Fasadnät (45 Bilder): Förstärkande Glasfibernät För Gips, Installation Av Glasvävsprodukter Som Mäter 5x5 Mm På Lim

Innehållsförteckning:

Video: Fasadnät (45 Bilder): Förstärkande Glasfibernät För Gips, Installation Av Glasvävsprodukter Som Mäter 5x5 Mm På Lim

Video: Fasadnät (45 Bilder): Förstärkande Glasfibernät För Gips, Installation Av Glasvävsprodukter Som Mäter 5x5 Mm På Lim
Video: Hur gör snickaren - Montering av gipsskivor på vägg 2024, April
Fasadnät (45 Bilder): Förstärkande Glasfibernät För Gips, Installation Av Glasvävsprodukter Som Mäter 5x5 Mm På Lim
Fasadnät (45 Bilder): Förstärkande Glasfibernät För Gips, Installation Av Glasvävsprodukter Som Mäter 5x5 Mm På Lim
Anonim

Fasadens attraktivitet och hållbarhet är viktiga egenskaper för varje byggnad. För att utföra en högkvalitativ yttre finish används olika material, inklusive gips, som kräver ytterligare produkter som ökar dess effektivitet och estetiska kvaliteter. En av dessa artiklar är ett fasadnät för puts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Gipsning av väggar är en byggprocess, under vilken gipsblandningar av olika textur och färg kan användas. Kompositioner för utomhusbruk tillverkas på en akryl- och silikonbas, baserad på flytande glas eller cement, kompositblandningar. Varje produkttyp har individuella egenskaper och funktioner, men alla typer av gips har en nyans gemensamt - applikationstekniken kräver ett speciellt nät. Det läggs vanligtvis mellan finishen och byggnadens bas, i vissa fall - på det värmeisolerande materialet.

Fasadnätets huvudfunktion anses vara bindningen av gipskompositionen. Det ger lösningen ytterligare styrka under applikationen på stora arbetsytor, vilket är viktigt för höghus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är en ganska vanlig praxis att använda fasadnät vid inredning av nya hem, där strukturen förväntas sätta sig. Förekomsten av ett fasadnät hjälper till att eliminera risken för sprickor på väggytan, vilket påverkar gipsbrukets mekaniska hållfasthet positivt.

Men förutom detta kan produkten användas för andra ändamål under efterbehandlingen - garantera högkvalitativ vidhäftning av den förstärkta gipsblandningen och vattentätning av råmaterial, för tätning av strukturens hörn, för reparation av byggnadens fasad. För varje separat typ av arbete används en viss typ av produkt som har de nödvändiga egenskaperna och egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadnät har nyligen blivit allestädes närvarande tillsammans med efterbehandling; för några decennier sedan användes tryckta bältros av trä för att skapa ett sådant lager. Fördelarna med nätet gjorde det dock möjligt att konkurrera med infästningen av en träram för efterbehandling, så produkten började användas överallt.

Fasadgips har höga estetiska egenskaper och kombineras också perfekt med olika mönster, dessutom har kompositionen en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande egenskaper kan tillskrivas de positiva egenskaperna hos gipsnätet:

  • hög skyddsnivå för basen från defekter;
  • tillförlitlig limning av fogar av material;
  • produkten kan användas för att arbeta med de flesta efterbehandlingsmaterial för efterbehandling;
  • närvaron av ett nät gör att luft kan cirkulera fritt genom väggarna;
  • vissa typer av produkter ger en jämn applicering av kompositionen;
  • de flesta materialen är resistenta mot ämnen som innehåller alkali, så nätet deformeras eller bryts inte ner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fasadnätets huvudsakliga funktionella uppgifter är det nödvändigt att markera följande:

  • tillhandahålla ytterligare värmeisolering;
  • förstärkning av baser;
  • vattentäta väggar;
  • skydd mot deformation av ytan;
  • skydd av grunder från påverkan av negativa miljöfaktorer;
  • tack vare cellstrukturen säkerställs soliditeten i vidhäftningen av gipskompositionen till ytan;
  • produkten ökar efterbehandlingsföreningens livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Baserat på de viktigaste råvarorna som används för tillverkning av fasadnät för puts, klassificeras de enligt följande:

Polymer

Grunden i detta fall är polymerer - polyeten, PVC, nylon. Produktcellerna kan ha formen av en rombe eller en kvadrat. De mest populära produkterna, med hänsyn till cellens storlek, är diamantformade nylonprodukter 10x10 mm, 15x15 mm, 50x50 mm, samt rutnät med kvadratiska celler 10x10 mm, 30x30 mm, 40x40 mm, 50x50 mm.

Enligt experter är de mest lämpliga produkterna för fasader galler med fyrkantiga celler 10x10 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera de viktigaste fördelarna med polymerprodukter:

  • korrosionsbeständighet;
  • på grund av den minsta massan av produkter för installation av nätet krävs ingen förstärkning av byggnadsunderlaget;
  • produkterna säljs i rullar, så det är bekvämt att transportera dem, dessutom underlättas installationen av en sådan produkt;
  • råvaror är absolut säkra för människor;
  • polymernät har en hög nivå av fuktbeständighet;
  • produkten tål ett fem centimeter gipsskikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med produkter inkluderar följande egenskaper:

  • produkterna är inte resistenta mot höga temperaturer;
  • produkter förstörs av alkali;
  • används inte för gips, vars applicering kräver en skikttjocklek som överstiger 5 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Under tillverkningen av produkten används tunna stavar av olika ståltyper, liksom legeringar av icke-järnmetaller. De senare produkterna är av hög kostnad.

Vissa tillverkare, för att öka kvaliteten på sina produkter, bearbetar dessutom produkter med speciella föreningar baserade på polymerer, zink eller tenn.

Baserat på metoden för tillverkning av metallfasadgaller är de indelade i följande underarter:

Expanderad metall . Egenskaperna i arbetet med tillverkning av sådana produkter består i användningen av en massiv metallplåt, på vilken celler av en viss storlek skärs. Sådana produkter är nödvändiga för att applicera gipskompositionen på hörnen av byggnader med komplexa former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rabitz . Den består av spiraler sammanflätade med varandra. Produkter kan ha ytterligare täckning eller säljas utan det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsade produkter … Råvaran för tillverkning är rördelar, som är sammankopplade genom svetsning. Sådana maskor är lätta, med en förstärkningsdiameter på upp till 6 mm, och även tunga, där diametern kan nå 40 mm.

Bild
Bild

För puts används metallnät i rullar på 2-3 meter med en maskstorlek på 10x10 mm, 15x15 mm, 20x20 mm.

Fördelar med metallprodukter:

  • en stor indikator på vidhäftning till kompositionen;
  • användarvänlighet;
  • produkter med extra beläggning är resistenta mot påverkan av aggressiva ämnen.

Nackdelarna inkluderar förekomsten av korrosion på produkten där skyddsskiktet har skadats. Dessutom är metallnätet en bra strömledare, vilket gör att den inte kan installeras i närheten av elnät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfiber

Glasfibertrådar används för tillverkning av varor. På marknaden presenteras nätet i rullar och kan vara vitt, grått, svart, gult eller andra färger.

Produktens densitet sträcker sig från 145 till 160-165 g / m2, maskstorleken på glasfibernätet är 5x5 mm.

Det är värt att notera de viktigaste positiva egenskaperna hos produkten:

  • inert mot kemikalier;
  • har ett högt motstånd mot temperaturfluktuationer;
  • låg vikt på produkter;
  • avser typen av icke-brännbar produkt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • leder inte ström;
  • skiljer sig i elasticitet;
  • produkter deformeras inte under påverkan av ultraviolett strålning;
  • glasfibernät är helt säkert för människors hälsa.

Under driften av produkterna noterades inga produktfel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Alla fasadgipsnät är anmärkningsvärda för ett brett spektrum av applikationer, förutom att de används tillsammans med gipsblandningar. Följande fall bör noteras där produkterna kan användas:

  • skyddskonstruktioner, till exempel staket, är gjorda av nät;
  • produkten används som täckprodukt vid arbeten med fasadfinish;
  • loggior och balkonger är dekorerade med nät;
  • vissa produkter används under fyllningssubstrat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Eftersom utbudet av fasadnät ständigt kompletteras med nya produkter kan det vara svårt att välja rätt produkt. För att välja det rätta nätet är det nödvändigt att inte bara vara uppmärksam på vilken typ av råmaterial den är gjord utan också på ett antal andra nyanser.

För produkter tillverkade av syntetiska material, liksom för glasfibernät, är den viktigaste egenskapen motståndskraft mot aggressiva medier och styrka under mekanisk påfrestning. Det kommer att vara användbart att vara uppmärksam på vävning - produktens styrka beror direkt på dess kvalitet.

Du kan fokusera på den information som tillverkaren anger på förpackningen. Maskens densitet indikerar den högsta tillåtna brytbelastningen på materialet. För jämna väggar bör värdet vara minst 1800 N.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur alkali-resistent nät, tillverkare brukar också skriva på förpackningen. Men denna indikator kan kontrolleras oberoende. För att göra detta sänks produkten ned i en tvålösning i flera dagar, varefter nätet inspekteras. Om den har ändrat färg och börjat sönderfalla betyder det att produkterna är av dålig kvalitet och inte kan användas i arbete. Särskild försiktighet bör iakttas med produkter tillverkade i Kina, och detta gäller inte bara armerings- och målningsnät.

Galvaniserade rustningsnät i metall har en längre livslängd jämfört med obestrukna produkter. Svetsade produkter är inte alltid pålitliga, så det är bättre att fokusera på expanderade metallprodukter. När det gäller cellens storlek bör företräde för en eller annan produkt ges utifrån detaljerna i gipskompositionen, arbetsstadier och tjockleken på det applicerade skiktet. Efterbehandling kräver användning av ett nät med det minsta nätet; för dekorativt gips kan du köpa ett glasfibernät med en genomsnittlig maskstorlek. För ett gipsskikt som är mer än 5 cm tjockt är det nödvändigt att föredra metallprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna regler för visuell bedömning av fasadmaskens kvalitet:

  • kanterna i rullen måste vara jämna;
  • vävning bör vara fri från defekter;
  • produkter med skadad förpackning ska inte köpas;
  • varje rulle måste ha en produktinformationsetikett.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Arbete med ett metallnät utförs med följande teknik:

  • först och främst rengörs basen och alla djupa defekter tas bort;
  • väggarna mäts i höjd, varefter produkten skärs till önskad storlek;
  • ett hål för fastsättning borras uppifrån, nätet är fixerat med självgängande skruvar;
  • därefter fixas produkten längs hela längden;
  • produkten fuktas och arbetet börjar med gipslösningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbete med polymernät och glasfiberprodukter utförs enligt följande schema:

  • rengöring av ytan från eventuell kontaminering;
  • grundning och puts av väggar;
  • baserna mäts och, baserat på de erhållna värdena, skärs de nödvändiga bitarna av nätet;
  • applicering av lim - förpackningen innehåller rekommendationer om konsumtion av lim;
  • sedan appliceras nätet på basen, med hjälp av en spatel, jämnas limmet ut över hela produkten;
  • efter att kompositionen har torkat utförs putsarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

För att utföra en högkvalitativ yttre finish på byggnaden bör du följa instruktionerna som hjälper till att undvika de vanligaste misstagen:

  • arbete bör endast utföras i torrt väder med en luftfuktighet på högst 80% och en temperatur som överstiger +5 grader;
  • försiktighet bör iakttas för att skydda gipsskikten från exponering för ultraviolett strålning, nederbörd och kraftiga vindbyar;
  • om du planerar att köpa en färgblandning måste du köpa material från en sats, tillverkad enligt GOST och från en tillverkare, för att undvika inkonsekvenser i färger och nyanser;
  • det bör inte vara ett stort avstånd på 80-90 cm mellan basen och värmeisoleringen, det mest optimala skulle vara ett avstånd på cirka 45 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Situationer bör undvikas där till och med användningen av ett fasadgipsnät inte hjälper till att utesluta bildandet av defekter vid puts av basen:

  • Vid ojämn torkning av gipsskikt, applicerade med ett lager med olika tjocklek, särskilt i hörnen, kan det uppstå en defekt med ojämn färgning. Därför är det nödvändigt att noggrant kontrollera tjockleken på skiktet i kompositionen med vilket arbete utförs över hela området på väggarna.
  • På grund av misstag som gjorts under förberedande arbete med baser eller till följd av deras frånvaro kan avskalning av gipskompositionen uppstå, oavsett förekomst av ett nät. Liknande situationer kan också uppstå med ett för tjockt lager av blandningen.
  • Omvänt kommer ett mycket tunt materialskikt att leda till att de befintliga oegentligheterna på väggarna kommer att synas.
  • Även högsta kvalitet och korrekt utvalda galler kan inte utesluta uppkomsten av obehagliga situationer i samband med applicering av gipsbruk på väggarna. I vissa fall flagnar sådant gips över hela väggytan. Denna negativa egenskap förklaras av det faktum att kompositionen reagerar med fukt från regnet, intensiv vätskeupptagning sker och gipsskiktet ligger helt bakom basen.

Rekommenderad: