmebeständiga Och Stickade Balaclavor, Fleece Och Andra Typer
Täcken (85 Bilder): Ett Urval Av Täcken För En Brandman Och Svetsarhjälm, Vintervärmebeständiga Och Stickade Balaclavor, Fleece Och Andra Typer
Anonim

Balaclava är en viktig del av utrustningen för extrema idrottare, motorcykelåkare, cyklister och snowboardåkare. Ett mer begripligt namn är liner. Denna skyddande produkt används dock inte bara i uniformen för idrottare. Brandmän, svetsare och elektriker använder balaclava som en del av en skyddsdräkt som bärs på jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Efter att ha startat en konversation om balaclava, föreställer småbarnsföräldrar sitt barn i en färgglad stickad vintermössa med en pompon som täcker det mesta av huvudet och halsen. I barnmodeller är bara ansiktsytan öppen. Vuxna klä denna plagg tillsammans med klädseln för extremt tidsfördriv … I sådana kläder spelar balaclava rollen som skydd och personlig hygien för sin ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tröstare bärs av många cyklister, alla snowboardåkare, ibland cyklister. När körhastigheten ökar skyddar det öppna visiret bäraren från smuts, damm, snö och insekter som flyger mot … Med en sådan produkt på huvudet slutar även vinden att vara ett hinder. Ansiktet, som mestadels är stängt, vittrar inte. Och med ankomsten av kallt väder skyddar isolerade foder en person från frostskador.

Dessutom förhindrar balaclava skyddshjälmen från att röra sig och glida på huvudet. Och svetten som uppstår under intensiv rörelse rullar inte ner i ansiktet i droppar, utan absorberas i fodermaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att den skyddande balaclavaen är en viktig del av specialutrustningens utrustning, vars arbete är förenat med livsfara. I det här fallet talar vi om brandmän, svetsare, elektriker som arbetar med högspänning, räddare och andra liknande yrken. För dessa människor har speciella dräkter utvecklats med olika klockor och visselpipor och utrustning. De vanliga utrustningarna är dock skor, hjälm och täcke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brandmän är skeptiska till balaclava. Vissa försöker klä henne för utmaningar av komplexitet i alla väderförhållanden. Andra är säkra på att denna utrustning skapades exklusivt för vintersäsongen. I konversation föredrar brandmän att kalla balaclavas för "podkasniki". Du kan kalla detta ord professionell brandman slang. Kärnan i denna utrustning, oavsett namn, ändras dock inte. Och bara den tekniska dokumentationen avslöjar det korrekta namnet på brandbalaclava.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt den nuvarande GOST R 53264-2009 måste ett specialiserat element i en brandmansklädsel - en täcke av stickat material med värmebeständiga fibrer - användas i en komplett uppsättning SZO utformad för att skydda huvudet på en brandman med termiska och klimatpåverkan. Hjälparen, som finns i svetsarnas dräkt, spelar också en skyddande roll. Dess tygkonstruktion passar tätt runt huvudet och täcker axel- och nackdelarna på bålen. Samtidigt spelar det ingen roll vilken del av utrustningen som ska bäras över balaclava, vare sig det är en vanlig konstruktionshjälm eller en svetsmask.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna marknaden för skyddande uniformer för svetsare är fylld med en mängd olika foder. I det här fallet talar vi inte om designlösningar, utan om tekniska egenskaper. Enkelt uttryckt klassificeras svetsbalaclavor enligt prestandakrav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Balaclavas har många fördelar, men det finns också nackdelar. Den största fördelen är mänskligt skydd … Det täcker det mesta av ansiktet, och vid rörelseögonblicket med hög hastighet väder huden inte och insekter kommer inte in i ögonen. Själva hjälmen hålls alltid ren. Ingen främmande lukt finns kvar inuti. Tack vare detta faktum försvinner rengöring av hjälm eller hjälm av sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten, fodret kan kallas termiska underkläder … Under den varma årstiden absorberar den svetten som kommer ut, och under det kalla vädret värmer den sin ägare. Denna utrustning gör det mer bekvämt att cykla eller åka snowboard.

Att känna sig bekväm är oerhört viktigt för personer som arbetar under svåra förhållanden, till exempel brandmän eller svetsare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen är den obekväma slitsen för ögonen. Men med rätt val av den här uniformen uppstår inte ett sådant problem. Det är inte alltid bekvämt att använda en balaclava på sommaren eller under förhållanden med ökad rumstemperatur … Personer med för känslig hud kan utveckla en allergisk reaktion. Detta beror på det felaktigt valda fodermaterialet.

En annan nackdel med denna produkt är dess lilla storlek. Med sådana miniatyrdimensioner är fodret lätt att tappa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Idag finns det många typer av balaclavas, som inte bara skiljer sig i designfunktioner utan också i design. Till exempel, för cyklister eller snowboardåkare, har en hel del monokromatiska modeller och med ett ovanligt tryck i form av en skalle eller tungor av flamma utvecklats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktion balaclavas, liksom foder avsedda för brandmän eller svetsare, tillverkas endast i en färg … Denna outfit har inga logotyper, klistermärken, lappar och andra dekorativa element. Bland annat, säsongsmodeller utvecklade … Samtidigt kan vinteralternativ bäras även i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela

Den presenterade typen av balaclava har ett öppet område endast i ögonområdet. Vissa modeller är utrustade med en munslits. I en täcke i ett stycke skyddas en person maximalt från oönskade influenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hattar

Denna typ av balaclavas används främst av motorcyklister. Den har formen av en hatt som alla känner till, bara en hjälm sätts på över den. Denna modell är mycket bekväm att använda .användbarheten av dess verkan är dock mycket lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

För motorcykelhjälm

Hjälmbalaclavas bärs oftast av cyklister. Dess huvudsakliga funktion är att skydda användaren under körning. Ett kännetecken för hjälmfoder är deras design.

Bild
Bild

Masker

En maskliknande täcke gömmer ansiktet och skyddar luftvägarna från damm, insekter och andra partiklar som flyger i luften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rörformig

Ett särdrag hos den presenterade typen av täcken ligger i designen. Rörformiga modeller inte bara täcka huvudet, utan också skydda nacke och axlar.

Bild
Bild

Buffs

En unik transformerbar balaclava -variant som kan bäras som hatt, bandana eller som trumpetmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna modeller av täcken skiljer sig åt i tillverkningsmaterialet. Vissa är gjorda av högkvalitativt tyg, medan andra behåller sin form fram till den andra tvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare föreslås att bekanta sig med de mest populära materialen som används vid tillverkning av balaclavor

Bomull … Naturligt tyg till låg kostnad, varför det är efterfrågat. Perfekt för nybörjare motorcyklister. Erfarna cyklister försöker kringgå bomullsbalaclavas när de uppskattar de trevliga känslorna under ridning. Men bomull är faktiskt obehagligt. Och efter den andra tvätten börjar fibrerna i tyget krypa och små hål bildas på gallringsställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyester med bomull … Bomull med tillsats av syntetfibrer gör materialet mer hållbart. Sådant tyg tolererar lätt många tvättar. Och för varje efterföljande material blir det mjukare och trevligare vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viskos … Ett tjockt och mycket hållbart material allmänt känt som rayon. Tål många tvättar, efter torkning återställer tyget sin form.

Viskosbalaklavor är idealiska för extrema älskare, eftersom de lätt kommer att serveras i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt siden … Det är ett mycket dyrt nöje, därför kan inte alla ha råd att köpa en balaclava från det presenterade materialet. Den sitter perfekt på huvudet, orsakar inte obehag när den bärs och är lätt att tvätta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvulligt (isolerat) tyg … Detta material används när du syr värmebeständiga vinterbalaklavor. De skyddar sin bärare från ogynnsamt väder och plötsliga temperaturförändringar. Detta material används vid sömnad av täcken till brandmän och räddare.

Deras huvudsakliga drag är att värmen avlägsnas från ansiktet, så att svettutsöndringar inte kommer in i ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig ull … Denna typ av material används när du syr uteslutande vinteralternativ för foder. Emellertid kan ullstickade modeller bäras i vardagen under kallt väder.

Modeller för svetsare och brandmän är brandsäkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fleecematerial … Perfekt tyg för att sy vinterbalaklavor. Ett sådant täcke är mjukt och har värmeisoleringsegenskaper. Den enda nackdelen är att fleecen inte skyddar bra i blåsigt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delat material … Det är omöjligt att kalla detta material för ett tyg. Det erhålls genom att skala naturläder i lager. Denna typ av material används när du syr balaclavas för svetsare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomullsmaterial … Denna sort används när du syr vintertäcken. Deras yttre sida kan trimmas med stickade eller bomullstyg.

Många modeller av balaclavas - oavsett vilket material de är gjorda av - har en kappa. För extrema sporter spelar det rollen att skydda nacke och axlar från vinden. Och för brandmän, räddare och svetsare är det ett brandsäkert tillägg till fodret som skyddar mot brand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer täcke är det oerhört viktigt att tänka på storleken. För att inte räkna fel är det bäst att göra oberoende mätningar av huvudet. Detta kräver en mjuk centimeter eller flexibel linjal. Det är nödvändigt att mäta omkretsen på en höjd av 2 cm från ögonbrynslinjen. Den resulterande siffran måste kontrolleras med tabellen, där storleksintervallet med bokstavsvärden presenteras.

Huvudomkrets

Storleken

Bokstorlek

54

54 XXS

55

55 XS

56

56

57

57 M

58

58 L

59

59 XL

60

60 XXL

61

61 XXL

62

62 XXXL

63

63 XXXL

64

64 XXXXL

65

65 XXXXL

Enligt de genomsnittliga statistiska indikatorerna ligger balaclavor för kvinnor i intervallet 54–61, och balaclavas för män ligger i intervallet 58–65.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Idag är märkesbalaclavor mycket populära bland idrottare. Starks och Hyperlook … Varumärket ligger inte efter dem Växlar Anti Freeze Balaclava … Den italienska tillverkaren har visat sig på den goda sidan Dainese … Företaget fick titeln ledande på världsmarknaden, eftersom det tillverkar högkvalitativa dräkter. Dessutom introducerar denna tillverkare ständigt ny teknik i syning av uniformer, nämligen att omvandla välbekanta material till mer perfekta tyger, vilket ökar deras egenskaper.

Således eliminerar Dainese -foder, gjorda av perfekt siden, svettutsläpp direkt från huvudets yta och ger maximal termisk reglering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en kvalitetsbalaclava är inte en lätt uppgift. Externa egenskaper och design är inte de viktigaste aspekterna.

Det finns ett antal specifika parametrar som du bör vara uppmärksam på först

  • Hjälpmedel … Det ska vara elastiskt, mjukt, efter tvätt, ta sin ursprungliga form, under den varma årstiden måste det absorbera svettutsläpp väl, samtidigt som det inte skapar en känsla av obehag. För allergiker är det oerhört viktigt att välja en balaclava av natursilke.
  • Design … I näsan bör det finnas perforerade insatser för att underlätta andningen av en person. Den visuella delen av ansiktet måste vara öppen så att användaren av tröstaren får en hel vy.
  • Operativa krav … För sommarkläder är det att föredra att köpa ljusa täcken. Sådana modeller har utmärkta ventilationsegenskaper, samtidigt som de skyddar en person från damm och smuts. Vid kallt väder är det att föredra att välja isolerade balaclavor. Dessa alternativ är också lämpliga för skidåkning och snowboard.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Varje specialiserad utrustning måste skötas ordentligt. Balaclavas bland den kompletta listan över uniformer kräver särskild uppmärksamhet. Vid tvätt är det viktigt att ta hänsyn till materialets egenskaper. På fodralet finns en förklaring till vilken temperatur och i vilket läge denna plagg kan tvättas.

Till exempel, om fodret är av siden, rekommenderas det att ställa in det känsliga läget i tvättmaskinen. Lägg inte under några omständigheter till ett snurr på programmet .… Och det viktigaste är att använda minsta mängd pulver. Det rekommenderas att använda en handväska eller påse för att tvätta din balaclava.

Det är värt att notera att regelbunden tvätt av täcken befriar sin ägare från ständig rengöring av hjälmen.

Rekommenderad: