Bilder För Vardagsrummet (55 Bilder): Modulprodukter På Väggen I Hallen I En Modern Och Klassisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Bilder För Vardagsrummet (55 Bilder): Modulprodukter På Väggen I Hallen I En Modern Och Klassisk Stil

Video: Bilder För Vardagsrummet (55 Bilder): Modulprodukter På Väggen I Hallen I En Modern Och Klassisk Stil
Video: Hemstylisterna tipsar: Färgval 2024, April
Bilder För Vardagsrummet (55 Bilder): Modulprodukter På Väggen I Hallen I En Modern Och Klassisk Stil
Bilder För Vardagsrummet (55 Bilder): Modulprodukter På Väggen I Hallen I En Modern Och Klassisk Stil
Anonim

Om du inte vet hur du ska dekorera vardagsrummet, välj sedan målningar. Lyckligtvis kan du nu hitta ett alternativ för vilken stil som helst som kommer att se organiskt ut i det inre av rummet.

Bild
Bild

Särdrag

Bilder är bra eftersom de inte tar upp lediga mätare. Hela utrymmet kan användas efter eget gottfinnande. Väggen används fortfarande inte på något annat sätt, vilket innebär att den kan användas med målningar av olika storlekar. De hjälper dig till och med att dölja eventuella brister, oegentligheter eller fläckar, till exempel. Häng bara tavlan i rätt storlek så behöver du inte limma om tapeten igen.

Ett annat viktigt plus är att tavlorna presenteras i olika priskategorier, vilket innebär att alla kan hitta något efter eget tycke och inte överstiga budgeten.

Du kan köpa den som en skapelse av en ung författare, som kanske efter ett par år kommer att bli tio gånger dyrare, eller du kan klara dig med en Van Gogh- eller Monet -reproduktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För hallen kan du välja olika målningar, eller till och med använda dina egna fotografier eller teckningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

För det första kan målningar i vardagsrummet göras av olika material. Det gäller både duk och färg. Konstnärer målar på vanligt papper, gobelänger och träskivor. Men det traditionella alternativet är fortfarande enkla oljemålningar på duk.

När det gäller färgerna är de ljusaste dukarna målade med akryl eller olja. Mer känsliga bilder erhålls när du arbetar med akvareller. I en monokrom inredning ser bilder som ritats med bläck eller penna bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är också olika affischer eller bilder tryckta på en 3D -skrivare populära. De ser ovanliga ut och kommer perfekt att dekorera en plantskola eller ett rum i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En stor eller liten lägenhet är också viktigt.

Urvalsprincipen är vanligtvis mycket enkel: ju rymligare rummet är, desto större är målningen som kan väljas för att dekorera den.

Intressanta modulära målningar kan också användas. De representerar en bild uppdelad i flera delar. Men istället för modulära målningar i ett rymligt rum kan du alltid hänga flera små och skapa en intressant komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men för ett litet rum är det bättre att hitta en liten bild i en snygg ram.

Med rätt bild kan du till och med ändra utseendet på rummet. För att göra detta är det värt att plocka upp duken i vardagsrummet med ett vertikalt mönster. Men bilder med horisontella mönster kommer att göra rummet visuellt bredare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger till vardagsrummet

Det är också viktigt att välja rätt färgschema. Oftast är en målning bara en inredning, så alla andra detaljer bör anpassa sig till den, och inte tvärtom. Målningen ska kombineras med möbler, tapeter och gardiner. Det är särskilt viktigt att överväga färgen på väggen som målningen hänger på. Du kan välja en bild som verkar bli en del av denna bakgrund, eller så kan du använda duken som en ljus accent mot bakgrunden av en beige vägg.

Vad du absolut inte ska göra är att hänga upp en ljus bild på en för ljus eller tvärtom en mörk bakgrund. Hon kommer att vara osynlig och omärklig i det här fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte kan bestämma vilket färgschema du ska välja för att dekorera ett rum, välj svartvitt eller pastell. I nästan alla fall passar en sådan dekoration så bra som möjligt in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och inredning

Porträtt och landskap är lämpliga för nästan alla inredningsstilar. För var och en av riktningarna är det vanligt att välja sina egna detaljer.

Minimalism

Om du väljer minimalism kommer du att älska ljusa abstraktioner eller snygga modulära alternativ. Du kan också välja en bild där ett igenkännligt objekt ligger på en vanlig bakgrund. Till exempel en kvist av en orkidé eller en tulpan i en vas. Bilden kan antingen vara detaljerad eller en enkel abstraktion.

Även svartvita bilder eller samma återhållna foton passar perfekt in i denna stil. De ser bra ut både i ett asketiskt ljusrum och mot bakgrunden av en ljus vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Trots målningarnas popularitet i modern stil är klassikerna fortfarande relevanta. Om du uppskattar gammal skola och akademisk konst kan du dekorera ditt vardagsrum med en av reproduktionerna av klassiska målningar. Eller bara ta upp en enkel och begriplig bild av en skog eller en sovande stad.

Och för att bilden ska passa in i interiören i klassisk eller modern stil, bör du också välja en lämplig ram. Till exempel trä eller dekorerad med förgyllning eller mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

I ett rum i loftstil ser ljusa bilder i popkonstens stil intressant ut. De är färgade, märkbara och känns igen vid första ögonkastet. Och istället för att köpa en dyr målning som visar Marilyn Monroe behöver du bara köpa en snygg affisch eller affisch.

Olika landskap målade i olja eller akvareller ser också bra ut i en rymlig studio. Mot bakgrunden av en tegelvägg ser en så ljus färgpunkt ut organisk.

Om du bor i en studio med ett vardagsrum i loftstil kan du dekorera ditt rum med färgglada handmålade målningar. Släpp loss din inre konstnär och skapa något levande, oavsett regler och begränsningar.

En sådan färgbild kommer att locka uppmärksamhet och bli en ljus och original inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil

Många människor gillar också den skandinaviska stilen. Snygga blommiga landskap, målningar som visar havet eller blommor kommer att dekorera vardagsrummet med en ljus inredning och trämöbler. Och för att fördjupa dig i atmosfären i kalla Skandinavien kan väggarna dekoreras med bilder av fjordar, glaciärer eller norra skogar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska man välja?

När du väljer spelar stil en viktig roll. Så i ett rum inrett i engelsk stil kommer en bild i "klassisk" stil att se bäst ut, och i ett halvtomt vardagsrum är det bättre att hänga enkla bilder utan ett överflöd av ritade detaljer.

Var noga med att överväga rummets storlek, liksom kombinationen av dukar med möbler. Så till exempel för att få soffan att se större ut kan du hänga flera små tavlor ovanför den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Att välja en tavla för vardagsrummet är inte så svårt. Det är mycket svårare att kombinera flera bilder samtidigt i ett vardagsrum.

Det enklaste sättet är att komponera en komposition från olika målningar. De kan utföras i olika tekniker, men samtidigt måste de kombineras med varandra.

Om du hänger flera författarmålningar är det bättre att placera dem bredvid varandra. Du kan också köpa samma ramar för dem.

När du väljer reproduktioner av kända målningar, var uppmärksam på kvalitet och detaljer. Även en billig reproduktion borde inte se ut som en direkt billig sådan.

Tanklöst hängande bilder runt vardagsrummet är också ett misstag. Innan du komponerar någon komposition från dem, tänk efter och överväg hur placeringen av målningar kommer att förändra uppfattningen av interiören.

Bild
Bild

Stora tavlor, till exempel, rekommenderas att hängas på ett anständigt avstånd från varandra.

Detta görs så att varje bild kan ses separat, och bilderna på dem inte går ihop. Modulära målningar är ett undantag.

Om du bara vill hänga en bild, kommer någon ljus bild, placerad i mitten, att göra. Och för att fylla det tomma utrymmet är det tvärtom värt att placera flera målningar på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också välja bilder baserat på ämnet. Så till exempel ovanför matplatsen finns det en plats för stilleben med färsk frukt, och en plats för avkoppling kommer att dekoreras med ett landskap som bör väljas efter färger.

Innan du hänger en bild i ditt vardagsrum, ta hänsyn till alla dessa små saker, kontrollera om bilden är lämplig för temat och om det kommer att komplettera interiören väl och inte se ut som ett främmande föremål i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

En vacker målning kan tjäna inte bara som en dekoration i en lägenhet, utan också som ett användbart verktyg för att zonera ett utrymme eller dölja vissa problem.

Så till exempel, om en av väggarna i lägenheten är mörkare, eller om hela rummet verkar för dystert, kan du återuppliva interiören något med en ljus detalj. Detta exempel kommer att tilltala alla som inte vill bo i ett litet mörkt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också späda ut en vanlig inredning med en ljus accent, till exempel en impressionistisk duk.

Den "konstnärliga väggen" kan kallas en ovanlig designlösning. Detta drag används av många konstälskare. I det här fallet är hela väggen dekorerad med bilder från taket till golvet. Det är bäst att välja produkter i samma tema eller i samma färgschema.

Bild
Bild

Om du planerar att hänga duken i en klassisk inredning, är det bättre att välja standardarrangemang för dukarna. I en klassisk inredning hänger tavlorna symmetriskt och snyggt. Den bästa platsen är ovanför soffan. När det gäller själva målningarna är porträtt eller landskap som är målade i olja lämpliga.

Om väggen verkar tom för dig efter att du placerat en bild, kan du komplettera den med flera mindre målningar.

Många människor vill inte dekorera sitt rum med en målning, för för detta måste de göra ett hål i väggen. Detta kan undvikas genom att helt enkelt lägga målningen på en hylla eller ett bord. I detta fall är urvalsprinciperna fortfarande desamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som vet hur man skapar skönhet med egna händer kan du hänga en vacker handgjord teckning framför alla.

Även om du inte vet hur du ritar som ett proffs kan du alltid skapa en enkel abstraktion på papper. Tja, eller anförtro detta företag åt ditt barn.

Det finns nu många begåvade skapare där ute som ständigt skapar levande konstverk värda att dekorera ditt vardagsrum. Välj vad du vill och dekorera din inredning med den. Rummet kommer genast att glittra av nya färger.

Rekommenderad: