LED-lampor För Sträcktak (48 Bilder): Platsen För De Inbyggda Takmodellerna I Badrummet, Typer Och Former

Innehållsförteckning:

Video: LED-lampor För Sträcktak (48 Bilder): Platsen För De Inbyggda Takmodellerna I Badrummet, Typer Och Former

Video: LED-lampor För Sträcktak (48 Bilder): Platsen För De Inbyggda Takmodellerna I Badrummet, Typer Och Former
Video: STRETCH CEILINGS?! - Full LED illuminated ceiling fitted at AOS Academy by Special ceilings 2024, Maj
LED-lampor För Sträcktak (48 Bilder): Platsen För De Inbyggda Takmodellerna I Badrummet, Typer Och Former
LED-lampor För Sträcktak (48 Bilder): Platsen För De Inbyggda Takmodellerna I Badrummet, Typer Och Former
Anonim

Med ett sträcktak uppstår ofta problem om du använder glödlampor (och till och med halogen). Vilken väg ut ur situationen kan vara kommer att diskuteras i denna artikel.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Sträcktak är mycket känsliga för värme. Men det är fortfarande nödvändigt att etablera fullvärdig belysning, och LED-ljuskällor hjälper till i detta.

Deras främsta fördelar är följande:

  • minimal energiförbrukning (många gånger mindre än för traditionella lampor);
  • garanterat arbete i flera år;
  • miljö- och sanitärsäkerhet under produktion, transport och användning;
  • brist på ultraviolett strålning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som sådan har LED -lampor inga nackdelar, du behöver bara ta hänsyn till några av deras funktioner.

Så dessa lampor är dyrare än traditionella, men denna skillnad är helt motiverad av energibesparingar. Genom att välja lysdioder med en krusningshastighet på 1-5%eliminerar du skador på dina ögon. Priset på själva lamporna och lamporna beror praktiskt taget inte på tonen i deras glöd.

Installation av LED -lampor betonar en persons modernitet, hans förmåga att följa de senaste trenderna.

Bild
Bild

Visningar

Oftast utmärks LED -lampor inomhus och utomhus.

  • Majoritet extern lampor skiljer sig åt genom att glödlampan är utanför taket och sticker ut över den på avstånd. Men externa belysningsenheter inkluderar också de där ljuskällan är placerad under själva duken, åtskild från den endast av en skärm.
  • Ett exempel inre LED-armaturer (där lampan är infälld i huset) är ultratunna infällda diodmodeller. De är inte avsedda för allmän, utan för lokal belysning, eftersom de ger en smal ljusstråle.
  • Gångjärn det är bättre att använda lampor om taket är tillräckligt högt; kompositioner av flera sådana anordningar upphängda i olika höjder är mycket attraktiva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du vill variera ljusstyrkan i belysningen måste du köpa dimbar lampor. Det finns inget sätt att skilja dem från vanliga i utseende, så innan du köper, se till att ta reda på om en viss dimmer är kompatibel med lysdioder.
  • Öppna stora designmöjligheter led remsa … Dessa är flexibla konstruktioner, kompletterade med lysdioder i serie på samma avstånd. Tejpen bör väljas enligt antalet dioder per meter längd, beroende på deras färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också linjära armaturer som kan likna ett rör i form. Byte av lampor i dem tillhandahålls inte, eftersom huset inte kan separeras - detta är viktigt för att förhindra korrosion. Med hjälp av en linjär lampa är det möjligt att organisera en unik belysning av rum inredda i loftstil.

Vissa linjära ljuskällor är utrustade med rörelsesensorer. Dubbla belysningsarmaturer skiljer sig bara från vanliga lampor. Bland sådana enheter finns det mycket extraordinära sådana i utförandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Att veta vilken typ av armatur du behöver är mycket viktigt. Men en kompetent och ögonsäker organisation av belysning innebär också korrekt placering av lampor. Placera LED -ljuskällor symmetriskt på sträcktak. Då kommer det inte att visa sig att den ena delen av rummet är översvämmad med ljus, och den andra mörkas.

För att undvika bländning i form av reflektioner från väggarna bör armaturen inte placeras närmare än 80 cm från dem, och ibland kräver möbler ett större avstånd.

Det optimala avståndet mellan belysningsarmaturer bestäms av deras storlek. Med en diameter på 8-10 cm bör den vara minst en meter och lampor med en diameter på 13 cm måste tas bort med 1,6 meter. Denna andel ger både tillräcklig ljusintensitet och ett harmoniskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att lampan och sträcktaket inte kommer i direkt kontakt.

För detta ändamål är det möjligt att fästa armaturen före locket, till undertaket eller föredra en upphängd konstruktion. Efter att duken har spänts är armaturernas installationsplatser utrustade med termiska ringar. Det bör inte finnas någon film inuti den termiska ringen, annars överför den inte ljus.

Ibland gör de detta: de sätter starka underlag i taket, vars installationsplatser är markerade på filmen. Senare behöver du bara skruva fast fläckarna på stödelementen.

När du installerar en armatur för dekorativ belysning använder de vanligtvis gipsväggnischer eller expanderade polystyren gesimser. Gips är miljövänligt, nischer gjorda av det är märkbart starkare än gesimser, håller längre och gör det möjligt att utföra dolda ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Ett rationellt val av armatur innebär också att man tar hänsyn till dess form och konfiguration. Men varken runda eller fyrkantiga eller triangulära armaturer bör innehålla kristallhängen och smidda delar. Mot bakgrund av ett sträcktak ser de kategoriskt inte ut.

Kompakta armaturer gör sitt jobb bättre. Om uppmärksamhet ägnas åt ljuset, och inte till själva lampan, betyder det att det har smält ganska organiskt in i interiören.

Du kan sätta en plattformad ljuskrona på ett sträcktak, men bara tillsammans med en pålitlig skyddsplatta och en stor skål. Inuti ska det finnas så få detaljer som möjligt så att deras reflektion inte förstör utseendet.

Bild
Bild

Färger

LED -armaturer kan producera ljus i en mängd olika färger och nyanser. Det betyder att de är lämpliga för:

  • arbetsskåp;
  • sovrum;
  • kök;
  • något annat rum.

Tänk noga på denna punkt så att ljuset matchar interiören. När man använder sträcktak som innehåller flera nivåer kan attraktiva färgade installationer bildas. Utrymmet för experiment är stort, men grundläggande omsorg vid hantering av färg kommer inte att skada någon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det minsta överskottet av röda toner i sovrummet kommer bara att försämra ditt välbefinnande, förstöra din sömn och till och med provocera mardrömmar. Låt dig inte heller rivas med lila nyanser: de förstör stämningen, skapar tunga och dystra tankar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgen på själva lamporna är valet inte begränsat av någonting, förutom dina egna preferenser och stilen i rummet. Om du vill - lägg frostat glas, om du vill - transparent eller reflekterande. Det är lätt att hitta en mer sofistikerad lösning med miniatyrkristallnyanser, dekorerade med guld- eller silverkant.

En LED -lampa med en flimrande effekt ger dig ett romantiskt humör, det hjälper dig att njuta av "stjärnhimlen" mitt i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på instrument

Sträcktak är attraktiva och vackra, men även LED -lampor kan installeras på dem endast om tekniska krav är uppfyllda.

Enheter med en rund bas anses vara optimala, vilket skadar duken mindre än andra. Fälgen runt förstärkningsringen och belysningsarmaturens kompakthet är också viktiga.

Det är bättre att välja en reflektor i en armatur monterad på ett sträcktak med ett riktat ljusflöde än med en diffus.

Bild
Bild

En viktig parameter är den så kallade färgtemperaturen . Om det är lika med 2700 K kommer det att finnas ett varmt vitt ljus, när det ökas till 4200 K blir det naturligt och lite mindre trevligt. Armaturer med en färgtemperatur på 6400 K avger ett kallvitt ljus som många känner sig obekväma med. Var noga med att be butiken att tända lampan och kontrollera om det skapar obehag för ögonen.

Naturligt vitt ljus är perfekt för köket. I den förvrängs inte uppfattningen av färger och nyanser, och du kan bedöma skicket på produkter och rätter så exakt som möjligt.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Om det finns ett sträcktak i rummet rekommenderas det inte att använda lampor som är mer kraftfulla än 50 watt (annars kan duken smälta).

Köp inte belysningsarmaturer vars nyanser är riktade uppåt - detta kommer att leda till att taket bleknar.

Dekorativa koppar med vassa delar och skär är också oacceptabla. Fråga säljaren omedelbart om enhetens hölje kommer att överhettas under långvarig drift.

Bild
Bild

När du köper en badrumslampa, ta endast enheter med högsta elektriska säkerhet. Läs mer om fuktbeständighet (du behöver en elektrisk enhet i klass IP65 eller högre). Observera att sådana vattentäta ljuskällor är betydligt dyrare än konventionella ljuskronor. Genom att välja en armatur för köket kan du något minska skyddet mot vatteninträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Ingen kommer att kunna bestrida belysningsanordningarnas roll i bildandet av en gynnsam atmosfär. Men det är därför det är mycket viktigt att göra rätt val. Designers tvivlar inte på att det är bäst att använda LED -strålkastare. De kommer att hjälpa till att betona zonindelningen av både rummet och studiolägenheten.

Bild
Bild

LED -armaturer kan skapa ett mycket kraftfullt ljusflöde riktat till en specifik plats, samtidigt som de skuggar resten av utrymmet. Oftast används de i rum inredda i följande stil:

  • modern;
  • högteknologisk;
  • tekno.

Men om du vill är det inte svårt att applicera en LED -lampa i ett klassiskt rum eller kombinera den med en etnisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sträcktaket tolererar inte skrymmande kristallhängen och smidda delar. Små strukturer av detta slag kan användas, men med stor omsorg. När allt kommer omkring kommer de att distrahera uppmärksamheten från lampans huvudfunktion, vilket bör skapa en viss atmosfär utan att locka onödig uppmärksamhet till sig själv.

Förändringen av interiören med hjälp av belysning kan vara mycket betydande, eftersom LED -remsan kan lysa i olika färger. Övergången från det ena till det andra är väldigt enkelt och enkelt. Ett särskilt gott intryck skapas om armaturerna är inbyggda bakom ett högt sträcktak. Först bygger de i bakgrundsbelysningen, och först efter att ha förberett det påbörjar de installationen av taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet redan är uppdelat i zoner med hjälp av en partition, skärmar, genom att variera belysningen, kan du skapa din egen stämning i varje del.

I sovrum är det lämpligt att fokusera maximalt ljus på toalettbordet framför spegeln eller vid dörren. LED -lampor i ett barnrum bör belysa det mesta av lekområdet.

Det är viktigt att fokusera på bilder och skåp, på speglar och nischer. En intressant trend de senaste åren är skapandet av ett så kallat "flytande" tak med LED-remsa.

Om du är osäker på dina förmågor att designa ljus i ett rum är det bättre att vända sig till en professionell designer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet eller korridoren ska belysningen vara ljus, men i resten av rummen är ett svagt ljus önskvärt.

Om rummet är inrett i en stuga, Provence eller land, kommer en lampa i form av en eller flera kandelabrar att vara det bästa valet.

Den åldrade metallytan (med effekterna av patina, förgyllning eller silverning) kommer bara att förbättra helhetsintrycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En lägenhet inredd i moderna stilar (som minimalism, hi-tech eller modern) kräver ett annat tillvägagångssätt; det vore mer korrekt att välja en armatur med en strikt, lakonisk design i form av en kub, sfär eller ring.

En hängande lampa med hängande inredning (placerad ovanför foten på en soffa eller säng) kommer att se bra ut i sovrummen.

För ett barnrum är det lämpligt att använda en belysningsanordning i form av antingen en enkel boll eller dekorerad med löv och blommor.

En mycket vacker lösning för vardagsrummet är en central ljuskrona, runt vilken mindre lampor finns på något avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur lamporna bäst kan placeras i ett sträcktak i följande video.

Rekommenderad: