LED -laddningsbara Lampor: Bärbara LED -hemmodeller Med Rörelsesensor

Innehållsförteckning:

Video: LED -laddningsbara Lampor: Bärbara LED -hemmodeller Med Rörelsesensor

Video: LED -laddningsbara Lampor: Bärbara LED -hemmodeller Med Rörelsesensor
Video: Nattlampa LED med rörelsesensor 2-pack 2024, Maj
LED -laddningsbara Lampor: Bärbara LED -hemmodeller Med Rörelsesensor
LED -laddningsbara Lampor: Bärbara LED -hemmodeller Med Rörelsesensor
Anonim

LED-lampor (LED) med laddningsbart batteri är fristående enheter som inte behöver anslutas till ett 220 V. Tack vare sina rika designlösningar kan LED -enheter bli en ljus och användbar möbel.

Särdrag

Enligt sina designfunktioner är LED -armaturer indelade i laddningsbara (DC) och kombinerade (AC), som kan fungera både från elnätet och från batteriet. Det löstagbara batteriet sitter i belysningsenhetens kropp och kan vid behov enkelt bytas ut själv. Förutom batterier är vissa moderna LED-modeller utrustade med ett uppladdningsbart litiumjonbatteri med en livslängd på cirka 3 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är laddningsbara lampor enkla att installera, deras installation är inom ramen för en person som inte har erfarenhet av el och komplexa tekniska enheter.

Fördelar och nackdelar

Diodbelysningsenheter för hemmet har betydande fördelar jämfört med klassiska lampor:

  1. Miljösäkerhet. Dioder innehåller inte skadliga föroreningar och kvicksilver, som till exempel lysrör, vilket innebär att de inte skadar människor och natur.
  2. Energieffektivitet. Lysdioder förbrukar väldigt lite ström, så batteriet räcker länge.
  3. Belysningsparametrar. LED -lampor är mycket ljusa, har olika variationer av prestanda och tekniska egenskaper, så att alla kan välja rätt ljusnivå.
  4. Varaktighet. Dioder räcker upp till hundra tusen timmar, vilket är betydligt före andra lampor, inklusive energisparande.
  5. Kompakthet. Armaturer med laddningsbara batterier har inga ledningar. Detta gör det möjligt att använda dem i vilket rum som helst utan att väggarna först måste stickas in och en elektrisk kabel läggas.
  6. Rikt val. LED -lampor är olika i sin design, storlek och syfte, så det är inte svårt att välja en LED -enhet som är lämplig för interiören.
  7. Anspråkslöshet. Drifttemperaturen för LED -lampan är från +600 C till - 600 C.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots fördelarna har dessa belysningselement en nackdel - behovet av att byta batteri. Men när du tänker på att dioder förbrukar extremt låga energimängder håller batteriet länge. Dessutom, även om man tar hänsyn till periodiskt byte av batteriet, blir det billigare att använda en LED -armatur än en vanlig, som drivs av ett nätverk.

Applikationsområde

Laddningsbara LED -armaturer är moderna, säkra belysningsenheter. De är använda:

  • för dekoration av fasaden på en byggnad, trädgård och andra utomhusföremål;
  • för gatubelysning;
  • att belysa trädgårdsvägar (sådana lampor är ofta utrustade med solpaneler);
  • inomhus för olika ändamål;
  • som julgransdekorationer;
  • som element i nödbelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta installeras LED -lampor i barnrum. De används som bordslampor eller sänglampor.

Visningar

I fackhandeln hittar du en mängd olika LED -armaturer.

Bland dem finns följande modeller:

  • bärbar;
  • stationär;
  • interiör.

De kännetecknas inte bara av tillämpningsområdet, utan också av design och tekniska funktioner:

Bärbar armaturer kompletteras ofta med en laddare som matchar bilens cigarettändare. Sådana enheter är universella, du kan ta dem med dig på vägen, på semester. Vissa modeller är inneslutna i ett vattentätt fodral, så att du kan använda enheten i regn eller i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Stationär armaturer representeras oftast av enheter som används i nödsituationer när strömmen stängs av. Dessa enheter kan fungera i 3-4 timmar och effektivt belysa rummet. Alla moderna bostadshus och industrilokaler i flera våningar bör vara utrustade med särskilda nödvarningsskyltar som anger utgången från byggnaden. Det finns också enheter för reservbelysning och belysning av farliga områden. Vissa modeller är utrustade med en rörelsesensor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör LED-enheter kan vara både väggmonterade och bordsskivor. Lämplig för daglig användning, liksom i situationer med strömavbrott. Olika i design, används i korridorer, barnrum, vardagsrum. Vissa modeller har en fjärrkontroll som gör att du kan slå på och stänga av lampan och justera ljusstyrkan.

Det finns modeller av armaturer utrustade med en ljussensor som självständigt justerar ljusstyrkan på dioderna beroende på förhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en LED -lampa?

När du köper en laddningsbar belysningsenhet bör du följa följande regler:

  1. Ta hänsyn till önskade dimensioner. Dimensionerna på diodlampor varierar mycket, så du bör köpa dem med hänsyn till de nödvändiga parametrarna.
  2. Bestäm den effekt som krävs. Beroende på syftet kan LED -enhetens ljusstyrka variera från 1300 till 2300 lumen.
  3. Tänk på önskad spridningsvinkel och typ av lysdioder beroende på syftet. Så olika belysningselement används för vägg- och bordslampor.
  4. Nivån på fuktbeständighet måste vara minst IP5. Detta är parametern som högkvalitativa och hållbara enheter har.
Bild
Bild

Vissa laddningsbara lampor har också flera driftsätt och flera färglägen, vilket gör att du kan diversifiera interiören i eller utanför rummet. Var uppmärksam på batteriets typ och kapacitet.

Om du planerar att använda enheten hela tiden bör du föredra modeller med ett inbyggt litiumjonbatteri. Sådana enheter kommer att hålla längre än batteridrivna.

Driftsregler

För att en laddningsbar LED -lampa ska fungera länge måste följande regler följas:

  • rengör regelbundet belysningsenheten med en mjuk, torr trasa;
  • placera inte lampan nära brandfarliga föremål;
  • använd inte om fodralet eller batteriet är skadat.
  • gör inga ändringar i enhetens design;
  • använd enheten under de rekommenderade förhållandena, med hänsyn till belastningsnivån och parametern för fuktmotstånd.
Bild
Bild

Trots säkerheten för LED -belysningselement bör man vara försiktig när man använder dem av barn. Små batterier kan sväljas och litiumjonbatteriet kan explodera om höljet skadas och orsakar brand.

Krav

LED -lampor är säkra och de används ofta inte bara i bostadslokaler utan också på gatorna, i medicinska och utbildningsinstitutioner. LED -belysningsenheter har ingen skadlig effekt på människokroppen om de uppfyller följande krav:

  1. Den konventionella skyddsvinkeln måste vara minst 90 grader för att begränsa bländningen på ögonen.
  2. Total ljusstyrka - högst 5000 cd / m2. För att följa denna parameter används diffusorer i armaturerna.
  3. Den tillåtna ojämnheten i ljusstyrkan bör vara 5 Lmax till 1 Lmin. Det kan mätas med en speciell enhet.
  4. Färgtemperaturen för vita lysdioder bör inte överstiga 40 000 K. Denna parameter bestämmer lampans färgton.
  5. Effekten bör inte överstiga 0,3 W.
Bild
Bild

I högkvalitativa LED-armaturer tillverkade i enlighet med GOST anges alla ovanstående parametrar på förpackningen eller i de medföljande dokumenten.

Genom att välja en laddningsbar LED -armatur kan du spara mycket på dina energiräkningar. LED är ett modernt och säkert alternativ till energisparlampor av kvicksilver.

Rekommenderad: