Klassiska Lampor: Klassiska Och Neoklassiska Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Klassiska Lampor: Klassiska Och Neoklassiska Modeller

Video: Klassiska Lampor: Klassiska Och Neoklassiska Modeller
Video: Blinkande lampor 2024, Maj
Klassiska Lampor: Klassiska Och Neoklassiska Modeller
Klassiska Lampor: Klassiska Och Neoklassiska Modeller
Anonim

Tack vare eviga värden förblir inredningen av ett hus eller en lägenhet i klassisk stil alltid på höjdpunkten av mode. Och en av de viktiga uppgifterna för rekreation av tidlösa klassiker i ett givet utrymme är utan tvekan den speciella mjuka belysningen som motsvarar denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att följa alla traditioner och inte kränka harmonin i interiören måste valet av belysningsenheter behandlas med särskild omsorg.

Särdrag

På den moderna marknaden är valet av lampor i klassisk stil så stort att det ibland inte är lätt att välja en av de modeller du gillar. Till skillnad från andra belysningsarmaturer har lampor i klassisk stil ett antal funktioner:

  • Adel och enkelhet i linjer, elegans utan krusiduller - huvuddragen i alla klassiska lampor.
  • För tillverkning av lampor används i de flesta fall naturliga naturmaterial, såsom glas, metall, trä, kristall och keramik.
  • Förgyllning och silver används ofta för att markera dekorativa element.
  • Austere och traditionella former kan harmoniskt passa in i nästan alla interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den traditionella klassiska armaturen har en robust och pålitlig, ofta smidd metallbotten och glasskärm.
  • De mest populära färgerna i designen av klassiska lampor är svart, vitt, grått, brunt, samt guld och silver.
  • På grund av sin popularitet har denna typ av lampor ett stort antal modifieringar av olika former, färger och storlekar, vilket gör att du kan tillfredsställa även den mest kräsna konsumenten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Precis som alla andra armaturer är klassiska lampor indelade i huvudtyper, bland annat pendel, tak, tak och fristående. Låt oss titta närmare på klassikerna inom genren:

Mest populära klassiska hängande ljuskronor med många hängen är vanligtvis gjorda av högkvalitativt kristall eller skärglas. Det finns både enkel- och flerskiktsmodeller. I denna kategori har de oändliga österrikiska Swarovski -kristallkronorna varit borta från någon tävling i många år.

De kan värdigt tillskrivas föremålen för verklig konst, vilket kan ge ett rum en speciell högtidlig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av populär ljuskrona som ofta används i rum i klassisk stil är johannesbrödkronor med många långsträckta lampor som efterliknar formen av ljus. Ibland kan dessa modeller också vara flera nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska vägglampor och lampor representeras av de flesta modellerna. Oftast är det lampor som imiterar lyktor, antika lampor eller ljusstakar dekorerade med en spridning av kristallhängen. Den största skillnaden mellan deras design är sofistikering och diskret lyx. I en klassisk inredning placeras sådana lampor vanligtvis i par på en horisontell linje och bildar en strikt symmetriaxel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska bordslampor och golvlampor . Som regel har de flesta modellerna av denna typ strikta former, täckta med en tygskärm och kan dekoreras med kristallhängen. Detta är ett bra alternativ för att dekorera ett sovrum, vardagsrum eller personligt kontor. Tillverkade enligt modern teknik i enlighet med reglerna i den klassiska stilen, de kommer att bidra till att skapa en atmosfär av komfort och lugn i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen blir den nyklassicistiska stilen mycket populär inom inredning, vilket också kräver ett särskilt förhållningssätt till inredningsbelysning. Denna stil kräver mjuk, diffus och skiktad belysning.

För att uppnå bästa effekt använder designers hela arsenalen för alla typer av lampor: från klassiska ljuskronor och vägglampor till LED-belysning och inbyggda fläckar.

Material

Oftast används naturmaterial för tillverkning av klassiska lampor, och de vanligaste av dem är:

Glas av hög kvalitet , bearbetad med en speciell teknik eller kristall, kanske den mest populära och vackraste bland alla material som används vid tillverkning av lampor och ljuskronor. Normalt är kristallbelysningsarmaturer utformade för att belysa vardagsrum och hallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En natursten används ofta som basram i klassiska bord eller utanpåliggande armaturer. I produktionen används jaspis, malakit och onyx oftast, eftersom sten är ett för tungt material, det används inte för takkronor och lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativt färgat eller klart glas , eller en kombination av dem, kan glas också vara matt eller texturerat. Murano -glas är erkänt som ett av de bästa för tillverkning av lampor, vars särdrag är att inga kemiska färgämnen används för tillverkning. För att ge alla slags nyanser till Murano -glas används endast naturliga mineraler, som tillsätts i form av ett pulver till massan under smältning. Lampor av sådant glas ser bra ut i badrummet eller i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Graciös smidd metall ljuskronor och vägglampor kommer att se eleganta och snygga ut i nästan alla rum. I detta fall kan lampans smidda bas kompletteras med tunna nyanser av färgat eller frostat glas, dekorerat med utsmyckad målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dekoration av lampor i klassisk stil används den ofta förgyllning eller brons , grundprincipen för applicering av färg är sprutning eller galvanisering. Denna teknik är mest populär vid tillverkning av modeller av belysningsarmaturer i modern neoklassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en lampa i klassisk stil för din interiör måste du komma ihåg harmonins grundregel - alla belysningsarmaturer måste motsvara rummets allmänna design.

Vi får inte heller glömma lampans huvudsyfte, välj den som uppfyller alla dina krav.

I videon kan du se en översikt över klassiska lampor i interiören.

Rekommenderad: