DIY Stegpall: Hur Man Gör Det Av Trä Enligt Måttritningar?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Stegpall: Hur Man Gör Det Av Trä Enligt Måttritningar?

Video: DIY Stegpall: Hur Man Gör Det Av Trä Enligt Måttritningar?
Video: Vi bygger en pall. Andra filmen- 2024, Maj
DIY Stegpall: Hur Man Gör Det Av Trä Enligt Måttritningar?
DIY Stegpall: Hur Man Gör Det Av Trä Enligt Måttritningar?
Anonim

Det finns en pall i nästan alla hem. Den används både för hushållsändamål och helt enkelt som en stol. Den är kompakt, robust och lätt att bära vart du vill. Men de mest populära pallarna är de som parallellt fungerar som en trappstege. Butiker erbjuder ett brett utbud av sådana möbler. En gör-det-själv stegpall görs också. Om så önskas kan vem som helst självständigt göra ett sådant möbelattribut, för detta är det tillräckligt att följa de exakta instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket material ska användas?

Det första steget är att förbereda den nödvändiga uppsättningen verktyg och material. Då är det viktigt att studera ritningarna av en sådan produkt och sedan gå vidare till den direkta produktionsprocessen. Av verktygen behöver du:

  • mejsel;
  • elektrisk sticksåg;
  • en maskin som utför slipning;
  • borra;
  • en hammare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Från material:

  • självgängande skruvar;
  • hållbar plywood;
  • styrelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du studerar rekommendationer från en specialist väl, kan du göra ett sådant föremål av trä mycket snabbt. Du bör först förbereda materialet från vilket det kommer att tillverkas. Om det inte finns tillräckligt med pengar för att köpa nya råvaror, kommer gamla ramar som användes som ett fönster att göra.

Det viktigaste är att först skaka av dem . Erfarna hantverkare rekommenderar att du använder just ett sådant material, hela poängen är att det är mycket hållbart och pålitligt. Stegpallen utför många funktioner samtidigt; den används inte bara som en stol, utan också som en stege. därför den måste klara tung belastning.

Stegpallen utför många funktioner samtidigt; den används inte bara som en stol, utan också som en stege. Därför måste den tåla en tung vikt.

Bild
Bild

Innan kortet används måste det noggrant inspekteras. Det ska inte vara för torrt … Det är nödvändigt att se till att ett skikt av beläggning som skyddar träet från negativa påverkan fortfarande finns på skivans yta. Till exempel, Det kan vara farligt att använda sidoplattor från ett fönsterbåge . Detta beror på att de först torkar ut och snabbt blir oanvändbara.

Var ska man starta?

När de nödvändiga verktygen och materialen har förberetts kan du gå vidare till den direkta tillverkningen av möbler. Tillverkningen börjar med konstruktionen av sätet. Det är för denna del av pallen som de styrs av produktionen av alla andra delar.

Sittets höjd bör vara mer än 2 cm, bredden beror på kroppsvikten och storleken på den person som kommer att sitta på en sådan stol i framtiden. Experter rekommenderar att fokusera på minimimåtten 350 * 350 millimeter.

Längden på konstruktionens dragdel beror också på stegen, men vanligtvis varierar den inom en halv meter. Ett par ben är alltid kortare än det andra. Här måste du förstå det de måste vara tillräckligt höga för att bära personens vikt och ligga ordentligt mot ytan.

Efter att sätet och benen är gjorda är det nödvändigt att fästa det senare på själva sätet. Detta görs manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör steg

Ett trästeg görs enligt samma princip som resten av pallen. Ett tillförlitligt material väljs ut, vilket förbehandlas med en kvarn. I det benet, som är kortare, görs speciella hål med en diameter på 12 millimeter. Och redan i dessa hål sätts stavar in, som ger rotationen av hela strukturen.

Självgängande skruvar används för att fästa stången. Det är viktigt att se till att mitten av varje skruv är på samma nivå från stolbenen.

Det måste man komma ihåg stege avföring kännetecknas alltid av högsta möjliga stabilitet . För att uppfylla detta krav måste du först borra och sedan fästa en extra remsa. Den fäster från mitten av pallen till den nedre kanten.

För att få denna möbel att se attraktiv ut limmas skruvhuvudet med lim och skärs sedan av med en bågfil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

En pall som samtidigt fungerar som en stege kan vara av flera typer. Genom att fylla i alla punkter i diagrammet kan du självständigt producera en sådan möbel. Det är mycket enkelt att kontrollera konstruktionens tillförlitlighet, det räcker med att vrida stolen 180 grader, vilket resulterar i att en trappstege ska visa sig.

En ordentligt tillverkad stege tar liten plats och kan enkelt flyttas från en plats till en annan. Hon kan vara:

  • stationär;
  • hopfällbar;
  • omvandla.

Dessa egenskaper ger produktens mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fällstol används bäst när det gäller små bostadsytor . Du behöver inte mycket lagringsutrymme.

Bild
Bild

Produkten, som lätt kan omvandlas, är lätt att använda. Med en liten rörelse i handen förvandlas en vanlig pall snabbt till en trappstege.

Bild
Bild

Men i en stationär stol, som är utrustad med en stege, ligger benen vid en stark sluttning. De är utrustade med delar som är installerade på tvären, var och en av dessa lameller används som ett steg.

Bild
Bild

Genom att titta på diagrammen med vilka dessa produkter tillverkas kan du ta reda på mer detaljerat alla produktionsegenskaper.

Beskrivning av kretsen

Först måste du installera produkten på ett sådant sätt att benen på kanten alltid vilar mot golvet i en vinkel på 90 grader. Men de som är längre, i en vinkel på 70 till 80 grader. Det är också viktigt att kontrollera att basen sitter stadigt på golvet.

Benen, som är längre, måste anslutas till varandra med speciella träbitar, minst tre. Resultatet är en trappa. Ibland, i stället för spikar, fästs träbitar på hålen med lim. Om du väljer lim av god kvalitet kommer strukturens styrka inte att drabbas.

Därefter fästs plankorna på de kortare benen. En är fäst längst ner och upptill, och den tredje placeras diagonalt.

För att göra strukturen ännu mer tillförlitlig är stöddelarna (stora som små) anslutna på båda sidor med en tvärplatta.

Rekommenderad: