Vardagsrumsinredning I Klassisk Stil (89 Foton): Trender - 2021, Trender "klassiska" Och "neoklassiska" För Hallen Och Receptionen, Vackra Exempel På Interiörer

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsinredning I Klassisk Stil (89 Foton): Trender - 2021, Trender "klassiska" Och "neoklassiska" För Hallen Och Receptionen, Vackra Exempel På Interiörer

Video: Vardagsrumsinredning I Klassisk Stil (89 Foton): Trender - 2021, Trender
Video: Modern Classical Music 2024, April
Vardagsrumsinredning I Klassisk Stil (89 Foton): Trender - 2021, Trender "klassiska" Och "neoklassiska" För Hallen Och Receptionen, Vackra Exempel På Interiörer
Vardagsrumsinredning I Klassisk Stil (89 Foton): Trender - 2021, Trender "klassiska" Och "neoklassiska" För Hallen Och Receptionen, Vackra Exempel På Interiörer
Anonim

Vardagsrummet är hjärtat i alla hem. Detta rum är speciellt, det är en viloplats för hushåll, ett centralt område för mottagande av gäster, ett festligt område under firandet. Modern inredning har många riktningar för att dekorera vardagsrummet, men klassikern är fortfarande den bästa av dem: det är denna stil som lockar särskild uppmärksamhet med sin högtidlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den klassiska stilen, som har sitt ursprung på 1700 -talet, existerar utanför mode: oavsett de senaste trenderna kommer den alltid att vara populär och kommer att hitta sina fans. Vid en tidpunkt, som ersatte barock och rokoko, kännetecknades det av rationalism, medan det hade alla element av antiken och sofistikering, som harmoniskt betonades av en minimal uppsättning designelement. Inredningen i vardagsrummet i klassisk stil är ett tecken på god smak, talar om intelligensen hos husets ägare. Denna riktning konkurrerar med vintage och moderna stilar, medan dess huvudprincip är måttlighet. Han skriker inte, fångar inte ögat, irriterar inte med aggressiva färger: allt lyder färgpalettens harmoni och naturliga toner, så klassikerna är lämpliga för etablerade människor i olika åldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karaktäristiska drag i stilen

Som en slags demonstration av ekonomiskt välbefinnande och en lugn inställning till livet, saknar den klassiska stilen principerna för att utforma en interiörkomposition:

  • vardagsrummet ska ha högt i tak (cirka 3 m), vilket gör att du kan dekorera utrymmet med en volymetrisk centrallampa och gips stuckatur;
  • området för sådana rum bör vara tillräckligt för att känna sig rymlig;
  • varje element i stilistiken lyder symmetriregeln (proportionerna av det "gyllene snittet"), strikt geometri och lakoniska former, med ett lyxigt utseende saknar det pretentiöshet;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • stil välkomnar kombinationen av olika material i dekoration och inredning, medan det är viktigt att de är dyra;
  • element av engelska klassiker är välkomna i designen (till exempel öppen spis och gästområden);
  • bland dekorationen i inredningen kan ljusa anteckningar av monumentalitet och palatsstil blinka;
  • i det inre av rummet är en rymddesign tillåten i en boudoir tillåten, medan designen kan innehålla element i ett barockrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiören i vardagsrummet i klassisk stil beundras av konservativa , väljer ofta det snäva fokuset på variationen av denna stil. Det kan inte kallas eklektiskt: alla element väljs noggrant, väljer antingen en blygsam eller förstklassig interiör, och om det är viktigt för vissa att visa välbefinnande, väljer andra inredningsdetaljer på ett sådant sätt att utan onödigt patos, indikerar en hög social nivå. Det är oönskat att utrusta ett litet utrymme i den här stilen: det riskerar att se ut som ett mycket rörigt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer

Färgpaletten i den klassiska interiören följer främst känsliga och pastellfärger. Dessa är mjuka beige, grädde, olivolja, blekta soliga, gyllene, ljusblå och ljusgröna toner. Ofta är vardagsrummet inrett i kombination med dämpade nyanser av brunt, med brons-, koppar- och träfärger som kontrasterande toner. Klassiska toners favorit är vit: den ger alltid utrymme, ljus in i rummet och ger rummet djup och befriar det från sina begränsningar om det finns mörka toner i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De faktiska kombinationerna av nyanser av färgpaletten i den klassiska stilen i vardagsrummet idag är kombinationer:

  • vit, ljusbrun, grå och rökig blå;
  • guldgult med vitt, brunt och rosa grått;
  • vitt med brunt och svart;
  • grädde med guld, lätt wenge och vin;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • beige med rödbrun, choklad och vit;
  • olivolja, vit med ljus wenge och guld;
  • beige, vit och brun;
  • ljusgrå, vit, bärnsten och guld.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilens ljusa toner betonas ofta av mörka slag, vars antal är begränsat: klassikerna accepterar inte dysterhet och mörker.

Bild
Bild

Att dekorera väggarna i den klassiska stilen tillåter användning av premium tapeter vid efterbehandling av vertikala ytor och deras kombination med moderna dyra efterbehandlingsmaterial. Budgetpapper tapeter är oacceptabla här: endast prägling, silketryck, ekologiska fiberduk, textil och flytande tapeter kan tillräckligt förmedla den önskade atmosfären.

Bild
Bild

Vassa tryck kan inte användas i väggdekoration: engelsk styvhet välkomnas, ritningar ska inte vara iögonfallande. Helst om färgen förmedlas genom tapetets textur eller genom prägling, där mönstret inte sticker ut utåt, med en nyans två toner mörkare än huvudbakgrunden. Det skimrar i ljuset, vilket ser snyggt och dyrt ut. Inga abstrakta och etniska motiv: oftare är de gyllene monogram som inte blinkar med kontrasternas ljusstyrka, liksom ljusa växtmotiv.

Bild
Bild

Material (redigera)

Materialen som används för dekoration av stilistiken måste motsvara den önskade nivån på möbler och belysning, samt väggdekoration. Om det är möbler, i första hand är äkta läder eller gobeläng, sammet, siden, satin.

Gardintextiler ska vara dyra, i kombination med känslig tyll . Långa högmattor av naturlig ull och bomullsfibrer prioriteras. Mindre ofta kan mattor tillverkas av blandade råvaror med tillsats av högkvalitativa syntetmaterial, vilket förbättrar deras prestandaegenskaper. När du väljer textilier för dekorativa kuddar eller en mjuk filt, bör du i det första fallet föredra silke- och jacquardmaterial, i det andra - ull och bomull.

Bild
Bild

Belysning

Den klassiska stilen innebär massiv central belysning och motsvarande extra belysning. De bästa taklamporna är hängande ljuskronor. De kan tillverkas i en eller flera nivåer, har många ljuskällor, som alla är täckta med en identisk inredning i form av små golvlampor, som bordslampor, ljus eller andra nyanser. Kännetecknet för klassiska belysningsenheter är användningen av kristall, glas och smideelement för brons i lampornas inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkande drag för denna belysningsstil är ljusets överflöd: vardagsrummet ska vara ljust, så nära det naturliga dagsljuset som möjligt. Emellertid kan designen också innebära en slags "teatralisk" belysning, där ljusflödet försiktigt sprids runt hela rummets omkrets. Ett originellt tillvägagångssätt för belysning är användningen av moderna stilistiska tekniker för belysningsinredning, när LED -strålkastare, utöver lampor med ljusinredning, läggs till den smidda taklampan, vilket accentuerar individuella funktionella områden i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Situation

Genom att utföra vardagsrummets inre sammansättning är det viktigt att ordentligt organisera utrymmet. Varje objekt tar rätt plats, med hänsyn till det tillgängliga användbara utrymmet. Möblerna i denna stil är massiva och dyra. Träfibermaterial är oacceptabelt: skåpmöbler är uteslutande tillverkade av trä av de bästa arterna. Samtidigt innehåller utrymmet en hel ensemble av möbler, bland vilka elementen i hallens möbler är en soffa och fåtöljer, samt ett soffbord och en garderob. Om du drar en visuell linje och delar utrymmet i två delar kommer situationen i det ofta att speglas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler bör inte vara små medan de är fritt placerade i rummet utan att störa den fria rörligheten för hushållsmedlemmar. Perfekt om den har dekorativa element dekorerade med förgyllning eller bronsfärg. Billiga och färgglada klädsel är oacceptabla: alla detaljer i inredningen indikerar en särskild status. I stället för ett soffbord kan ett konvext skåp placeras i rummet, soffan kan vara linjär (rak) eller kantig, nödvändigtvis stor och skapa en avkopplande atmosfär. En stor byrå med en glasfasad eller en antik byrå samt ett piano ser bra ut i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Råvarorna som används för inredning måste vara naturliga och ofarliga. Alla moderna material passar inte förståelsen av den klassiska stilen: till exempel billiga legeringar och plast, skadliga ämnen som släpps ut i luften, är inte en metod för att ordna ett utrymme i en klassisk stil. Glas, tvärtom, passar effektivt in i inställningen, om det till exempel är en soffbordsskiva eller en skåpfront.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassikernas anvisningar

Den klassiska stilen har absorberat flera stilistiska trender. Det mest slående av dem är klassicism och nyklassicism. Bostadens anda är inneboende i klassicismen. Stilen, som dök upp i Frankrike, är baserad på standarderna för gammal arkitektur, medan strikt geometri, symmetri och balans i den inre kompositionen är synlig i den. Materialen som används i denna stil är dyra: det är nödvändigtvis sällsynta stenar, värdefulla trädslag, satin, sammet och siden. Stilens väggar är dekorerade med dekorativt gips, tunn textil eller miljövänlig fiberduk. Formade möbler, tillbehör med kristall- och glasfinisher från dyrt glas värderas högt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neoklassisk inredning ligger nära moderna trender stilistik med sin karakteristiska italienska inställning till inredning: stil + chic + brist på onödiga saker. Han avvisar inte framstegets innovationer, medan designen ofta innehåller gardiner med lambrequins, stuckaturer, ramar, dörröppningar med pilaster och speglar. Neoklassicism är en slags tolkning av klassiska traditioner på ett nytt sätt: i allt kan man känna aristokrati och adel, symmetri och ordning. I väggens dekoration används dekorativa paneler, gips och tapeter, vars färger är mer varierade och möjliggör förekomst av diskreta blommor och växtmönster på dukarna. De senaste materialen är lämpliga här, keramiska plattor, parkett, högklassigt laminat samt självutjämnande golv ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nya idéer och modetrender

Vår tids trendiga trend är zonens rymdplanering. Vardagsrummet kan delas in i separata funktionsområden, till exempel markera en öppen spis eller ett gästutrymme. Detta görs genom att kombinera tapeter, belysning, kombinera i väggdekorationsmaterial av olika sammansättning (till exempel avgränsa vertikala plan med tapeter och paneler, lister, baguetter). Ett intressant alternativ för zonindelning är platsen för mattan, som markerar olika zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Införandet av metall i inredningen av golvlampor och bordslampor anses vara ett originellt tillägg till stilen. Pulveraktiga toner utspädda med grått läggs till färgschemat. Gardiner kan vara på flera nivåer och kombinera flera toner av samma sortiment, medan de måste kompletteras med vit eller beige tyll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska stilen i vardagsrummets inre möjliggör idag olika fashionabla tekniker för att dekorera utrymmet. Om funktionalitet väljs som grund kan möbelartiklar vara strikt funktionella, utan krusiduller, gjorda i ett återhållsamt färgschema. Genom att välja ljusa kontraster med förgyllning skapas en premiuminredning. Vardagsrummet ser bra ut med ett ljud- och videosystem, lyxiga målningar i förgyllda ramar, en öppen spis, en kombination av antika och moderna belysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra designteknik är placeringen av ett vitrinskåp med en insats i målat glas, en sekreterare, banketter och soffor i hallen. Populära möbler i gästområdet kan vara en typisk uppsättning soffor och fåtöljer, eller inkludera, förutom en soffa med snidade ben, ett träbord omgivet av flera stolar i samma stil som soffan. Ofta är accent i gästområdet två linjära soffor med läderklädsel och ett par identiska fåtöljer som omger ett massivt soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designexempel

För att förstå hur en modern vardagsrumsinredning ser ut i klassisk stil kan du hänvisa till exemplen på erfarna designers:

Designen av ett rum med ett brutet perspektiv i en rymlig lägenhet kan ordnas i varma beige nyanser: vardagsrummet i kombination med köket ser modernt, snyggt och dyrt ut (den nyklassiska interiören kombinerar framgångsrikt tryck av kuddar, klädsel och golvfärger)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öka utrymmet i rummet 19-20 kvm. m kan göras genom breda dörröppningar, utrusta det inre av hallen i sandlila toner, göra gips stuckatur i taket, dekorera väggar och tak med förgyllning, välja möbler med liknande finish, lägga till massiva gardiner och matta med en prydnad till inredningen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett snyggt alternativ för att dekorera ett utrymme ger en minimal uppsättning möbler, som accentuerar väggarna i rummet med hjälp av beige tapeter i kombination med ljuspaneler, medan det är bättre att dekorera väggarna med lampor med ljusstakar eller golvlampor

Rekommenderad: