Svetsarnas Skor: Sommar-, Vinter- Och Isolerade Säkerhetsskor, Läderstövlar Med En Komposit Tåhätta, "Scorpion" Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Svetsarnas Skor: Sommar-, Vinter- Och Isolerade Säkerhetsskor, Läderstövlar Med En Komposit Tåhätta, "Scorpion" Och Andra Modeller

Video: Svetsarnas Skor: Sommar-, Vinter- Och Isolerade Säkerhetsskor, Läderstövlar Med En Komposit Tåhätta,
Video: Maven Safety Shoes - Boots 2024, Maj
Svetsarnas Skor: Sommar-, Vinter- Och Isolerade Säkerhetsskor, Läderstövlar Med En Komposit Tåhätta, "Scorpion" Och Andra Modeller
Svetsarnas Skor: Sommar-, Vinter- Och Isolerade Säkerhetsskor, Läderstövlar Med En Komposit Tåhätta, "Scorpion" Och Andra Modeller
Anonim

En svetsare är ett av de yrken som innebär användning av overall under arbetet. Dräkten innehåller inte bara en skyddsdräkt, utan också en mask, handskar och skor. Stövlar måste uppfylla vissa standarder och det är också viktigt att de är bekväma. Denna artikel kommer att visa dig hur du väljer skor för jobbet.

Särdrag

Bild
Bild

Svetsarens stövlar är ett skyddande medel, därför är kraven för dem lämpliga. De måste klara höga temperaturer, metallstänk, elektrisk ström och andra industriella faktorer som en tekniker kan stöta på . Med detta i åtanke blir det klart att vanliga fritidsskor inte är lämpliga för sådant arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

På marknaden hittar du inte bara specialiserade, utan också universella modeller.

Tillverkare rapporterar att de är konstruerade för olika typer av produktionsaktiviteter . Svetsare kan också välja något från detta sortiment, men du måste fokusera på specifikationerna för arbete och förhållanden för att hitta ett lämpligt alternativ.

Visningar

Säsongsmässighet

Vinter - lämplig för långvarig utomhusexponering under den kalla årstiden. I genomsnitt är de konstruerade för temperaturer upp till -25 grader, beroende på modell. Utrustad med en stabil, räfflad sula för att förhindra glidning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Isolerad - ett slags vinterstövlar. Tål upp till -45 grader. Inuti finns en högkvalitativ högdensitetsisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sommar - utrustad med ett foder av material som andas, lättare. De har ofta en vattenavvisande yta. Lämplig för inomhus- och utomhusbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt materialet

Läder - Toppen på sådana modeller är oftast naturlig, eftersom det ger dem hållbarhet. Yttersula tillverkad av nitril eller annat material som tål syror och andra kemikalier. Läderskor är sommar och vinter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kändes - designad för den kalla årstiden. Filt behåller värmen väl, i sådana stövlar kan du arbeta vid temperaturer upp till -45 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också peka ut en separat kategori - skor med speciella egenskaper. Dessa modeller har egenskaper som skiljer dem från standardalternativ.

Dessa kan vara skyddsklaffar, sömmar med värmebeständiga trådar, en icke-smältande sula eller något annat.

Modellöversikt

Skor produceras av inhemska företag: Vostok-Service, Technoavia, TRACT, samt utländska företag: Delta Plus, Jalas, ESAB. Svetsstövlar eller stövlar kan också hittas från andra tillverkare som är specialiserade på skyddsutrustning.

Jalas 1868 KING . Överdelen är tillverkad i läder belagt med PU för extra skydd. Sulan är av gummi. Det finns en tåhätta i aluminium. Skon är lämplig för inomhus- och utomhusbruk, har goda stötdämpande egenskaper och låter dig behålla stabiliteten även på hala ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Vector-M ". Universella stövlar för arbete inom jordbruket, byggindustrin, lämpliga för svetsare. Tåhättan i metall skyddar foten från stötar. Produktens överdel är tillverkad av läder, sulan är gjord av polyuretan med formsprutning, vilket ger extra hållbarhet. Manschetten har ett spänne för justering av bredden. Designad för ett temperaturområde från -20 till +110 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Polar explorer ". Filtstövlar med läderöverdel. Finns med termoplast eller metallhätta, det andra alternativet rekommenderas för svetsare. Yttersula i skumgummi med utmärkt halksäkerhet. Drift vid temperaturer upp till -45 grader är möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Scorpio Welder + ". Stövlar med en topp av äkta läder, det finns en ventil och en tunga för att skydda mot fjäll och främmande ämnen. Nitrilsulan har ett formgjutet fäste, motståndskraftigt mot bensin, oljesubstanser, syror. Mellanlagret av polyuretan ger god dämpning. Tåhätta i metall skyddar mot stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Fast and Furious-S ". Stövlar för vinterperioden, tillverkade av vattentätt läder. De är tillverkade med en komposit tåhätta, som inte är sämre än metall när det gäller stabilitet. Nitril yttersula har halkskydd, tål effekterna av olika kemikalier. Skorna är utrustade med reflekterande skär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Skor eller stövlar måste uppfylla kraven i GOST - detta bekräftas av ett särskilt certifikat som kan begäras av säljaren.

Bild
Bild

Vid köp av skyddsskor bör produktionsfaktorer också beaktas

  • Arbetsplats . På vintern, utomhus eller i en kall verkstad är det värt att använda isolerade modeller. Om rummet är uppvärmt kommer sommar- eller halvsäsongskor att göra.
  • Använd utrustning . För dem som ofta bär stora föremål och tunga instrument är det bättre att vara uppmärksam på modeller med en metall eller komposit tåhätta.
  • Rörlighetsnivå . Om arbetet innebär konstant rörelse runt verkstaden, kommer lättare skor med flexibla sulor att göra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom driftsförhållandena måste du vara uppmärksam på egenskaperna hos stövlar och stövlar

  • Material . Det är lämpligt att fokusera på naturläder, en kombination med konstgjord är tillåten. För vintertid - filt eller extra isolering med päls. En speciell impregnering krävs som skyddar skorna mot kemikalier och höga temperaturer.
  • Tå . Oftast är det metalliskt - det här är det bästa alternativet. En komposit är också lämplig - stabilitetsmässigt är det inte värre. Denna detalj skyddar dina tår mot oavsiktliga stötar och blåmärken.
  • Beslag . Det är bättre att välja skor med snören, eftersom dragkedjan kan fastna eller bli varm. Var uppmärksam på närvaron av en skyddande ventil eller foder - dessa element skyddar mot att skalor och främmande föremål kommer in.
  • Enda . Termopolyuretan tål upp till 195 grader med kortvarig exponering och nitril - alla 300 grader. Detta återspeglas i kostnaden, så det är bättre att välja ett alternativ för specifika arbetsförhållanden för att inte betala för mycket. Den mest pålitliga metoden för att fästa sulan är gjuten. Det kommer att vara användbart att ha en anti-punkterings innersula för ytterligare skydd.
Bild
Bild

Drift och vård

Svetsstövlar och stövlar kräver lite underhåll. För att produkterna ska hålla längre måste de rengöras efter användning, eftersom giftiga ämnen gradvis kan korrodera även envisa material. Om du inte använder skor på ett tag är det bättre att förvara dem på en torr plats, i en separat låda eller specialpåse.

Under drift, se till att den valda modellen är lämplig för arbetsförhållandena och tål påverkan av olika produktionsfaktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta beror inte bara på skons livslängd, utan också på din säkerhet.

Rekommenderad: